Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Max
Tu nejde o to čo píšu časopisy, ja si tie autá chodím pozrieť sám, je to dobré, ale sú tam stále tie talianske nedotiahnutosti. To mezek: 3D Stilo má údesný dizajn? Tak k tomu tu už naozaj nemám čo dodať, a k tým ostatným veciam: jazdné vlastnosti, sedadlá atď. asi tiež nemá zmysel sa vyjadrovať to sú tie typické otrepané frázy z niektorých "nezávislých"testov. Opakujem to auto je úplny priemer nižšej strednej ani horšie ani lepšie.... -
mezek 11.02.06 18:02
« Bez nadpisu
Že je nějaké auto podprůměr nebo nadprůměr dané třídy se nehodnotí podle jednotlivých kritérií, ale jako celek. Co je platné, že je ve Stilu namontován motor patřící ke špičce, když je design úděsný /na itala, tam každý očekává emoce a ne německý cold/, interiér se nedá tak dobře porovnávat s konkurencí /ne kvalitou, ale dotažením konstrukčních detailů - např. sedadla/ a podvozek je taky v duchu Fiatu konce 20 a začátku 21 stol. - měkčí pružiny, tvrdší tlumiče /co je platné, že dokáže "sedět" na dálnici, když na okresce s horším povrchem odskakuje a vyžaduje stálou korekci/. V nižší stř. třídě nejvíce platí, že auto má být jako Golf /žádné emoce, ale "dokonalé" auto pro rodinu i "kravaťáka"/ nebo jako AR 147 /emotivní auto s jízdími vlastnostmi a "komfortem" tomu odpovídajícím/. U Stila Fiat doplatil na nedotaženost. Ideálně tohle zkombinoval třeba Opel u současné Astry. Chcete auto typu Golf? Máme Astru 5dv. Chcete auto vzbuzující vzhledem i jízdou emoce? Žádný problém, máme Astru GTC... A Stilo? Jak 5dv. tak 3dv. jsou natolik "propojené", že vlastně ani jedno nedokáže 100% nabídnout to, co se od něj očekává. Ale je vidět, že se z toho asi u Fiatu poučili a od Cromy i od GP se vykašlali na nějaké experimenty a udělali auta taková, jaká mají být podle očekávání. A doufejme, že Stilo II bude v tomhle trendu pokračovat. -
« Re: Max
Zpracovnie interiéru v Gp je veľmi dobré.Ale interiér zaostáva za vonkajškom,nie je taký nápaditý ako karoséria GP.O predajnosť Gp by som sa nebál,bude to podobne úspešné auto ako Punto MK I.Je to krásne auto a kabát predáva.A kým príde konkurencia s novou fobiou,Polom,207 atd dávno už bude GP 2.Stio určite prepadák to nebol,ale nepredávalo sa to podľa očakávanáí.Stilo (5D) nemá taký nápaditý dizajn ako Brava,Punto,Croma.A to bola chyba.fiat chcel niečo ako taliansky Golf,čo sa nestretlo s veľkým úspechom.A ešt keď prídu nové modely:Stilo II,lancia Delta,Alfa 149,Trepiuno atd tak máme nového európskeho kráľa menom Fiat -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Maš pravdu asi si Fiat od Stila viac sluboval a mal veľké oči, ale opakujem nie je to prepadák napr. Pánd sa za cca 2,5 roka predalo 500 tisíc, Stilo po 3 rokoch 450 tisíc a to je úple iný segment. 5D Stilo v crasch testoch malo poradové číslo 560 tisíc a to bol rok 2005. S Cromou už Fiat také veľké plány nemá plánuje predať cca 30 tis. kusov ročne a to je reálne, podobne Sedici, to sú segmenty, kde stále kralujú iné značky a nové vedenie Fiatu to vie. S GP má Fiat veľké plány, chce predať cca 450tisíc kusov ročne, čo je vzhľadom na konkurenciu (207, Clio III,...) dosť odvážne, ale hádam mu to vyjde....Ten motor 1.2 16V bol naozaj super, ale údajne nebol oňho záujem v Punte (nechápem), tam všetci kupovali 1,2 8V 60CV, cenový rozdiel bol tuším 16 tisíc sk a do Stila je predsa tá 1.4 vhodnejšia, ale má o 15 koní viac a to sa musí na spotrebe ukázať, poznám ľudí čo s ním dokážu v meste "jazdiť "so spotrebou vyše 10l! Ale to je asi o štýle jazdenia. Tých 7-7.5 mimo mesta je reálnych, tie zábehy už nie sú ako kedysi (moderné motory), mne sa tá spotreba drží cca rovnako ako na začiatku...Chybu si určite nespravil to auto je skvelé, jedine čo sa čudujem, že si tý taliani nedali viacej záležat na tom dielenskom spracovaní interiéru, mohli tým zobrať vietor z plachát kritikom. Ináč sedel som v GP a podrobne som si pozrel interiér a hlavne dielenské spracovanie a napriek podstatnému pokroku som zase našiel tie typické talianske nedostatky, nedoliehajúce koberce, hlavne v kufri, horšie priliehajúce plasty v interiéri, je to lepšie, ale zase sa toho chytili hlavne v nemeckých časopisoch... Podobne dopadla aj Alfa 159 i keď tu som žiadne nedostatky nenašiel, rovnako ako v 147 po faceliftingu. -
« Re: Re: Re: Re: Re:
Náčo som to kupoval?Lebo to je skvelé auto.Ale bolo chybou fiatu z pohľadu predajnosti a toho že si od toho veľa sľubovalBrava bola na tom lepšie.i.1,2 16v som mal super motor.A mal som s nim priemer 6l.Tereaz Stilo mám vonku na 300 km 7,3l ale v meste je to horšie(ale len sa zabieha).A Croma je super auto,láska na prvý pohľad.Nak si iný kupujú VW ,Peugeot,Ford.To je ich problém.Ja si kúpim Fiata a budem mať lepšie auto ako oni a ešte ušporím na peknú dovolenku v karibiku. -
« Re: Re: Re: Re:
To číslo najdeš v techničáku aj pod kobercom spolujazdca, tam je také okienko, je to výrobné číslo karosérie. Podľa správ od Fiatu bolo do konca roka 2005 objednaných cca 40 tis, GP? Bohužial všetky tie fotky(ináč sú hrozné) čo si videl sú naozaj len nepodarené počítačové retuše, ten článok o urýchhlenom vývoji nie niekde v Rakúsku ale konkrétne s Magna-Steyer je starý asi pol roka a nie je potvrdený, ja nečítam nejaké články ale priamo talianske či nemecké servery(www.italiaspeed.com, autoblog.it, infomotori.com, quatroroute.it, auto-motor-sport.de, autobild.de......). V poslednom rozhovore v AMS s Lucom di Montezemelom (ináč šéf Fiatu)je, že vývoj nového Stila ja zatiaľ v štádiu rozhodovania o vývoji novej platformy, ktorá bude spoločná pre novú Alfu 149 a Lanciu Deltu, a má byť uvedené na trh v priebehu roku 2007. Dizajn zatiaľ nejasný podľa niektorých prameňov dizajnéri Ferrari inde som čítal, že Centrostile a Giugiaro.....Opakujem jedná sa o normálny cyklus životnosti jedného modelu (5-6 rokov)... Taliansko je špeciálny trh (kupujú vo väčšom percente iné ako tal. autá)na rozdiel od Nemcov a Francúzov (to sú úplny nacionalisti) v malých autách kraluje Fiat ale v nižšej strednej to nikdy nebolo prvé miesto pre Fiat. Viem, že napr. v roku 2004 bola najpredávanejšia v nižšej strednej Alfa 147, medzi konbíkmy Stilo MW a, že Stilo bolo chybou Fiatu? Na čo si to potom kupoval, to nechápem!? Ináč to Stilo trochu preceňuješ, lebo nie ono bolo hlavou príčinou problémou Fiatu, tie sa ťahali už dávno pred Stilom, ani Brava a Bravo nesplnili očakávania a Fiat je obrovský koncern, ktorý nevyrába len autá a práve tie ostatné divízie ho ťahali na dno. Autá predsa predával vždy a celkom dobre. Opakujem, je naivné si tu namýšlať, že Fiat v nižšej strednej triede a o strednej ani nehovorím (Croma)niekedy predbehne konkurenciu, to je proste zakorenené v luďoch a hlavne v tých čo Fiat nikdy nemali, ale to je možno aj dobre ja sa nikdy nechcem voziť v aute na ktorom naozaj jazdí každý, tuctové a bez vkusu. Je napr. taká Alfa 147 neúspešný model? Aj keď sa nepredáva na státisíce, viem je drahšia, ale v porovnaní napr. s hlavným konkurento Golfom ani nie, ale za 5 rokov sa jej predalo asi toľko čo Golfa a Focusu za rok, pritom je to krásne auto s vynikajúcimi jazdnými vlastnosťami a s kvalitným dielenským spracovaním, tak kde je chyba? 1.6 nie je do mesta? Možno, ale to si si mal potom kúpiť 1.2, ja jazdím v lete priemer cca 7.8 l, teraz v zime a to na krátke trasy 8.5-8.9 l. Neviem či sa dá dosiahnuť s 1.4 nejaká signifikantne nižia spotreba? Ale na dialnici nechávam väčšinu podobných aút daleko za sebou ;-) Dá sa ísť aj 200km/hod -
« Re: Re: Re:
Netuším aké mám číslo.Kde to nájdem?Nesúhlasím s tím že sa Stilo II nebude dobre predávať.Ak bude aspoń z polovice také aké je na fotkách tak pôjde na dračku ako GP.Nie V GER ani v FRA....(tam je Ve resp Peugeot)Ale ak ho začnú kupovať taliani,čo sa o Stile I nedá povedať tak predajné čísla budú lepšie ako Stilo I.Nikto tu netáral,si prečítaj nejaké články o tom že ide o urýchlený vývoj niekde v rakúsku.1,6 výborný motor ale nie do mesta. A ja som chcel predajné čísla GP,nie Stila.Stilo je už viacmenej mŕtvy model,ale cenu má super a kvalita super,ale inak bol veľká chyba fiatu. -
« Re: Re:
Peto.Fiat Co sa týka predajných čísiel, ja mám 3D Stilo r.v 2004 a poradové číslo okolo 450 tisíc, aké číslo máš ty? Ročne sa ho predá okolo 150 tisíc kusov (čo až taká tragédia na Fiat v nižšej strednej nie je), neni sú to určite čísla 307, Focusu či Golfa, ale ak si tu niekto myslí, že nové Stilo II sa bude predávať na státisíce je na veľkom omyle, alebo, že predbehne dokonca "zabehnuté" nemecké či francúzske značky. Fiat je najlepší v malých autách a ľudia v nižšej strednej aj tak dajú prednosť Peugeotu, VW či Renaultu aj keď to bude akákoľvek "bomba". Taká je realita.... A to, že príde nástupca cca na začiatku roka 2007 tu niekto považuje za predčasné nahradenie súčastného modelu? Veď je normálna doba trvania výroby jedného modelu (5-6 rokov) nová 308 rok 2007-8, Golf VI 2008 Bravo, Brava 1995-2001....tak o čom to tu niektorí píšete? A, že súčastné Stilo je podpriemer nižšej strednej, v čom ?(prestante už čítať tie testy v nemcami ovládaných časopisoch) Jazdné vlastosti úplne porovnateľné (jazdil som Golfa), motory naozaj bezchybné tu dokonca by som tvrdil, že špička nižšej strednej jediná výtka patrí tradične talianskemu horšiemu spracovaniu interiéru, ale čo mám zo super zlýcovaných plastov ak mám pod kapotou zdochlinu (zákl. verzie Gofa, Focusu či 307) a to za cenu lepších verzií Stila. Nie nepíšem, že je nebodaj najlepšie, ale určite nie podpriemer....Normálny priemer. Ináč za dva roky predvádzky je auto ako nové, žiadne poruchy, takže zatiaľ spokojnosť. Mám 1.6 16V a ten motor s týmto rel. ľahkým autom (váži asi ako Fábia) ide naozaj výborne
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!