Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.06  12:36

« Bez nadpisu

kedar: ano. s tymi dverami je to tak, aj ked u mna sa tazsie otvaraju iba zadne prave .... ale to asi iba tak na kazdy 10 pokus. inac idu tak lahko ako ostatne. vtedy len treba tahat klucku co najviac hore az kym sa dvere otvoria ...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.06  12:02

« Bez nadpisu

Jak Vám jdou u GP 5. dveřová verze otevírat dveře pro zadní cestující z venku? Zevnitř jdou všechny čtvery stejné.
    Až nyní jsem zjistil, že v porovnání s předními jdou otevírat podstatně hůře.
    Venkovní klika (madlo) se totiž musí uchopit pouze v pravé části, jinak se dveře nepodaří otevřít. Děti si občas při nastupování stěžují, že jim nejdou dveře otevřít.
    Je to sice drobnost, ale zamrzí, když stejný systém vpředu jde perfektně.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.06  11:44

« Re:

To Octan:že jsou všechny auta poruchové není žádné tajemství.Ale zase nazývat media zmanipulovaními pokud uveřejní poruchu která se jim stala při testování mi připadá trochu blbé.Nebo si myslíš,že si takovou poruchu úpně vymysleli?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.06  11:23

« Bez nadpisu

Žádné citace ze zmanipulovaných (zaplacený) médií, ale vlastní zkusšenost:
    Škoda Octavia 1.4: prasklý ventil , totální porucha, GO motoru
    Škoda Ocatvia 4x4 TDI: prokluzující a následně spálená spojka, odtah do MB
    Škoda Fabia 1.4: podivné chování, po rozjezdu se rozsvítily všechny kontrolky, pak zase ne, při jízdě dvě díry ve výkonu nevyrovnaný běh motoru
    Do toho média se to pak nedostalo, proč asi? Je to Škoda, škoda, že provokatérskejm hovadům s totální abbsencí praktických zkušeností s tlamou plnejch demagogickejch keců typu Dr.Bubu se tohle nikdy nedonese a pak je dělaj ostudu svýmu intelektu a otravujou na fórech, opravdu Dr.Bubu nechtěl by ses nechat léčit???? Tohle už je nemoc :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.06  10:59

« Re: Re: Autobild 10/2006

a co ma 159 spolocne s GP??????TOTO JE DISKUSIA O GP?nie o tom ze fiat este nevirobil dokonale auto.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.06  09:49

« Bez nadpisu

K problemu elektroniky, stava sa a za to nemoze Fiat, cela pristrojovka je tiez urobena v Magneti Marelli, takze aj s kopec dalsimi komponentami. Stava sa to, aj Ford v usa stahuje nove auta. ...
    pre tych co viete trochu anglicky, je to v kapitole Magneti Marelli, inac podla mna celkom hodnotny clanok[hore si mozete poprepinat dalsie kapitoly]
    [odkaz]
    Porovnavat to stale s Fabiou je dost naivne....
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.06  09:13

« Re: Autobild 10/2006

CITAT:mi ostal v ruke cely tapacirung dveri
    v tomto teste sa im to stalo na ALFA ROMEO 159 aj tam pisu ze ten novy sef ALFY ROMEO Kalbfell este bude mat vela prace
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.06  09:06

« Autobild 10/2006

TEST FIAT GRANDE PUNTO 1.9 MJET SPORT vs. SKODA FABIA RS
    CITATY: za chladna hucia obidve motory, Fabia taha plynulejsie uz od 1500 otacok GP az od 2000 ale ide az dalej ako Skoda, ktora zvadne pri 4200 GP ma sice tvarovo optimalne sedadla ale nepotesia prilis make vyplne vo Fabii sa sedi prijemnejsie motory si mozu podat ruky v akceleracii pruznosti aj v max. rychlosti, Fabia ma strohu pristrojovu dosku ale zasa co z toho ze GP ma peknu pristrojovku ked po nastartovani nefunguju pristroje svieti stale len kontrolka nedostatku benzinu nepomahaju ani restarty Brzdy su absolutne podobne, GP je nedotacava Fabia zas odskakuje na nerovnostiach volbou srdca a prveho dojmu je GP ale prva ostrejsia zakruta vas nahloda a poruchy podobne nasemu zazitku s elektronikou vas vzenu do narucia SKODY.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.06  08:39

« Re:

ale preco PP ukazuje tie 2 litre?
    nie je v tychto rozsahoch 0-2 l/100km dost citlive merani?

To ti nepovim. Zrejme neprilis povedeny vyrobek. Zajimalo by me z ceho pak vypocitava tu prumernou, kdyz neumi poradne zobrazit aktualni. PP u Suzuki pry ukazuje jenom aktualni spotrebu,...a to uz je uplne k nicemu.
    PP ve Fabii ukazuje jakoukoliv spotrebu a kdyz zastavis, tak se samozrejme neda urcit spotreba na 100km, takze se prepne na spotrebu v litrech za hodinu.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 20.05.06  00:08

« Re: Re: Re:

Lubos1: pokud se manželce líbí, tak jí Swifta kup, ženský stejně neoceněj co my chlapi, hlavně když je to červený a líbí se jim to Wink, hlavně ale nekupuj nižší výbavy, otevírání kufru jen klíčkem, nenastavitelnej volant, žádnej otáčkoměr, žádnej centrál a ani okna ani zrcátka v elektrice..... take minimálně GL
    Diky za porovnanie. Samozrejme, ak Swift, tak v plnej vybave GS (u vas tusim GLX). GP sa jej tiez velmi paci, az na interier (ukazoval som jej fotky tvojho auta). Ja by som sa kupe GP v podstate az tak nebranil, ale ak GP, tak nieco podobne ako mas ty (motor + vybava) a to som o 100 000 Sk vyssie ako Swift v plnej vybave s 1,3 motorom. A to sa mi zda zbytocne moc. Okrem toho to chcem v hotovosti a bude to len tak tak. A smozrejme sa jej paci cervena a oranzova >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 19.05.06  23:59

« Re:

Kde by na to vzal?
    Akorát chodí kverulovat... Vím to od té doby co sem ho nachytal s VAUX PAUX s tapecírungem Stila... Pak se trochu zklidnil... Jo hold vlhké sny jsou v jistém věku tvrdé

No ked uz tak FAUX PAUX :roll:
    Neda mi nereagovat. Kedze mas obstaroznu Bravu, tak tazko chapes, kde by som na to vzal. Samozrejme sme na internete, tazko sa da nieco overit, ale je mi to v podstate volne. Nemam problem s autom pre manzelku, ale teraz riesim novy byt a jeho zariadenie, takze kupa druheho auta do rodiny prichadza do uvahy az v jeseni.
    Ak chces vidiet fotky mojho sucasneho auta, tak sa pozri, nemam s tym ziadny problem:
    [odkaz]
    Predtym som mal Peugeot 307, kupeny ako novy, po 2 a pol roku isiel z domu (nenormalne problemy, kopec prispevkov na tomto serveri). Moje prve auto bola ojazdena Toyota Corolla '96, ktoru som mal rok a pol.
    Na buduci rok budem auto menit a do uvahy prichadzaju nova RAV4, Honda Accord, Lexus IS.
    A co sa tyka toho Stila nic som si nevymyslel, len som to prehnal s tym, ze mi ostal v ruke cely tapacirung dveri. Myslim, ze sme si tieto veci uz vysvetlili, ale to nemeni nic na tom, ze mi cast tapacirungu (madlo a vrchna cast) vazne v ruke ostala a ze som z toho pozicaneho Stila nemal dobry dojem.
    Kazdopadne ak by som porovnal moje byvale auto (P307) a pozicane Stilo, tak som si isty, ze by som s Fiatom nemal zdaleka tolko problemov ako s Peugeotom. Prave preto som sa vratil k japoncom a u nich uz ostanem.
    A reci o vlhkych snoch si nechaj pre niekoho ineho. Snaz sa pohnut rozumom a ak nijaky nemas, tak rukami a zarob si na nove auto a nemaj blbe dristy.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.06  21:55

« Re:

Robo1.2:Pokud dobře chápu,tak nejmenší hodnotu co Ti PP ukazuje je 2 l?
    Třeba u mé Fabie PP ukazuje pří zavřeném přívodu paliva 0 na volnoběch 0.4.Jedině co je omezené je horní hranice okamžité spotřeby 99.9.Ono sice u PP různých značek jsou rozdíly-např.specialita Renaultu když se dostaneš pod dojezd 50 km tak se vynuluje dojezd!Rúzné jsou max.ukazatele okamžité spotřeby 25-50-60-atd.ale o spodní hranici jsem neslyšel.Chce se to zeptat v servisu popř.napsat na Fiat SK.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.06  20:54

« Bez nadpisu

Presne tak, se zarazenou rychlosti bez plynu je privod paliva uzavren
    ale preco PP ukazuje tie 2 litre?
    nie je v tychto rozsahoch 0-2 l/100km dost citlive merani?, je to mozno zbytocnost ale nechapem. teraz som sa viezol na superbe a ten meria spotrebu aj pri stojacom vozidle a ukazuje aj pod 2l.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.06  20:18

« Re:

Kedy je vlastne privod paliva do motora uplne zatvoreny, ked idem na zaradenu rychlost napriklad dole kopcom, noha dole z plynu[musia byt otacky trebars nad 1500?]
    Presne tak, se zarazenou rychlosti bez plynu je privod paliva uzavren. Okamzik kdy opet zacne spotrebovavat bys mel poznat. Auto si samo prida plyn aby motor nezhasnul.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.06  19:53

« Bez nadpisu

Octan : no co sa da robit ked ten filter tam nie je. Radio mam bez MP3. Uz ma to nebavilo ze som nemal ziadny manual k radiu za cennikovych xxxtisic, tak som napisal na fiat.sk. Okrem predvolieb stanic som toho vela s radiom nevedel. Chystam sa tiez pozriet na to uchytenie toho odhlucnenia v motore. Ale predpokladam ze to tak mame vsetci, podobne ako ten konektor na zapalovani magneti marelli. Este aj v akejsi recenzii kde je ten motor odfoteny.
    Mam uz nejakych 2600km, motor fajn, akurat sa mi zda ze dvojka mi tak tuhsie zaskakuje pri radeni. Este jedna vec, PP mi ukazuje najmensiu aktualnu spotrebu 2.0. Kedy je vlastne privod paliva do motora uplne zatvoreny, ked idem na zaradenu rychlost napriklad dole kopcom, noha dole z plynu[musia byt otacky trebars nad 1500?]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.06  18:39

« Bez nadpisu

Robo: ale on ten filtr není takovou samozřejmostí ani jinde, za to má škoda malé bezvýznamné plus, které převáží velké mínusy :-)
    Jinak robo1.2 máš rádio s MP3 nebo ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.06  18:19

« Bez nadpisu

S tym filtrom je to asi pravda, v manuale je to opisane ale teraz ma napadlo ze tam asi ziadny nie je[som bez klimy] lebo aj mne uz stadial lietal pel. Je to skoda a setrilo sa na nespravnom mieste. Kedze sa moj manual k radiu predajca akosi nenamahal zhanat, napisal som na fiat a bez akychkolvek problemov mi ho slubili zaslat. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.06  17:33

« Re:

Pokud vím, tak pilový filtr se dává standardně u Fabie pouze s klimou (teda standardně, on je jako že v ceně). Normálně se nedává. Tak ti ho tam asi dali omylem,
    Ja mluvil o prachovem filtru! Taky si myslim (narozdil od paulz) ze Fabia nema standardne pylovy filtr. Pouze za priplatek nebo s klimou.
    EDIT: tak sem kouknul do ceniku a paulz a bubu maji pravdu, Fabia (krome Junioru) ma pylovy filtr v zakladni vybave.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 19.05.06  14:10

« Bez nadpisu

Kde by na to vzal?
    >:-[]
    Akorát chodí kverulovat... Vím to od té doby co sem ho nachytal s VAUX PAUX s tapecírungem Stila... Pak se trochu zklidnil... Jo hold vlhké sny jsou v jistém věku tvrdé... :arrow:
    To Pault... Máš samozřejmě pravdu... Ale víš u Fabie připlácícš i za madla, tak já bych to tak neřešil....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.06  13:30

« Re: Re:

Lubos1: pokud se manželce líbí, tak jí Swifta kup, ženský stejně neoceněj co my chlapi, hlavně když je to červený a líbí se jim to ;-), hlavně ale nekupuj nižší výbavy, otevírání kufru jen klíčkem, nenastavitelnej volant, žádnej otáčkoměr, žádnej centrál a ani okna ani zrcátka v elektrice..... take minimálně GL
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…