Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: ESP, to Lubos1
To je přesně ono - do té situace jdeš jenom proto, že si seš jistý, že to ESP zvládne. Ale znáš tu hranici, kdy to už to ESP nezvládne?
Jinak privátní školení je na prd. Je důležité, aby to bylo na cvičáku a s instruktorem. Absolvoval jsem obojí, nedá se to srovnat.
Nehledě na to, že není ESP jako ESP. Někdy to ESP zafunguje tak, že to auto hodí do smyku na druhou stranu. Viz cca 2 roky test zpátky v AMS, sportovní verze aut (konkrétní značka a typ není tady důležitá). -
"-- skrytý --" 13.04.06 14:28
Tie pedale su super. Mne sa ale celkom lubi cela sada Need for Speed. Uz len preto ze som dlhorocnym hracom serie Need for Speed. :mrgreen: >:-[]
Ale na Bratislavskych tankodromoch (povodne oznacovanych slovom komunikacia alebo aj cesta) by to dobrotu nerobilo. -
"-- skrytý --" 13.04.06 13:40
« Re: Re: Re: Re: ESP
Lubos1: thumbs up, jo to je přesně důvod proč ESP, kdyby jenom kvůli tomu přejíždění přes sněhový koleje, prostě zvyčuje to bepečnost na silnici o tom není sporu. Jinak s tou kontolkou jak kde, jsou i auta, který to maj odděleně.... ale i když je to jedna, tak je jasný kdy to je ARS a kdy ESP, notabene ono je to stejně jeden integrovanej systém ;-) -
Lubos.1 13.04.06 13:37
« Re: Re: Re: ESP
ESP je urcite dobra vec, ale ak ho sofer precenuje, tak na to skor ci neskor doplati. Mne sa okrem zimy hadam este ani nezaplo. Ine je ASR, to na mokrej ceste pri rozbehu blika stale :-) Kontrolka je rovnaka.
Svoje predosle auto som mal bez ESP a nechybalo mi az na situacie v zime, ked som chcel predbehnut auto na ceste, kde je medzi pruhmi zasnezeny pas. Boli s tym problemy, hlavne ked som bol na tom snehu iba 1-2 kolesami. Na sucasnom aute v podobnej situacii ESP zablika, ale auto ide presne tam, kam chcem.
Nastastie mi zabera ESP dost neskoro a nestara sa mi do riadenia, takze ak mi v zakrute zacinaju piskat gumy, este stale nezabera (nerobim to casto :-! ). V kazdom pripade sa da vypnut spolu s ASR, takze o nic nejde.