Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 14.03.06  11:23

« Re: Re: Grande Punto

Já bohužel ne, ale jezdí u nás v tm.modrý metalíze 5D. Je to fakt fešák. Jo četl jsem, že i za únor bylo v EU Punto opět nejprodávanějším vozem. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.06  20:18

« Re: Grande Punto

ja ho uz mam davno.doma na obrazku.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.06  19:53

« Grande Punto

mate uz ho nekdo???? :?: :?: :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.06  11:41

« Bez nadpisu

Jarous: 1.4 16V Sport
    koukal jsem na web a píšou tam, že to má VVT - asi variabilní čsování ventilů
    EGR - recirkulace výfukových plynů
    a ještě PDA, ale to nějak nevím, co by to mohlo být za zkratku, nevíte někdo?
  • « 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 11.03.06  11:24

« GP

Octan: jakou jsi objednal motorizaci?
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 11.03.06  09:49

« Re: Pro GP

To: Octane, objednával jsem ho ve stejnou dobu jako ty a řekli mi že dorazí v druhé polovině dubna. Taky se už těším :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.06  09:21

« Pro GP

GP kdy jsi auto objednával a kdy ti slíbili dodání? Já objednával GP v půlce února a auto bude až někdy v dubnu, ach jo, už bych ho chtěl doma ;-)
  • 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 09.03.06  10:53

« Přístup prodejců Škoda a Fiat

Ještě bych chtěl pochválit přístup prodejce Fiatu.
    Když jsem si vybíral auto tak mi přišel přístup prodejce Škoda jako marketingová masáž a místy jsem měl pocit, že se snaží (sice nepřímo) hanit konkurenční značky, že nejsou tak dobré, že mi nabídne větší slevu, atd ... Mě to subjektivně přišlo, že mi ten vůz vnucuje a snaží se ho prodak kvůli své marži. Možná u jiných prodejců Škoda je to jiné ale já měl prostš tuto zkušenost.
    U Fiatu to bylo jiné. Nepadlo ani slovo o výhodách vozu. Při první návštěvě aníž bych o to žádal mi vložili klíčky od GP ať si udělám kolečko, že uvidím. Po týdnu mi prodejce zavolal, že když se rozhodnu do konce února tak mám ještě nárok na slevu, která se vztahovala k lednovým předváděčkám. Potom jsem byl ještě na jedné jízdě. Celkově jsem měl dojem, že rozhodnutí je na mě a když se nerozhodnu tak nic se nedějě.
    Škoda mi v tomhle přišla taková křečovitá, jakoby jim někdo šlapal na paty a snaží se mě za každou cenu ukecat. Já moc na reklamy a imidž nedám, radši si udělám názor sám a potom se sám i rozhodnu.
    Fiat si mě i v tomto získal.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.06  10:41

« Re: Re:

To Peto Fiat:když jsi cenově zrovnával Fabii +Grande Punto:
    1.U Punta Grande je ESP,že ho dáváš za příplatek do Fábie???
    2:U Punta Ti chybí metalíza+10000kč.
    Na Fabii teď dostaneš bez problémů slevu na Punto grande ne.
  • 00 Reagovat !

foto

09.03.06  10:36

« Bez nadpisu

Mám dotaz?Jel už někdo s 1.4 16V?Papírově to vypadá,že to bude celkem rychlík.
  • 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 09.03.06  10:36

« Punto Classic x Fabie x Grande Punto

Před měsícem jsem si objednal GP. Od momentu, kdy jsem ho viděl v testu na Primě (Autosalon) ve SM, v TV reklamě a na předváděcích dnech Fiatu měl jsem jasno, že tohle auto chci. Jednoduše chytlo mě za srdce a na začátku stál samozřejmě design, pocit za volantem při jízdě a atraktivita nového vozu.
    Potom jsem začal svůj výběr zvažovat. Především mezi Fábií a mezi GP. U tohoto zkoumání hrál samozřejmě první housle rozum. Snaha opatřit si za svoje peníze co největší hodnotu vzhledem k ceně nového vozu, výbavě za danou cenu, ceně servisu a náhradních dílů, atd ... to nejlepší. A jak jsem dopadl? Rozum mi ze začátku říkal, jdi do Fábie, máš jistotu časem prověřeného auta, máš jistotu, že to auto je nejdostupnější a s tím i ceny za ND a opravy, dostupnost servisu, atd ...
    Jaké bylo ale moje finální poznání? Ve fiatu mi nabídli kompletně vybavený Grande Punto 1.2 Dynamic ve střední výbavě za skvělou cenu 304.000,- Kč - 6 airbagů, ABS, EBD, integrované rádio +CD s ovládáním na volantu, kožený paket, metalíza, dělené sedačky, mlhovky, defend lock, atd ... kromě klimatizace a takových vychytávek jako kůže, dešťový senzor nebo parkovací asistent tam mám vše.
    Potom jsem byl ve škodovce. Za stejně vybavenou Fábii (kromě 6 airbagů pouze 2, pouze standardní vkládáné autorádio s odnímatelným panelem) a za auto, které si může nechat zdát o 5 hvězdičkách za bezpečnost bych zaplatil zhruba stejnou cenu.
    Když jsem tyto dvě nabídky zvážil tak ustoupil i rozum. Zjistil jsem, že ceny servisu i náhradní díly FIat jsou velmi podobné jako ceny u Škody. GP je konstrukčně nový vůz, v bezpečnosti mu Fábie nemůže konkurovat, v designu už vůbec ne. Takže volba byla jasná - Grande Punto.
    Myslím si, že volba mezi Punto Classic x Fabie x Grande Punto je jasná. Kdybych se rozhodoval mezi Puntem Classic a Fábií tak bych se asi možná rozhodl pro Fábii (nejel jsem v PUntu Classic ale moc mi nesedí ani ten design palubovky), i když je o něco dražší. Přece jen mi přijde taková sympatičtější a asi to bude hlavně designem a pocitem prostornosti. Přece jenom Punto Classic je designově trochu rozporuplné.
    Fábia je vůz, který je výhodné v dnešní době koupit pro firmu. Jezdí jich na našich silnicích ale tolik, že už to auto nudí. FIrmě to nevadí ale když auto pro radost z jízdy a na výlety tak Fábie ne. Určitě ne za takové ceny, vždyť tá strohost interiéru by mě neustále za jízdy připomínala, že jsem volil spíš užitkové auto než auto, ve kterém se dobře cítím.
    Kdyby mi Škoda nabídla cenu 250.000,- namísto 300.000.- tak bych asi šel i do té Fábie. I když by mě to trochu mrzelo, že se budu dalších 5 let ohlížet za tím pěkným GP, když ho uvidím. Takže tak.
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 09.03.06  09:43

« Bez nadpisu

Ale ano, Fabia a GP jsou na trhu konkurenty. Taky k nim patří P 206, Clio II a III, Getz......
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 08.03.06  22:45

« Bez nadpisu

Beaver...
    Já už na tokový pitomce nereaguju...
    P.S. Lubos1 100 bodů... :D
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 08.03.06  21:57

« Re: Re:

Fabia a GPunto samozrejme konkurenti su. Su to objektivne vozy rovnakej triedy za podobnu cenu. Aka bude kvalita GPunta ukaze az cas.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.03.06  21:06

« Bez nadpisu

@ Peto.Fiat
    Tady si dovolím s tebou lehce nesouhlasit. Fabie a GP jsou konkurenti na trhu, my si o tom můžeme myslet co chceme (a mít pravdu), ale lidé je budou porovnávat. A znáš to!!! viz. můj příběh ze života.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.06  20:58

« Re:

Fabia nie je GP konkurencia.Fabka je konstrukčne stará,Gp je uplne nové auto.A to spracovanie..Hm...neviem či sa fabka môže rovnať GP, pochop Fabka je auto z inej doby.Až fabka 2 ukáže či má na GP.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.03.06  20:46

« A už je to tady zase

@ TommyEngelo
    Je vidět, že v tobě stále hlodá červ od "koncernu". Dílenské zpracování :-(
    Netvrdím, že všechny nové Fiaty mají dokonalé dílenské zpracování (chybička se vloudí vždy a všude), ale tohle mě dokáže totálně nas..t. Měl jsem možnost jet s GP a také si ho solidně prohlédnout. Nenašel jsem nic, co by se dalo nazvat slabším dílenským zpracováním, tím myslím např. slícování jednotlivých dílů karosérie, čalounění, plasty na přístrojovce, pomeranč nebo steklá barva. Dovedu ocenit i jiná auta než italská, ale troufám si říct, že když najdeš něco na GPčku, najdu já něco na fábii (na poli dílenského zpracování). Tak si nech ty kecy. Jinak vše v dobrém.
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 08.03.06  20:14

« Bez nadpisu

No punto má krásný design, fabia kontruje lepšími materiály a dílenským zpracováním.Ještě počkat,jak se prokáže spolehlivost,já sázím na fabii.
    Ale punto je dobré auto 8)
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.06  22:36

« GP vs Fabia

Z dostatku času som si porovnal GP a Fabiu.Snažil som sa oba modely nakonfigurovať na takú istú výbavu pričom v GP je motor 1,4 8v a vo fabke 1,4 16v 55 kw.

Grande Punto 5dv. 1,4 77 k Emotion
    392.900,00 Kč
    Barva Cena
    Barva karosérie: Bílá Ambient (PASTELOVÁ BARVA) 0,00
    Interiér: TEXTIL, TWEED PÍSKOVÁ/MODRÁ 0,00
    Kola: Standard 0,00

Volitelná výbava Cena
    AUTOMATICKÁ DVOUZÓNOVÁ KLIMATIZACE 20.000,00

Sériová výbava
    Bezpečnost
    ABS + EBD (ELEKTRONICKÝ ROZDĚLOVAČ BRZDNÉ SÍLY)
    AIRBAG ŘIDIČE
    AIRBAG SPOLUJEZDCE
    DVĚ OPĚRKY HLAVY VZADU
    BOČNÍ AIRBAGY VPŘEDU
    OKENNÍ AIRBAGY
    TŘETÍ OPĚRKA HLAVY VZADU
    TŘI TŘÍBODOVÉ BEZPEČNOSTNÍ PÁSY VZADU
    PŘEDNÍ MLHOVÁ SVĚTLA

Komfort
    ELEKTRICKÝ POSILOVAČ ŘÍZENÍ DUALDRIVE(TM)
    ELEKTRICKY OVLÁDANÁ PŘEDNÍ OKNA + CENTRÁLNÍ ZAMYKÁNÍ
    ELEKTRICKY OVLÁDANÁ A VYHŘÍVANÁ VNĚJŠÍ ZPĚTNÁ ZRCÁTKA
    DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ CENTRÁLNÍHO ZAMYKÁNÍ
    MANUÁLNÍ KLIMATIZACE S PROTIPYLOVÝM FILTREM
    VÝŠKOVĚ A OSOVĚ NASTAVITELNÝ VOLANT
    VÝŠKOVĚ NASTAVITELNÉ SEDADLO ŘIDIČE
    DĚLENÉ ZADNÍ SEDADLO 40 / 60
    UZAMYKATELNÉ VÍČKO NÁDRŽE
    PLNOHODNOTNÉ REZERVNÍ KOLO

Linie a Styl
    VOLANT A RUKOJEŤ ŘADICÍ PÁKY POTAŽENÉ KŮŽÍ
    KOLA Z LEHKÝCH SLITIN 15 S 10 PAPRSKY

Audio a Telematika
    AUTORÁDIO S CD PŘEHRÁVAČEM, OVLÁDÁNÍ RÁDIA NA VOLANTU SE 6 TLAČÍTKY, HI-FI AUDIOSOUSTAVA O VÝKONU 40 W, 6 REPRO
    ----------------------------------------… /> cena: 418800 Kč
    Fabia Elegance 1.4 16V 55 kW
    model
    Fabia
    výbava
    Elegance
    motor
    1.4 16V 55 kW
    interiér
    Interiér látka Fose
    černá/Onyx-onyx/melír černá-šedá
    barva
    Šedá graphite metalíza
    extra výbava
    ABS + MSR + ASR + ESP + Dual Rate (17 900 Kč)
    Autorádio Škoda SYMPHONY s CD přehrávačem (11 000 Kč)
    Kola BAND z lehkých slitin 6J x 15"4ks (7 500 Kč)
    Signalizace nezapnutého bezpečnostního pasu řidiče (1 000 Kč)
    ----------------------------------------… /> Záver si urobte sami.Myslím že GP je na tom veľmi dobre.Nechcem tímto povedat či jedno alebo druhé auto je lepsie.Len ma to zaujímalo ako je to s cenami.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.03.06  16:01

« Bez nadpisu

@ Octan
    Tím lépe, tím lépe. :D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…