Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
Lubos.1 19.05.06 12:45
« Bez nadpisu
Lubos1: BTW trochu offtopic, ale teď jsem jezdil swiftem a to auto je poměrně dost bída, jediný pozitiva byly motor a řazení. A do ventilace taky padá listí....
Mozes porovnat tieto dve auta (GP a Swift)? Ale skus nebyt zaujaty, ked uz mas to GP :D
Ja este stale neviem, co kupit, manzelke sa paci Swift najviac...
Ale az na jesen...mozno ak ponukne Fiat nejaku zlavu na GP, kto vie? 8) -
"-- skrytý --" 19.05.06 11:59
« Re: Re: Re:
paulz: nejen s fábií junior..... o přiobjednání nevím, ale samozřejmě že jde všecko a vložení filtru třeba od druhovýrobce je otázkou okamžiku, horší je to u prvků, který si prostě nedoděláš ani za boha. Jinak s klimatizací samozřejmě filtr je.... -
« Re: Re:
Jinak ono do Fabie se zase nedávaj jiný věci za pár eur, za který si musíš připlácet a to jsou podle mě věci pro každodenní používání důležitější....
No pokud srovnáváš Punto Grande s Fabií Junior pak jo.Jinak je podstatné to zda jde do GP pylový filtr vůbec přiobjednat.Ono mimo listí tudy letí do kabiny i jiný bordel.
Doplněno:přiobjednat jde,ovšem pouze s klimatizací-nemáš na klimu tak jseš socka která na protipylový filtr nemá nárok,jako u Fabie Junior.... -
wolff 19.05.06 08:12
« Bez nadpisu
Pokud vím, tak pilový filtr se dává standardně u Fabie pouze s klimou (teda standardně, on je jako že v ceně). Normálně se nedává. Tak ti ho tam asi dali omylem,
P.S. Není potřeba něco baslit. Jako originál příslušenství by to u toho Punta vyšlo asi na cca 1000 Kč (t.j. box na filtr, filtr, krytka). Stačí přišroubovat dva šroubky, to zvládneš sám... Je to dobrá věc... -
"-- skrytý --" 18.05.06 21:54
« problem
caf. mal som taky problem a len si chcem overit ci mal niekto nieco podobne ... parkoval som pod stromom a auto tam stalo asi 2 dni nepohnute ... a potom ked som donho sadol a zapol vetranie tak mi cez vetraky dovnutra zacal poletovat vselijaky ten bordel zo stromu .... a cele auto zasrate ... to nema nieco ako prachovy/pelovy filter alebo co? otvoril som kapotu a dovnutra sa to dostalo cez mriezky co su po oboch krajoch pod celnym sklom hned pod kapotou a stieracmi ... -
"-- skrytý --" 16.05.06 10:26
« Re:
PROSÍM VŠECHNY FIAŤÁKY NALÉHAVĚ O POMOC PŘI HLEDÁNÍ AUTA - V NOCI Z 15. 5 NA 16. 5. 2006 BYLA ODCIZENA STŘÍBRNÁ ALFA ROMEO 155 Q4!!! Na zadním pravém blatníku měla cca 30 cm šrám od parkování, jinak se jedná o jedinečný kousek, nikdy nebouraný, v perfektním technickém stavu. Nové pneumatiky Ceat Tornado, nové přední brzdy OMP (vrtané a frézované kotouče), při ubrání plynu trochu syčí, modré hadičky Samco na turbu, kovaná kola Speedline s 24 malými šrouby na obvodu, mezi řadicí pákou a ruční brzdou byly přepínače tlumičů AUTO/SPORT, interiér mavěšedá kůže kombinovaná s tmavou látkou. Jedná se o jedinečný kus v ČR. Každou informaci vedoucí k nelezení auta odměním!!!
Pokud chceš swifa, tak ruce pryč od verze GA, to nemá nic ve výbavě, ani madla nad sedadlama a stojí 250000. Minimálně GL.
U třídveřáka přístup dozadu u swiftu žalostnej nemá to paměť sklonu opěradel a řidičovo sedalo ani nejede dopředu, GP má paměti na všechno a odsun na obou sedadlech.
Kufr: u swiftu opravdu jen na menší nákup, je malinkej navíc jeho dveře se otevíraj asi do výšky půlky mýho obličeje (181 cm) a několikrát jsem se o to bacil, navíc to platíčko se nezdvihá s kufrem a vadí při nakládání. GP má normálně použitelnej kufr, má jen vyšší hranu.
Jízdní vlastnosti GP o třídu výš, tzn. opravdu srovnatelný s nižší střední, velmi dobrej komfort (ne Sport, ten je tužší, ale to já můžu) a stabilita v zatáčkách. Swift velmi rychle nedotáčivej, ale zase ničím zlým nepřekvapí je takovej lehce čitelnej.
Motor největší plus swiftu, navíc je lehkej, takže 1.3 s ním krásně cvičí. Řazení srovnatelný (a dobrý) v obou autech.
Swift je výhodnej až ve vyšších výbavách, pak vyjde o nějakejch 30 000 levnějc, ale chování má pořád jako typický malý auto.