Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 15.03.06  16:45

« Re: Re:

Luboši a jaký cenový limit zhruba máš?
    nieco cez 400t Sk a u Suzuki sa da pocitat so zlavou
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.06  16:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

To GP:ono teď je skutečně takový výběr a za takové ceny,že skutečně není lehké vybrat a pokud má člověk tak 350 000 kč a není rozhodnutý-no těžko vybírat....
    Já myslím,že jsi vybral dobře-Grande Punto je velice pěkné/konečně po Bravě zase velice hezké auto u Fiata/a pokud Ti vyhovuje velikost a kufr není nad čím váhat.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.06  16:16

« cisla

Nedelejte z tech cisel tragedii. Ja myslim ze 25ks v 1. mesici prodeje je slusne cislo. A jak pise GP, objednavky jsou, ale zrejme nejsou v tech statistikach, protoze chvili trva nez to auto dodaji.
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 15.03.06  16:15

« Re:

Luboši a jaký cenový limit zhruba máš?
  • 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 15.03.06  16:13

« Bez nadpisu

Planujem niekedy na jesen kupit auto pre manzelku. Naskor som spekuloval s ojazdenym, ale rozhodli sme sa skor pre nieco mensie, ale nove. GPunto tiez prichadza do uvahy, ale za jeho cenu mozem mat Suzuki SX4 (2WD) v este lepsej vybave. Zatial zostavam pri Swifte, mozno SX4.
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 15.03.06  16:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Paulz, tak to jo, když to bereš takhle. Ono výběr je dnes skutečně velký a výběr docela těžký. Kde jsou ty doby, kdy byla pro "obyčejného" českého člověka nebo spíše rodinu jedinou rozumnou a dostupnou volbou Felicia, nebo Favorit předtím ... Dneska, když máš 300 klacků tak se ti z nabídky pomalu točí hlava - zleva vykukuje Punto, zprava Clio, C3, Swift, Jazz, za chvíli bude nová Corsa a před sebou máš bestseller Fábii. No jo těžký rozhodování. Myslím, že dnes při výběru nového malého auta hraje dost podstatnou roli i srdce. Jsou prostě auta, který si koupím protože mám nejvýhodnější poměr cena/výkon, dejme tomu se všema těma slevama před příchodme jejího nástupce by to mohla být Fábie ... Já s ní nalítal tisíce kiláků, v různých verzích a nedám na to auto dopustit, ani jeden problé, jenom dobré zkušenosti ... ale pak jsou auta do kterých se zamiluješ, ne žebys strkal svůj klacek do výfuku ale prostě vemou tě za srdce, zalíbí se ti na první pohled, chce v nich jezdit po večerech jen tak aby ses projel, aby ses nadýchal trochu z té automobilové vášně ... takovým autem Fábie nemůže být ani se supervýhodnou nabídkou, za kterou mě láká můj nos ;-) jj moje volba bylo nové punto, jak jsem ho viděl, věděl jsem, že to bude můj kůň, na Astona bohužel nemám a větší Oktávka nebo Mondeo jsou nad moje možnosti. Z malých aut to je pro mě splněný sen. Je to sen o autě co nevypadá jako ženská kabelka na nákupy (206, corsa a yaris mi prominou), má šmrnc, bohatou výbavu a komfort v prostornosti a trochu té italské krve pod kapotou ... autům zdar ... ať jsi fiaťák, honďák nebo škodovkář užij si jízdy, život je krásný.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.06  15:55

« Re: Re: Re: Re: Re:

To GP:já netvrdím,že Grande Punto má malý kufr,na svoji kategorii je dobrý.
    Já pouze píši,že prostě u nás je větší kufr výhodou,mám takový dojem,že např.Fabií kombi se už prodává zhruba polovina s produkce Fábií.
    A ono Punto grande se už svoji cenou blíží k dost tvrdé konkurenci/např.Citroen C4 coupe ze zhruba stejnou výbavou a motorem 1.4 16 nyní v akci za 320 000kč/nebo třeba i Stilo.
    Ono i přes velice pěkný design a celkovou modernost se velké prodeje u nás nedají čekat.
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 15.03.06  15:19

« Re: Re: Re: Re:

Paulz: lidi, co si kupují maé auto si ho nekupují kvůli objemu kufru, vždyť to jsou malé auta, co bys chtěl. Na trhu má toho každý dost na výběr. Když chci malé auto s velkým kufrem, koupím si Fabii kombíka, když na ní nemám tak vemu Logana. BTW, kde jsi přišel na to, že má GP ve své kategorii malý kufr? Podívej se na přesné údaje než si tady něco vycucáš z malíku. GP má jeden z největších objemů kufru, o 15 lirů větší kufr než Fábie ... ve třídě malých aut ho překonává myslím jenom nové Clio a to o zanedbatelných pár litrů ... O vnitřním prostoru a rozvoru ani nemluvím, subjektivně mi připadá stejný jako u Golfa nebo Oktávky, papírově mu chybí pár milimetrů, Oktávku v šířce ramen na zadních sedadlech dokonce překonává. Ale je to stále malé auto, tak nesrovnávejme. U této třídy velikost nehraje hlavní roli, to je snad každému jasné ...
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 15.03.06  15:13

« Re: Prodeje GP

Nechápu, kde se berou ty prodejní čísla, ale když jsem objednával GP tak mi prodejce řekl, že jen za týden si ve Zlíně objednalo GP 7 lidí ... tak nevím, kde inženýři ze statistických úřadů udělali chybu ve výpočtech?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.06  14:46

« Re: Re: Re:

Osobně si myslím,že u nás jsou lidi zvyklí u Fiatu na dost velké slevy.A cena taky není nejnižší,např proti většímu Stilu.
    Navíc je Punto Grande s dost malým kufrem, což na našem trhu,kde se nekupuje jako druhé auto do rodiny je mínus.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.06  14:23

« Re: Re:

ja som aml bravu 65 tkm.a ziadna závada.Ja hovorím len fiat.Boh boh vie co si robil s tým Bravom ze sa rozsypalo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.06  13:57

« Bez nadpisu

DR.BUBU: No a co, tak jsi měl smůlu, to se stává, auta jsou jen stroje. Pokud chceš ale psát blitky, jdi do jinýho fóra a Dr.UBU.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.06  13:51

« Re:

Tie predsudky maju realny zaklad. Ja by som si uz FIAT nikdy viac nekupil ani keby donho dali zlate tehly. Mal som Bravo 1.4 12V po 30 000 km odisiel vackovy hriadel oprava stala 45 000 a jednanie Fiatu bol otrasne. FUUUUUUUUUUUj FIAT.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.06  13:31

« Bez nadpisu

@ ALL
    nedivte se číslům prodeje v CZ a SK a číslům prodeje v EU. V EU je Fiat populární značka a lidé tam jsou dávno bez předsudků, ne jako u nás (CZ/SK). Dále, když vezmete v úvahu jaká je mediální podpora tady a tam, a dále v EU je Fiat spojován s ostatními zvučnými italskými značkami (AR, Ferrari, Lancia). Tyto značky tady mají velmi slabé nebo žádné zastoupení, o mediální podpoře nelze mluvit. Buďme rádi, že Fiat tady existuje aspoň tak jak je, i když by potřeboval pořádně vyluxovat. Nemyslím si, že GPčko pohřbí jako Multiplu nebo Ideu, spíš mám obavy o Sedici, ta má tvrdou konkurenci ve svém japonsko-maďarském dvojčeti SX4.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.06  13:17

« Re: Idea a Grande Punto v ČR

Myslím, že na osazenstvo Fiatu ČR lze velmi dobře aplikovat vtip - svěřte jim do správy Saharu a za 5 let tam bude nutné dovážet písek.
    Pro Ideu neudělali z marketingového hlediska po úvodních kampaních nic, nikdo se nenamáhal to auto představit nějak do hloubky. S GP to vypadá stejně. Vzhledem k počtu obyvatel ČR (asi 2% populace EU) a trochu nižší kupní síle a postavení Škody v ČR by podíl GP prodaných u nás IMHO neměl klesnout pod 1 %. Je-li prodej v řádu promilí, a to s odřenýma ušima, není to autem, ale "kvalitou" dovozce. Stačí srovnat německé a rakouské aktivity (Fiatu) s olympiádou v Turíně s tím, co předvedli tady.
  • 00 Reagovat !

foto

15.03.06  12:09

« Bez nadpisu

ceskych 25 kusov z viac ako celoeuropskych 32000 nie je ani jedna tisicina .. ani sa necudujem ze tu stiahli z predaja Ideu
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.06  11:15

« Bez nadpisu

Český myšlení je natolik specifický, že mě to nepřekvapuje....
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 15.03.06  10:44

« NiceOne

Pro mě jsou prodeje u nás a na slovensku prozatím velkým zklamáním. :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.06  18:16

« Re: Re: Re: Re: Grande Punto

Tak tu mame prodeje unor na Slovensku (bohuzel ti nasi cesti blbci nejsou schopni rozlisit GP a stare Punto:( )
    Myslim ze vcelku dobre prodeje, na to ze se to auto prodava chvili, takze na ne vetsina lidi teprve ceka na objednavku.
    GrandePunto 25ks
    ---------------------------
    Punto 44
    C3 79
    Logan 61
    Fiesta 135
    Getz 56
    Kalos 31
    Colt 32
    Corsa 42
    206 181
    Clio III 38
    Thalia 78
    Ibiza 68
    Ignis 126
    Swift 107
    Yaris 39
    Polo 100
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.06  17:16

« Re: Re: Re: Grande Punto

U nás sa prdali už 2.Jedno modré 5d a jedno oranžové 3D.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…