Olej je hodne citit po benzinu....
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
Jestli jezdíš jenom krátké cesty a olej nemá zakalenou šedou barvu a nepřibylo ho, tak tomu vůbec nevěnuj pozornost, při delší cestě popř. při oteplení se to ztratí. Pokud by olej na měrce zešedl, jde tam voda z motoru, pokud by nezměnil barvu a přibylo ho např. o 5 cm, tak jsou v háji kroužky, u starších typů aut je možná i benzínová pumpa. Z největší pravděpodobností pokud jezdíš krátké trasy jede auto na sytič, tj. má bohatou směs, která se méně dokonale spaluje, motor není ohřátý a kroužky ideálně za studena netěsní, takže tam jde malé množství benzínu a vzdušné vlhkosti. Když by byla prasklá hlava, foukalo by to do vody a přehřívalo by se to, to samé i v případě špatného těsnění pod hlavou, to by navíc šla voda do oleje, popř. i olej do vody ale ve velkém, popř, by šla voda na píst a do výfuku, byl by velký ubytek vody a hustý šedý kouř z výfuku, po zastavení by po chvíli nešlo nastartovat, protože by na pístu byla voda. Ale podle toho jak to popisuješ se nemusíš bát. -
RRAAFF1 21.01.06 12:41
« Bez nadpisu
Žulda:Přesně tak.Tohle se nám stávalo na Citroenu XM(10W-40Esso) při krátkých jízdách ve městě v zimě a servisáky bylo potvrzeno,že je to zcela normální a po 15tkm se nic nezadřelo ;-)
Vectra to nedělá,ale tam je poměrně kvalitní a dražší olej(castrol magnatec 5W-40),tak ten to zřejmě nedělá :D -
"-- skrytý --" 20.01.06 20:49
« Bez nadpisu
Jde o to, kolik tam te emulze je. Pokud tak 1mm jen v okoli vicka a olej na merce vypada cisty, tak bych rekl ze je to uplne normalni. Nejaka voda se do oleje vzdycky dostane (treba ze spalin) a usadi se na vicku, protoze je studene. Ja to mel v zime u vsech aut, v lete se to neobjevovalo. -
dcgsd 20.01.06 15:20
« Bez nadpisu
pokud je to emulze (sedivo zlute) je to voda (po nastartovani to bude i na merce). Benzin olej akorat naredi ale barvu moc nezmeni. Po benzinu to je citit normalne pokud se jezdi se studenym motorem. pri zahrati se benzin odpari ale pokud je to voda tak motor pujde do haje (mazani, koroze..). Zkus tu merku. Obcas se stane ze se orosi jen vicko oleje ale v oleji voda neni. Uvidis jestli se motor bude rozebirat nebo ne. -
"-- skrytý --" 20.01.06 14:25
« Olej je hodne citit po benzinu....
Mam opel corsa rv 97 1,4i v automatu. Koupil jsem to jako druhe do rodiny pred 3 mesici, pred 1500 km jsem vymenil olej. S autem se jezdi jen kratke trasy. Vcera jsem kontroloval poprve od vymeny olej, a zjistil jsem, ze je hodne citit po benzinu a vicko od motoru(otvor kam se leje olej), je po otoceni zaneseno hodne takovym tim zluto-bilým sajrajtem. Nemate nekdo podobnou zkusenost??? Je to tim, ze se stim jezdi jen kratke trasy, a sytic ten benzin protlaci az do motoru?? Dik za pripadne nazory..