Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 18.06.06 09:43
« Zadní dveře
@ menec & ALL
o problému zadních dveří u GP mám informace pouze z diskuzních fór, zatím nikde prodejci ani importéři natož výrobce nepodal žádnou zprávu (ale nejsem vševědoucí a všudypřítomný >:D ). Můj vlastní názor je: pokud dochází k odírání laku na futru dveří a/nebo dveří samotných, nebude závada (ta prioritní) v mechanismu, ale v uchycení dveří nebo slícování dílů, možná ve výlisku dveří či v kombinaci všech možností. Chyba v mechanismu otvírání by se projevila jen v těžkosti otvírání. Je ovšem možné, že je to záležitost toho i toho současně. Je to mrzutost a bohužel to nahrává zase všem reptalům a plivníkům na Fiata. Fiat by toto měl vyřešit velice rychle. Podobné problémy jsou ale u všech značek v první prodejní vlně, vždycky něco uteče. Nevěšte hlavu a držím vám palce. -
"-- skrytý --" 16.06.06 22:08
« Zadni dvere
No ja bych byl byt tebou tvrdsi. Ma to pet dveri a jeich ucel je snad jasny. Kdybych nepotreboval zdani dvere tak si koupim 3 dverak a budu to mit jeste levnejsi.
Uprimne se priznam, ze si nemyslim, ze by to byla konstrukcni vada.To snad by nemohli vypustit z fabriky.
Spise bych rekl, ze problem je u autosalonu, kteri odflaknou zkontrolovat tyto veci.
Fakt se mi to nezda, ze by auto dali do prodeje s takovou vadou.Nehlede na to, ze jsem nikde v testech, kde testovali Grande 5D necetl o tomto problemu.
Myslim, ze je to jen otazka serizeni, ktere by mel provest prodejce. Ten nejspis spoleha, ze je vse z fabriky Ok a tohle necha ladem.
Jak rikam byl bych tvrdsi a nenechal bych se ukecat, ze je to normal.
Dovedes si predstavit co by to bylo reklamaci, kdyby to byl normal ?
A mimochodem ty ceny co uz Punto vyhralo by s takovou fatalni zavadou nejspis nedostalo.
Jen tak pro zajimavost resi se tento problem treba i na Italskem webu ? -
To s tím těžším zavírávím zadních dveří to může být vlastnost,ale že by skoro nemohli jít otevřít je blbost.Ono to spíše souvisí s tím co měl servis udělat než auto předal.Vím,že u někteých automobilek před prodejem se nastavují závěsy dveří a zámky na správné hodnoty.Z výroby je vždy otázka jak se to přesně nastaví.A taky by měli u dveří pořádně po nastavení dotáhnout závěsy-na to se zřejmě vys.a pak není divu,že závěsy trochu ujeli a dveře poškodily lak. -
"-- skrytý --" 16.06.06 20:50
Už jste někdo zkoušel reklamovat systém otevírání zadních dveří u GP. Já ano, ale neuspěl jsem. Bylo mi řečeno, že s tím nejde nic dělat.
Zkoušel jsem v autosalonu zadní kliky jiných GP a mohu říci, že je to na všech stejné, někde i horší. Musí to být nějaká konstrukční vada již z výroby.
Je to vada, na kterou každý, koho jsem vzadu vezl, upozorňoval.
Jak toto budeme řešit ?????? -
"-- skrytý --" 16.06.06 16:14
ahoj kosta
1,2 uz nenacipujes, ta je uz cipnuta od vyroby. Ten isty motor bol totiz v Punte II a mal 44 kW. Kedze vsak vzrastla hmotnost GP, tak to oni sami upravilina 48 kW. Jeden chlapik z Brna to uz zistoval a ani jeho Pandu 1,2 na viac ako 48 nenacipuju.
O 1,4 8V nemam ponatia. -
"-- skrytý --" 16.06.06 16:06
« Dr BUBU
No priznam se, ze moc tomu neverim, ze by Fabia po 130 000 byla bez zavad.
Mame v rodine dve. Jedna je rok 2000 a druha je rok 2004.
Na te prvni odesly tycky a stabilizator. To je fakt a je to vyrobni vada, proto novejsi modely maji tycky zesilene a stabilizator je take vylepsen.
Takze pokud mas jednu z prvnich tak ti to museli menit, protoze nase fabka v rodine jezdila 80 % po dalnici a 20% po meste a po 20 000 zacal klepat predek.Vymena jedne tycky pak druhe a byl chvilku klid. Pak zase neco klepalo a byl to pro zmenu stabilizator prasklo to ulezeni je z plastu.
Ty stejene problemy byly i na prvnich firemnich Fabiich plus jine.
Na te Fabce z roku 2004 je po desti mokra vypln zadnich levych dveri.
No to je jedno tohle forum neni o problemech skodovky, ale o zkusenosti s novinkou Grande Punto.
Prosim tedy o debate ohledne teto novinky. Pokud mas spolehlivou fabku tak ti to jen preji a bud rad ...ver, ze ve vetsine pripadu tomu tak neni. -
« Re: Re: H7
To Viktor:u těch H7 záleží na značce.Mě u Fabie při 23000 km odešli během 500km obě dvě.První jsem vyměnil v servisu/nějaká originální pro škodu stála 170kč/jsem si říkal k.... zlodějské..Když mě odešla druhá tak jsem si řekl,že ušetřím a koupil jsem v Penny marketu v akci 4 po 45kč.No a ta co mě vyměnily v servisu pořád svítí/už má 21000km a ty s PM už jsou v pr.... všechny.Tak se šetří...
Jinak svítím pořád.
Myslí,že u GP budou taky pro tlumené H7. -
Co se týče žárovek-každé H7 na každém autě mají houby výdrž.Svítí sice dobře ale jelikož jsou dost malé a namáhavé tak prostě odcházejí.Zeptejte se kolegů např. u Still nebo čehokoliv jiného.
To Wolff:srovnávat H4 nebo co bylo u Bravy s H7 je úplně mimo mísu.H4 měli obrovskou výdrz na kazdém autě/co jsem měl Favorita jsem během 160 000km měnil snad jednou. -
"-- skrytý --" 16.06.06 13:03
« Ciao
Zdravím všechny,
Už jste se někdo zamýšlel nad chiptuningem GP? Rád bych si pořídil GP 1.2 a uvažoval jsem, že do budoucna bych možná zkusil načipovat, ikdyž musím říct, že s tou 1.2 jsem nejel ( zkoušel jsem jen 1.4 8V) a nejsem zrovna fanda nějakýho extra tuningu.

za to ze sa pokaslu dvere neznamena ze si nekupim auto....je to mala zavada ktora sa da vyriesit...
a bubu fiat ma vzdy super motory....oproti tomu is tvoja skodovka nikdy nesktrtla....ani nahodou