Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: to paulz, srovnání aut
Srovnání GP a Fabie, tomu rozumím, když kupuju auto, chci po něm především nějaké služby, chci za něj zaplatit x korun a srovnávám, jak mi tyto služby jednotlivé vozy v dané ceně plní. Osobně je mi jedno, jaké to má logo na kapotě, shodou okolností je to podruhé Fiat a ani s jedním jsem neměl víc problémů než sousedé, známí a příbuzní se srovnatelnými vozy jiných koncernů.
Pokud tady někdo začal demagogicky tvrdit blbosti (a ty to nejsi, buď klidný ;-) ) a srovnávat nesrovnatelné, je vhodné to uvést na pravou míru. Nic víc ani míň. -
« Re: Re: Re: to paulz
Chrom paket...
To, že VW Group rozepisuje do výbavy každou ptákovinu, neznamená, že jiní tyto ptákoviny nemají - nevím teď, jestli GP Emotion má nebo nemá chromované vnitřní kličky, rozhodně se jeho interiér značně liší od GP Active.
V GP je klimatizace rovnou s pylovým a pachovým filtrem - to je nutné do Fabie dokoupit. Do GP zase lze dodělat termostat (ale i s vnitřním teploměrem, Fabia má jen cejchovaný ovladač), osobně bych šel i v GP do dvouzónové automatické klimy.
Vyhřívaná zrcátka - nevím, konfigurátor Škody se nich u Fabie nezmiňuje (citát: "Elektricky nastavitelná vnější zpětná zrcátka v barvě vozu") U Octavie je vyhřívání výslovně uvedeno, takže buď to Fabia neumí, nebo má Škoda v konfigurátoru chybu.
Ad slevy - 45 000 Kč je sleva na odcházející model, na GP bude podle mě od září sleva obdobná, teď je to novinka. Individuální slevy jsou zase něco jiného. -
« Re: Re: to paulz, výměny na účet dovozce/výrobce
To Viktor:to s tím servisem máš samozřejmě pravdu,mohlo to být i tak jak píšeš.Těžko říct co je pravda.
Co se týče cen,osobně nechápu proč když se někomu líbí např.Punto Grande a chce si ho koupit,v první řadě musí vysvětlovat,jak je levnější než Fabie.Pokud se mi nějaké auto líbí a chci ho koupit není pro mne podstatné jestli nějaké jiné stojí +- pár tísíc víc nebo míň.Že teď je o něco levnější Fabie není nic divného,koneckonců již příští rok bude nová. -
« Re: Re: to paulz
To Viktor:elektr.přední zrcátka s vyhřívánim Fabie Eleg.má.Navíc kromě tempomatu má i ASR,chrompaket a klima i když není zas tak úplně plnoautomatická je určitě lepší než základní v PG.Jestli CD s okenními airbagy/na to jsem zapomněl/ to vyváží je velká otázka.V každém případě není Fabie dražší než Punto Grande jak tady psal Tommy.To ještě opomíjím doplňky v hodnotě 45 000 kč zdarma.U GP se sice snad dává sleva -15000kč,ale to u fabie se taky u prodejce dá bezproblémů dosáhnout.
Teď jsem se díval a cenová výhoda u F elegance je autoradio Symphony s CD,signalizace vzdálenosti a nějaké Sunset skla.Takže vlastně chybí okenní airbagy a navíc je u Fabie tempomat,lepší klima,ASR,signalizace vzdálenosti při couvání,chrompaket.Cena je stejná.Co je dražšší??Neříkám lepší. -
"-- skrytý --" 06.04.06 15:22
« Re: Re: Re:
Uznavam, ze statement ze je cena Golf vs.Brava prakticky identicka bol prehnany, ale treba porovnavat porovantelne. Tych 100 000 rozdiel nie je pravdivy. Tu som sice ucelovo, ale daleko presnejsie ako ty vybral par pripadov:
1995
Stilo
2003
Stilo
Golf
Golf samozrejme je znamy tym ze ceny ojazdenych ostavaju vyssie ako konkurencia (plati u TDIciek). Ale ked si vezmes Astru, Escost (Focus), P306(307), M323 a Fiat nie su tam zasadne rozdiely (proste ceny idu ku dnu).
Toto forum je o GP ale na niektore veci od teba nejde nereagovat. -
« Re: to paulz
To Tommy11:není pravda Fabie Elegance 1.4 55kw základní cena 372 000 kč?Proč pořád přidáváš nesmyslnou výbavu k nějakém nižším tipum?Zrovnatelné ovšem s horší výbavou je Punto Grande Emotion taktéž cena 372 000 kč.Jediné co F.Elegance chybí oproti Puntu je CD a mezi námi za 3-4000 kč jdou koupit podstatně vybavenější autorádia než se dávají třeba u Punta.Doplň si třeba PG o tempomat +10000 atd.
Podívej se POŘÁDNĚ na výbavu GP v Emotion. Za stejnou cenu má GP navíc okenní airbagy, rádio s ovládáním na volantu a vyhřívaná zpětná zrcátka. Proti Fabii v Eleganci nemá pouze tempomat, který lze za 10 000 dokoupit (palubní počítač, volant a řadicí páku v kůži má). Ovládání rádia na volantu a okenní arbagy Škoda do Fabie neumí. Různé drobnosti, které VW group uvádí ve výbavě má GR taky, ale Fiat prostě tyto ptákoviny neuvádí, protože již k autu této třídy patří jako k botám podrážky (třeba příprava pro střešní nosič, to jako výbava se neuvádělo ani u Trabanta). U Fabie má klimatizace termostat na teplotu, GP má zase pylový a pachový filtr, takže zde to vidím jako plichtu - u GP lze za 10 000 dokoupit plnohodnotnou dvouzónovou klimu, kterou VW nemá ani v Passatu (pozn.: pouhá dvojí regulace teplot dvě zóny nedělá, je nutná i samostatně nastavitelné proudění vzduchu) .
Podtrženo, sečteno - GP za stejnou cenu má lepší výbavu (viz výše) s prvky, které vzhledem k datu uvedení Fabie na trh nelze do Fabie dodat. Navíc to je auto konstručně nové, Fabia má svá nejlepší léta za sebou. Výbava za 45 000 Kč u Fabie není špatná, u GP lze zase dostat slevu.
Nějaké otázky? -
Lubos.1 06.04.06 14:58
Cenova politika Fiatu je specificka, akoby skusali, kolko je schopny zakaznik akceptovat. Pociatocna cena je pomerne vysoka, ale v kratkom case prebiehaju dlhotrvajuce akcie.
Croma je teraz po zlavach celkom konkuencieschopna. Otazkou ostava skor design, napr. Opel so Signum-om moc neuspel, Croma je nieco podobne a uspech sa zatial nekona.
Mne sa osobne Croma nepaci (ani exterier ani interier) a zaujem by som o nu nemal, ale cena je uz OK. -
« Re: Re: Re:
DR bubu-do ritico tu zase placas......Bravo Brava boli super auta.............ESte raz popakujem, s bravou som nemal jedineho problema a mala 65 000 km a jazdi aj teraz....A Croma je fakt super,...za tu cenu Neni o com.Co mas s tymi xenonami????si na nich zavistly ci co??????daj sa liecit.
A Fiat Croma 1,9 JTD 16v (150k) Dinamic za 850 000 SK äorientačbá cena) - odpočet dph.....nie je o čom...
Som pred par dnami pocital ze Croma 1,8 16v Active vyjde po zlave a bez DPH za 590 tis------!!!! -
Analysten bescheinigen Croma einen hohen Restwert
Der Fiat Croma erfreut sich nicht nur bei den Kunden zunehmender Beliebtheit, sondern er überzeugt auch die Analysten von eurotaxschwacke. Die Restwertprofis bescheinigen dem italienischen Komfort Wagon ein sehr gutes Preis-/ Leistungsverhältnis, eine überdurchschnittliche Serienausstattung und eine attraktive Motorenpalette – inklusive Dieselmotoren mit Rußpartikelfilter. Auf letzteren legen die Käufer vor dem Hintergrund der aktuellen Feinstaubdiskussion mehr denn je Wert.
Überzeugen kann der Fiat Croma die Experten auch durch guten Fahrkomfort und ein überdurchschnittliches Platzangebot für die Passagiere, die durch das Spitzenergebnis im Euro NCAP-Crashtest (5 Sterne) auch in den nächsten Jahren einen zeitgemäßen Insassenschutz erwarten können.
Im Vergleich mit seinen Mitbewerbern im Dieselmarkt positioniert sich der Fiat Croma in der Spitzengruppe. Mit prognostizierten 46,1 Prozent Händler-Einkaufsrestwert nach 36 Monaten Laufzeit und 60.000 gefahrenen Kilometern liegt der italienische Komfort Wagon nur knapp hinter dem Spitzenreiter an zweiter Stelle. Im Benzinervergleich setzt sich der Fiat Croma dagegen mit einem Händler-Einkaufsrestwert von 44,9 Prozent an die Spitze. Fazit der Analysten von eurotaxschwacke: der Fiat Croma überzeugt mit einer soliden Restwertperformance
Ako je to s Puntom je dobre zname, dlho sa v bazaroch neohreju a ceny ojazdenych su vysoke, ale co je zaujimave aj cena vlajkovej lode Croma sa drzi velmi vysoko, v benzinovej variante dokonca vykazuje najmensiu straty hodnoty na svojom segmente v dieselovej variante je druha .. -
Ve slušné výbavě je nyní Punto Grande dražší a to o dost než Fabie a to nemluvím o dalších +45 000 u F.na doplňky.U PG je snad u prodejců nějaká sleva 15 000 kč.
Jinak je samozřejmě PG modernější a novější vůz,ale cena je bohužel na Fiaty dost vysoká-např.proti Stilu nebo starému Puntu.Dokonce i proti Fabii kombi vyjde PG ze stejným motorem a stejnou výbavou dráž což na našem trhu bude dost určovat prodejní výsledky.
Jinak i já osobně si myslím,že je GP lepší než Fabie,ale v nižší ceně to není,je to v době vzniku.
Jinak jsem to pouze reagoval na výpočty Tommyho,které se mi zdáli dost nesmyslné i mě se GP líbí.