Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 09.04.06 20:43
« Bez nadpisu
To paulz:
Suhlasim s tym ze auto nebolo myslene ako rodinne. Samozrejme je pravda ze 275l batozinoveho priestoru nie je idealna hodnota pre rodinu. Avsak ani hodnota 350l neni prave vela. Rodiny s uzsim rozpoctom ale maju v GPcku priestranne auto, pricom nedostatok priestoru sa da do urcitej miery kompenzovat stresnym boxom. Za usetrene peniaze sa predsa nejaky ten box kupit da (dost ludi s malymi autami to tak riesi).
To DR.BUBU:
Pozri DR. Ja pri rozhodovani pre GP som mal dlho "dylena" ci ist do Fiata. Statistiky su, hovoria proti Fiatu a francuzom a Seatu. Avsak statistiky ukazuju zlu spolahlivost aj u napr. nemeckych aut (napriklad aj tradicna modla kvality - BMW s terajsim modelom 5). A jasne v spolahlivosti dominuju japonci + Porsche.
Neakceptujem vsak tvrdenie ze Fiat Grande Punto bude na 100% kazove, preto by ho ludia nemali kupovat. Dnes este nikto nema tie skusenosti s novym modelom aby toto mohol tvrdit. Zatial nas vyrobca presvieca, ze ide o klucovy model, ktory urci buduci osud automobilky. To, ze si dal patricne zalezat naznacuje to co GP v porovnani s konkurenciou ponuka. Co sa tyka kvality, subjektivne vnimana kvalita je (a to nielen vylucne mnou) vcelku slusna a uroven spracovania sa porovnava s vyssimi triedami. Sam som mal pocit vyssej kvality u GPcka pri showroomovom porovnavani so Stilom.
Samozrejme, o dlhodobej spolahlivosti to nic nehovori, ale zatial nemam na com dalsom stavat. Buducnost ukaze.
Je samozrejme mozne ze sa vyskitnu problemy, nie je to vylucene. V pripade problemov ale spolieham sa na podla referencii dobry servis a 2 roku zaruky (mozno rozsirit u fiata na 5 rokov) ktore by v takomto pripade mali pomoct.
Ale keby mojou jedinou prioritou bola spolahlivost, rozhodne by som nevolil VW. Vtedy by som volil japonca, napr. Yaris. O to horsie by bolo, keby poruchovy bol prave ten Yaris (mimochodom vyraba sa vo Fr).
Kazdopadne DR.BUBU konecne argumenty vecnejsieho charakteru, gratulujem, zlepsenie :mrgreen:
To Ferri:
V nejakej nemeckej specifikacii som videl ze 1.4 16V ma 6 st. manual bez rozdielu vo vybave. Skusenosti s motorom asi zatial chybaju uplne. Ale Octan ak sa nemylim ocakava prichod Sportu s tymto motorom uz niekedy teraz ak sa nemylim. Asi bude odtialto prvy.
To Octan:
Tak ako je to vasim (tvojim) GP, uz to asi pomaly aj bude ci nie? -
"-- skrytý --" 09.04.06 18:13
« Bez nadpisu
To paulz: Snazil som sa Ti vysvetlit, ze kufor je nielen o nominalnom objeme, aj jeho tvar a vyuzitelnost je podstatna a u GP my to prislo prekvapivo dobre. Zhodnotit by to mohol najlepsie niekto, kto na nom pravidelne s rodinou jazdi. Je samozrejme, ze nijako 275l nebude velky batozinovy priestor, ale v nasich krajinach plnia ulohu rodinnych aut aj auta s mensim kufrom. Je pekne hovorit, ze GP moze byt maximalne druhe auto, ale zaujimalo by ma kolko rodin si moze GP dovolit vobec ako prve auto. V tejto a nizsej kategorii aut si clovek velmi vyberat nemoze a GP poskytuje dobry vnutorny priestor a slusny kufor. Netvrdim, ze je to idealne rodinne auto, vsetkym vyhovovat urcite nebude (ako napr.Tebe evidentne nie), ale typujem, ze aspon niektorym by GP mohlo vyhovovat viac ako auta s malym vnutornym priestorom a vacsim kufrom (ala Fabia Combi alebo Thalia). -
« Re: Re:
To Koly:může být 275 litový kufr jaký chce,ale pořád je malý,osobně považuji minimum tak 350 l pokud tam budu jezdit s rodinou.Samozřejmě pokud někdo bude jezdit ve dvou,tak to úplně stačí.
Proč by měl člověk strkat věci po kabině,pokud pojedem 2 dospělí 2 děti?
Jinak považuji PG za velice slušné auto,ale ono prostě nebylo myšleno jako rodinné,je to prostě druhé auto do rodiny,velice prostorné a pohodlné. -
"-- skrytý --" 09.04.06 12:51
« Re:
Uvazujem o kupe auta a GP je vely favorit, tak dost podrobne citam toto forum. Neviem ako ostatni, ale osobne si myslim ze tato diskusia nevedie k nicomu >:D Podla mna by sa tu mali prezentovat vlastne skusenosti s GP a nie porovnavat neporovnatelne. Pri citani tohto fora to vyzera, ze jedna skupina presviedca inych, aby si kupili Fiata, druha (mensia) na cele s nemenovanym doktorom zase o opaku. Stale tvrdite ze uz nebudete reagovat na jeho prispevky, ale nejak vam to neda (ani sa necudujem :-) ). Kazdy chce mat posledne slovo. Treba ho ignorovat, robi iba hanbu Kosiciam. >:-[]
Aky zmysel ma porovnavat GP s Golfom? Raz niekto tvrdi ze GP presahuje hranice svojej triedy, druhykrat ze porovnavat s Golfom sa neda, lebo Golf je o triedu vyssie. Tak teda neviem. A porovnavanie ceny s autom vyssej kategorie pri rovnakej vybave a motore s priblizne rovnakou dynamikou je tiez blbost, tam bude rozdiel stale okolo 100k Sk, ak nepocitam akcie.
Mna by zaujimalo v prvoma rade, preco Fiat dodava do GP najsilnejsi benzinak iba s 95 konmi? Ved v iba o 70kg tazsom Stile to je len zakladny motor. Urcite by tu pasovala nejaka 1.6 s 110 konmi, aspon 1.4 16V by bol lacnejsi a minul by som menej prachov na jeho kupu >:D
Druha vec co ma zaujima je, ci do 5d modelu 1.4 16v pojde 6 stupnova prevodovka. Ak ano tak to bude skvela kupa oproti 1.4 8V. Viezol sa niekto v tejto verzii (neratam verziu 3D sport)?
Dufam ze sa nikto neurazil, lebo emocie su vybicovane na maximum :D -
"-- skrytý --" 09.04.06 08:36
« Bez nadpisu
To MatrixCZ: Spotreba pre 1.3MTJ 16V 75k su udavane: 5.0/4.0/4.7l na 100km, v poradi mesto/mimo mesto/priemer. Tie styri litre su teda priemer mimo mesto (t.j okresky a pod.), nie na dialnici, a to je sakra rozdiel! Premyslaj, pri 90km/h zozerie odpor vzduchu zhruba 10k, pri 140km/h 40k. Je logicke, ze pri 140km/h nemoze byt spotreba 4 litre na ziadnom aute. 7 litrov sa mi vidi jemne viac ako by som ocakaval, ale zalezi aj od podmienok (protivietor, kopce atd.)
tomko: zítra to bude 8 týdnů co je objednáno, budu volat dealerovi a dám vědet ;-)