Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: GP vs Stilo
No nekupoval som Stilo len kvoli kufru(bolo tam viac faktorov),ale niekedy sa môže kufor zísť,to je fakt.napr keď treba odpratať mŕtvolu,neviem,neviem či by sa do kufra Gp zmestila.
bobi-sa neospravedlńuj,nič zlé si nesravil.Aspoň sa tu trochu diskusia rozbehla. :) -
"-- skrytý --" 10.02.06 12:04
« GP vs Stilo
Prepacte, chlapi, nechcel som aby ste sa dostali do polemiky, v podstate som toto porovnanie chcel hlavne kvoli priestoru, lebo ked som si fizicky meral zadnu lavicu GP a porovnal ju s mojim PII, tak GP ju malo asi o 2 cm dlhsiu a pri sedeni "za sebou" bol sice priestor ku kolenam vacsi, ale nie markantne. Tak som hladal, kde sa vlastne premietla ta zvacsena dlzka GP. Podarilo sa mi vidiet GP a Punto II vedla seba a pride mi, ze sa predlzil predok - myslim tym od naraznika po volat, takze i preto ma vysledne GP mensi kufor, co je sice skoda ale ma to zase plus pre bezpecnost. Moj zaver: razvor pomohol zadnym sediacim ale celkova dlzka sa naozaj premietla len do predku.
Este raz poprosim o prepacenie, lebo sa to zvrtlo na invektivy, ktore nepomozu veci. Dakujem. -
mezek 10.02.06 11:59
« Bez nadpisu
Já vám nevím, ale co jsem zjišťoval, tak 1,4/16V se šestikvaltem by měl mít jenom Sport... Nevím...
Ale jak někdo níže psal, Stilo je průměr nižší stř. třídy a GP nadprůměr/špička malých aut. A dá se porovnávat s autama o třídu výš. A hlavně v tomhle boduje.
Jinak sedačka řidiče je ve Stilu opravdu nepovedená /konstrukčně/. A na jízdu jsou lepší tvrdší sedačky. Neunaví tolik a hlavně je v nich lepší přenos informací od podvozku do zadku. A u Stila 5dv. bych jako "problém" viděl, že oproti 3dv. narostl do výšky /i v interiéru/ a do délky, ale tam jenom vnějším rozměrem, respektive ten nárůst je vidět jen v kufru. A je hloupost, co psal - myslím, nevím určitě - Peto.Fiat. Kupovat auto jenom proto, že má větší kufr a říkat si "snad se někdy hodí". Takhle člověk pro ten "pocit" zaplatí víc a tahá zbytečně větší váhu. -
"-- skrytý --" 10.02.06 11:56
« Re: Re: Re: Re: Re: GP 1,4 16V
peto.fiat: máš pravdu, ale pokud budu chtít sedět vysoko, koupím si MPV a ne nižší střední hatch, volant ve stilu má dole takovou bouli, která dost překáží, pokud se při zatáčení dostane do oblasti kde ho máš držet, řízení je o pocitu, o pocitu jak tě auto informuje o dění pod předními koly, GP to dělá trochu líp než stilo, ale neboj, Renault, nebo koncern PSA jsou na tom o poznání hůř ;-) -
« Re: Re: Re: Re: GP 1,4 16V
Súhlasím s tím že je GP lepšie v bezpečnosti,dizajne,jazdné vlastnosti,miesto pre nohy vzadu(neviem posúdiť vzadu som nesedel).Ale poloha za volantom,riadenie,volant sú viacmenej pocitové hodnotenie a každému vyhovuje niečo iné,tak by som to neuvadzal že GP je v tom lepšie. -
"-- skrytý --" 10.02.06 11:34
« Re: Re: Re: GP 1,4 16V
peto.fiat:
bezpečnost
poloha za volantem
jízdní vlastnosti
řízení (posilovač, přesnost i strmost)
design (bohužel subjektivní věc, ale ten prodává a Gp se víc líbí)
volant (námá tu bouli dole jako stilo)
místo pro nohy vzadu
stilo je o malinko širší vevnitř a 5D má větší kufr při nesklopenejch sedadlech, u stila získáváte pocit, že je to auto o třídu vejš, stilo 3D je fešák -
"-- skrytý --" 10.02.06 11:16
« Bez nadpisu
af: bože no jo už je to tady urážky, no holt internet a neomalenost patří k sobě
takže já ti nic nepodsouvám, přečti si svoje příspěvky všude má stilo něco lepší a tak, proto ti argumentuju (můj názor, proboha snad mi ho dovolíš), všechny věci nejsou pocitové některé ano, to jestli něco změřim teniskou, která je pořád stejná nebo pravítkem je jedno, k porovnání to stačí, ty mě už taky nebavíš, ale já mám opravdu k zaslepenosti daleko, říkám ti nezávislý hodnocení dvou aut, kde prostě GP je většině zásadních ohledů a požadavků kladených na moderní auto (kromě velikosti kufru při nesklopených sedačkách) lepší než Stilo a opakuju není to jen můj názor, ale i názor mnoha mých kolegů z motoristický branže. Takže se dál neunavuj a když tě nebavim igonruj mě, nemáš-li kapacitu na slušnou diskuzi.
Samozřejmě, že šířka u pedálů je věcí rozvoru, pokud tam začíná podběh, což amozřejmě začíná, kde si asi myslíš, že je ta odkládací plocha na levou nohu?? To že napíšeš výkřik v oblasti pedálů je silo širší neznamená nic, neudáváš kde, odkud a kam si měřil.
Jinak tvoje cenový srovnání má taky tendenční nádech, je sice pravda. že Stilo Family po obří slevě 67000 Kč se s bočníma airbagama a mlhovkama vyšplhá na 396 000 Kč, ale zapomněl jsi říct b), že na GP objednaný do konce února dává Fiat 15000 slevu a GP Dynamic 1.4 16V s klimou a senzorama tak vyjde na nějakejch 392 000 Kč. To už bych se sakramentsky rozmejšlel, jestli mi 85l v kufru stojí za to. Nazdar. -
« Re:
Na sedačky v Stile si musíš zvyknúť.Po presadnutí z Bravy ma bolel 2 dni chrbát.ale teraz je to už v pohode.Chce to zvyk.No myslím že v Stile sú lepšie(makšie) sedačky ako v GP.V Gp sú tvrdšie.Croma je kráľ,skvelé auto od výfuku až po strechu.2,4 20v Multijet-naftová nadzvuková raketa. :) -
« Re: Re: Re:
octan: hochu, ty jseš fakt trochu mimo... Nechápu, proč mi neustále podsouváš jak tady bojuju za Stilo a že si mám přiznat, že je za zenitem, ukaž mi jedinou větu, kde za Stilo bojuju, já uvádím jen fakta a že Stilo vychází líp finančně, kdežto ty uvádíš jen pocitové věci bez jediného průkazného faktu, tak se prosím vzpamatuj, přestáváš mě svou zaslepeností bavit...
Ne, prodejce nejsem a ano, obě auta mám, takříkajíc na dvoře, ač se ti to asi zdá nepochopitelné. A napsat že míň místa u pedálů je věc rozvoru??? Ale no tak, já přece neměřil místo, kde zasahuje podběh, když jsi takový znalec, měl by jsi vědět, že podběh ani u jednoho auta do míst pro nohy nezasahuje, jediné zůžení je odkládací místo pro nohu a v tom místě jsem to samozdřejmě neměřil. Takže skutečně nevím, jaký vliv by na to rozvor měl mít...