Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 04.01.07 21:35
« Bez nadpisu
To nebyl jen kravál, i odezva na sebemenší nerovnosti vozovky mi přišla neadekvátně silná. Je to částečně autem (třeba je GP lepší) a částečně gumama. I když se mi nezdá, že by na opravdu drahou sadu elektronů dávali nějaký aušus gumy... Třeba bude chyba ve mě, resp. v mojí pohodlnosti 8) -
"-- skrytý --" 04.01.07 21:28
« Bez nadpisu
Například rozdíl mezi 15 a 17 palcovými je obrovský. My jsme kvůli zkušební jízdě ve Stilu se 17palcovými koly Abarth málem nekoupili Stilo, protože na zadních sedačkách nebylo kvůli kraválu od kol slyšet, co si říkám s prodejcem vpředu. Ale nachali jsme se umluvit na jízdu autem s patnáctkami a byl to sakra rozdíl. -
"-- skrytý --" 04.01.07 21:19
« Re:
m4lcolm: tam je rozdíl buď 185 nebo 195, tam se hlučnost asi opravdu nepozná ;-),jinak jsou tu i další faktory, například 15 jsou znatelně levnější, 16 hezčí, 15 o malinko komfortnější, 16 mají lepší jízdní vlastnosti, ale v nuancích 15 185 nebo 16 195 jsou rozdíly opravdu minimální, dal bych na vzhled ;-) -
"-- skrytý --" 04.01.07 21:16
« Re: Re: Re: Re: Re:
Na léto bych ti doporučil minimálně 16", jednak je auto s nimi hezčí, ale další důvod je, že se tam dávají širší pneumatiky (pokud se tedy držíš schválených) a s nižším profilovým číslem, z čehož vyplývá, že mají tvrdší boky a v zatáčkách tak auto líp drží... -
"-- skrytý --" 04.01.07 21:12
« Re: Re: Re: Re:
Všem Vám moc děkuji za podnětné aktuální a především pravdivé informace od těch, co GP mají. Informace v prodejně jsou vždy něco jiného.
Pomohli jste mi výrazně v rozhodování. Půjdu pro fiata, protože si osobně myslím, že v dané třídě B - malých aut není jiné hezčí, bezpečnější, prostě více "auto". Italský design je poznat. Je skvělý.
Přiznám se, že jsem chtěl počkat do března na novou fabii, ale ta mě zklamal. -
"-- skrytý --" 04.01.07 20:58
« Re: Re: Re:
no já jel o prázdninách na slovensko celkem asi 650km cesta tam. Jeli jsme to na jeden zátah, respektive sme se střídali dva řidiči. A unavenej sem vůbec nebyl. Ani z řízení, ani ze sezezní jako spolujezdec. V autě jsme byli čtyři + plně naložený. K těm kolům, v eshopech seženeš kola levněji, než originály a čtyr děr bych se vůbec nebál...Mrkni například sem [odkaz]%20Punto&veli… -
-
"-- skrytý --" 04.01.07 20:49
« Re: Re:
Pohodlí co se týče komfortu sezení a únavy, pro mně je jen málo aut tak pohodlných jako GP, opěradla podpírají celá záda, výhled doazu usnadňují krásná a velká zrcátka, kde máš vše jak na dlani. V létě jsme jeli k Rimini, jeden zátah, pár zastávek v noci o půlnoci bez problémů procházka k moři.
Co se týče komfortu odpružení, Sport verze je tužší, někomu by to mohlo vadit, pro mně je komfort péroání i u Sportu vyhovující, nicméně standardní verze požírají díry obdivuhodně při zachování vynikajících jízdních vlastností....
Volant v kůži jde dokoupit i do 5dv dynamicu, drží se perfektně, navíc volant má extrémní rozsah nastavení, v GP mně ani netlačí do nohy středová konzole jako např. ve Fabii, kde můžu bezbolestně ujet pár desítek km....
Kola seženeš bez problémů přes e-shopy, nicméně fiatí jsou taky moc pěkný (jen vyjdou dráž)
Strach ze 4 otvorů máš proč, jako že ti upadne kolo?? ;-) Smart jezdí na třech, pět je zbytečných, není to náklaďák :-)