Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
Lubos.1 26.03.06 16:09
« Re: Re: Re: Rádio v GP
Na autosalone v BA som si poriadne pozrel GPunto, hlavne interier. Neviem, co tu vsetci ospevujete, ale kvalita a spracovanie plastov je absolutne priemerne (skoro az lacne) a v nicom sa neodlisuje od inych znaciek v tejto triede. Auto je nesmierne male, hlavne na sirku. Vyplne dveri, hlavne cast, kde je madlo su velmi siroke a zmensuju vnutornu sirku auta. V porovnani napr. so Swiftom je miesta na prednych sedadiel viditelne menej, hlavne do sirky. V GPunte sa mi este pacili sedacky, lepsie ako vo Swifte.
Vonkajsi design sa vazne podaril, skoda toho interieru. -
« Re: Rádio v GP
Podle všeho Fiat od Punta II dává stejná 2 rádia do všech aut (resp. se stejnými střevy a s jinou čení maskou), Pandou počínaje a Cromou konče. První model je bez MP3, druhý s MP3, cena prvního je 10 000 Kč, cena druhého 14 000 Kč. Bližší informace o rádiu do Idey jsou třeba tady: [odkaz] - není to moc aktuální a končí to Pandou
Podle návodu k Idee jsou vzadu širokopásnové reproduktory a vepředu 2pásmové "bedny" - nižší frekvence ve dveřích, vyšší v A-sloupcích, celkem tedy 6 reproduktorů, ale ty přední se připojují pochopitelně jako jeden.
Originální rádia nestandardního formátu se míň kradou a "líp to vypadá", jsou ale dražší a druhotná koupě je jednak levnější, jednak si můžeš vybrat to, co chceš. Mě osobně třeba chybí audiovstup na čelním panelu. -
"-- skrytý --" 25.03.06 20:44
« Re:
Interscope jsem nezkoušel, ale tu verzi se subwooferem ano a hraje to velmi pěkně, subwoofer zabírá místo vpravo v kufru nad podběhem (v GP)
pokud mi daj kotouče i dozadu, bude to bomba s těma 17 :-) , jinak italskejm technickejm údajům docela věřim, mnohokrát sem řešil nepřesnosti a vždycky to v italskejch materiálech bylo OK -
"-- skrytý --" 25.03.06 20:36
« Bez nadpisu
Prave tie Hifi priplatky zaujimaju aj mna. Poznate niekto ten system Interscope? Nezozere to vela z kufra? Podla cenika to vyzera ze to moze byt dost kuul.
A pokial do Sportu 1,4 16V davaju zadne kotuce, tak to auto bude superbomba - co superbomba, vodikova hlavica.
Nech nezerem!! -
"-- skrytý --" 25.03.06 19:50
« Bez nadpisu
@ Tommy11
V GP to bude shodné se Stilem, skutečně zesilovač je 4x nnW, ale přední kanály mají navíc vyhýbku pro vyšší frekvence -> výškové repro jsou zabudovány v kapse sloupku dveří u zrcátka (ve Stilu). Pokud chceš HiFi sadu za příplatek, tak tam je ještě subwoofer, který se montuje tuším na levou stranu v kufru. -
"-- skrytý --" 25.03.06 16:53
« GP 1,4 16V - a je to
Tak som sa prave vratil z autosalonu aj s objednavkou. Uz len cakat.
ad zabezpecovacie
Dakujem vam za rady a na oplatku i ja prispejem. Inde som zohnal cislo na jedneho pana, ktory vyraba mechanicke zabezpecenie na volant. Nieje to zederlock - je to prenosne, ziadne vrtanie, ani rezanie, je to proste na volante, co je zas dobre kvoli zaruke. Vola sa to N.O.V. a tiez je to zo Srbska. 4.990,- Sk. A robi sa to na konkretnu znacku. Vyroba trva tyzden a ma to len 2 kluce - talianska vyroba - vraj ked ich stratim, tak mam smolu. Odtiahnut vam vraj auto tiez nemozu, resp. im to stazuju uplne vytocene kolesa. A popri tom vsetkom mate chraneny aj airbag proti ukradnutiu. Pojdem to pozriet a dam vediet.
@tomko
Dunauto.sk caka na jedneho Sporta uz teraz v aprili - mozno tu bude ako prvy. Len aby si vedel - ak si zo ZS, tak asi budes mat moznost vyskusat.
@all
Mimochodom pani, co to znamena, ked vyrobca nema certifikat? nesmie, alebo nemoze sa to predavat? -
« Grande Punto
Pred 2 týždňami som bol na predvádzačke s Yarisom a musím povedať, že v porovnaní s Grande Puntom je to hračkárske auto, Punto je úple dospelé auto svojim spracovaním. Skúšal som l.3 VVTi, aby som ho mohol porovnať so svojim l.2 l6V v sportingu a musím povedať, že moje Punto ide lepšie /samozrejme, že Yaris mal ešte nie zabehnutý motor/. Takže l.4 l6V od Fiatu pôjde určite lepšie ako l.3 v Yarise. -
"-- skrytý --" 24.03.06 18:45
« Bez nadpisu
Diki Octane
Obaval som sa tej tvrdosti na Sport-e, a to ze budem jazdit vacsinou ma zlych cestach, to je iste, lebo byvam v Blave (tankodrom je lepsie prirovnanie ako cesta, dalo by sa povedat).
Viezol som sa inac v 1,4 8V Dynamic a podvozok bol velmi dobre odladeny (okrem mnohych dobrych veci). Ale ked ta Sport tak perfektne vypada (17tky kolesa), to sa neda odolat. Ale mozno s tym benzinakom to bude o cosi lepsie, blbe je ze to nemam kde odskusat.
Baj d vej, s tym jarisom to bolo trefne. To s tou dokonalostou jarisu som myslel ironicky, samozrejme. Predajca tvrdil, ze Punto je 200kg tazsie a hoci som nepoznal presne vahy z technickych dat, tusil som ale ze trepe (asi si to chudak pomylil s tym klijom co tiez testovali, ale ani tam 200kg rozdiel nesedi, celkovo sa mi zda ze typek ani s Puntom neporovnaval, iba s Cliom).
S tym zadnym miestom a suchanim hlavy, to som pozoroval aj ja a to mam len 172 cm. Skusal som v tom posunut sedadla dopredu pre zvacsenie kufra (to co tak silne propaguju), ale potom uz tam nezostal ziadny, fakt ze ziadny priestor na nohy- tato konfiguracia je teda nonsens, sklopene sedadla davaju vzdy viac priestoru (hadam aj v Trabante >:D keby mal sklapatelne sedadla).
Plastyk 80tych rokov, to je dojem z interieru, sorry Tojota.
A este nieco: Toyota Yaris je draha a moc sa mi nepaci.
K tym neserioznym predajcom - no mal som moznost pozorovat u niektorych predjcov s ktorymi som sa bavil, ze o svojich autach toho az tak vela nevedia. Casto hovoria len o tom ze mi ponukaju len "velmi dobre auto" (Suzuki Swift) "idealne auto" (Kia Rio) a prax preverila kvalitu a spolahlivost auta (1 rok predavany Ford Focus poslednej generacie), co mi povie asi tolko co informacia ze zem sa toci. Podotykam ze som sa bavil s predajcami co mi poslali babenky stojace pri autach. Tak si myslim, ze niektore auta predavaju ludia, co na to nemaju.
Punto vítězí sedačkama, ergonomií a zpracováním....