Závady na vozidle Fábia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.01.06  22:13

« Bez nadpisu

1.2 12V 13000 km točím nad 3000 ot. a v pohodě bez poruch.Jediná věc které jsem si všiml náhodou bylo to že se nechtěl vysunout na zadní prostřední sedačce pás ale po několikátém navinutí se to umoudřilo .Jinak nic.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.06  18:27

« Re: reklamacia

odstrani vsechny :-!
    nebo pouziji
    1*) Závada se neprojevila
    2*) Nejedná se o závadu, nýbrž o obvyklou vlastnost
    3*) Nejedná se o závadu, nýbrž o obvyklou vlastnost spojenou se záběhem vozidla
    tak si vyber ;-)
    a nebo se pouzije posledni technologie .... sametová >:D
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.06  21:18

« reklamacia

V stredu idem na prvu prehliadku po 15000 km, najazdené za 9 mesiacov, Fabia 1,2 Ambiente. Zatiaľ je všetko v poriadku. Vrzgalo mi akurát sedadlo vodiča, ale nakoniec to zmizlo. Ešte šťastie, že som s tým nebol v servise. Akurát by ma zaujímalo, že keď idete s nejakým problémom do servisu, či odstránia všetky vady, ktoré ste nahlásili. Pretože pokiaľ viem, sú tam isté lehoty a keď to nedokážu odstrániť, čo potom? Napríklad to preblikávanie palubnej. Tovar zakúpený v obchode má predsa záruku a výrobca má tridsať dní na vybavenie reklamácie.
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.06  19:48

« Bez nadpisu

ahoj, já jsem měl uplně stejné problémy,ale s motorem 1.4 mpi.Nové ložisko PP,nove servo řízení,atd.Stále ještě nemám odstraněný problém s problikáváním podsvícení palubní desky při cyklovači a při spuštěných blinkrech.Je nějaké řešení?díky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.06  23:25

« Re:

swe: dik za info, to o stk jsem nevedel, snazili se mi namluvit, ze je lepsi volnejsi pas, protoze si kazdy stezuje ze ho skrti, nicmene tem muj u ridice uz byl extrem, plandal jak stary ksandy a jednou se mi ho i podarilo pribouchnout do dveri, u spolujezdce to neni tak hrozny, nicmene nenaviji se uz tolik jako driv a proto mi tam nalepili "odborne" sametku protoze dolni uchyt pasu tloukl do sedacky diky vuli co mel. TED UZ JE TICHO :?
  • 00 Reagovat !

foto PavelK-

PavelK_ 09.01.06  21:34

« Bez nadpisu

Tom69: Tome, s nenavíjejícím pásem tě vyhodí z STK, označí to jako závadu "C", tedy nebezpečnou a vozidlo je nezpůsobilé k dalšímu provozu. To jen tak pro příklad pásu, ať se jedná o vozidlo v záruce nebo 20ti leté.
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.06  21:21

« Centrál a alarm

Máme v práci s kolegou Fabie. On má 4 roky starou Fabii 1,4 MPi a já Fabia Combi 2 roky, taky 1,4 MPi.
    V případě jeho vozu je to dost podivnej centrál, kterej prostě několikrát odemkne a zamkne (sám od sebe). Nepříjemný je to v momentě, kdy necháte klíček v zapalování a jdete pro něco do kufru :-(
    U mě je centrál v pohodě, ale problém je alarm. Čas od času se sám aktivuje a auto pak jen tak ječí na ulici. Radši to zamykám klíčem bez alarmu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.06  21:10

« Re:

myslim, ze neni potreba rvat, ja take nekricel, jen to chce byt opravdu dusledny a trvat na svem. Ver tomu ze krikem to nikam nedotahnes, chce to zachovat chladnou hlavu a jit si za svym. Ja jsem musel zvysit hlas pouze jednou a to pri telefonickem hovoru s prodejcem, ale jen jako obrana proti jeho revu, dokonce si dovolil polozit mi telefon. Nastesti pochopil, ze tudy cesta nevede a rychle se uklidnil >:D
  • 00 Reagovat !

foto RRAAFF1

RRAAFF1 09.01.06  18:21

« Bez nadpisu

komar:Tak to jsem asi nebyl příliš pochopen.Myslel jsem to tak,že i když se budeš s nima hádat,tak se na tebe nejspíš vys...,právě protože jsme Češi a tady asi prodejcům tolik nezáleží na spokojenosti zákazníka-a to se netýká jen aut.Já osobně bych tam samozřejmě na ně asi řvát šel ale předem bych počítal s tím,že to nejspíš nevyjde.Ne,že si máme nechat * na hlavu.Ale když řeknou že ti nic nevymění a řeknou to i v Boleslavi,tak se můžeš vztekat jak chceš a bude ti to h... platný,bohužel.
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.06  16:45

« Bez nadpisu

Fábia 1,9 SDi, r.v. 02, naj. 93 tkm- výměna náboje přední kolo, kotouče, vyhřívání zpět. zrcátek ( skla ), při používání cyklovače stěračů zhasíná osvětlení palubovky, vrže v palubovce, teď naposledy výměna stabilizátoru vpředu ( holt ten motor něco váží ) a už nevím co dále..., stále něco :?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.06  15:43

« Re:

Ahoj chlapi, muj boj stale pokracuje, dal jsem ted oddychovy cas prodejci, protoze mi rekl o schuzce kterou bude mit s dovozcem ohledne meho pripadu. Jsem hodne nas..nej kvuli tomu jak se snazi technicke oddeleni dovozce resit pripady ktere uz presahly unosnou mez. Je skandalni, ze ackoliv soudni znalec i sami sefove servisu potvrdili pisemne ze vuz v poradku neni, nasledne jsou schopni do protokolu napsat cituji: prezkoumana geometrie vozidla, shledana odpovidajici norme, s ohledem na prani a trvale stiznosti zakaznika proveden nad ramec obvykle pece zasah (puvodne tam stalo preventivni, posleze to prepsali) - vymena pruzin predniho perovani.
    Zajimave je, ze po preventivni vymene vuz netahne (alespon ne tak jako predtim, bez ohledu na sklon vozovky a vypnute ci zapnute servo).
    Z toho plyne jednoznacny zaver, technicke oddeleni je schopno dle meho kdykoliv napsat, ze se jednalo o preventivni vymenu a tim obejde zakon, nebot z toho pro neznaleho plyne, ze sice zavadu nenasli, ale zachovali se vice nez ferove a dil vymenili ackoliv nemuseli ale opak je pravdou. Moje stesti je, ze mam pisemne od prodejce potvrzeno, ze se jednalo vadu, kterou jsem nezpusobil.
    Behem unora se bude natacet pokracovani reportaze pro radiozurnal tak uz se tesim na oficialni vyjadreni Renaultu (tedy pokud se mu to povede, a nebude to jako posledne, kdy se nevyjadril ani po trech tydnech)
    A na zaver. Nenechte se v servisech odmitnout, z meho pripadu vim, ze se snazi vse bagatelizovat, aby to nahodou neprerostlo do vetsich rozmeru. Nezapominejte, ze jste kazdy dal za auto nemale penize a za ty penize mate pravo chtit kvalitu kterou vam vyrobce sliboval pri koupi.
    PS: uz zde nekdo psal co je dle servisu zavazna vada? zakon presnou definici neuvadi a v tom je zakopany pes. Co se tyka me zkusenosti se soudy, nerozlisuji zavaznost, pouze to zda se vada projevila ci nikoliv, samozrejme muzeme vynechat ciste kosmeticke vady. Ale muze nekdo s klidnym srdcem rict, ze zavada napr. nenavijejicich se pasu je lehka, protoze pokud se zapnu do volneho pasu a budu havarovat nedokazu odhadnout co se bude dit s moji telesnou schrankou :?
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.06  14:58

« Bez nadpisu

asi máš nějaký chybný kus, já mám najeto 10004 Km a žádný problém (kromě toho, že mi v servisu špatně zapojili autoradio a HF, což ihned napravili). Při těch 10K km jsem čekal nějaké fanfáry, nebo slavobrány a ono nic....ani to nedrclo :-( >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.06  14:57

« Re:

Rozhodne jsem nepsal o Tomovi69 psal jsem o RRAAFFovi, ktery mi tu pise at se s tim smirim a necham to plavat!!!
    tenhle pristup proste odmitam a bude delat vsechno proto aby to takhle nezustalo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.06  14:33

« Bez nadpisu

Jestli v prvním odstavci píšeš o Tomovi69, tak se styď! Ten chlápek si rozhodně * na hlavu nenechal! Až budeš bojovat tak jako on v servisech a ne jenom tady na fóru, tak uvidíš co to dá práce. Já chápu tvé rozčarování a zlost- ze srdce ti přeju, aby jsi uspěl a práva spotřebitele si vymohl, ale nejsem si jistej, jestli se ti to podaří! Jen jsem ti chtěl nastínit, jak to tady v ČR při reklamaci aut chodí- připrav se na dlouhatánskej a namáhavej boj!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.06  14:11

« Re:

Jo jenomze to jsme prave mi Cesi...
    nechame si sxxt na hlavu a nikdo nic neudela. Radsi bude tupe platit nez aby se sel trosku pohadat do servisu.
    Pokud z toho boje odejdu jako porazeny aspon budu vedet, ze jsem to zkusil a rozhodne nebudu litovat toho ze pojedu do toho servisu nejakych 200 km. Aspon budu vedet na cem jsem a taky co si mam myslet nejenom o panu majiteli autoservisu, ale zaroven i o Skodovce jako takove, protoze to nenecham jenom u toho, ze me nejakej manik v umastenejch monterkach posle do haje, ale aspon si za mejlu s lidma ze skodovky o pristupu jejich dealeru.
    Kurna vsak jsem si nekoupil kolo za 3000kc, ale auto za 270 000 klacku. Duvod, proc jsem si kupoval NOVY automobil byl prave ten, ze auto bude alespon 3 roky bezvadne slapat (zadne investice do oprav) a v pripade poruchy mi bude bezplatne a rychle zavada odstranena.
    Ne ze to bude ob mesic stat v servisu. Rozhodne nehodlam cekat na to az mi vyprsi zarucni lhuta a pak to tam budu vozit neustale a platit jak mourovatej!!!.
  • 00 Reagovat !

foto RRAAFF1

RRAAFF1 09.01.06  12:47

« Bez nadpisu

komar:Nechci teda nic říkat,ale být tebou tak se smířím stím,že ti auto nevymění a to ani náhodou.Viz co psal judan o Tom 69.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.06  12:39

« Re: Re:

Jojo,je to tak, jak píšeš,ale... Zkus se podívat třeba na příspěvky Toma69 a jeho těžký boj s Renaultem. Ve srovnání s ním,máš jen malé závady, které ti navíc dokáží v servisu opravit (i když dočasně)! Pak můžeš jen doufat, že je Škodovka čestnější než Renault! Což ale pochybuju! Pak sem určitě napiš,jak jsi dopadl!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.06  12:12

« Re:

myslím si, že pokud je auto víc v servisu než v provozu tak to asi neni normalni... navic mame občanský zakoník(40/1964 Sb. - Odpovědnost za vady prodané věci) a zákon o ochraně spotřebitele (634/1992 Sb. )
    kde je uvedeno následující (O.Z.§ 622)
    (1) Jde-li o vadu, kterou lze odstranit, má kupující právo, aby byla bezplatně, včas a řádně odstraněna, a prodávající je povinen vadu bez zbytečného odkladu odstranit. Není-li to vzhledem k povaze vady neúměrné, může kupující požadovat výměnu věci, nebo týká-li se vada jen součásti věci, výměnu součásti. Není-li takový postup možný, může kupující žádat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit.
    (2) Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit. Táž práva přísluší kupujícímu, jde-li sice o vady odstranitelné, jestliže však kupující nemůže pro opětovné vyskytnutí vady po opravě nebo pro větší počet vad věc řádně užívat.
    (3) Jde-li o jiné vady neodstranitelné a nepožaduje-li výměnu věci, má kupující právo na přiměřenou slevu z ceny věci nebo může od smlouvy odstoupit.
    Vada se vyskytuje opětovně (a navíc dá se říci že i po třetí)...dále je otázka co je to větší počet vad jestli 2 tak to splňuji, ale to jsou ty právnický kličky...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.06  11:59

« Bez nadpisu

Za malou vadu ABS a problémy s okny ti nikdo auto nevymění. To už se tu řešilo mockrát! Ale hodně štěstí
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.06  11:53

« Závady na vozidle Fábia

Rád bych se s Vámi podělil o pár zkušeností co se týká závad na vozidle Škoda Fabia. Jedná se o 1 rok staré vozidlom 1,2HTP 40kW ve výbavě ambiente.
    Během tohoto krátkého období kdy mam na vozidle najeto cca 10 000km jsem navštívil servis již několikrát a to následovně (datováno od zakoupení vozidla):
    - po cca 2 měsících nešlo elektronické stahování okénka u řidiče (opraveno)
    - po cca 4 měsících se začala občas (3 x z 10 nastartování) ozývat výstražná signalizace (3x zapípání… v servisu po diagnostice konstatovali, že je vůz v pořádku (zrovna se to neozvalo) mam sním jezdit dále a až se závada o5 projeví tak mám přijet
    - po cca 5 měsících to samé závada nalezena (vadná řídící jednotka ABS), až přijede technik ze Škodovky (do 7 dnů) tak mi to opraví (nechtěl jsem jim tam nechávat svoje vozidlo, aby mi s mým autíčkem nějakej šoumen jel do Ml.Boleslavy)
    - po cca 6 měsících příjezd technika - vozidlo opraveno
    - po cca 11 měsících dvě závady najednou…nelze zamykat všechny dveře od spolujezdce (zamknou se pouze dveře na jeho straně), nelze stahovat okýnka (tlačítkem ani klíčem), vyjádření autoservisu – závada způsobena necertifikovaným autorádiem (podotýkám, že to bylo autoradio SONY-žadnej šmejd z tržnice) po vymontování autorádia závady zmizely
    - po cca 12 měsících opět stejné závady jako o necelý měsíc dříve, avšak nemám namontované žádné autoradio (jedu do servisu a jsem zvědavy na vysvětlení jak mi může nenamontované rádio způsobovat poruchy - týden před vznikem závady jsem byl na Garanční prohlídce a vše bylo O.K. )
    Závěr chci vyreklamovat celé vozidlo, tahle četnost závad není normální a jsem zvědaví jak to dopadne…
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…