Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 10.02.06 10:30
« Re: Re:
Theo: O stilu píšu, že je průměrný ve srovnání (jízdně, prostorově, objemem kufru) se současnou konkurencí v nižší střední, o cenách ojetin nemluvím, nehodnotím. O designu jsem psal, že 3D je nádherný, zbytek ale prostě není Fiat tak, jak ho známe a máme rádi, to snad uznáte, facelift 5D pomohl, ale myslím si, že to mohli udělat ještě o kus líp. To že píšu že je laciný, tim myslim, že je levný a že za ty prachy je to dobrá koupě.
Sezení je věc individuální, i ve stilu jsem si našel polohu, ale musel jsem hledat a stejně to není ono, navíc všichni kolegové (asi 8 lidí) si na ty sedačky taky stěžovalo, nejsem v tom sám, spíš ty máš kliku, že Ti to vyhovuje a to je dobře :-! sedačky neodsuzuju šmahem, ale po zukšenostech, sedni do cromy, do punta II, do GP, do Pandy.... všude jsou klasický Fiatí sedačky nevim proč do stila dali tyhle zdvihací sedáky a pevný opěráky ala korea.... -
"-- skrytý --" 10.02.06 10:20
Peto.fiat: no ono stačí seicento s těma pedálama >:D
s tím zenitem jsem to myslel prodejně a výhledově pro značku, stilo málem stálo Fiat život, proto se už vyvíjí pilně nástupce a to dřív než je zvykem, současné stilo je vyhcytaným a vyzrálým autem a myslím si, že facelift mu mohl (5D) pomoct víc než jen odstraněním červených světel vedle SPZky a nějakou kosmetikou, motory nehodnostím ty jsou v poho stejně jako ostatní věci, ale Stilo se uvedlo na trh jako velmi drahej Fiat a lidi si to pamatujou, teď když uvažujou o koupi auta, ani tam stilo nezahrnujou, protože podle nich je to a) buď drahý nebo b) jen fiat nebo nejhůř za c) drahý a ještě fiat...... navíc problémy prvních modelů s neustálým rozsvěcením nějakejch ABS Failure, tady failure támhle failure mu taky moc nepřidalo.... -
« Re:
to Octan: píšeš o Stilu že je průměrný až podprůměrný, designově zpackaný a laciný... pak nechápu, proč si ojetiny tak drží cenu. Třeba ve srovnání s mnohem úspěšnějším P 307 když si vezmu stejnej ročník, kilometry a výbavu tak je Peugeot spíš levnější 8-s
Co se týká designu bylo Stilo celkem úlet, ale můžu Ti říct, že i mě se po letech začíná líbit i ve verzi 5D, možná mu pomohl i lehkej facelift zadních světel. Když je na 16 nebo 17´´ kolech tak se mi dokonce moc líbí.
To sezení je věc individuální - dokonce myslím dostalo Stilo nedávno při hodnocení pohodlí 3 nebo 4 * ( např.Superb 1*). Já si zase dávám sedadlo zase úplně nahoru (dokud mě nezastaví střecha >:D ) a hodnotím sezení jako perfektní. Je to pro mě mnohem lepší, než třeba sedadla v Octavii, kdy se současně s posuvem nahoru sicna posunuje i dopředu takže při horní poloze jsem se svýma 194 cm nalepenej vepředu na volantu :'-( Každýmu vyhovuje něco jinýho, takže bych šmahem neodsuzoval něco, co nepasuje Tobě. -
« Re:
No to si ešte nesedel v 126-ke.tam stlačíš jednou nohou hneď 3 pedále. >:D Tento problém som si u obidvoch áut ani nevšimol.Podĺa mńa interiér GP zaostáva za vonkajškom vzhľadom.Lenže zabúdame na jednu dôležitú vec.GP nemalo konkurovať n.s triede.(Stilo,Golf,Focus...).malo konkurovať Fabii,Cliu,Corse ......
AD:Stilo za zenitom:nie je to celkom pravda,stále je to vinikajúce auto,konkurencie schopné.Len dizajn bol veľký krok vedľa.Motoricky je na tom veĺmi dobre.Keby bolo predávané aspoń tak ako GP tak by sa ešte vyrábalo aspoń 2 roky.No realita je iná. -
"-- skrytý --" 10.02.06 09:52
« Bez nadpisu
af: to máš obě auta na dvoře >:D pokud si ovšem prodejce a nevíš, že GP 1.4 16V má šestikvalt, tak to snad ani nepříznávej, jen to potvrdí můj názor na "odbornost" prodejců Fiat. Nad pedály je u Stila málo místa, btw. mám nohu 45, takže řekněme větší, ale v jiných autech včetně GP špičkou neškrtám. Chápu že někdo s botou 40 problém mít nebude. Pokud je Punto u pedálů užší je to věc rozvoru a je vidět kde to místo u GP získali. Při jízdě s GP jsem ale, nerozdíl od Stila, neměl se šířkou u pedálů (stilo moc blízko plyn a brzda). Holt si přiznej, že Stilo už je za zenitem a že novej sourozenec může bejt lepší, bylo by smutný, kdyby to tak nebylo.... -
« Re: Re: Re: GP
Hele, tak jsem se naštval a šel jsem to změřit, Stilo má v místě pedálů o 6 -8 cm větší šířku než GP, jestli se ti to zdá malý rozdíl, tak už fakt nevím... A žádného tapecírungu, jak píšeš, o který by se mi zachytávali špičky jsem si za celé 4 roky nevšiml... -
"-- skrytý --" 09.02.06 23:26
« Re: Re: GP
Af: v katalozích mívá fiat chyby, to už sis moh všimnout ;-) já ty informace sháněl asi 3 neděle než jsem dostal 100% odpověď, že tam bude 6-ti kvalt
úzko u pedálů tam fakt není, to je naprosto srovnatelný se stilem, kde navíc nad pedálama je tapecírung o kterej se občas zachytávaj špičky bot a plyn a brzda jsou dost blízko u sebe, takže s širšíma botama se musíš trefovat.... -
« Re: GP
V oficiálním tištěném katalogu technických informací je uvedena 5st. převodovka, z toho vycházím...
Nepíšu nic o tom, že má blízko sebe pedály, ale že v prostoru pedálů je málo místa, podstatně míň než u Stila a na tom trvám. pokud na mě zase někdo budete reagovat, tak prosím, čtěte pořádně, nebaví mě všechno psat dvakrát... -
« Re: GP
Ani mne sa nepáčilo Stilo 5D,som to nepovažoval ani za Fiata.Ale časom sa mi začína celkom páčiť(dizajnom stále nie),najmä motor a celkové spracovanie auta.je to na vyššej urovni ako Brava.Nie je to ten pravý Fiat ako Brava,Punto,GP....Ale som zatiaľ spokojný že som do Stila šiel.Predsa ten 370 l kufor sa raz zíde.A motory spravili svoje a cena tiež. -
"-- skrytý --" 09.02.06 22:21
peto.fiat: to ne, ale do 5Dstila bych jako fanoušek fiatu nešel, to auto je levný, za tu cenu výborný, ale bohužel pro mě je ošklivý, nelíbí se mi od začátku a pořád ne a to se snažim, opravdu na něm něco najít, ale tam to prostě neni, a v GP to prostě je, má to jiskru, napětí, správnou přidrzlost...o kombi ani nemluvim, tomu to sluší jen ve verzi Uproad....