Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 29.05.06 10:16
« Bez nadpisu
Ano, mas pravdu, treba ich pouzivat, aj ja ich aktivne pouzivam, len mam zvyk(a takisto manzelka), ze ich zapinam po odparkovani a vypinam trochu skor nez zaparkujem. Iny problem s tym nemam, len ten zvuk je hrozny. Uz som ho aj stlmoval v PP, ale akosi ma to neposlucha. -
ironlionzion 29.05.06 10:06
« Bez nadpisu
Bobi: zajímavé informace, s tím čelním sklem jsem si toho všiml taky, paradoxně to ale nevyužiji protože čím víc prší tím jedu pomaleji a pak ten efekt není dostatečný, takže stěrače musí makat.
K těm pásům a pípání si myslím, že je to otrava, hlavně když chceš jen popojet na krátké vzdálenosti, nebo přeparkovat, nicméně jsem rád, že to tam je ... připomíná mi to pokaždé jak je poutání důležité.
PS: Měl jsem kdysi nehodu v 60 km/h jsem to napálil ve favoritu čelně do zábradlí na mostu (ano auto zůstalo stát na podvozku jak v akčním filmu předkem nad řekou a pomalu se houpalo ;-) ... zábradlí náraz naštěstí ztlumil ale mým 100 kilům nic nebránilo abych prorazil hlavou čelní sklo a lokty zlomil volant ... sklo mě skoro oskalpovalo, bílé tričko změnilo barvu doruda a krk jsem cítil ještě měsíc takže všem doporučuji poutejte se, kor v autě s airbagem, nikdy nevíte který hňup vám z nepozornosti vjede do hlavní z vedlejší (ano ten hňup ve favoritu jsem byl já) ... pro mě je dobře že tam to upozornění je, stejně ho ani nevyužívám - poutám se ještě před startem a už dávám setsakramentský pozor i když jsem na hlavní ... -
"-- skrytý --" 29.05.06 09:48
« Bez nadpisu
Ahojte opat v novom tyzdni. Tak som najazdil do sobotnej noci 1.300 km. Presiel som trasy BA-PD-BA a BA-ZA-SN(Nalepkovo)-BB-BA, takze ako rovinate, tak aj hornate casti Slovenska. Auto sa spravalo vyborne v kazdej situacii. Uz nemusim preradovat na 3-ku, ked idem do kopca, pripadne sa o to postara tempomat. Kolesa 185 tlmia nerovnosti vo velkej miere. Stabilita v zakrutach je vinikajuca aj pri vacsich rychlostiach. Hmlovky vyborne doplnuju osvetlenie priestoru predovsetkym na bokoch, co je vyborne v serpentynach za tmy. Strtavacie svetla svietia trochu slabsie, ale dialkove az "donevidim". Na ovladanie dialkovych sv. som si musel trochu zvykat - zap. aj vyp. k sebe. Urcite by ma potesilo, keby mali stierace cyklovac, ale i tak sa mi zda ze reaguju na rychlost vozidla. Ako ste niektori pisali o bzuciaku k pasom, tak si pri 3.000 km(prva prehliadka) v servise poziadam o vypnutie tohoto signalu v RJ. Inac v manuale je mala pomocka, ako sa toho da pred kazdou jazdou zbavit, ale je to otrava. Kedze nam cestou z vychodu prsalo, tak mam i v tomto jednu zaujimavu skusenost - sklon predneho skla je tak sikmy, ze sa voda "klze" po nom dohora a vo vacsich rychlostiach(nad 120) dokonca netreba tak casto pouzivat stierac - samozrejme podla intenzity dazda.
Ak mate niekto dotazy, rad odpoviem.
@GP
Tak to je pekna maximalka. To si dosiahol na rovine?
@tomko
pls, objednal si si aj koberceky? -
« Manuály
K rádiu v GP:
- očividně to má stejná střeva jako rádio v Idee - pasáž o hlasitosti >= 20 pro dopravní informace tam je také, uživatelsky s tím nejde dělat nic. Jestli existuje nějaké "servisní menu", nevím, bez úspěchu jsem pátral po tom již dříve, když jsem chtěl vyladit citlivost funkci "hlasitost dle rychlosti auta". Vlastníci originálních rádií ve Stilu tuto možnost mají (ale výrobce tam je Visteon).
MP3 a non-MP3 verze se vizuelně liší jen jiným popiskem na předvolbě "6", je tedy možné, že máš rádio pro jiný než český trh.
A ke čtení manuálů: vyplatí se. Z mého pohledu v nich je sice tuna balastu na kilo informace a uvítal bych manuály ryze informační bez keců typu "Gratulujeme, že jste si vybrali skvělý a dokonalý vůz...", ale již několikrát se hodily - třeba při nastavení dálkového zamykání. -
"-- skrytý --" 26.05.06 14:35
« Bez nadpisu
@all
Uz som opat polietal po Blave, vratane mestskej dialnice a cesty na Devin. Skusal som plynulu jazdu s tempomatom. Chlapi, ti, ktori este len uvazujete o kupe GP, silne uvazujte o TEMPOMATE. Mam pocit(mozno priskoro), ze sa to viacnasobne vrati. Kontinualna 80-ka na 6 rychlost spotreba od 4,8 do 5,1 l na nezabehanom motore. Pri 70-ke ide za 4,2 - vsetko samozrejme okamzita spotreba. Ale isiel som v kuse 30 minut.
@Robo
Ani sa ti necudujem s tym manualom, ja som dostal manual na vsetky mozne GP-ečka, ale na to moje 1,4 16V veru nie. Myslim tym technicke popisy a pod. K radiu som dostal SK manual. -
« Re:
To Robo 1.2:to je fakt,já když přebíral nové auto,taky se díval co mi dali za manuály až doma.A že v manuálu na auatoradio mám vlepený bezp.kód jsem zjistil až nedávno na webu/po třech letech od koupi!/
A že mám u auta funci,když podržím klíček ve dveřích při zamykání nebo odemykání že sjedou nebo vyjedou okénka to jsem zjistil až po půl roce. -
"-- skrytý --" 26.05.06 13:55
« Bez nadpisu
Paulz : pri preberani vozu som to nemal, bol tam vlozeny ina quick setup v nemcine a anglictine. V tej euforii z noveho punta ma to vobec nenapadlo ani nebol cas, ved to poznate. detailiky sa objavia neskor.
Manual mi zaslali pred tyzdnom.
No napisem najprv na FIAT, nechapem preco ma moje radio este obmedzenejsie moznosti a inak nazvane tlacitka a ine funkcie ako radio v manuale/alebo v poslednom teste na autorevue 1.2 dynamic, napriklad namiesto tlacidiel na hlavnom paneli napr. TA, PTY mam tlacidla LW a CD..../snad rozdiel medzi verziami MP3 a bez..../. TA zapinam iba v menu.
Tvarovo su radia je ale na 100% zhodne!!!!
No a BLAUPUNKT bude na tahu neskor, najprv potrebujem pochopit odpoved Fiatu.... -
"-- skrytý --" 26.05.06 12:59
« Bez nadpisu
bobi tak vitaj v klube majitelov. Aj mne sa pacila Ta oranzova ale zena rozhodla New Orleans, a musim povedat ze aj mne sa strasne paci, hlavne na slnku. Som rad ze si to potvrdil s TA....
Su to blazni v tom BLAUPUNKTE
Neboj zajazdis si este dost, zatial sa k motoru chovaj slusne, lepsie dlhsie a potom okolo 1000cky sa zacne zlepsovat, resp. chovat inak, ja mam 2900 a taha to inak ako nove.
Tak vela stastnych km.... -
"-- skrytý --" 26.05.06 11:42
« prve pocity v GP 1,4 16V
Takze uz mam prve km za sebou.
Vzhladom na to, ze je nabehanych cca 70 km, tak som s tym nešantil, ale aspon som cestou vsetko odskusal. Tempomat je EXCELENTNA vecicka. Je vyborne ovladatelny. Vstavane radio Blaupunkt ma fakt tu chybicku pri funkcii TA, nefunguje to automaticke nastavenie hlasitosti, ako pri suflikovych radiach. Volant v kozi sa drzi vyborne a je tvarovo dokonale ergonomicky. Spätne zrkadla su male kina. "Odkladacia plosinka" na lavu nohu ma lepsi sklon ako v Punte II. Ovladanie radia z volantu je super pohodlne. Kedze mam rad vyssi posed, tak sa da k sedadlu vhodne nastavit aj volant. 6-tikvalt je pre mna uplna novinka a pravdu povediac este si neviem zvyknut, resp. zabudam na tu 6-ku. Pocas tychto prvych km mam priemerku 7,2 a najlepsia okamzita spotreba sa mi drzi okolo 2.000 ot/min. K 1,4 16V mi dodali aj hasicak, ktory vraj k 1,2 a 1,4 8V nedavaju.
Co ma mrzi:
- ze nedavaju ku GP dva tie skladacie kluce, ale pokusim si zohnat aspon dialkove k tomu druhemu obycajnemu klucu.
- ze este nemozem ist naplno 8-s
- chvilu som naozaj lutoval, ze som nevybral ako Octan(oranzovu), ale i tato New Orleans pasuje ku GP.