Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 04.06.06 17:33
« Bez nadpisu
vykon GP
Tak je ako pisete. Ja mam uz 1.900 km a cim dalej, tym viac citim zlepsenie vlastnosti motora. Spotrebu mi PP ukazuje na Trip A 6,8, ale ked natankujem plnu, tak mi to vychadza na 9 ltr. Trip B som si nechal od pociatku, aby som zhodnotil cca pri 3.000 km najazdene parametre. Zatial mam priemernu spotrebu takisto 6,8. Olej som este nepozrel :*)
to tomko
umyvanie auta ti doporucujem na Tomasikovej na Esso pumpe, je tam jedina umyvacka v BA, ktora ma miesto plastovych stetin akesi gumove trubicky a tie ti neposkodia lak. S Puntom II som chodil len tam a je to znat. Ale zatial som GP neumyval. Hladam "striekacku".
to all GP's
Co sa tyka parkovania, uz mi GP nejaky hajzel aj pokrstil na prednom lavom blatniku. Maly prelis, ale riadne ma zosmutnil. -
"-- skrytý --" 04.06.06 14:23
« Bez nadpisu
@ tomko
ad klima
Po mechanické stránce a po stránce ovládacích prvků a zobrazování je vše OK. Problém je v softu = aby byla splněna norma EURO4, tak soft začne odpojovat postupně jednotlivé spotřebiče, které jsou nadstandardní, na 1. místě je klima. Projeví se to tak, že např. ve 130 když chceš předjet v kopci a podřadíš z 6 na 5 event. na 4, tak vlivem zvýšení emisí soft odpojí zátěž motoru - klimu, to je OK, ale až emise zase spadnou do normálu tak soft nějak zapomene klimu připojit. Stane se tak i při posunu v koloně, prostě vždy při nárůstu emisí. Mluvím teď o digitální klimatizaci v režimu FULL AUTO a AUTO. Upřímně řečeno režim FULL AUTO nepoužívám, protože jeho reakce se mi zdají pomalé a neadekvátní situaci. Režim AUTO mi vyhovuje daleko více, hlavně rychlá regulace ventilátoru a přepínání ofuků. Funkce AQS je bezchybná, dualzone funguje také dobře.
ad nový lak
to je stará věc, na nový lak ani houba, ani myčka. První tři měsíce jenom proud vody, hrubší nečistoty wapkou. A udělal jsem jednu zkušenost, lak je méně poškozený z myčky, která má velkou návštěvnost než z myčky, kde dělají 10 - 20 aut denně nebo ručně. Ale jsou to stejně zbytečné starosti, protože těch silničních lišejů z parkovišť od našich "ohleduplných kolegů" je hafo a ty drobné šrámy z myček se v tom ztratí :( -
"-- skrytý --" 04.06.06 13:51
« Bez nadpisu
tomko : po tej 1000km uz to kludne mozes zacat bez problemov cez 4000. Je fakt ze aj ja som si vsimol na 1.2 ze na 4000 idem 125km/h, a vtedy to akosi prilis ochotne ide aj 4500 okolo 140 tusim.
Uchytenie izolacie snad robia podla nejakeho podnikoveho zlepsovaku na zvysenie produktivity, a tu zdruzenu snuru myslis asi k zapalovaniu, ja som na to uz pred casom upozornoval ze sa mi to nezda. Asi to vo fabe pochopili ze najlepsie tesnenie je to neutesnit??
aj na tejto recenzi a fotke motora to je vidiet
[odkaz]
Mna vcera na dialnici obehlo akesi auto s desnym rachotom asi o 15km rychlejsie, bolo visiet ze ide na maximalke. Inac sa mi rata ked soferi favoritov a podobnych starsich aut si dokazuju ze to ich este stiha...
Auto som zatial umyval iba s vedrom vody na sidlisku [za patricneho zaujmu ] a s hadicou snad dvakrat. A pouzil som na predok nejaky sheron na musky, lebo to neslo. Zatial s tym na umyvarku nemienim chodit, nestoji to za to.
To ovladanie radia na volante sa zasa mne velmi pozdava. -
"-- skrytý --" 04.06.06 13:00
« Bez nadpisu
Vcera som pojazil nejakych 200 km po kvalitnejsich okreskach (dialnici sa zatial vyhybam). Troska som to rozprudil, dal som mu okolo 120-130. Na 6tke je to nejakych 3300 ot. Kratkodobo som musel zrychlit na 150 lebo sa jeden favorit zpieral. Raz mi aj otackomer vybehol nad 4500 ot lebo som predbiehal a nad 4000pt sa uz pohyb otackomera deje ovela rychlejsie. Clovek ale akosi nema pocit ze ide rychlo, to auto vdaka skutocne tichemu motoru a celkovo velmi relaxujucej atmosfere zkresluje skutocnu rychlost. 60km/h cloveku pripada ako parkovanie. Proste pohodicka (clovek ale musi mat na pamati ze EURO NCAP testy sa robia pri 50tke). Auto sa tesi vseobecnej oblube u kamaratov aj u rodiny, obzvlast babam sa zda velmi pekne.
Co ma mrzi je to uchytenie hlukovej izolacie za motorom kde evidentne chyba 7 z 8 uchytiek. Nasiel som aj jednu zdruzenu snuru s vodicmi ktore su sice vedene v takej ciernej teleskopickej trubici ale tak konci este pred konektorom a odkryva vsetky kable. Je tiez evidentne ze motor silno postrada spodny kryt.
To Robo: Ta farba nie je metalicka, je to pastelova extra-serie. Parkujem na sidlisku a samozrejme mi neni vsetko jedno. Prvu noc bez znaciek som velmi nespal.
To Beaver2000: Mohol by si prosim ta aspon strucne napisat o tom probleme u stila s motorom 1.4 16V s klimou? Nejaka zla funkcnost? Diki.
Ozaj umyvali ste za cerstva svoje auta? Tusim ze sa nesmie s novym lakom do umyvarky ale rucne sa da ci radsej pockat? -
JTF 04.06.06 11:40
« test
Minulý týden mi přišlo nové Quattroruote, kde testují na 100t.km GP s motorem 1.3 MJT 75CV ve verzi Dynamic. Zatím Punto najelo 50t.km a hodnocení je více než slibné. Neobjevila se žádná vážná závada! Ale samozřejmě není bez chyb. Píšou že u prvních modelů se může objevit problém s rozsvěcením kontrolky Airbagu. Je to pouze problém softwaru a po přehrání je vše vyřešeno. Dále zmiňují v některých extrémních jízdních situacích hlučné servo a v počátku zajíždění motoru nutnost dolít olej. Od 30t.km už motor žádnou spotřebu nemá. Po ujetí 50t.km se výrazně snížil hluk motoru a zlepšila se maximálka. -
"-- skrytý --" 04.06.06 11:31
« Bez nadpisu
@ Octan
Jo, tak tohle vypadá dobře, ale v GP Active/Dynamic (aspoň v tom, který jsem měl půjčený, to byl pás po celé palubce i kolem středového panelu a na omak to působilo jako kov (elox) :?: , fakt nevím, možná, že se mýlím, ale toto a relativně malá tlačítka (vypadaly lacině, byť plně funkční) na volantu s ostrými hranami, bylo jediné, co se mi na GPčku nelíbilo. A postrádal jsem klimu, ta by dnes už měla být v každém autě této třídy v základu (aspoň manuální). U Fiatu od Active výše.
Ve srovnání se Stilem (oboje 5D Dynamic):
+ velikost vnějších zrcátek
+ opěrky ve dveřích vpředu
+ výhled u sloupku A vpravo, vlevo je k ničemu
+ celkový vzhled
+ lepší NCAP výsledky
- nemá klimu v základu
- menší kufr (možná i dost malý pro rodinku) -
"-- skrytý --" 03.06.06 18:51
« Stilo 1,4 vz. klima
@ tuzezlypes
bohužel je to pravda, ale Fiat to řeší výměnou celé jednotky. Jinak 1,4 16V se 6speedem nemá chybu, mám MWčko, najeto něco přes 15tis. za rok (už je to rok, toto letí >:D ) a zatím max. spokojenost (až na tu klimu). Stejný motor je v GP 1,4 16V s nějakou konstrukční novinkou a asi jiným chipem. Co jsem tady četl, tak je s ním velká spokojenost -
« Fiaty
Když sme u těch Fiatů, velmi dobrý dojem na mne udělalo i Stilo, tam rovněž ten 3 dvéřový model. Jenže jak sem tak čumákovala po netu a četla si zkušenosti majitelů, došla sem k závěru,že právě kombinace motoru 1,4 a automatické klimy na Stilu je kombinace problémová. Možná je, možná není - na sobě to zkoušet nehodlám. Jinak Stilo super jízdní vlastnosti /lze-li soudit z předváděcí jízdy/, možná ještě lepší dojem jak s Corollou, vyloženě mi sedlo to auto do ruky.
to bobi:
Ak hladas striekacku v zmysle samoobsluznej wapky tak ta je na OMV pri TESCO lamac na 10koruny. Podobna je aj v dubravke na M.S. Trnavskeho v smere do mesta (tusim Slovnaftka).
Tie preliaceniny a oskreniny dost nase.u, bohuzial nepomoze ani garaz, lebo ked parkujes niekde inde na verejnejsom parkovisku, tak je to otazka okamziku a je to tam. Su ale nejaki majstri co to daju doporiadku na nerozoznanie v podstate za par supov (aspon tie preliaceniny). Niekde na tomto fore som videl nejaky odkaz, ale urcite sa najdu aj u nas.