Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

13.04.06  11:11

« elektronika

Jakákoliv elektronika je moc dobrá a fajnová věc. Hlavně řidiči sportovního ducha a rázu to určitě upotřebí.Třeba u aut s náhonem na zadní (BMW) bys byl bez elektroniky ztracenej a motal by ses v kruhu pořád dokola - a to v tol lepším případě. V tom horším bys navštěvoval svodidla a příkopy jistě docela často :-!
    Ale pokud to kupuješ jako třeba rodiné auto - v nesportovní verzi - myslím že tyto systémy dostatečně nevyužiješ.
    V základu to přece má ABS+EBD. Myslím, že to pro tyto potřeby stačí...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.06  10:40

« Bez nadpisu

To Punta06:
    Vo verzii Sport je seriovo, takze ho tam budem mat. Je to jeden z najvyznamnejsich elektronickych prvkov aktivnej bezpecnosti. U GP je kombinovany s ASR, Hill-holderom a brake-assistom. V zime sa urcite tieto systemy budu hodit. Obcas samozrejme aj v inych obdobiach, (pri odpichoch na semaforoch, pri nudzovych manevroch na mokrej aj suchej vozovke).
    V kazdom pripade ale zdravy rozum tieto systemy nenahradia. A ani fyzikalne zakony neprekona.
    Upozornujem ale ze ESP sa neda vypnut (ASR ano). Trocha sa bojim ako to bude naladene.
    Ja si myslim ze je to dobra vec, lebo ked cloveka tento system len raz zachrani od havarky, aj to je dost vyznamny prinos.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.06  10:20

« ESP

Dali by jste si do GP ESP (k 1.4 16V) :?: :*)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.06  00:05

« Re: Blaupunkt und WMA

Wo haben die Genossen aus der DDR eine Fehler gemacht? Sie haben eine andere Chipsatz benutzen >:D
    Prostě politické rozhodnutí, nejspíš čipy s WMA budou dražší...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.06  23:58

« Re: SkyDome

Na SkyDome musí být auto, které s tím počítá už při návrhu - Idea, tam se v pohodě vejde...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.06  20:52

« Bez nadpisu

Jasne ze nie, ale uz mam celkom dost cdciek porobenych a od urcitej doby pouzivam wma. Teda mam par cdciek s wma-ckami. A vies, 2 x stratovy prevod (oba su to stratove kodeky) = 2 x strata kvality. Netvrdim ze by som to postrehol, najma v aute nie, ale proste pre dobry pocit, chapes (som tak trochu detailista). No a vacsina vyrobcov proste podporuje aj wma. Dann warum Blaupunt nicht?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.06  20:41

« Re:

To Tomko:proč Tě zajímá jestli tam hrají WMA?To není zas takový problém převezt do MP3.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.06  20:28

« Bez nadpisu

Ten volant je naozaj dobra vec. Tie vycnelky proste znemoznuju drzat volant na nespravnom mieste. Vsimol som so totiz, a neboli to len stari ludia, ze stale je celkom dost vodicov co drzia volant za desat dve, pripadne aj ine nespravne casy. Pri vystrele erbegu su to potom zlomeniny ako vysite. A kontrola vozu je tiez optimalna v polohe tristvrte na tri.
    A este k tomu s tym ten volant vypada ako keby ho vybrali z Ferrari 575M Maranello. :mrgreen:
    Uz sa opakujem (u mna normalka) ale ma niekto z vas mp3 cd? Myslim tych stastnejsich z nasich radov co uz Puntate zraky okoloiducich. Hraju tam aj ti nestastne wma fily?
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 12.04.06  19:51

« Re: Re: Re: Re: kuk

Paulz, jo máš pravdu, jsi mi to připoměl, je to tak
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.06  19:32

« Re: Re: Re: kuk

To GP:u Fabie je to taky,zadní stěrač jednou přetře okno.Jestli u všech nevím u mé jo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.06  17:00

« Nové verze

Bylo zychyceno GP, ve kterém se pravděpodobně zkouší nové motory (jestli je pod kapotou nový multijet 1.6 nebo nejsilnější multijet 1.9 150 k nebo benzinová turbo 1.4, se neví), obrázek zde:
    [odkaz]
    mrkněte na pěkný kola ;-)
    a nejspíš nové stilo, ale vidět toho moc není ;-)):
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.06  16:44

« Re: Re: kuk

naprosto souhlasím, mimochodem nevíš, jestli je ta reklama někde na netu k dispozici na stažení?
    Reklamu na GP jsem bez problémů našel.
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 12.04.06  16:42

« Re: Re: kuk

Bobi, stěrače to je dobrá otázka, taky jsem o tom v testech četl že to je nestandard a dloholetý řidič škodovek jsem nevěděl co a jak. ALe je to v pohodě, zvykl jsem si hned. Prostě nedáváš páčku nahoru nebo dolů ale otáčíš ní. Je to jen o zvyku nevidím ani v jednom z řešení přednost nebo nevýhodu. Milý detail je že když máš zaplé přední stěrače a vyplý zadní tak při couvání se automaticky zadní spustí ... ani nevím jestli to má fábie ale asi ne.
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 12.04.06  16:39

« Re: kuk

Jo je to supr, ten malý volant = rychlejší reakce, na italské serpentíny jak stvořené ;-) ty výčělky tam asi musí být aby se neztratila přesnost rukou v otáčení. Tohle je jen detail ale celkový posez za volantem, včetně ergonomie a celého interiéru mě hned při první jízdě nadchla právě tím "spojením" řidič + volant + silnice, k tomu ještě hodně přidává výrazný sklon předního okna a dopředu hluboká, opravdu hluboká přístrojovka. BTW, kdybych na to měl ty prachy, tak BMW 1 by byla jednoznačně moje volba. Užasné auto. Bohužel jsem ho nejel. Možná někdy v budoucnu. BTW ... reklama na BMW 1 se žabákem je taky jednička, aspoň pro mne :-D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.06  16:34

« detaily

no prave tie detaily su zaujimave. Napis pls aspon ty, ako sa ti naraba s packou nastierace. A mimochodom mas tie jednolistove stierace? Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.06  16:32

« kuk

Tak to jsi mě s volantem potěšil, bál jsem se, že to nebude to pravé vořechové.
    Můj bratránek si teď koupil úplně nové BMW řady 1. O tomto víkendu jsme to jeli projet - já netušil, že něco takového vůbec jde vyrobit. To nejde ani slovy popsat. Má verzi 120d a šestistupňovou manuální převodovku ( mimochodem, tu tam budu mít taky :-) )
    Volant - něco tak rozkošně malého jsem snad ještě neviděl. Sjížděli jsme serpentýny a musím přiznat že jsem se fakt hodně bál, ale to sedělo na silnici jak přikovaný - pneu to má 205/45. To zatáčky se to vůbec nenahýbá - opravdu zážitek, z kterýho do teď žiju :)
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 12.04.06  16:25

« Re: Re: Re: Re: Re: okno

Martas: na testovací jízdě se mi to moc nezdálo páč jsem zvyklý na volant bez těch výčnělků a často řídím jen levou rukou opřenou o hranu výplně dveří loktem a volant držím na tom místě kde je sloupek volantu ... ale zvykl jsem si rychle. To vykrojení ti pomůže aby ti volant sednul víc do ruky ale musíš ho držet dvěma rukama ... při vyšších rychlostech máš pocit větší kontroly, jakože ti volant jen tak nevyklouzne z ruky ... supr vychytávka, teď na to nedám dopustit. Dokonce jsem si všiml že to pomáhá i při parkování, to pak chytneš jen dlaní na té ploše zeshora a točíš. Jsou to asi jen detaily ale určitě lepší vychytávka než obyč věnec. Navíc ty výčnělky včetně menšího průměru věnce než třeba u fábie vypadají sportovně.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.06  16:14

« Re: Re: Re: Re: okno

Octan:aha, tak to jsem si neuvědomil. Měřím 185, tak to bych měl asi velký problémy. A ten skleník mě taky napadl - to by šlo jedině v kombinaci s klimou ale těch peněz-čítám,že by se to vyšplhalo k půl melounu s takovou.
    GP: když už jsme u toho volantu, jak se ti líbí jeho tvarování v pozici třičtvrtě na tři?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.06  16:07

« Re:

A zase CTRL+C a CTRL+V, nic vlastního. Ach jo to si získal později, nebo máš tu demen***ci vrozenou?
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 12.04.06  16:06

« Re: Re: Re: okno

S tou šestnactiventilovou jednačtverkou budeš spíš hledět před sebe než mít čas se kochat krajinou. To už musí být pěkná jízda. S jednadvojkou se dá jezdit svižně taky ale to okno se k ní přece jen hodí víc. Dobře si udělal že jsi investoval do koženýho volantu a nechal tam integrované rádio. Kvalita audia je fakt supr a ovládání z volantu taky. Teď jsem viděl Punto, které nemá origoš rádio tak tam nebyli ani ty tlačítka na volantu, to je škoda. Když jsem teď jel chvíli jiným autem a chtěl přidat hlasitost nebo přeladit rádio tak jsem mačkal do volantu málem jsem zatrobil jak už jsem zvyklý.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…