Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.06  08:22

« Bez nadpisu

Ruud: Moje objednávka GP 1.4 16V Sport je ze 13.2., takže teoreticky by nám měli vyrobit auto ve stejném týdnu ;-) Doufám, že se to nezasekne někde cestou (záplavy, pohromy, vichřice....), znáte to. Ale už se těším a nemůžu dočkat, ještěže už ta zima skončila a jaro spláchlo sůl ze silnic :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.04.06  00:21

« Re: dodacia lehota

Tak držím palce, aby vše dorazilo "na čas". Moje Idea byla vyrobena 28.10., ale dealer ji mohl předat až 2.12...
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 01.04.06  18:05

« Re:

Tomko, Ruud, gratuluji k výběru, máte se na co těšit, to auto je monstrózní a 1,4 16V jakbysmet :mrgreen:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.04.06  17:22

« Bez nadpisu

Vraj pri prilezitosti BA autosalonu daval importer 17t zlavu a diler mi dal 13, cize spolu 30 z cenikovej ceny. Musel som to ale objednat do stvrtku.
    Predajna Auto Impex blava.
    Dodacia je vraj 5 az 7 tyzdnov. Dufam ze sa nemylil.
  • 00 Reagovat !

foto

01.04.06  16:54

« dodacia lehota

mam objednane gp 1,4 16V sport od 15. 2., vcera mi predajca oznamil, ze vyroba je naplanovana na buduci tyzden (od 3. 4. do 9. 4.) a od vyroby po dodanie na predajnu je obvykla doba dakych 10-20 dni, takze to vychadza, ze nan budem cakat 8-10 tyzdnov. zlavu mam 2% z ceny (kedze je to uz treti fiat co berem) a dali k tomu zimne kolesa (plechy+gumy+puklice), inak nic. dufam, ze tu bude co najskor...
  • 00 Reagovat !

foto

01.04.06  16:41

« Bez nadpisu

Tomkovi: Kolko si dostal zlavu na 1,4 16V Sport a aka je dodacia lehota?dikes
  • 00 Reagovat !

foto

01.04.06  16:20

« Bez nadpisu

na GP je v souačsné dobe u prodejců sleva 15tiscí Kč,takže se pomalu k 250tisícům blíží :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.04.06  16:15

« Bez nadpisu

Dilemu ci GP alebo Swifta som prave riesil aj ja. Tento utorok som sa bol previest na swiftikovi, a davnejsie som jazdil s GP 1,4 8v Dynamic takze par postrehov (ale upozornujem ze asi velmi subjektivnych):
    Viezol som sa na grundmodele swifta takze potvrdzujem ze nema otackomer (mne chybal). Nemal delene sedaky vzadu - to je problem vzhladom na velmi maly kufor.
    Motor a sprevodovanie - ten suzu motor 1,3 je maly diablik, na to male auticko uplne super, a ma to aj zaujimavy sportovy zvuk vo vyssich ot (pre skvele zazitky ho ale treba tocit). GP som prevetraval s motorom 1,4 8V. Subjektivne sa zdal tiez ochotny, ale pri vytacani uz nebol ten sportovy pocit ako pri Swiftovi. Pre sportovo zalozenych soferov preto skor toho swifta. Sprevodovanie sa mi zda byt lepsie u swifta. Dvojka a trojka na stihanie v meste a dlhsia patka na dialnicu. GPcko je dobre vyvazene pre odpichy v meste, ale na dialnici ma pri 130 pomerne vysoke ot. okolo 4000-4500. Vdaka dobremu odhlucneniu ale zvuk nie je iritujuci (iritovat bude asi spotreba >:D )
    Podvozok - u swifta je tiez celkom dobry, velmi dobre drzi stopu, na dobre cesty jedna basen (najprv soferoval predajca, ja som sedel vzadu a ked demonstroval drzanie stopy, tak ja som vzadu lietal ako kabela). Je vsak tvrdsi co sa prejavi pre niekoho nedostatkom komfortu (mne to nevadilo, mozno na dlhsich strekach by som to pocitil viac). Kratsi razvor sa ale podpisuje na trosku nervoznejsom chovani vo vyssich rychlostiach, najma na zlych bratislavskych tankovych komunikaciach. U GP bolo fantasticke pozorovat, ako zvlada nerovnosti a diery na cestach, lepsie bolo aj odhlucnenie. Pritom sa mi zdalo ze drzanie stopy pri prudkych manevroch je plne porovnatelne, no a samozrejme sa zdalo istejsie pri dialnicnom tempe (podstatne dlhsi razvor robi svoje).
    Priestor na sedenie a kufor - prekvapujuco velky v swifte, aj pre styroch dospelych ludi uplne dopohody, lepsie ako vo fobii. Ale na GP to priestorovo proste nema. A kufor je signifikantne vacsi. U toho swifta je treba asi riesit stresny box aj na povedzme bezne vikendove vylety o 4 osobach, kym do Punta sa da co to napratat (udavany rozdiel je 60l ale subjektivne sa rozdiel zda byt este vacsi).
    Vzhlad - pozor!!! Velmi subjektivne. - Aj mne sa zda byt Gp dospelesie. A pre mna aj krajsie. Swift velmi dobre vyzera na obrazkoch, ale v reale budi dojem hrackarskeho vozitka, ktore trochu prilis potiahli do vysky. GP vyzera serioznejsie a tiez dynamickejsie, ale kazdy to vidi inac (niekomu sa viac paci napr. Polo! 8-s ...? Mozno.)
    Dalsie postrehy - GPcko ma trocha vyssiu cenu, ale ma o nieco lepsiu vybavu u toho zakladu aj vyssich verziach. Crashtest tiez dopadol o nieco lepsie pre GP. U oboch aut ma velmi potesili brzdy. Brzdia skutocne dobre. Punto ma az sokujuci nabeh brzdneho ucinku, tu treba povedat, ze swift sa o nieco lepsie davkuje (podla mna len zvik). Vseobecne vsak mozem povedat, ze s oboma autami som sa takmer bezprostredne po pohnuti sa zzil. Ked som skusal Fabiu (a to niekolko krat a na dlhsich trasach) tak som si prostne nievedel zviknut na zaber spojky a davkovanie plynu a nejaky zazracny rozdiel v zabere na jednotku a spiatocku (toto a niektore dalsie veci mi prilis na Fabii nesedia).
    POZOR! Je tu vsak jeden novy hrac na trhu ktoreho by mal zvazit kazdy, kto zvazuje kupu auta v tejto cenovej kategorii. Je nim Suzuki SX4. Tiez som ho skusal a bol som milo prekvapeny. Vyborna cena, az sokujuco dobre drzanie na ceste, dobry motor, podstatne lepsie zvladanie zlych tankodromov (Bratislavskych ciest) ako u swifta, lepsia stabilita pri rychlej jazde. Priestorovo je to samozrejme este lepsie ako swift, ale asi aj ako GP. Neuveritelna je cena verzie 4x4 (myslim ze je to najlacnejsie 4x4 na trhu), pricom za tieto peniaze clovek dostava obrovsky kus auta. Ked neverite, chodte sa s tym previezt a urcite o nom uvazujte pri vybere auta.
    PS. Nakoniec som si objednal GPcko Sport s 1,4 16V lebo ma popri inych kladoch neodolatelnu vybavu za dobru cenu , na ktoru som este dostal aj nejaku zlavu. Tesim sa a len dufam, ze ma prilis nebude hnevat technika a elektronika. Ale kebyze mam na to SX4 Outdoor Line 4x4, tak by som sa asi zblaznil z rozhodovania.
  • 00 Reagovat !

foto

01.04.06  15:54

« Bez nadpisu

Jo to taky neni špatná volba, ale to bych asi tatikovi nedoporučil je to končící model a to už moc nepreferuju a navíc to GP je o dost hezčí než to staré takže by mě a myslim že i jeho mrzelo že tak šetřil a kolupil si starší model. To už bych mu radši doporučil toho Swiftíka než punto classik.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.04.06  14:39

« Re:

a čo tak Punto Clasiic????To začína od 229 000Kč.
  • 00 Reagovat !

foto

01.04.06  14:15

« Bez nadpisu

Já taky doufam, že až se sveze tak pochopí, že GP je po všech stránkách perfektní . Ten swift neodsuzuju, ale máš pravdu, že proti GP je to taková hračka zatímco GP působí dospěle skoro jako auto otřídu vyšší tak swift působí jen jako malý auto.
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 01.04.06  13:43

« Re:

Abarth, myslím, že není co vysvětlovat, když se projede s GP pochopí, že to je pravé auto pro něho. Swiftíka jsem viděl včera na parkovišti a vypadal jako roztomilá hračka. GP je oproti tomu dospělé auto, prostorově někde jinde, celkový dojem se blíží spíš nižší střední třídě než malým autům ... já myslím, že na to sám přijde až ho projede v praxi. Doporučuji 3D verzi, ta je famózní, kdybys jen slyšel ten zvuk zavírání předních dveří ... Jo a ta 1.2 se nedá zahanbit i když chceš temperamentnější jízdu, nevidím ve výkonu toho motoru problém, samozřejmě že pokud beru v úvahu situaci, že nejedu na spotřebu nebo nevezu celou rodinu na výlet ;-) GP mě překvapilo ve všem a moje představy byly překonány ... jak se mi na začátku líbil design, potom prostornost a odhlučnění interiéru, teď jsem nejvíc nadšený z jízdních vlastností (auto se v zatáčce skoro vůbec nenaklání) a motoru, kterýho ještě nechci v záběhu zbytečně trápit ale pár krát jsem mu už pořádně profouknul trubky, temperament mu rozhodně nechybí. Vřele doporučuji.
  • 00 Reagovat !

foto

01.04.06  13:28

« Bez nadpisu

Máte někdo osobní zkušenosti se Suzuki swift? Můj tatik si chce koupit nový auto do 250 000Kč a nemá žádnou nějak oblíbenou nebo neblíbenou značku tak se poohlíží po všech. Jelikož Korejský šupliky maj kvalitní reklamy tak začal s výběrem u nich a já se mu to snažil rozmluvit argumentama jako nemastnej neslanej korejskej design, horší podvozek, kvalita, horší bezpečnost. Myslim že už se mi to snad povedlo a snažim se ho nalákat na GP že až se tak za půl roku rozhoupe ke koupi tak se do těch 250 tis. vleze s verzí 1,2 Aktiv. Snažim se ho nalákat hlavně protože tím autem budu jezdit taky a rád bych aby to bylo GP protože to je moje jednička >:D . Ale nějak ho nemůžu přesvědčit ted zase plaší se swiftem, že to má nadupanej motor atd. ta 1,3 je sice slušná ale to je tak jediný co se mi na tom autě líbí. Interiér teda taky neni špatnej ale GP to neni koukal jsem že to snad v základu nemá ani otáčkoměr. Poradte jak ho mam teda přesvědčit, že GP je prostě jednička ať jde do něj ;-) ;-) :-) Musim ho ukecat!!!!!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.06  15:35

« zabezpecovacie na GP

Tak som komunikoval so zastupcom construct-u a malo by to ist a predajca nema takisto nic proti. Len sa to este musi na Slovensku "schvalit" a urobit pokusne montaze. Ale to by do konca maja malo byt. V CZ to uz udajne schvalili. Doporucena cena je cca 8.000,- Sk. "Samozrejme", predajca si moze este nieco nahodit.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 29.03.06  11:10

« Re: Porovnavaci test z SK Autozurnalu

celkom zaujimavy test
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.06  09:58

« Porovnavaci test z SK Autozurnalu

GP, Clio, Fiesta, Yaris
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.06  23:26

« Bez nadpisu

To GP. přesně tak, jel sem s 1,2 v 5D, já osobně chci radši 3D, ale to je fuk...Volant padl po chvilce pěkně do ruky a z řadící páky sem nemohl sundat ani ruku >:D ....Jak je tvarovaná :*) Jinak to bylo GP s tim oranžovym intériérem, je nádherný....Jak zvenku, tak zevnitř. Např s Fóbié 1,2 nesrovnatelný....
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 26.03.06  17:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Rádio v GP

Ahoj všem, mě se právě interiér Grande Punta líbí nejvíc ze všech podobných vozů ve své třídě. Oceňuji hlavně to, že v interiéru nejsou různé designerské výstřelky nebo výrazná stylizace jako je to například v Yarisu. Na druhé straně ten interiér není tak nudný a plochý jako u Fábie. Clio III má celkem povedený interiér, bohužel v nižší výbavě působící poněkud laciněji, ve vyšších se to už dá použitím lepších materiálů ... Co se týká velikosti, tak můžu srovnávat jenom s Fábií a v tomto srovnání je jednoznačný vítěz Punto. Swift se mi líbil do té doby než jsem uviděl právě Grande Punto. V porovnání designů těchto vozů bych zařadil Swift spíše k Yarisu a Punto spíše ke Cliu. Swift a Yaris si spíše najdou klientelu mezi ženami, jsou to vyslověné na první pohled malé autíčka (i když rozměry ne, jenom pocitově) nové Clio a Punto mi naopak přijdou "chlapské" a jakoby více dospělé. Když se na ně dívám tak nepůsobí jenom jako auto do městského provozu nebo 2 auto do rodiny na nákupy ... A co se týká materiálů a zpracování tak v novém Puntu nevidím žádný handicap. Vše perfektně lícuje. Plasty vypadají hodnotně. Stříbrná lišta nad barevnou částí dodává ještě trochu víc šmrncu. V různých kombinacích si navíc každý najde tu svou. Není problém mít kontrastní červeno šedou nebo nenápadnou černě šedou kombinaci či decentní černě pískovou ... Z interiéru jsem měl ale stejnak nejlpeši pocit teprve při jízdě. Vyzařuje z něho určitá robustnost, dojem vylepšuje ještě perfektní odhlučnění (1.2) a žádné pazvuky z přístrojovky. Jo a ještě jeden postřeh z interiéru - Punto má perfektní podsvícení a ergonomii, oranžová barva, ovládání na volantu, centrálně umístnění dispej PP na kterém se promítá i právě naladěná stanice či puštěná skladba, to vše působí perfektně. Ono to chce i projet předtím než někdo hodnotí. Interiér plní svou funkci teprve při jízdě, jenom pak se dají hodnotit jeho klady a zápory ... Autům zdar.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.06  17:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Rádio v GP

Na autosalone v BA som si poriadne pozrel GPunto, hlavne interier. Neviem, co tu vsetci ospevujete, ale kvalita a spracovanie plastov je absolutne priemerne (skoro az lacne) a v nicom sa neodlisuje od inych znaciek v tejto triede. Auto je nesmierne male, hlavne na sirku. Vyplne dveri, hlavne cast, kde je madlo su velmi siroke a zmensuju vnutornu sirku auta. V porovnani napr. so Swiftom je miesta na prednych sedadiel viditelne menej, hlavne do sirky. V GPunte sa mi este pacili sedacky, lepsie ako vo Swifte.
    s tým interierom to nie je taka bieda,ale zaostáva za vonkajsím vzhladom.AD to miesto:a co si cakal ze to bude velke ako autobus.miesta je v tom dost na mlé auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.06  17:00

« Re: Re: Re: Re: Rádio v GP

Ještě porovnání se swiftem, místa je vepředu zhruba stejně, swift má bohužel jen výškově stavitelnej volant, a to až v lepších výbavách, jinak napevno, takže posaz zase nanic... GP v sérii výškově i podélně s velkým rozsahem.... jinak Swift je dobrá volba za dobrý peníze, působí trošku jako hračka, ale komu to nevadí, bude spokojenej :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…