Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 15.06.06 13:35
tomko, ja som ich vcera upozornil na ten radiomanual a az v tej chvili ho otvorili prvy krat. Ked som im povedal, ze manual nieje vobec k mojmu radiu, nemal mi co povedat.
A este ma poucoval a upozornoval, kedy mam preradovat na 6-ku a ze to mam v manualy, podla krivky. Hned mi bolo jasne, ze oni tie manualy vobec neovladaju a nevideli okrem obálky ani jednu stranu. Minule sa mi sam priznal popod nos, ze viem o aute viac ako on. A prijimaci technik ani nevedel , ze oni su ti, ktori mozu vypnut zvuk k pasom. -
"-- skrytý --" 15.06.06 13:27
Tak to ste ma nepotesili, kazde info rozlicne...
Toto mi spravili aj pri Punte II. Naozaj v tom nemaju jasno, alebo skor to vidim, ako prist k castejsie sa opakujucim prijmom z prehliadok. Robo, tak takuto odpoved som uz vobec necakal, ty si asi z okolia Topolcian, ze?, tak tam to chcu mat castejsi prilev SKK >:-[] . Ja som im vcera este pisal, ci mam prist teda po dalsich 20.000, alebo tachometrovych 20.000. Takze udajne tachometrovych. Naozaj neviem, co si o tom mysliet.
Pokial este niekto z vas napise este ine udaje, tak poziadam o oficialne vyjadrenie importera. -
"-- skrytý --" 15.06.06 13:22
Mne predajkyna hovorila ze 15 000km alebo 1rok a o par dni predajca ze nie, ze je to 20 000km alebo 1 rok. Knizka samozrejme vravi nieco ine, ale ta ista knizka napr. nic nevravi o motore 1.4 16V (podobne s vstavanym radiom, ale to je ina story). Chcem tym povedat, ze chaos je nielen u Fiat CR a SR, ale aj podla mna tak trocha aj FIAT IT. -
"-- skrytý --" 15.06.06 11:40
« spotreba
@Wasko & all
spotreba sa ti jednoznacne upravi. Samozrejme zalezi aj od stilu jazdy.
Spominal som minule, ze som si nechal trip B ako celkove hodnoty od absolutneho zaciatku - tak mam pri tych 5.800 km priemernu spotrebu 6,8 a priemernu rychlost jazdy 70 km/h. Pri tankovanie mi vsak to vsak vykazuje trochu inaksie hodnoty, i ked nie tak zle na zaciatok - je to 7,1. Najprijatelnejsie kompromisne hodnoty mi vychadzaju pri 100 km/h = 5,1 l/100 na 6-ku. Je to slusna spotreba pri obstojnej rychlosti. Pri 110 to ale hned vyhupne na 5,9. -
"-- skrytý --" 15.06.06 00:31
Robo: geometrii řeším jen když a) vemu velkou díru, b) někam to táhne, c) divně se sjíždějí gumy, d) jedu na technickou, jinak se o to nestarám a tuším, že na pravidelnejch prohlídkách to kontrolujou. Jinak já nemám s GP 10 000 km ujeto, ale mnohem míň, teď to z hlavy nevím. Na Puntu I co jsem měl předtím jsem geometrii neřešil celou dobu, jen prohlídky a přípravy na STK (8 let).... -
"-- skrytý --" 15.06.06 00:28
Octane : Mimochodom ked vidim tie cmudiade TDi Octavky ako sa snazia za kazdu cenu obiehat, pochybujem o ich spotrebe.
Mimochodom Ty mas uz asi 10tkm, kedy chodis na geometriu Ty? Az ked auto taha niekde alebo sa nerovnomerne deru gumy alebo vobec nemusis??Ake mas s tym skusenosti?Ja to stale nemam v poriadku -
"-- skrytý --" 15.06.06 00:09
Robo: ty pohádky nebyly vůbec myšlený na tebe, 5,5 s tou 1.2 se dá opravdu jet, to byla narážka na Octavie 1.9 TDI, který jezděj po dálnici 180 a spotřebu tvrděj 4 l na 100 ;-)
Jinak já první nádrž vyjel jen ve městě a to ještě při popojíždění, druhá už město + dálnice, takže i tak se mi to zdá dobrý, jasně když pojedu 300 km mimo město po okreskách, tak se dostanu pod 5 l, ale to není můj reálnej jízdní mix ;-) -
"-- skrytý --" 15.06.06 00:01
octan neviem ci aj moja spotreba ti pripada ako skazka ale ja nehovorim o priemernej rychlosti na trati podla PP [ta je snad 45]. A tiez nechapem ako mozes mat taketo spotreby, aj ked tu mrnavu 1.2ku tocim na dialnici 130 tak to cez 7litrov este nikdy neslo podla pp pri vyjazdeni celej nadrze. Lebo co miniem proti vetru usetrim poobede jazdou po vetre. Ale debata o spotrebe je zbytocna, sam vravis kolko soferov tolko udajov. Ale fakt asi bude ten ze silnejsi motor proste zerie viac, Vsetko zalezi od dynamiky akou jazdite