Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 09.02.06  16:36

« Bez nadpisu

af: Nepolemizuju o tom, v jaké třídě které auto je. GP je malé auto, Stilo nižší stř. třída. Jen že GP se rozměrama dostalo na hranici této třídy a Stilo patří také spíše k té spodní hranici.
    Jinak se omlouvám, až teď jsem zjistil, že jsem se díval do ceníku 3dv. modelu.
    A 6st. převodovka ve Stilu 1,4 je ta samá, jako byla na 1,2. Šestý stupeň odpovídá pětce normální převodovky. Nemá nic společného se šestikvaltem u 2,5 Abarth.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.06  16:27

« Re: Re:

GP je na úrovni n.s triedy,len kufrom je to stále malé auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.06  16:12

« Re:

Mezek: trošičku si s těma cenama hraješ jak se ti líbí, tak zaprvé, já jsem porovnával stejné motory a pětidveřové karoserie, pětidvěřové GP s motorem 1.4 16V se dělá v nejvyšší výbavě Dynamic a z té jsem při svém porovnávání vycházel. Ty uvádíš cenu osmiventilu a ještě třídvéřka...
    A s tím zpřevodováním, že je pětka stejná jako šestka a ostetní stupně kratší nemáš v žádném případě pravdu, ta skříň je poskládaná uplně jinak oproti pětikvaltu.
    A že je Stilo jiná třída, v tomto případě nižší střední, to je prostě fakt a můžete nad ním polemizovat jak chcete...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.06  15:41

« Re:

Súhlas s tím čo mezek napísal.Je tam malý rozdiel,ale nie o triedu,to určite nie.
    GP vs Stilo II sa nebudú dať porovnať ani cenovo ,ani rozmerovo.Ak Stilo II narastie tak ako Gp tak to môže byť celkom zaujímavé.
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 09.02.06  15:34

« Bez nadpisu

To, že má nějaké auto o pár cm delší rozvor ještě neznamená, že má taky větší prostor interiéru v podélném směru. V GP jsem si nastavil sedačku s volantem /stejně jako ve Stilu/ na naprostý ideální posez a rozdíl nebyl. Respektive je rozdíl jen v několika cm, ale pocit většího prostoru a pohodlí nebyl. Příkladem může být Fabia a Punto II - Fabia má větší rozvor, ale aby byla stejně pohodlná, museli vykrojit opěradla předních sedaček. A ty jsou nakonec velice nebezpečná.
    A opět zdůrazňuji, že porovnávat ceny GP a Stila nejde. Jedná se o rozdíl "generace". Porovnávat se bude moct GP s novým Stilem.
    A GP 1,4 Emotion stojí 357900,- plus 8000,- parkovací senzor. To je 365 900,- Kč. Za stejně vybavené auto jako je Stilo. A že má Stilo 1,4 šestikvalt? Protože by ta 1,4 s ním měla co dělat. 3estka je stejná jako pětka u normální převodovky, ostatní stupně jsou lehčí.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.06  14:50

« Re: ??? @ af ???

V motorizaci není rozdíl žádný, většího výkonu u GP bylo dosaženo úpravou spalovacích prostor a elektroniky. No a pokud neberu v potaz vzhled a rozmístnění ovládacích prvků, tak rozdíl není žádný, stejně jako není žádný rozdíl u Idei, nebo Cromy, základ je stejný. Asi bych řekl, že se bude lišit drobně použitý software, navíc Panda bude mít jednodušší kabeláže, nemá možnost takové výbavy.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.02.06  13:54

« ??? @ af ???

Prosím, můžeš tady zodpovědně napsat, jaký je rozdíl v motorizaci a ovládacích prvcích včetně BC mezi GP 1,2 8V Dynamic a Pandou 1,2 8V Dynamic??? Neber v úvahu rozměry ani kastli jako takovou, jde mi jen o toto. Osobně mám pocit (už jsem to tady několikrát psal, že tam znatelný rozdíl není). Díky
    btw. ten 17 řádek z TP ti pošlu večer :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.02.06  13:49

« Re:

Těch 10 cm na rozvoru pocítíš velmi snadno, pokud si sedneš za sebe. Také jsem tvrdil, že ve Stilu je místa vzadu dost, když si sednu za sebe, ale názor jsem velmi rychle a potichu změnil při stejném posezu za sebou v Cromě (tam je to taky kolem 10 cm navíc). :D
  • 00 Reagovat !

foto

09.02.06  11:14

« Bez nadpisu

Podľa rozmerov určite ,ale keď si do toho človek sadne tak to nie je príliš vidno ten dosť veľký rozdiel.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.06  10:59

« Re: Re: Re:

Ale no tak... O deset centimetrů větší rozvor a o dvacet centimerů delší auto není rozdíl třídy???
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.06  10:33

Nepovedal by som že Stilo je o triedu vačšie auto ako GP.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.06  08:41

« Re:

Vidím, že se tu rozjelo zajímavé porovnávání Stilo x GP, tak si taky přihodím polínko.
    Vidím to takhle, srdce volí GP, rozum Stilo.
    Když si vezmu GP 1.4 16V Dynamic za 364.900,- a dovybavím ho na úroveň Stila 1.4 Family, musím přikoupit klimu, metalízu, park. senzory, to mě vyjde celkem na 415.900,-
    Ke Stilu na stejnou úroveň dokoupím jen boční a okenní bagy a celkem mě vyjde na 392.000,- a ještě mám navíc šestikvalt a o třídu větší auto a ta velikost tam znát je, ať si říká co kdo chce. Hlavní rozdíl je v šířce tam značný a ve velikosti kufru.
    Já bych volil Stilo...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.06  22:14

« Bez nadpisu

@ mezek
    to, co jsi napsal beru, ale není to přesně to, na co jsem se ptal = porovnání GP x Panda. Co se týká tuhosti skeletu, tak pro mě je rozhodující zkušenost manželky Levapa (sekce STILO). To konkrétně v praxi vypovídá o kastli Stila MW. Tak tvrdý test nebyl v laboratořích proveden. Až GP projde takovým testem s takovým výsledkem, pak můžeme porovnávat. Proto jsem ani nechtěl srovnání se Stilem. Chci tím říct, že střeva z Pandy oblékli do velmi slušivé velké kastle. Tady jsem nenašel rozdíl v technologiích. (ale nejsem odborník) >:D
    btw. 1,4 16V Fire 95HP se 6speedem je ve Stilu základ.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.06  20:13

A tu je článok facelifte Stila,podľa mna zbytočný,velé zázraky v predajnosti to neurobí.
    [odkaz]
    Dole je napísané že Stilo II má byť predstavené na autosalóne v Paríži,budú nové motory a zrejme aj nové meno. :shock:
    Má sa začať vyrábať koncom roka 2006 v Cassine !!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.06  20:08

« Re:

Jo 1,4 16v sa montuje do Stila(je to základ).Pár rokov vývoja spraví svoje.Ja som sa niekde dočítal že Stilo II má prísť až v roku 2007.Takže ešte dosť času sa načakáme.GP predstihlo svoju dobu a taktiež Stilo v roku 2001 predstihlo konkurenciu,len zostalo trochu nepochopené auto,čo ja nechápem.
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 08.02.06  19:07

« Bez nadpisu

1. - Tuhost skeletu. Crashtest Stila: [odkaz] Nedívejte se na hvězdičky, ale na "zatížení" posádky. GP má v čelním nárazu "zelenou" hlavu a lýtka, "žlutý" hrudník, stehna a spolujezdec pravé lýtko. Při bočním nárazu je "žlutá" jen v horní části hrudníku, jinak je "zelená".
    2. - Podvozek. U GP je tušší a lépe sedí. Taky brzdy jsou účinější /oba mají podobnou hmotnost/.
    3. - Motory. Více méně stejné, ale nevím, jestli se do Stila taky montuje 1,4/16V - 95 koní....
    No a v interiéru třeba sedačky...
    Nechci tímhle říct, že je Stilo špatné, naopak. Ale musí se dívat na to, že GP patří do malých aut a stilo o třídu výš. A přeci jsou srovnatelné. To se u Punta II říct nedalo. A 5 let se v automobilismu bere jako jedna generace. Počkejte na Stilo II a na jeho technologii, výbavu a ceny. Potom už zase bude GP se Stilem neporovnatelné.
    A když jsme u prostornosti - rozvor GP 2510, Stilo 2600, délka GP 4030 Stilo 4182, šířka interiéru vpředu GP 1440 Stilo 1480. Stilo 3dv.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.06  17:37

« Re:

bobi-No vidíš mal si ho zobrať a mal by si po problémoch a ktomu super auto za super cenu.Poslal som ti Pm s podrobným popisom výbavy,ceny
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.06  15:06

« Bez nadpisu

Vždycky, když přijde nový model v obdobné třídě (GP rozhodně neřadím mezi malé vozy), tak nastává lokální kanibalismus (viz. Logan x Thalie). Souhlasím, Stilo se jeví a je mohutnější (taky těžší). Pokud bude v GP 1,4 16V bude motoricky lepší jak Stilo (HP/kg). Technologicky tam nevidím téměř žádný rozdíl (nejsem velký odborník a v obou autech jsem najel pouze pár km), pokud někdo opravdu ví, ať zde uvede srovnání výbav, motorů, ovládání, BC a budíků Pandy a GP, oboje v provedení 1,2 8V Dynamic. Jsem zvědav, jestli najde více jak tři výrazná technologická zlepšení (neporovnávat rozměry a váhy). Držím palce GPčku :D
    Ciao bobi 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.06  14:57

« Bez nadpisu

Peto, ak sa sa da, mohol by si sem hodit, ake stilo(vybava) si zobral a za kolko? Mne ponukali v BA G... za 460.000,- Family. Uz to tam ale nieje.
    Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.06  14:24

« Re:

bobi-vtedy keď som pokukoval po 1,4 emotion stál 480 000sk(+- par tisíc) a ak by si to bral na leasing tak tam bola zlava 60 000sk.takže vychádzalo na slušných 420 000 sk.Celkom slušná cena a je to 1,4 emotion.Ta 1,2 sa mi zdá slabá+klíma,určite to s tým pojde ale....
    mezek -ja keď som kupoval bravu-september 2001 tak Stilo ešte nebolo.Malo prísť o nejaký ten mesiac.Ale predstavené už bolo.
    No keby som porovnával Stilo 3D a GP 3D.Tak jednoznačne GP s 1,4 16v.Taká malá raketa.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…