Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 10.10.06 09:02
to bobi: No praveze mna by zaujimali tiez tie 185/65 R15 88T ak zimne, pretoze na tie disky nemam odvahu dat zimaky. Pokial mas zaujimavu cenu tak ma to celkom urcite zaujima.
Ja mam 10100 km a spotrebu mam vyssiu. Palubak vravi ze 8 l mesto a 7 l mimo. Jazdim ale dynamicky (robim to preto, aby auto nebolo zabehnute doleniva). Casom zacnem jazdit na spotrebu, skusal som uz aj na spotrebu a mal som 6,2 l. Brchovi som pozical auto a stazoval sa ze vela zere. Potom dodal ze pri 160tke...
Inac co sa tyka pazvukov, mne sa ozyva taka zvlastna rezonacia/zvuk od zadnej lavice. Nie intenzivna, ale v tom tichu to pocut. Este som to nelokalizoval, pravdepodobne to ale bude lavica, lebo ked tam niekto sedi, tak to nepocut. Brzdy mi pisknu pri velmi nizkych rychlostiach, hlavne pri parkovani. Niekde na cudzokrajnom fore som zachytil, ze ludia tie brzdy reklamuju, pricom servisy im menia platnicky. -
"-- skrytý --" 10.10.06 08:44
riadenie/naprava - buchot
sice to pocujem, ale len pri malych nerovnostiach a pomalej rychlosti. A pri prejezde cez retarder to zas nepocut
popo
spotrebu mam aj ja taku, pri 12.000 km.
pneu
185/65 R15 a 175/65 R15. zaujimave ceny.
Puntaci, kto ma zaujem napiste na SZ.
Tym z kofolostretnutia poslem info.
Tomko, 205-ky som bohuzial nezohnal. -
"-- skrytý --" 10.10.06 00:30
Robo1.2: Brzdy piskaju, ale co s nimi... Tiez som mal pocit ze trocho oslabli, az kym som auto nepozical kamosovi. Hned ako sa pokusil zabrzdit, bol som na prednom skle a chalan nechapal ze preco to tak ostro nastupuje >:D
A pazvuky? Obcas buchne plato na zadnych dverach a mam pocit ze na drsnej, teda nie hrbolatej, ale takej zrnitejsej ceste zacne pri urcitej rychlosti rezonovat niekde vpredu vlavo bud A-stlpik alebo palubovka.. Ale akonahle pridam alebo pribrzdim, zvuk prestane. Inak nic. -
"-- skrytý --" 09.10.06 22:13
no brzdy súcelkom good, asi jak pise Robo1.2, občasne pisknutie vôbec neriešim, plasty su zatial tiez potichu.
All: Mna skôr zaujima aku mate spotrebu s motorom 1,4 16v, mne v meste zatial papa 7litrov na sto, mimo okolo 6-6,3. Mam este ale malo kilometrov tak dufam ze to pôjde este dole. -
"-- skrytý --" 09.10.06 21:00
Asi stejně jako Ty, když se ptáš. Než se brzdy pořádně ohřejí větším sešlápnutím, pískají poměrně hodně. Nejhorší je to, když se pouze lehce přibržďuje. Stále jsem čekal, že to pískání časem přestane, ale už vidim, že asi ne. Na druhou stranu musim ale říci, že jejich účinnost je super.
Možná, že by chtělo kotouče nebo destičky něčím potřít, ale nevím čím. -
"-- skrytý --" 08.10.06 20:26
« Re: vymena oleja
Bugaboo ja som dnes pretocil 15tkm a ked som vcera pozeral olej, jednak je na spodnej ryske a ani farba nie je moc lakava
takze nebudem uz kupovat na dolievanie liter ale vymenim celu napln, co je na 1.2 ledva 3litre tusim
Takze po 14000km mozem povedat ze ak plati veta z manualu ze medzi ryskami je rozdiel liter, tak asi tolko mi motor zozral, je to vela? -
"-- skrytý --" 08.10.06 14:00
popo No tak potom to bude asi riadenie. Ale jedna vec mi nejde do hlavy, ked mas na aute 1200km, asi si ho kupil nedavno a to mi nedava zmysel. Myslel som totiz ze riadenie uz modifikovali po nespocetnych staznostiach. Ale ako som sarkasticky uviedol dolu, ak riesenie inovovaneho riadenia nemali tak vyroba aut pokracovala.....
Na tvojom mieste by som s tym este chvilu jazdil, zvykne sa to totiz zhorsit a mozno sa ti objavia aj ine muchy....
Vymena trva asi niekolko hodin, neviem -
"-- skrytý --" 08.10.06 12:52
popo : po kolko km si si to vsimol? Sice asi zbytocna otazka, ja som to mal po 1000km. No to je presne ono, mala rychlost a nerovna cesta. Ale mne to trepalo aj pri vyssej rychlosti, pri malej rychlosti mi nieco klepkalo a pri vyssej 70-90 buchot.
Aby si si bol isty ze je to riadenie tak hladaj tie nerovnosti pravym prednym kolesom >:-[] >:-[] .
RadimG: to asi nie je zla cena za tie Pirelky
A tiez by som rad vedel kde kupim prut za 200skk??? -
"-- skrytý --" 07.10.06 19:34
Robo1.2: Rakusky OAMTC robi kazdy rok test pneumatik, tu si mozes pozriet vysledky za jednotlive roky:
A tie Pirelli Snowcontrol som uz pozeral aj ja, kolega ich ma na Peugeot-e 206 a velmi si ich pochvaluje. v Auto-impex-e mi ich ponukali za 2400 SKK za kus...
bobi: Mas nejake info o tych Michelin-och co si spominal?

mě brzdy nepískají, klepání od řízení se nějak spravilo nebo se ozývá ale minimálně při přejezdu hrbolů v nízké rychlosti, nepříklad na polní cestě.
C mě v poslední době otravuje jsou pazvuky, jeden se ozývá z levého předního sloupku asi jak to píše RadimG, je to zvuk jakoby uvnitř v mechanismu airbagu hrkalo něco malého kovového. Tento pazvuk pozoruji už delší dobu a projevuje se minimálně spíše "jak-kdy" někdy se mu nechce a je ticho.
Druhý pazvuk pozoruji poslední dobou a projevuje se konstantně. Vychází z dveří u řidiče a je to takový slvaý kovový zvuk. Přirovnal bych to ke zvuku šroubku co při nerovnostech hrká jakoby spadl do kovové vany, nebo uvolněnému drátku co se opírá o plech. Až budu na garančce požádám o rozebrání dveří ať se mrknou jestli se něco neuvolnilo.
Plasty vůbec nerezonují ani nevržou.
Pro vaši informaci už mám najeto 22000km se stálou spotřebou 5,8l. Motor je krásně zajetý a šlape dobře. S autem jsem maxi spokojený a přeji gpéčku ať prorazí na car of the year.