Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.06  16:28

« Bez nadpisu

Mimochodom, neviem, ci ste to uz skor nespominali, ale v novom Autozurnali 3/2006 vysiel porovnavaci test GP, Yaris, Clio, Fiesta. Myslim, ze sa tie porovnavania daju akceptovat, ale opat musim suhlasit ako s autozurnalom, tak i s Beavrom, ze motory, ktore nasadili(myslim 8 V) robia z GP trochu slabsiu konkurenciu, co je neuveritelna skoda. Ja mam sice 1,2 8V v punte II, ale som aj o nejakych 200 kg lahsi. Aby som ja porovnal, dali sme si s jednym 3D Stilom na dialnici pri malackach rychlostny testik a on mal 1,2 16V, tak pani ja som cumel, drzal som s nim krok asi tak pol sekundy >:D a to bol omnoho tazsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.06  16:13

« Re: GP

@ DR. BUBU
    Je zajímavé, že diskuzi o závadách a potížích Fiatu otvírají lidé odjinud a fiaťáci si výrazně nestěžují (nebo mají konkrétní dotazy). Souhlasím s tím, že se občas objeví kus, který se nepodařil, tento fenomém je však u všech značek. Nehledě na to, že tato veškerá fóra jsou založena právě pro pomoc nebo radu mezi majiteli. Problémy budou u každého auta dříve nebo později. Ale rozhodně se nedají srovnávat problémy s výměnou předních žárovek nebo vodou v rezervě s upadlou převodovkou po ujetí pár stovek km s novým autem (pažout). Když si projdeš topic škodovky (sorry, býval jsem horlivým zastáncem této značky, ale od doby, kdy byla zaprodána "koncernu" ji "nějak" nemohu přijít na jméno), tak tam najdeš také dost problémů. A nikdo je tady nepředhazuje a nesrovnává. Když jsi se svou VWschadovkou spokojený, tak si to běž vychvalovat do svého topicu. A když se ti něco nelíbí na Fiatu nebo jiné značce, tak to ventiluj také tam (tam tě všichni pochválí) a aspoň tam nebudeš muset čelit takovým příspěvkům jako je tento nebo podobné.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.06  16:13

« Bez nadpisu

Ahojte vsetci. Sledujem vase debaty o GP a porovnavacky, tak prispejem mojim prvym kontaktom s SX4. Kto chodi na milan.konzum.sk, ten uz to cital.
    Tak som si vcera do toho SX4 sadol. Konkretne v Malackach. Auto je velmi pekne, interier okrem par malickosti bol v pohode. Priestor na zadnych sedadlach sa mi zdal mensi ako v GP. Co bolo zaujimave, ze ked som si ako vodic sadol "za seba", tak som mal este viac priestoru na kolena ako v GP, ale v pripade praveho sedadla to bolo velmi zle. Najprv som si nastavil sedadlo tak, aby som sedel pohodlne a potom "za seba", ale normalne som si nezmestil kolena. Nesedelo mi to tak som obzeral a jedine, co som si uvedomil, ze priestor na nohy spojujazdca je neuveritelne kratky. Toto je naozaj skoda. Kufor ma sice len 270 ltr, ale pripadal mi opticky vacsi. Ovladacie prvky vodica boli OK, az na tie stierace, tak ako v GP - musite tocit packou. Ma to len informativny palubny pocitac - asi nieco ako v mojom punteII.
    Ked som si porovnal vybavy SX4 a GP, tak som bol milo prekvapeny, ze GP je na tom trochu lepsie.
    Moj osobny zaver: SX4 je zvonku velmi vydareny(ved ho robili Taliani), interier trochu prostejsi, ale ani nicim extra nieje zaujimavy, odkladacie miesta v zadnych dverach su zmensene len na napoje, zadna "lavica" mi pripadala kratsia ako v GP. Posed je vyssi, co sa mne osobne velmi paci. Super spatne zrkadla - ako male televizory. Ceny - vyborne.
    ALE: aj by som asi zobral SX4 .......... pokial by som predtym nevidel Grande Punto. Stale mi lichoti pohlad na GP a cim dalej, tym viac som presvedceny, ze Taliani urobili taky krok vpred, ze ten, kto bude chciet "nieco nove" vniest do tejto kategorie aut, bude musiet spravit asi zazrak. Ved sa niekedy len tak zapozerajte na ulici na take, ze Fiesta, Clio, Fabia, Twingo, 206, Swift a t.d a t.d.. Ja tie modely nehanim(niektore aj docela ujdu), ale GP mi pri nich pripada omnoho, omnoho krajsie. Proste ma šmrnc. A o vybavach ani nehovorim(ked opomeniem klimu).
    A dufam, ze StiloII bude takisto podarene, nech uz skoncia tie otrepane frazy "...ale je to fiat..."
    A tu popisali aj prve postrehy z jazdy s SX4:
    [odkaz]
    Ako som davnejsie pisal, chcel som ostat aj u GP s 1,2 8V, ale ako bezi cas, tak sa asi pripajam k myslienke na 1,4 16V. Ono je to naozaj drahsie, ale tomu autu uz vlastne nic ine nechyba.
    A chcem sa podelit s vami aj o cenach GP. "Akcia", ktoru nikto neavizoval a bola len do 28.2., pokracuje nenapadne podla stranky dunauto, az do konca marca. Na mna to vybalil predajca n aroznavskej az ked videl za mam enormny zaujem. Este k tej roznavskej jedno plusko - znacky vybavuju zadara ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.06  16:06

« Bez nadpisu

DR.BUBU: Prosímtě buď tak laskav a odeber se jinam, opravdu tyhle blitky a bláboly sem nepatří. Přečti si fóra Fábijí, 307, C3, Golfů, všude se řeší problémy, od toho ta fóra jsou. Ještě chvíli vydržím bejt slušnej, ale dlouho už to nebude. Ignoranti jako jsi ty se objevují pravidelně a nikoho už to nepřekvapuje, jestli chceš založ si thread FIAT is * a tam se ukájej tím, že máš nejlepší auto a ty chudáci s Fiatama jsou absolutní neznalci a ubožáci. Ale hlavně už prosímtě TÁHNI odkud jsi přišel nebo někam jinam...
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 16.03.06  16:05

« Bez nadpisu

DR.BUBU: A zjistil sis pro jistotu, kdy byla vyrobena ta tvoje Fabia?
    Talián mohl být unaven, ale na kvalitu vačkovky neměl vliv. Ona se totiž vyrábí strojně - strojně uková, strojně obrobí....
    A měl by sis zjistit něco i o Škodovce. Třeba první série Fabií se stahovala do servisů pro životu nebezpečnou závadu na ŘJ posilovače řízení...
    Já mám Punto tři roky a měl jenom dvě "závady". Uvozovky jsou namístě. Prasklá páska na manžetě poloosy /tu mohl přeseknout i kámen/ a rosení oleje na vaně. Obojí spraveno ihned v rámci záruky. Jinak nic... Zajímavé... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.06  15:22

« Re: Problémy s Fiaty

Mě jen zaráží, že největší problémy s Fiaty popisují ti, kteří:
    1. založí zde svůj nick
    2. párkrát zde něco napíší
    3. pak se odmlčí nejen v této diskusi, ale pak se ani v jiných diskusích na cafe.auto.cz tento nick neobjeví
    Je to úmysl, nedbalost, nebo nešťastná náhoda?
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.06  14:42

« GP

A este si pozrite diskusiu Fiat Stilo, fanatici kupili hned a potom uz len pisu o zavadach. Aj pri Stile FIAT tvrdil ze to uz bude super auto
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.06  13:30

« Re:

Ja nikoho neohovaram len hovorim vlastnu skusenost Ano Fabiu mam stvrty rok zatial ide 100 % takze tak. Unava materialu nie skor unava Taliana lebo to auto bolo vyrobene v piatok ako som neskor zistil.
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 16.03.06  13:08

« Bez nadpisu

DR.BUBU: To by bylo, aby majitel Fabie nepomlouval Fiat...
    Že ti odešla vačka nic neznamená. Mohla to být únava materiálu, špatná údržba, neumění zacházet s motorem...
    Že byl špatný přístup servisu není vinou Fiatu.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 16.03.06  11:56

« Re: Re: Re: Re:

Lubos1: podla toho co pises, suzuki nie je zla volba. kufor ani miesto vzadu nepotrebujete, ved na to mate ine auto, nie?
    tak tak 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.06  11:04

« Re: Re: Re:

Lubos1: podla toho co pises, suzuki nie je zla volba. kufor ani miesto vzadu nepotrebujete, ved na to mate ine auto, nie? :)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 16.03.06  10:14

« Re: Re:

Previezt som sa este nebol, to necham skor na manzelku, ona na tom bude jazdit, tak nech posudi sama. GPunto je urcite krajsie ako Swift, ale iba dovtedy, kym sa neposadis dovnutra. Interier Swifta je jednoduchy, ale mne sa paci viac. U GPunta mi to pripada, akoby sa designeri interieru pomylili.
    Pocitovo je vo Swifte na sirku viac miesta, vzadu bude urcite menej, samozrejme ma aj mensi kufor, ale to pre mna nie je podstatne.
    Porovnanie:
    GP
    -----
    1,4 16v 95k 127 Nm
    Vmax 180
    0-100 9,8
    spotreba 5,9
    kufor 275
    Swift
    -----
    1,3 16V 93k 116 Nm
    Vmax 175
    0-100 11
    spotreba 6,2
    kufor 213l
    Motoricky je na tom GPunto lepsie.Swift je mile auto pre zeny ako stvorene, dobre vyzera, podla testov ma vyborne jazdne vlastnosti a podla majitelov je zatial bezproblemove.
    GPunto je drahsie, je to novinka a ako kazdej novinke sa jej problemy vyhybat nebudu. Auto planujem kupit do pol roka a to bude akurat pol roka na trhu >:D
    S tou cenou je to zaujimave, GP 1,4 77 k Emotion (+ par drobnosti navyse aby bola vybava na urovni Swifta GS) by vysla cca 500t Sk a za to kupim Suzuki 1,5 GS AC Urban Line (t.j. najvyssia vybava SX4 bez 4x4).
    Som zvedavy na cenovu politiku Fiatu u Sedici. Ak bude podobna ako u Suzuki, kto im bude kupovat GPunto (myslim samozrejme GPunto v lepsej vybave)? Ak bude vyssia ako SX4 kto by kupoval Sedici? Ale aj tak sa priklanam k druhej moznosti, lebo GPunto je pre Fiat najdolezitejsi model.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.06  09:09

« Re: Re: Re:

Bohuzial som nic nerobil len jazdil nechcem na Fiat len nadavat ale take su moje skusenosti a pristup Fiatu bol otrasny vobec sa so mnou nebavili takze ja hovorim FIAT nikdy viac.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.06  23:35

« Re:

Lubos1: Mne sa GP tiez dost paci, swift vo mne tolko emocii nevzbudzuje, bol si sa uz v nich previezt?
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 15.03.06  22:02

« Re:

Octane: je to tmavší šedá metla (chemical něco ... teď už nevím) 3D, 1.2, Dynamic
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.06  20:12

« Bez nadpisu

GP: a jakou jsi vlastně objednal barvu? Nevim jestlis to psal, ale nechtělo se mi to hledat ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.06  18:50

« Bez nadpisu

Doufám, že když sem ho objednal 13.2., tak že ho budu mít dřív ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 15.03.06  17:16

« Re: Grande Punto

To misokovac - objednával jsem na konci února (február) a má dojít v půlce dubna (apríl) - hned jak bude dám samozřejmě recenzičku ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

15.03.06  16:54

« Grande Punto

To GP: uz ti prislo to nove Punto? Aka je dodacia lehota? Mohol by si podat nejaku recenzicku nech sme v obraze.....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.06  16:47

« GP

zdravím, už dlho sledujem tuto diskusiu. Tiez sa chystam kupit nove auto, po dlhych uvahach som zvolil GP, pravdepodobne to bude 1,4 dynamic. Vyberal som z viacerych značiek ako, Fabia, Fiesta, Corsa, Colt, a myslim ze to bude dobra volba, uvazoval som najprv o 1,2 ale po jazde s oboma motorizaciami som zvolil 1,4 8v, aj kvôli lepsej cene (slusnú zlavu som dostal). Co hovorite na tento motor, mate ho uz niekto ?? Dost ma zaujima spotreba, viem ze aka je papierova ale real je real. diky
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…