Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  21:35

« Bez nadpisu

To nebyl jen kravál, i odezva na sebemenší nerovnosti vozovky mi přišla neadekvátně silná. Je to částečně autem (třeba je GP lepší) a částečně gumama. I když se mi nezdá, že by na opravdu drahou sadu elektronů dávali nějaký aušus gumy... Třeba bude chyba ve mě, resp. v mojí pohodlnosti 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  21:30

« Re:

No u GP rozdíl tak velkej není, mám 17" i 15" a hlučnost je přibližně na stejný úrovni, ono taky dost záleží na použitejch pneumatikách.... ty někdy kraválej ajko hrom....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  21:28

« Bez nadpisu

Například rozdíl mezi 15 a 17 palcovými je obrovský. My jsme kvůli zkušební jízdě ve Stilu se 17palcovými koly Abarth málem nekoupili Stilo, protože na zadních sedačkách nebylo kvůli kraválu od kol slyšet, co si říkám s prodejcem vpředu. Ale nachali jsme se umluvit na jízdu autem s patnáctkami a byl to sakra rozdíl.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  21:22

« Re: Re:

Tommy: mě bohužel corsa v reálu velmi zklamala, je to taková nafouklá buchta, jinak co se týče ostatních kvalit je dost podobná GP
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  21:19

« Re:

m4lcolm: tam je rozdíl buď 185 nebo 195, tam se hlučnost asi opravdu nepozná ;-),jinak jsou tu i další faktory, například 15 jsou znatelně levnější, 16 hezčí, 15 o malinko komfortnější, 16 mají lepší jízdní vlastnosti, ale v nuancích 15 185 nebo 16 195 jsou rozdíly opravdu minimální, dal bych na vzhled ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  21:17

« Re: Re: Re: Re: Re:

nemáš zač...Jinak ještě docela jde ta nová corsa. A dvě recenze od majitelů najdeš také na našich stánkách. viz podpis.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  21:16

« Bez nadpisu

Ale je od nich větší hluk...
  • « 00 Reagovat !

foto

« Re: Re: Re: Re: Re:

Na léto bych ti doporučil minimálně 16", jednak je auto s nimi hezčí, ale další důvod je, že se tam dávají širší pneumatiky (pokud se tedy držíš schválených) a s nižším profilovým číslem, z čehož vyplývá, že mají tvrdší boky a v zatáčkách tak auto líp drží...
  • 00 Reagovat !

foto

« Bez nadpisu

Já osobně volím menší, kvůli nižší spotřebě a většímu pohodlí na úkor jízdních vlastností.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  21:14

« Re: Re: Re: Re:

A ta kola je taký dobrý návod. Jsem z Beskyd, a tady je zima vždycky dlouhá. Takže si to nechám udělat na zimních plecháčích a letní si koupím hliníkové. Jen nevím jestli 15" nebo 16". V tom se opreavdu moc nevyznám.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  21:12

« Bez nadpisu

Dal jsem 16, protože je jich větší výběr (a 17¨ ještě více), i když já osobně preferuji menší, na Stilu mám 15¨ elektrony od Fiatu (ač ne přímo pro Stilo) 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  21:12

« Re: Re: Re: Re:

Všem Vám moc děkuji za podnětné aktuální a především pravdivé informace od těch, co GP mají. Informace v prodejně jsou vždy něco jiného.
    Pomohli jste mi výrazně v rozhodování. Půjdu pro fiata, protože si osobně myslím, že v dané třídě B - malých aut není jiné hezčí, bezpečnější, prostě více "auto". Italský design je poznat. Je skvělý.
    Přiznám se, že jsem chtěl počkat do března na novou fabii, ale ta mě zklamal.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  21:10

« Re: Re: Re:

:lol: takže 15" na zimu a 16" na léto ;-) ale 17" jsou 17" :-D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  21:09

Vidíš, jak se tu doplňujem... >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  21:08

« Bez nadpisu

:D :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  21:08

« Re:

m4lcolm: ty máš odkaz na 16" a Tommy na 15" ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  21:02

« Bez nadpisu

@Tommy11: První :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  20:58

« Re: Re: Re:

no já jel o prázdninách na slovensko celkem asi 650km cesta tam. Jeli jsme to na jeden zátah, respektive sme se střídali dva řidiči. A unavenej sem vůbec nebyl. Ani z řízení, ani ze sezezní jako spolujezdec. V autě jsme byli čtyři + plně naložený. K těm kolům, v eshopech seženeš kola levněji, než originály a čtyr děr bych se vůbec nebál...Mrkni například sem [odkaz]%20Punto&veli…
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  20:51

« Bez nadpisu

O pohodlí Ti neporadím, mám jiné auto, ale motor a převodovka jsou stejné. Naposledy jsem jel zahraniční cestu Praha - München - Praha za 7,5 litru na 100 km, celou cestu jsem držel 160 kmh. Kol je k dostání spousta, třeba tady: [odkaz]%20Punto&veli…
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  20:49

Pohodlí co se týče komfortu sezení a únavy, pro mně je jen málo aut tak pohodlných jako GP, opěradla podpírají celá záda, výhled doazu usnadňují krásná a velká zrcátka, kde máš vše jak na dlani. V létě jsme jeli k Rimini, jeden zátah, pár zastávek v noci o půlnoci bez problémů procházka k moři.
    Co se týče komfortu odpružení, Sport verze je tužší, někomu by to mohlo vadit, pro mně je komfort péroání i u Sportu vyhovující, nicméně standardní verze požírají díry obdivuhodně při zachování vynikajících jízdních vlastností....
    Volant v kůži jde dokoupit i do 5dv dynamicu, drží se perfektně, navíc volant má extrémní rozsah nastavení, v GP mně ani netlačí do nohy středová konzole jako např. ve Fabii, kde můžu bezbolestně ujet pár desítek km....
    Kola seženeš bez problémů přes e-shopy, nicméně fiatí jsou taky moc pěkný (jen vyjdou dráž)
    Strach ze 4 otvorů máš proč, jako že ti upadne kolo?? ;-) Smart jezdí na třech, pět je zbytečných, není to náklaďák :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…