Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 15.01.07 12:11
« 6
Zdravím. Mám dotaz na majiteľov 6-rychlostných GP/Stilo, poprípade znalých veci. Aké je v skutočnosti mať potrebné otáčky pri prevodových stupňoch 5 a 6. Bol som davnejšie poučený, že 70km/h je údajne pomalá na 6-ku. Existuje na toto nejaké pravidlo? Tak aby motor časom neutrpel nejaku újmu? Ked idem na 6-ke tych 1.800ot/min, čo je približne 70-ka, tak nepočujem žiadne klepanie, či niečo podobné. Samozrejme takto jazdím iba na dlhších usekoch bez predbiehania. Obdobna otazka patrí aj k 5-ke. Ak by niekto vedel o tom viac, pls dajte vediet. Dik. -
"-- skrytý --" 15.01.07 12:09
« Bez nadpisu
GP: nene DR.BUBU je čistě biologickou chybou, bohužel při vývoji mozku a jeho části soudnost + inteligence si dala příroda pauzu..... >:-[]
DR.BUBU: buď tak laskav vypadni na fórum škoda, hledaj tam příspěvky nespokojených majitelů, tedy ne že bys musel hledat a tady už to nezapleveluj. Jsi pořád stejný provokatér s chováním hovada a asi jsem byl naivní, když jsem se domníval, že tvůj slib o tom, že sem nebudeš psát dodržíš. Nedodržels, jsi prolhanec, svým vystupováním se projevuješ jako tupec a nejhorší na tom je, že tobě to nikdy nedojde. >:D -
"-- skrytý --" 14.01.07 11:54
« Bez nadpisu
jednou v vyhod moze byt aj to ze sa tam vlhkost nedrzi. myslim ze na fiabii bol reportovany tento problem
Inak poviem Vam ako som dopadol s funkciu TA
V Blaupunkte Nemecko po dlhych vymenach emailov so mnou a tazkym vysvetlovanim o aky "bug" ide sa najprv odvolavali na kontrakt s Fiatom a pod, dokonca mi dali adresu cloveka ktory to ma na starosti [ten bol taky laskavy a nikdy sa neozval - ignorant z talianska!!!!] mi napisali nedavno ze maju pre mna riesenie a ze aby som im poslal radio. To teda v ziadnom pripade nemienim urobit. Naucil som sa s tym zit, funkcia na radiu za 16000skk je vypnuta a nemienim to posielat do nemecka. Ako posledny vec co tu mienim spravit je napisat im ci to vedia urobit v autorizovanom servise Fiatu. Som sklamany
:*) :*) :*) -
"-- skrytý --" 14.01.07 00:13
« Bez nadpisu
Mikain: může být, buď jsi opravdu puntičkář, nebos měl kliku na problémy. Nicméně s tou elektroinstalací si za tím pevně stojím, mám možnost porovnávat velké množství různých vozů a konkrétně elekt roinstalace si všímám hodně a například konkrétně civic 8G má izolaci husím krkem řešenou naprosto stejně jako GP, kousek před konektorem končí a takto to mají opravdu řešeno skoro všechna auta. -
« Re:
Ahojky Octane. Možná jsem puntičkář, ale nepřeháním ani trochu. Včerejší závady co jsem psal, je jen malé procento z toho co jsem na svém GP reklamoval. Grande Punto jsem koupil své manželce,mé auto je Honda Civic 1.6/ 81kw r.v.2005 Sport. V žadném případě nesouhlasím s Tvým tvrzením o elektroistalaci v Japonských vozech. Čemu Ty říkaš drobnosti jsem u své Hondy nenašel a nikdy jsem neměl sebemenší problém. Zpět k našim GP. Na svého Sporta, jsem čekal měsíc. Myslel jsem si, že auto které je na objednávku bude podle toho vypadat. Většina věcí co jsem reklamoval je už vyřešena,tak doufám,že už bude všechno OK. >:D Mikain- Všem GP přeji mnoho štastných kilometrů bez závad! -
"-- skrytý --" 12.01.07 20:56
« Bez nadpisu
@GP
Mám stejný pocit, u předchozí Fabie HTP to bylo sakra znát. Když jel autem táta na týden na dovolenou, měl jsem potom pocit, že jede jen na dva válce. I motor měl jiný zvuk. Táta jezdí jako s hnojem.. Ale tak po tisíci km se to spravilo, auto zase jelo líp a zvuk šel do normálu. Teď to samé pozoruji u Stila, poslední dobou jezdím piánko, spotřeba je sice super (lehce nad 6), ale leniví to. Přes víkend to trochu protáhnu a jistě se to zlepší 8) -
"-- skrytý --" 12.01.07 20:40
« Re:
GP: no ony jsou tu dva faktory, při jízdě na nižší otáčky se tolik nerozpálí katalyzátor a hůř spaluje ty zbytky a tím se částečně ucpává, motor pak nemá volný výfuk jako normálně a to snižuje výkon, a druhým faktorem je ta adaptabilita řídící jednotky, když to občas proženeš, jednak rozpálíš kaťák a profoukneš tak vejfuk a řídící jednotka se taky dozví, že motor jde vytáčet ;-) -
ironlionzion 12.01.07 20:36
« Bez nadpisu
chtěl bych se vás zeptat jestli nepozorujete změnu výkonu potažmo pružnosti motoru a to směrem nahoru v případě, že jedete ostřeji a dolů v případě ekonomické jízdy ... nevím nakolik je to můj subjektivní pocit, že řídící jednotka se adaptuje na styl jízdy a určité chvíli začne mít motor jakoby víc rád otáčky ... možná si to jen vymýšlím ale snažím se to pozorovat a někdy mám fakt pocit, že to jede líp, když dlouhodoběji jezdím ve vyšších otáčkách ...
když se o stejný styl jízdy pokusím jindy tak to je línější ...
Možná je to jen mýtus o té adaptaci ŘJ ... takové to povídání o tom, že se má občas profouknout trubky nebo motor zlenivý, co myslíte? -
ironlionzion 12.01.07 16:49
« Bez nadpisu
ČESKÝ HONZA: docela se tvůj příběh podobá mojemu, taky jsem předtím jezdil ve Fábce HTP a taky jsem se jednou "zakoukal" do GP a taky mě to chytlo za srdce, že jsem Fábku vyměnil. Shodneme se i v tom, že Fábka skvěle sloužila, nemám co bych jí vytkl, tedy kromě těch žárovek, které odcházeli :-)
Po 30000 km v GP na kterém vše šlape jak má se mohu taky pousmát nad řečmi tady doktora.ODBORNÍKA. Nechtěl bych vyzvedávat (a je co) výhody GP oproti Fábky ale jednu musím říct, jsou tím EMOCE, které to auto v sobě má, není to jenom o líbivém designu, technologických vychytávkách, ergonomii ale také o komunitě lidí, která se tvoří kolem toho auta. Podívej se na tu naši diskuzi nebo srazy fiaťáků, je to jako nějaká sekta (snaď jen příznivci Hondy jsou ještě větší sektáři) :-) ... nikdy předtím ve Fabce jsem nezažil, to že když teď jednou za čas potkám na cestě GP tak si zamáváme nebo zablikáme, pocit "důležitosti" taky není nepříjemný, když kolemjedoucí řidiči koukají, nebo lidé na parkovišti se zastavují a okukují "malé maseratti" ... a to si myslím, že je přidaná hodnota k autu, která se nedá jen tak koupit.
... vítej mezi námi a ať ti to čekání rychle uteče -
"-- skrytý --" 12.01.07 13:27
« Re:
český Honza: jistě máš pravdu, jen nevím, jestli znáš celou historii s nejmenovaným individuem. Proto ta má přehnaná reakce na Fabii, protože tu on (údajně >:D ) vlastní. Jinak věřím, že s ní může být někdo maximálně spokojený stejně jako jiný maximálně nespokojený, ale to je všude plus minus stejné.
Takže asi tak na téma DR.Provokatér a jinak přeju, ať Ťi čekání uběhne rychleji než mně ;-)