Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
ironlionzion 15.04.06 18:53
« Re: Grande kvalita
Určitě ti radši doporučím výbavu dynamic s 1.2 než active s 1,4 - ve výkonu moc rozdíl není ale ve výbavě je to skok. Doporučuji ti svéz se v té 1.2 a sám posoudíš. Já si vybral dobře, čekal jsem míň dostal víc takže jsem spokojenej. Když budeš pátrat ve starších příspěvcích tak najdeš mé poznatky z jízdy s 1.2. S fildou 50 kw to fakt porovnávat nemá smysl ;-) A co se týká držení rychlosti při 130 jedeš s 3000 otáčkami takže využíváš ideální točivý moment ... motor pak pružně zrychluje až do 160 ... podřazovat jsem nemusel, aspoň co se jízdy na D1 týče. Jinak je to super motor pro "jízdu podle předpisů", s takovou máš dost rezervy ve výkonu. Motor má rád vysoké otáčky, takže když jezdíš běžně do těch 3000 (motor ani neslyšíš, taliáni to odhlučnili perfektně) tak do 5500 tě z radostí bude táhnout. Kdybych ty prachy měl tak bych šel do 1,4 ale 16V což už je pěkné žihadlo. Jinak výbava dynamic je fakticky supr ... lepší potahy, víc barev v interiéru, kvalitní audio + ovládání na volantu (supr věc), 6 bagů, kliky a zrcadla v barvě karoserie, mlhovky, atd ... určitě se vyplatí. -
"-- skrytý --" 15.04.06 18:45
« Re: Grande kvalita
grande: 1.2 mě překvapila, těch 130 je tam hnedle, pak už ro jede vlažnějc, ale dá se s tim jet trvale 150 při krásným tichu uvnitř. Jinak předjíždění v pohodě po podřazení, celkově krásně tichej motor a nečekaná živost, subjektivně máš pocit, že jedeš tak o 20-30 km/h míň. -
"-- skrytý --" 15.04.06 18:40
« Grande kvalita
No diky za info !
Licovani na pristrojovce bylo v pohodejen na tech dveri.
Mam na mysli, kdyz otevres dvere tak z boku jak je mechanika zamku nedolihala plastova dverni vypln na vlastni dvere.Byla tam tak 2 mozna 3 mm mezirka.
Jinak jsem se chtel jeste zeptat jak to jezdi ta 1.2 ? Spotreba je krasna.
Pocitam, ze ve meste to bude v pohode spis jak to jede na dalnici. Chce se tomu jeste, kdyz se na to ve 130 slapne ? Co v kopcich drzi to, nebo se musi radit niz. Snad to bude lepsi jak Filda 50 kw myslim tim motor.
No musim se s tim svest...
Pristi rok do toho pujdu fakt pekne auto akorat stale vaham zda vzit 1.2 dynamic ,nebo 1.4 activ . No finance zde bohuzel hraji roli. ;-) ;-) -
ironlionzion 15.04.06 18:05
« Re: Re: Kvalita Grande Punta
Jo a mimochodem, dneska jsem se díval na průměrnou spotřebu 5,6L. Celkově najeto 2500 Km, měřeno zhruba 500 km ve městě a na okrskách (tak půl na půl), podotýkám, že s lehkou nohou na plynu a při dodržování rychlosti 50/90/130 ... -
ironlionzion 15.04.06 18:01
« Re: Kvalita Grande Punta
Ahoj, to co popisuješ může být asi jen otázkou toho kusu co jsi prohlížel, já se díval a nějaké vady na těsnění jsem nenašel, lícování plastových dílů v interiéru taky bez mezer. Co se týká kvality zpracování zatím nemám výhrad, vše lícuje, nic nevrže, žádné další pazvuky z podvozku ani interiéru jsem zatím nezaznamenal. Je fakt, že moje auto vyrobily v úterý což je asi lepší než pátek nebo pondělí ... Co se týká řazení tak to co popisuješ je fakt. Na mém předešlém autě Fábia bylo řazení hladší i kratší. Psali o tom i v testech a je pravda, že na doraz musíš páku jakoby zatlačit - přesně tak jak popisuješ. Možná si to časem "sedne", zatím mám jen 2500 km. Mě osobně to nevadí a nevidím v tom komplikaci. -
"-- skrytý --" 15.04.06 16:54
« Kvalita Grande Punta
Zdravim !
Rad bych se nekoho kdo ma Grande Punto jak je na tom s kvalitou.
Ja jsem dnes sel do Olympie, kde bylo GP vystaveno.
Je to opravdu krasne auto a horky favorit na budouci koupi ...
Vsiml jsem si ,ale nekolika detailu.
1: Guma co je kolem obvodu jak se zaviraji dvere byla na jedne strane zvlnena v delce 20 cm.Proste nesedela a byla tam vlnovka.
2: Jak predni tak zadni dvere, kdyz byly oteverene tak na boku jak je dverni vypln a vlastni dvere byla tak 2 mm mezera. Proste ten plast dveri nesedel na dverich. Na zadnich dverich bylo videt neco bileho mezi dverni vyplni a vlastnimy dvermi.
3:Razeni ...Zkousel jsem na miste razeni se zmacklou spojkou a neslo hladce. Proste kdyz dal clovek ctverku z nezutralu tak radici paku musel dotlacit az dokonce.Tak se to chovalo i u jinych rychlost.stupnu.
To same jsem zkousel na firemnim Getsu a naprosto v pohode razeni slo hladce.
Proto se ptam zda to byl proste patecni vuz, nebo se nezadarilo, nebo je to standart.
Byla by to velka skoda, kdyby tak krasne auto pokazily takovymi nedodelky. -
ironlionzion 14.04.06 10:30
« Re: Re:
Taky nemám lapače, myslím že na tom odrazovaní lepičů něco pravdy je a každopádně je to v tomto případě výhodou ... jinak, doporučuji vám pořídit si látkové koberečky. Pěkně vypadá, že je na nich lem v barvě té interiérové lišty a kovové logo Punto jako na přístrojovce. -
"-- skrytý --" 14.04.06 09:23
« Bez nadpisu
Mimochodom tie predne zasterky (s logom Punto) nie su kompatibilne s listami prahov. Cize asi sa na Sport nebudu dat namontovat. Skoda, bude sa viacej spinit bok. Inac na obrazku vyzeraju celkom pekne tie zadne.
Rozmyslal som ze davat si zadne zasterky je sice ohladuplne k ostatnym vodicom, ale na druhu stranu striekajuci prud vody z auta bez zasterky aspon odradi notorickych lepicov (co radi lezu az do kufra) prilis intenzivne sa lepit. Proste myslim ze to napomaha dodrziavaniu bezpecnych odstupov. Co myslite? -
« Bez nadpisu
Jo, teď mi odpověděli z ministerstva dopravy :Vážený pane, vozidla schválená podle dřívějšího zákona č. 38/1995 Sb. zadní lapače nečistot (tzv.zástěrky) mít musela (přední byly vždy dobrovolné), podle zákona č. 56/2001 Sb. lapače nečistot mít nemusí. Proto se na silnici můžete setkat s vozidly s tzv. zástěrkami i bez nich. Na Váš konkrétní dotaz tedy odpovídáme, že na novém osobní automobilu lapače nečistot být nemusí. Vozidla jsou již konstruována tak, aby to nebylo potřeba. S pozdravem
Jaroslava Belatková
sekretariát ředitele odboru schvalování vozidel a předpisů
Udajne te 1.2 namerili 55 kw NA brzde a to auto nebylo zajete.
Ono Itali nejspis ty 1.2 maji za ta leta vychytané.
Kdesi jsem nasel test to tam bylo jeste Punto minule generace 1.2 tusim 44KW pak tam byla Filcka 50KW, Fabia 1.4 50KW, Corsa a to Punto to s tim motorem vyhrálo.
Zkouseli zrychleni z 80-120 pri petce apod. Docela jsem cumel a ten rozdil nebyl malej.
No kdo umi ... :shock: