Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
Jasnačka, Corolla. Vím, je to už jiná třída, ale já to pojala na hranici malé - nižší střední. Fiat - to je hromada emocí, Toyota - to je sázka na jistotu. Též svoji roli sehrála ochota prodejce uskutečnit protiúčet a za jakých podmínek. Suma sumárum to dopadlo takhle. Holt, s takovým GP bych si rozhodně pofrajeřila víc, o tom nepochybuju. -
« Grande Punto
Nazdárek pánové, tohle forum si čtu už dost dlouho a o GP sem též hodně přemýšlela. Konkrétně o verzi Sport, jak jinak. ;-) No, nakonec to vyhrála jiná značka. Souhlasím, že oranžové GP by byla bomba, ale stejně tak bych o něho měla strach, ho někde parkovat. Svezla sem se GP 1,2 a byla docela překvapená, že pěkně jelo. Zpracování, barevné provedení, vše pěkné. -
"-- skrytý --" 03.06.06 11:56
tomko pekne fotky, farba ale nie je metaliza?To radio je skoda uz tu rozoberat za tie peniaze. Do 1000km som s tym chodil opatrnejsie, potom uz som trocha zrychlil. No co sa tyka vyssich otacok, hned som s tym chodil po dialnici a 5kvaltovu verziu musis tocit na 4000tisic aby si nebrzdil plynulost dopravy >:D , je fakt ze cez 4500ot este nechodim. Myslim ze ako nove mi to netahalo dolava, alebo som si nic take nevsimol, nie je to zasa nic tragicke [ale servisom po jazde potvrdene] ale verim ze mi to daju v servise doporiadku[co ine mi aj zostava]. Gumy su rovnako nafukane, takze zostava asi geometria.
Jedna vec ma trocha mata, podla mna su servisy absolutne nepripravene na nase GPcka. Vela veci totiz na nich nerobili.
A tiez vidim ze veselo parkujes na sidlisku ako ja. Nebojis sa?Ja spociatku som ani poriadne nespaval, asi sa budete smiat ale ak si mam vybrat radsej parkujem vedla drahych novych aut, ich majitelia podla mna budu setrnejsi s dverami k bocnym listam.... -
ironlionzion 02.06.06 21:38
« Re: Zajíždění
Octan, Tomko: těšte se až budete mít 8000 km jak mám já, motor si sedne a ty vaše 16 ventilový motory musí potom i lítat když mám po těch kilometrech u svý 1.2 pocit, že oproti svým začátkům výkonově "narostla" o dobrých 30 procent k dobru ... ;-) :-D -
"-- skrytý --" 02.06.06 21:28
« Zajíždění
Tomko: no říkali mi, že je to zajetý, nicméně obecně je doporučený nejdřív nechat prohřát, potom to můžeš vytáčet, ale způsobem, že na málo plynu necháš motor vytočit (já byl zatím na 5000) a pak přeřadíš, zezačátku se nedoporučuje rozjezdy na plnej výkon, jinak opatrněji stačí tak do 1000 km, pak už můžeš zvolna přidávat a "vosolit" to občas ;--) jinak motor se mi taky s každou ne stovkou ale dokonce desítkou km zdá lepší.... -
"-- skrytý --" 02.06.06 20:25
Diki, mne sa tiez celkom pozdava. Uz tam mam 430km. Spotreba zatial 7l priemer (tvrdi PP). Auto na tych kolesach a gumach sedi ako na kolajniciach. Este sa mi nepodarilo aktivovat ESP ani na mokrej vozovke, dost slusne. Riadenie je velmi priame, mali sportovy volant je radost drzat, len naozaj sprostrekovava malo informacii z vozovky - to ten elektronicky posilnovac.
Motor je az sokujuco tichy, pri beznej jazde okolo 3000 ot prakticky nepocutelny. Oproti rodinej 306tke s 1.6 benzinom je to balzam na usi. Zacinam badat zlepsenie v pruznosti, ale este stale sa mi zda taky lenivsi, ked ale pozrem na tachometer tak to az take zle so zrychlenim neni.
Inac dnes som zase stretol uplne rovnake GP z nasho sidliska, akorat ma aj SkyDome. A ked som volal s predajkynou, ta my hovorila, ze take iste ma objednane nejaka zakaznicka z mojej ulice, cize zatial sme 3 rovnake auta. Dufam ze sa z GPcka nestane nova Fabia. To by ma nepotesilo. :-!
To Robo: Ja tiez, podla navodu som cosi skusil zapnut, ale samozrejme ze niektore tlacitka su uplne inac. Chybaju tam aj popisky, takze stlacam na blind. Non capisco (nechapem). Teda radio za 14000,- mohlo byt aj dokoncenejsie. V navode je Veelke H. Je tam trochu ine radio. A ani o motore tam nic neni. Nakoniec ved ani o mojom motore tam neni nic.
Pocuj a tahalo ti dolava aj ako nove?
To Octan: Repeat a mix (ani samozrejme neviem ktory gombik by to akoze mal byt) som neaktivoval. Octan ako tu masinu zabehavas? Kedy si zacal tocit do vyssich otacok? Povedali ti nieco rozumne v predajni o zabehavani? Mne hovorila predajkyna ze treba jazdit opatrne az 3000 km. Cital som ale ze ked sa moc jemne zabehava tak sa z motora stane lenivec. -
"-- skrytý --" 02.06.06 19:43
Tomko : z tvojho radia som uz dokonaly jelen, mam take iste iba nemam logo mp3. No ale na vsetkych inych GP ckach som videl ine radio.
mimochodom buduci tyzden ma zavolaju na geometriu [vraj este nie je software] , som z toho smutny ale je to potvrdene ze to toci vlavo. Vie niekto co to vlastne obnasa a ake su rizika -
omko: jestli máš Sporta (já už se tu s přibývajícíma GP nevyznám Wink ), tak tam je to normální, je tam sada s lepicí hmotou a kompresorem. Sport má prostě moc velký kola a asi by se tam stejně velká rezerva nevešla Wink
To u nás může být?Já vždycky myslel,že rezerva je u nás povinná.