Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Jojo
Tak souhlas, začátek měl SEAT dobrej, chyba byla že z toho udělali (teda chtěli) sportovní značku.Na druhou stranu nechtěli si konkurovat , což se stejně stalo.Na můj vkus , třeba O2 , je "drahé" auto, na to že nemá konkurovat VW.Koncern má své výhody a i spoustu nevýhod.Jsem rád kam to škodovka dotáhla, ale nejsem si jist zda to je marketingově správně.Nu což škoda prosperuje dobře , tak o nic nejde.Seat, to je špatný, ty auta mě nic neříkaj a to jsem měl Toledo 1 v TD.A byl jsem spokojen....až ke konci to hodně rezlo.Takže uvidíme , kam Seat půjde, jestli do kytek a nebo ??? -
ironlionzion 25.05.06 16:25
« Re:
wolf: jo bílá se mi móóc líbí, podle mě její čas přichází i u nás ... jinak za sebe nemyslím, že bych chtěl někoho autem či barvou provokovat, šokovat, překvapovat nebo tak, GP je přeci jen malé auto a když ve zpětným vidím stříbrného oktaviána tak zapnu vnitřní cirkulaci, uhnu ke kraji a prohlídnu si se zvláštním vntřním potěšením ten černý koudel co vypustí ... do růžové bych samozřejmě nešel a vzhledem k tomu že parkuji na sídliši a už tak to punto dost křičí nechci ani upozorňovat ... takže šedá je moje volba, skrytá elegance ... za červeným ferrari se ale ohlídnu vždy ;-) -
wolff 25.05.06 16:18
« Bez nadpisu
No srovnatelně jako teď... >:D Ne vážně...
Ta fabrika chtěla v té době velké investice. Ty Fiat neměl (i kdyby je měl, tak je tam stejně nedal, uvědom si, že to tam držel Fiat nadvodou v době, kdy tam byla nejhorší evropská totalita a dlouho po tom). VW je mě a nebo neměl taky, ale převezl tam svoje výběhovky, stejně jako sem do Čech... Ty výběhovky byly po hříchu levný a nebyly špatný (motory, podvozky)... Kvalita tam však zůstala horší, stejně tak jako byla horší za dob Fiatu... No a jak je na tom Seat teď to víme všichni... Žádnej zázrak to nebyl a není...
A to říkám s plným vědomím toho, že Toledo I, Ibiza II (i Ibiza I, která vznikla za dob Fiatu), se mi líbily.. Pak přišla Cordoba a bylo po lásce... >:D
Jsem soudný až až...neboj... Netvrdím, že by na tom Seat byl teď líp s Fiatem, než je tď s VW... I když...To se neví. Ale asi tak na 80 % ne. Fiat tam investovat nechtěl - se hodně divil, že to někdo koupil (Což VW už teď taky ne)... Tak si vyber. To je na dlouhou úvahu... -
wolff 25.05.06 16:11
« Bez nadpisu
Jo ta šedá není špatná...
Ale...
Já si myslím, že GP je zrovna auto, které by mělo provokovat...
Ale chápu, že s tou 1,2 je to provokování obtížnější...
Ale co...
Mě se moc líbí ta oranžová, tu bych bral... Viděl sem ji an Puntu II a tam se mi to taky moc moc líbilo... Já mám čevený auto... S heslem, k Fiatu a Ferraro prostě červená patří... Ale ta oranžová taky není zlá...
A jinak mám zvláštní pozitvní vztah k bílé... Ta je neprávem dost zatracovaná... Ale taky to enní špatná barva... Hliníkáče... Kouřový skla... A máš... Rakev na kolečkách... Ne vážně to taky můžu... Jsou země (bohaté), kde se prodávají jen bílá auta a není to jen kvůli tomu, že skoro enjlépe odráží sluneční paprsky a tím i teplo... >:-[] -
ironlionzion 25.05.06 13:01
« Bez nadpisu
Ahoj, tak ty videa jsou zajímavé, díky za odkazy ... co říkáte na nového konkurenta od žabožroutů, nemyslíte, že mu trochu ty žáby uvízly v tlamě? ;-)
Viděl bych to tak, mezi malými auty vidím jako jasnou trojku nejlepších bez vítěze (každý má cosi do sebe) tohle - Grande Punto je charizmatický a stylový, nová Corsa je dynamická a sportovní a nové Clio je konzervativec a elegán ... 207 je za nima a definoval bych jí jako předimenzovanou, která si hraje na 307 a postrádá osobnost jakou měla 206, Yaris zase působí jako milé auto pro ženy do města, chybí mu dospělost - zralost, Polo je už takové neduživé ale nesrovnávám ho s první trojkou, není nováček, stejně tak bych řekl Fábie, tož tak ... pak je ještě extra třída do které patří Mini nebo Swift, to jsou takové zvláštní srdcové typy, které si jdou svojí vlastní cestou.
Osobně pak je moje volba jasně GP. Pokaždé, když se k němu na parkovišti blížím tak se "kochám" a těším na jízdu. Jinak WOLFe s tou stříbrnou souhlas ... stříbrná je už provařená fábiema i oktávkama f tédéíčku ... ta barva má už zenit dávno za sebou ... co říkáš na šedou metalízu jako alternativu, když nechceš červenou příliš provokovat? Já myslím, že šedá GP moc sluší, taková nenucená elegance ...
Jinak chci se zeptat majitelů, kolik už máte najeto? Já jsem překročil 8000 km a zdá se mi, že motor si výrazně "sedl" a podává teď výrazně lepší výkony v dynamice i průžnosti ..., spotřeba dlouhodobě na 6L při svižné jízdě. Jak ste na tom vy? -
-
wolff 25.05.06 11:27
« Bez nadpisu
No dal sem mu školení, o tom, že Fiat je (abych to trošičku přehnal) 2. nejstarší značka snad po Mercedesu a pak sem mu vysvětlil, že nebýt Fiatu tak nemá ani ten Seat a že ten stejně v rukách Němců nejspíš brzy zhyne... NA to další sem už raději nereagoval. Každý má právo na tu trochu nevědomosti... Já jsem jen rád, že nemám ten SEAT... :P