Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 12.04.06 16:05
« Bez nadpisu
Martas: Nevím kolik měříš, ale moje zkušenost s těmahle střechama všech výrobců není moc pozitivní. Je to sice pěkný, ale v létě je to skleník jako hrom a navíc to zabírá část prostoru nad hlavou, takže i se svými 180 cm jsem nadoraz. A je jedno jestli to bylo v P407, Stilu, Breře nebo Méganu...... -
ironlionzion 12.04.06 15:52
« Re: okno
To střešní okno je bombastické, jednou jsem jel s pežotem co měl skleněnou střechu a je to jiný rozměr jízdy. Pro člověka s klaustrofobií hotový ráj. Já bych si to taky přobjednal ale parkuji na sídlišti tak nechci být moc nápadný a provokovat noční vandaly. Už tak je to Punto mezi ostatními auty dost výrazné a budící pozornost. -
« Re: Dodávky GP 1.4 16V
Mě taky prodejce říkal, že standardní doba je 14 dnů, +- týden. Fakt je asi ten, že v Turíně se mnoho aut pro střední Evropu nedělá, takže mi Idea měsíc stála na dvoře pod Alpami, než se nejspíš naplnil vlak směr překladiště v Polsku. Pak už to šlo rychle.
Měl jsem zatím náhradní auto od dovozce, takže mě to až tak netrápilo... -
« Re: k Dr.BUBU
Tento nick zde několikrát něco prezentoval a byl usvědčen ze lži či polopravdy. Ani jednou mu nestálo za to přiznat chybu, nedej bože se z této chyby poučit a neopakovat ji (pro Dr.BUBU: podívejte se do historie tohoto vlákna, než se zeptáte, kdy jste lhal). Vždy to přešel mlčením a po chvíli vyrukoval s něším jiným. Čekat od tohoto přispěvatele nějakou rozumnou debatu s nejvyšší pravděpodobností nejde. -
"-- skrytý --" 12.04.06 15:38
« Bez nadpisu
K tomu test Sportu. Opat len ucelovo vybrane odstavce. Je to ale pisane v kontexte:
Kdyby opravdu mělo být skoro tak dobré, jak vypadá, muselo by jezdit přinejmenším jako Boxster. Protože tak atraktivní supermini svět ještě neviděl.
Giugiarův návrh je v ohnivě červeném laku ještě o dva stupně svůdnější a na leštěných sedmnáctkách vysílá do světa neobvykle silné sdělení. O nic lákavější není ani interiér: imitace frézovaného hliníku působí navzdory své nevěrohodnosti přitažlivě a sportovně tvarovaná sedadla mají příčné žebrování – přesně jako anatomy ve starších ferrari. Jestli je Punto Sport pouze jedním z aut ve vašem výběru, raději před návštěvou showroomu požádejte prodejce, aby ukryl všechny tužky.
S tym ze tazky turbodieselovy motor ubera kompaktnemu autu na jazdnych vlastnostiach a pozitku z jazdy samozrejme suhlasim. Kriciacim prikladom za vsetky je Fabia RS so sportovymi ambiciami. Ved preto som si ja osobne vybral 1.4 16V benzinak ("tak trochu" aj kvoli cene :-) ). Zasadne vsak nesuhlasim s "digitalnymi" brzdami. Ich nabeh je naozaj ostry (BTW skracuje to brzdnu drahu v kritickych situaciach), ale davkovanie je bez problemov. Zvykol som si na ne po 3 zabrzdeniach uz na predvadzacke.
To o tej vzdorovitej radiacej pake je pekna blbost. Opat, mam odskusane z jazdy ze radenie je velmi dobre, a znasa v pohode aj sportove preradovanie pri vysokych otackach a podradovanie. Ale zas ked ma niekto tulenie ruky, tak by mal zvazit automat.
Dalej, nerozumiem co chcel autor povedat vyjadrenim "V pedálech je cítit rozbředlost". Fakt tomu nerozumiem, nevie mi to niekto vysvetlit?
Okrem toho, nezda sa Vam divne ze niekto testuje auto a nema ani jednu povodnu fotografiu? Uz len ako dokaz toho ze v tom sedel by to bolo ziaduce (podla mna). -
« kuk
Plně s tebou souhlasím GP.
Proč se nebavíme o konkrétních věcech, neprobíráme své dojmy z toho krásného GP? O nových informací objednání a dodání tohoto autíčka atd. Pojďme se bavit na úrovni!
Hned jak ho dostanu, tak vás všechny svezu (krom DR.BUBU) to je jasné 8) -
ironlionzion 12.04.06 15:19
« Re: Re:
Nějak mi nedochází jaký smysl má diskuse s dr.bubu. Můžete mi to někdo prosím vysvětlit? Má to být odrazování od koupení si GP? to mi pak chybí nějaké konkrétní argumenty ... nebo je to provokování? nechápu jaký by mělo přínos pro dotyčného potažmo pro ostatní? za celou dobu co sleduji toto téma tak jsem neviděl, že by vzešlo z příspěvkú dr.bubu něco konstruktivního, nějaký záchytný bod, konkrétní informace, zkušenost s GP ... Tak na co to je celé potom? Nevíte to někdo? Vždycky když dr.bubu napíše tak mu někdo odpoví a pak proběhne několik bezvýznamných příspěvků, které vyšumí mezi těmi ostatními co mají co říct k tématu ... pak den nic a zase dokola. :roll: hmmm, no nic každopádně přeji aspoň pěkný den ... -
« Bez nadpisu
To DR.BUBU
Ach jo ach jo ty seš prostě nepoučitelnej naučili tě ve škole při práci s počítačem něco víc než Ctr-c a Ctrl-v? Opět jen cituješ co je někde napsané. Ten test mi připadal dost ubohej a nodbornej, pochybuju, že dotyčný to auto vůbec pořádně projel to, že tak malé auto s těžkým turbodieslem je nedotáčivý si domyslí každej blbec a tobě se ten test líbil jen díky tomu, že dost zdrbnul jízdní vlastnosti GP a kultivovanost motoru, protože kdyby ten test byl trochu víc pozitivní tak bys zase napsal, že to je nějaká reklama :D -
« Re: Re: GP 1.4 16V
Takže podrobnosti: Barva Azurová - metalíza
zadní spojler, volan a radící páka v kůži, ELEKTRICKY OVLÁDANÁ A VYHŘÍVANÁ VNĚJŠÍ ZPĚTNÁ ZRCÁTKA, elektricky ovládaná zadní okna, boční ochrané lišty a rádio na mp3.
Takže jsem v toužebném očekávání, určitě dám vědět co nejdřív.
Původně jsem si naplánoval i klimatizaci - ale ta výsledná cena ... ufff. Takže jsem to konzultoval v autosalonu a tam mi poradili,pokud nebudu mit klimu,tak stopro bych mel mit svetlou barvu karoserie (kvůli sluníčku - však víte). Takže volba byla jednoduchá. -
« A3 vs. GP
Prvni testovaci jizda v maskovanem Punto Grande SPORT
tak,
ja jsem to uz udelal.
projel novy punto (grande) sport, no jsem z toho uplne hotovy.
kvalita vozu je lepsi, nez u audi nebo bmw. sam muzu hned porovnat, kdyz jsem prestoupil z meho A3. jestli je ta kvalita jen u vozu 0-ve serie, ktera je urcena prave pro IAA? zrejme ne, toho jsem si jisty. napriklad dekoracni materialy v salonu vozu jsou z orig. aluminia, nebo ty pekne chromove kliky. dale se nachazi vsude jen soft-plastik, prvocenna kuze a vubec jsou dily na sebe tak napasovany, jako kdyby bylo vse lite jakoby z jedne formy, nikde zadne skviry.
dale clovek zapadne do hlubokych kozenych sportovnich sedadel, spatri kolem sebe a vidi pekne designovane, ale pritom velmi jakoby zname palubni ukazatele. mimo jine jde tachometr az do 240 km/h (u 130k MJET).
nez se clovek dostane k tomu, vuz nastarovat, tak se pokocha velmi pekne usporadanemi knofliky a displayemi, jako treba pro trizone klimatroniku, nebo pekny tft display connectu. pacek se u volantu nachazi az moc, vpravo jedna multifunkcni s ovladanim cebtralniho computeru, vlevo 2, ta spodni je take multifunkcni s ovladanim radaroveho cruise-control systemu.
no, konecne jsem chtel nastartovat, ale "klic" samozrejme nikam nepasuje. staci zmacknout jen START-STOP a motor bezi.
pri rozjizdeni jsem mel pocit, ze snad mam nejake GTI. auto vystrelilo a vubec se nedalo srovnat treba ke 140 k TDI 2.0. je videt, ze se Multijet zlepsil o velmi hodne - a to pri vysoke uspore paliva. pri max. tempu podle tacho (225 km/h) jsem nemel vyssi spotrebu nez 8 L !!!
podvozek se da srovnat s vozy vyssi tridy, nepoznal jsem rozdil k memu A3. zadne vrzani, zadne pazvuky, punto sedi jako pribite - a ani interieur se neozyva. a to jsem vybral velmi spatnou cestu, abych jo vyzkousel co jsou dnesni italove zac.
po 300 km jsem prisel k takovemu konci: kdybych dostal tohle punto o 2 mesice drive na vyzkouseni, tak bych dnes byl bez rozbolene hlavy. genialni automobil, velmi prostorny, nejjistejsi jeho tridy (5 hvezdicek v NCAP), sportovni podvozek, vyborne zpracovani dilu, spickova technologie. a to vse za cenu, za kterou se nasi nemecti vyrobci muzou stydet.
chvala bohu nemam a3 na veky...
takto vidi GP SPORT majitel A3 ... zdroj: stilo.org