Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 17.07.06 13:32
« Bez nadpisu
To popo: Takze dalsi 16ventilak, vitaj v klube. Ja ti prajem nech ti to co najrychlejsie ubehne. Obavam sa ale ze ti to bude ubiehat moc pomaly (rozmyslam ci by nemal niekto poskytovat sluzbu typu "uvedenie do stavu umeleho spanku po dobu dodania auta" trebars aj v cene auta) >:D
To affinis: Nejako som nezachytil u ktoreho predajcu mas tie zle skusenosti, prosim Ta mozes napisat kde si na takychto natrafil, urcite to pomoze dalsim majitelom.
Inac ta zlava na diely je spojena aj s nejakou akciou letnej prehliadky (nasiel som v predajni takyto letak). Akurat tam neni uvedene ze odkedy dokedy. Nemate niekto tusenie. -
"-- skrytý --" 17.07.06 12:34
« Re: čakatel
To Popo:
tak gratulujem dufam, ze si vybojoval aspon dobru zlavu...lebo ako tu niekto pisal oplati sa prejst napr. do dunajskej stredy a tam maju uplne iny pristup k zakaznikom napriklad nez sme sa rozhodli pre punto tak mi kazdy den predajca vyvolaval kedy pridem a kedy zlozim zalohu a nech sto stihne aby mi vedel dat nejaky maly bonus a slubil dodanie auta 4-5 tyzdnov...auto sme mali za 13st a ked sme sa pravielne informovali tak len habkal a nic nevedel ani zistit ani nasledne zavolat...a ked uz len taka malickost, ze fiat daval nejaku zlavu na prislusenstvo som sa v Ba dozvedel, ze to plati len na stresne nosice a elektrony...zavolal som do DS a tam zlava platila tak som si to objednal tam...a usteril som aspon 400,-SK za koberceky...keby som to bol vedel skor davno sa vykaslem na takychto predajcov...btw uz tam ani nepracuje...asi sa choval ku viac zakaznikom tak ako k nam...ale rovnako sa spravali aj prijimaci technici a tiez rovnako nasluboval aj riaditel predaja osobnych automobilov...proste po predaji auta tam sa nikomu nechcelo komunikovat...
takze aj moje odporucanie pre dalsich zakaznikov z Ba - dajte si tu namahu a 50km nieje tak vela a zajdite si mimo pre Vase punto a zaujimavu zlavu...
este jeden postreh z DS mali tam aj cervene trojdverove starsie punto s motorom 1,3MTJ a na neho salonovu zlavu 130.000 takze vysledna cena 319.000,- za maleho diesla je super cena. -
« Re: Re: Hlucnost
K HTPcku sa neda nic prirovnat. Ona totiz pri rychlostiach nad 80 vydava zvuk ako Singerka ( ano ano slapaci sijaci stroj ) a musel som premahat nutkanie zastavit a skontrolovat motor. On ten trojvalec vydava take zvuky ako by sa uz-uz isiel zadriet. Hold 3valec 8-s
Takze HTP je zly priklad :)
Ale ked to porovnas k 1,4 fobii tak su asi porovnatelne hlucne. Plus minus autobus. -
"-- skrytý --" 15.07.06 20:51
« Bez nadpisu
Bohuzial, s otcovou 1.2HTP nemam moznost porovnat, nema ani dialnicnu znamku momentalne. Ale podla mna je hlucnost ok. Nech sa vyjadria ini majitelia co maju moznost aj jazdit Fabiu. Fakt je ze GP 1.2 nie je ziadny dialnicny jazdec na kazdodenne pouzivanie 150tkou, aspon podla mna. S touto motorizaciou je to auto na bezne cesty a do mesta. asi idealne -
"-- skrytý --" 15.07.06 20:20
« Bez nadpisu
Presne tak, na dialkovom je tretie tlacitko kufor.
Zrychlovat 1.2 sa podla mna este chce lebo na 5tom stupni tocis 4000, a teda mas otacky dost vysoke a 140 to tusim ide okolo 4500. Prave tak roztoceny motor nema velky problem ist az na 5000 otacok bez problemu, zda sa dost pruzny prave v tomto rozsahu. Hluku zacina pribudat nad 3000otacok, ale ta dialnicna rychlost 130 sa hlukovo sa da zniest. Ved aj Octavky benzinove neviem teraz ci 1.6 to toci skoro 4000 na dialnici. Spotreba ale ide hore na dialnici 6.5-7.5 litra je normalne.
No kvalita, to je tazka otazka, az na tie veci co sme tu pisali je to zatial dobre, druha vec je 2rocna zaruka na GP bez obmedzenia kilometrov. Pred kupou Fiata som sa o auta ako take nezaujimal, potom som zacal citat web a nic nie je bez chyby, asi si na to treba zvyknut[aj ked ako prvomajitel sa s tym tazko da zmierit]. Na webe si precitas vela pribehov o nestastnikoch co dali aj 1milion za nove auto strednej vyssej triedy a maju neskonale problemy. To klepanie riadenia je asi moj najvacsi momentalny problem. -
"-- skrytý --" 15.07.06 20:01
« Grande
Na ten kufr je na dálkovém ovládání tlačítko, kterým se ovládá jen otevírání kufru ?
Jinak k tomu motoru ta 1.2 chce se tomu ještě zrychlovat z těch 130 ? A jak to vypadá s hlučností v té 130 třeba v porovnání s Fábii ? Prý do 3000 otáček je motor velice tichý a pak začíná hluku rychle příbívat, ale nevím jak moc.
Při předváděčce mi určitě nedovolí to otestovat jak hlučný je to ve 160 km/h.
Včera jesem se šel projít a máme autosalón Fiatu za rohem stála tam dvě Grande jedno v modré metalźe a druhé v červené.. fakt to jsou moc pěkné auta akorát mám furt trošku strach s tou kvalitou, ale jinak mě to auto bere opravdu u srdce. -
"-- skrytý --" 15.07.06 19:43
« Bez nadpisu
grande
kufor sa otvara aj dialkovym ovladacom, uz som si na to zvykol, kluc mi nechyba. Po dialnici to dokaze ist aj 160, viac som nemal potrebu skusat.
Spotrebu nema vyznam opisovat je to na Tebe, ale papierove hodnoty by to malo dosiahnut. Ja jazdim od 4.8 az do 7, vsetko zavisi od rychlosti, pocasia, terenu a teba. -
"-- skrytý --" 15.07.06 18:19
« Motor 1.4 57KW
Přeji pěkný den !
Rád bych se zeptal z řad majitelu, který má tento motor na postřehy ohledně tohoto motoru.
Zajímá mě spotřeba, hlučnost kolik to dokáže uhánět po dálnici apod.
Pokud by se zde nikdo nenašel tak se můžou podělit o zkušenosti i ti co mají motor 1.2. Zatím co jsem četl tak je tento motor při pohodové jízdě velice úsponý.
Dále bych se zeptal jak se v Grande otevírají páte (zadní dvěře) ? Jde mi o situaci, když přijdu k autu a chci otevřít kufr. Musím ho otevřít a zanořit se dovnitř a zmáčknout tlačítko, nebo to jde otevřít bez toho aniž bych musel do auta a musel zmáčknout tlačítko otevření kufru.
Předem děkuji za odpovědi...
Pokud má někdo nějaké nové foto tak to sem klidně hoďte bude to lepší než reagovat na příspěvky dr BUBU. -
« Re: Re:
Stavím sa, že v "renomovanom" nemeckom časopise "Audi, Vw und Spott " Wink dopadne test GP úplne ináč, možno ho pri losom teste aj na strechu prevrátia Laughing Laughing Laughing
no tak to je jasne uz dopredu....ja uz taketo bludy ani necitam....myslim testy..najlepsie je si urobit o aute predstavu sam... -
« Re: GP v testu na 50 000 km
Polymorfe, myslíte, že by GP mohlo trumfnout tento "výkon"?
Dlouhodobý test 100 tisíc km, test provedl Auto Bild a Svět Motorů (viz 47/2004).
Přehled závad za prvních 50 000 km:
- 6 370 km- nefunkční ABS
- 19 071 km- nefunkční ABS+snímač
- 26 440 km- vrzání a pazvuky v palubní desce
- 31 115 km- vadné ložisko LP kolo+výměna těsnění OLEJOVÉ vany
- 37 232 km- ventilátor+spojkový pedál
- 41 523 km- nefunkční převodovka - nešlo řadit + výměna spojkového válce
Na to, že výrobce tohoto kusu věnuje "novinářským" vozům extra péči, tak docela úspěch, co?

mna sa ale mari ze za robotu si neuctovali nic, zaplatil som len olej a filter