Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

18.03.06  14:10

« Re:

Proste za tie iste peniaze GP neponuka viac pretoze opakujem ze Fabia R.S stoji teraz 525000 a GP 609 000 takze ked este dam do fabie dalsie veci vyde na 545 000 ale to ma uz lepsiu vybavu ako GP. Ano je to starsie auto ale preverene GP moze mat rozne vady ktore sa prejavia casom
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.06  13:53

« Re:to ruud

je to akcia vymen staru za novu 75000 dole z ceny kazdej fabie
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.06  11:33

« Re: to NiceOne a Beaver2000

@ NiceOne
    Srovnání, které jsem uvedl, se týká sportovních verzí obou aut s naftovým 130k motorem. Fabia se jako 3dv nedělá, jinak je zvykem, že sportovní verze jsou především 3dv. Takže mé (cenové) srovnání je Fabia RS a GP 1.9 MultiJet Sport, vychází ze slovenských ceníků a porovnává základní verze - neřeší slevy a výbavu na přání..
    Uvedl jsem i rozdíly GP Sport a GP Emotion, pokud někdo trvá na 5dv karoserii.
    @Beaver2000
    Omlouvám se za zkratku - Fiat neumí standardně žlutou na GP - byť ho tak má na pracovním kalendáři Dojáček a dost mu to sluší.
    @All
    Jsem zvyklý se opírat o přesné informace a pokud zde někdo tvrdil, že Fabia RS vychází lépe, je mojí přirozeností dodat i to, v jaké výbavě. Myslím, že je poměrně průkazné, které auto toho nabízí za stejné peníze víc.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.06  10:24

« Bez nadpisu

@ ALL
    Myslím, že nemá cenu se tady zabývat exotem, který se sám neumí nikam pořádně zařadit. Porovnávat tady vozy taky nemá asi moc velký význam, nebavím se teď o fábce, každý z nich má něco specifického a něco horšího. Můj osobní názor: všechno ukáže trh a ten ovlivní nejvíce média. Co si budeme povídat, v tomto směru není Fiat v CZ i SK na úrovni. Je stále málo lidí, kteří při koupi přemýšlí a srovnávají. Reklamu berou pouze jako informaci, že ten model existuje. Většinou se nechají vést reklamou k té či oné značce a rozhodnou se tak maximálně podle barvy nebo velikosti kufru, to vše až po ceně.
    @ Viktor
    Fiat samozřejmě umí žlutou a ne tu hnusnou telecomáckou. Je to 507 yellow Imola jako příplatková a určitě se bude moci dát objednat i na GP (třeba jako individuál). Dokonce po Praze (a nejen tady) jezdí v této barvě Stilo 5D. GPčku bude určitě slušet. (Já mám pouze model MWčka ve žluté) :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.06  09:57

« Bez nadpisu

Jasně chápu, Fabii se musí přiznat, že se na svou dobu povedla, ale nikdo už nepíše o stinnejch stránkách toho auta jako středová konzole tlačicí do nohy, miniaturní pravý zpětný zrcátko, málo místa vzadu atd....
    BTW ten Multijet 90k je fakt bomba, jen trochu drahej :-(
  • 00 Reagovat !

foto

18.03.06  09:39

« Bez nadpisu

Nechtel jsem se poustet do debaty o tom, zda je lepsi Clio, nebo GP.
    Jen jsem chtel rict, ze je zbytecne tu porovnavat 100 let starou Fabku a nove GP. Kdyz uz mame GP objektivne s necim porovnavat, tak leda v soucasne dobe s Cliem a zapomnel jsem na Yarise.
    Jezdim v GP 1,3 Mjet (90k) a je to bomba.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.06  09:10

« Re:

DRTIKOL psal: Jedine auto na trhu, se kterym se da GP v soucasne dobe srovnavat je nove Clio.
    To máš pravdu, je tu jedno velký ale, teda vlastě dvě, Clio je po dovybavení hrozně drahý a má příšerný řízení. To mě společně s pro mě nepřitažlivým vzhledem odradilo od Clia....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.06  09:06

« Re:

Samozřejmě neřeším spešl slevy, ty vám poskytne dealer každý značky......
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.06  09:04

« Bez nadpisu

Takže Punto Emotion 5D 120k 1.9 MultiJet
    Cena 487 900 Kč
    + 1000 Kč 16" kola
    +10 000 Kč autoklima DUÁLNÍ
    +7000 Kč prahy,spoiler
    Celkem 505 900 Kč
    Fabia RS 1.9 TDI 130k
    Cena 495 900 Kč
    + 17 900 Kč ESP
    + 8900 Kč Boční airbagy vpředu
    + 1500 Kč Deaktivace airbagu spolujezdce
    + 1000 Kč Signalizace nezapnutého bezpečnostního pasu řidiče
    + 4000 Kč Elektricky nastavitelná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka
    Celkem 529 200 Kč
    Zhruba 25000 Kč ve prospěch modernějšího, hezčího, bezpečnějšího Punta, který má navíc okenní airbagy a duální klimu. Nevim co tady řešíte, běžte pro Fóbii, je to nabídka století, jo a ten zvuk TDI, jedna radost >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.06  08:47

« Re: Re: Najdrahsia skoda?

mozem sa spytat akaze to je akcia u skody na frs za 525.000???
  • 00 Reagovat !

foto

18.03.06  08:36

« Bez nadpisu

Jedine auto na trhu, se kterym se da GP v soucasne dobe srovnavat je nove Clio.
  • 00 Reagovat !

foto

18.03.06  08:35

« GP a Fabie

Nechapu, proc se tato diskuze zvrhla do porovnavani Fabie a GP :?:
    Vzdyt se to vubec neda srovnat, kdo neco najezdil v obou autech, tak pochopi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.06  08:19

« Re: Re: Re: Najdrahsia skoda?

Proc srovavate Fabii s dieslem s Puntem v benzinu a jeste navic s tridverakem?, kdyz do Punta se dava naprosto srovnatelnej diesel? Srovnavejte hezky Fabii RS s Grande Punto 5dv. 1,9 Multijet 120 k Emotion.
    jinak s tim ze Fabia je stara generace,... atd se neda nesouhlasit.
    K cene Fabie je potreba pricist nejakych 30000 za ruzne doplnky.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.06  00:31

Bylo by dobré srovnat výbavy obou vozů v této ceně:
    Fabia RS oproti GP Sport postrádá:
    - ESP
    - boční a okenní airbagy
    - 3 trojbodové bezp. pásy vzadu
    - elektricky ovládaná zrcátka (opravdu? Čerpám z skoda.sk, tak asi jo)
    - automatickou klimatizaci (ne, termostat v Climaticu, který pouze hlídá teplotu a NIC VÍC, opravdu nelze považovat za automatickou klimatizaci nikdo kromě marketingu Škody Auto to nedělá), že GP ve Sportu má reálnou dvouzónovou klimu, to je navrch
    - ovládání rádia na volantu
    GP proti tomu pouze neumí xenony (odbočka - nevím, jaké xenony jsou ve Fabii RS, nevím, jaké světlomety má GP. Před časem Auto Motor a Sport dělali test a dobře udělané halogeny byly stejné jako blbě udělané xenony - xenony samy o sobě nemusí být žádná velká výhra). 130k motor dělají jen jako 3dv. verzi Sport, která podle mě více odpovídá zaměření Fabie RS. Trvá-li někdo na 5dv., musí oželet 10 koní a doplatit si 10 000 Kč za duální klimatizaci. Jo, a Fiat neumí žlutou barvu.
    Suma sumárum - mám dvě auta za stejných ceníkových 600 000 Sk, jedno s xenony, druhé s ESP a výrazně vyšší úrovní pasivní bezpečnosti. To druhé navíc je nový model. Je tedy nutné sundat klapky z očí a ty ceníky trochu prostudovat.
    Komu záleží na xenonech a žluté barvě, bere Fabii, komu záleží na vlastním zdraví a životě, bere GP. GP ve verzi Sport jsem neřídil, nemohu tedy porovnávat jeho jízdní vlastnosti s Fabií RS.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.06  23:52

« Re: Re: Re: Najdrahsia skoda?

Fabii RS se vyrovná GP 1,4/16V Sport. Více méně má v základu vše + 2x 9000,- Kč za boční a hlavové airbagy /ty se standartně nemontují, má to sportovní sedačky/, celkově vyjde na 402000?- Kč. Nevím, jaký je nyní kurz, ale bude to něco nad 500000,- SK.
    A to není, na rozdíl od Fabie RS žádná speciální varianta, obyčejný třídveřák..

No viac menej.
  • « 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 17.03.06  23:49

Fabii RS se vyrovná GP 1,4/16V Sport. Více méně má v základu vše + 2x 9000,- Kč za boční a hlavové airbagy /ty se standartně nemontují, má to sportovní sedačky/, celkově vyjde na 402000?- Kč. Nevím, jaký je nyní kurz, ale bude to něco nad 500000,- SK.
    A to není, na rozdíl od Fabie RS žádná speciální varianta, obyčejný třídveřák...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.06  23:19

Len tebe ušlo že GP je novinka a Fábka je z roku 1998(ak sa mylim opravte ma).To nemozes porovnavat.Uz to tu odznelo 10- krát.A má fabka tolko priestoru,je taká bezpecná????JE TO ROZDIEL GENERACIE!!!Si obycajny provokater,nevies príst Fiatu na meno lebo sa ti posralo Bravo.Ano bola tam chyba s vackou u viacerých 1,4 12v.Najdi si to v topicu Bravo,brava marea skusenosti,tam to je.A este ti poviem kúp si tu Fabku RS a budes stastny ze nemas * Fiata a ze je to urcite lepsie auto (vychadzam z automobilovýchperiodík) ako GP.A nechaj nas fiatakov na pokoji,my mame *(fiaty) a sme radi ze ich mame.A este my vysvetli ty provokater preco sa mi do * uz 3 fiaty nepokozili.Punto 55 000 km ziadna zavada,brava 65 000 km (iba lambda sonda) stilo 2000km (viem málo) ziadna závada.Ako je to mozné.hmmm
    P.S GP stojí 599 000 Sk.(dá/dala as spraviť ešte zlava)
    Az pride nova fabka potom mozme porovnávat!!!!!
    Takze ahoj.Bodka.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.06  22:35

« Re: Najdrahsia skoda?

Teraz je na SVK akcia SKODA FABIA R.S ta vyjde na 525 000 v com je okrem ineho xenony klima 16 kolesa a 130 konovy motor. A kolko stoji GP 120 konovy Emotion? 609 900 korun tak neviem kto je drahy samozrejme GP nema xenony
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.06  19:58

« Re: vsetkym

aj ja som dostal.Skoda ze to nestihnem.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.03.06  18:50

« vsetkym

:twisted:
    No chlapi, prave mi dosiel newsletter od fiatu 2/2006 (asi zabudli na februar). Len malicky citat:
    "Najvačšia časť expozície však bude venovaná absolútnej novinke GRANDE PUNTO. Pre záujemcov sú pripravené mimoriadne predajné podmienky.
    Tešíme sa na Vašu návštevu od 21. do 26.3.2006."

Co si myslite fiataci, kolki nefiataci sa toto dozvedia? No ja myslim, ze asi tolkati, o kolkych ma Fiat impoter zaujem, t.j. o nikoho. Som zvedavy na tie inzercie v novinach a TV uputavkach :roll: . Alebo si pani v Prahe a Blave myslia, ze njusletre si odoberaju aj renoltaci, skodovaci a ludovy vozickari? :idea:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…