Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 08.03.07 00:13
« Bez nadpisu
Zřejmě jsem jediný, kdo je s 1.4 16V spokojený, mno mám možnost porovnat velké množství nejrůznějších modelů (nejen) segmentu B a ze zkušenosti musím říct, že 1.4 16V v GP jede ze současných 1.4 16V (Euro 4) nejlépe. GP zkresluje rychlost, nezdá se že jede, ale ono jede, má totiž hodně jistej podvozek, když mu pustíte trochu žilou a otáčky popoženete nad 4000 tak už to jede více než solidně, koneckonců je to 16V. Dříve jsem měl Punto I s motorem 1.2 16V 63 kW a jelo to parádově, ale opravdu mám pocit, že GP jede líp a hlavně díky objemu je pružnější 8) -
« Re:
Tomko, jsem majitelem stejného sporta jak Ty a myslím si, že se Ti to nezdá.Tomu motoru se opravdu moc nechce. :'-( V době kdy jsem auto kupoval jsem neměl možnost tento motor vyzkoušet. V tuto chvíli by byla má volba jasná. GP 1.9 JTD 130k. Dvojkové Punto s motorem 1.2 16V 59kw/80k které jsem vlastnil před GP bylo hotové letadlo! >:D
GP 1.4 16V Sport Exotica Red -
"-- skrytý --" 07.03.07 21:08
« Re:
Robo 1.2 napsal:
Raz darmo, ak bude tato fiatka sluzit a ostanem spokojny , mozno raz pojdem do Bravy s tym turbobenzinom....
PS: ale tentoraz si pekne pockam aby vyrobne zavady vychytali ini !
Asi to tak taky udělam... :-! Uvidíme, to je hudba daleké budoucnosti...
Ad letňáky. Bohužel k těm diskům, co sem dával link, tak prý ještě nemají žádné info, je to novinka...Asi vhvíli počkam, protože je to nádhera... -
"-- skrytý --" 07.03.07 16:10
« Bez nadpisu
tych 95 koni mne pripada ako stihacka, doporucujem jazdit s 1.2 65 koni aby ste sa potom postazovali na vase sportaky ze su akesi pridusene >:D >:D >:D
A cuvanie do kopca, suhra plynu a spojky, taketo skapinanie robi aj 1.2
mam zasa letnaky, pani to auto chodi 90 za 4.5litra...
Ale zasa aj tych 65koni vie zapiskat na jednotke pri odpichu, minule som pustil fotra a divil sa ze ako je to mozne ze auto sa rozbieha bez plynu, raz darmo nie je to htp co ma on >:D
Raz darmo, ak bude tato fiatka sluzit a ostanem spokojny , mozno raz pojdem do Bravy s tym turbobenzinom....
PS: ale tentoraz si pekne pockam aby vyrobne zavady vychytali ini ! -
"-- skrytý --" 07.03.07 13:54
« Re: Pískající brzdy
Ahoj, taky mě pískají brzdy, byl jsem v servisu, v rámci záruky mě to "vyčistili" a údajně lehce zbrousili, ale pískají po několika kilometrech vesele dál. Taky mi řekla, že příště si to už zaplatím, protože "tam" nic nenašli. Takže na kašlu, snad se nějak sjedou a časem to přestane :roll: -
"-- skrytý --" 07.03.07 09:32
« Bez nadpisu
Ja som bezpecne kupoval zimne plechace s 4x100 a vlastnorucne som to tam montoval takze viem ze to pasuje.
to gurisson: No nejazdil som sice s Cliom III 1,6 ale tipujem ze bude zivsi ako GP. Nemozem si pomoc ale mne sa stale zda byt ten moj Sport menej zivy ako by sa dalo predpokladat. Na jednej strane je pravda ze to auto skresluje vnimanie rýchlosti a to tak, ze ma clovek pocit ze ide stale pomaly. Na druhej strane je motor. Ked som cital charakteristiku Opel Corsa Sport, cast o motore, tak to mi presne pasovalo na moj motor (teda ze je trochu lenivy). Ta klima, siroke pneu to este zhorsuju. Tah zacina byt slusnejsi okolo 3500-4000 ot. Treba povedat ze sa stale s tym da tahat a plynule rozbiehat od 2000 ot. A da sa s tym jazdit dost svizne pri vytacani. Aj rozbeh na jednotku sa da prakticky od volnobehu bez problemov. Ale proste to neni to prave sportove orechove. Horsie je aj cuvanie do kopca, vtedy motor ide sustavne do skapania so zvláštnumi vybráciami. Cuvanie na volnobeh je prakticky nemozne. A vsimol som si aj dost citelne omeskanie po sltaceni pedalu plynu. Napr. ked len tak bleskovo tuknem do plynu a pustim, tak motor ani nezareaguje. Dan za EURO4. Chcelo by to tu turbo verziu... -
"-- skrytý --" 07.03.07 07:56
« Dilema
Zdravim Panove mam takove dilema prave se tedka rozhoduju mezi dvema autama Cliem III 1,6 a Grande puntem Sport 1.4 16V Chtel bych se zeptat jestli nemate nahodou nekdo skusenosti prave s GP s tou 1,4 co se dava do sportu jestli tech 95 koniku je dost a nebo jestli je to liny >:D protoze celkove po designove strance bych rekl ze GP je pekny ale nevim nevim jak ten 1.4 motor :-) Diky za info :)
GP 1.4 16V Sport Exotica Red