Závady na vozidle Fábia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
"-- skrytý --" 03.02.06 17:07
« Bez nadpisu
Aha, kolega :-) Vela stastia pri rozborke/zborke...!
Jasne, dajake mudroty co som popisal ohladom montaze klimy by si mohol najst na yahoo fore (dam link ak treba) a fotky... no vtedy som nedisponoval digi fotakom a tak som porobil zopar tragikomickych fotiek mobilom. Najlepsia je ta, ako predok Fabie zacina blokom motora... A druha najlepsia je kompletne odstrojeny interier po palubovkou az na plech... Priatelka neverila, ze o mesiac na to pojdeme TYMTO autom krizom cez Europu... -
« Bez nadpisu
tv: huh...jdu se tezce zastydet a schovat hlavu do pisku...ja jsem totiz uplne stejneho vzdelani :*) no nic, na jaro obejdu vrakoviste a najdu si taky klimu, fabku hodim v praci do garaze, budu jezdit na kole a montovat, at to mam do leta hotove >:D Mas nekde odkazy, navody, fotky nebo tak neco? -
"-- skrytý --" 02.02.06 22:22
« Bez nadpisu
Hej, trvalo to cca 4 vikendy, ale druhy krat by mi to zabralo menej ako polovicu casu. Uz som to tu na tomto aj inych serveroch rozoberal mnohokrat, niekedy sa az cudujem, ze este ostali nejaki ludia, ktorych som tym este neotravoval :-)
Nie som zakukleny mechanik, som ing. ekonom s trochou zaujmu o auta... a dost zakorenenou predstavou, ze autorizovani "doktori" su dostatocne kompetentni akurat na peciatkovanie servisnych kniziek... -
"-- skrytý --" 02.02.06 14:22
« Bez nadpisu
Ja som mal takisto na Combi MPi 50kW, MY02 iba drobnosti a detske zavady. Uznavam vsak, ze pre ineho by to mohol byt problem typu "kram sa kazi". Bolo to:
- odisiel teplotny snimac vody, znama vec. Novy stal cca 600Sk, oprava vlastnorucne za 15 minut.
- zostal visiet spinac brzd, brzdy svietili o dusu. Za pol hodinku som to mal vlastnorucne opravene, stacilo nastavit spinac, naklady 0,-Sk
- ostalo svietit zlte svetielko diagnostiky, siel som do servisu, tam povedali, ze treba nechat auto, budu vymienat, zistovat,... Vtedy som este nemal VAG, ale vymamil som z nich papierik z VAS-u, tam jasne stalo, ze vyhrievanie sondy je v keli, takze hodinka merania a rozoberania, nova lambda za 1200Sk a praca vlastnorucna
- odidene tycky stabilizatora. Nove cca 2000Sk (nepamatam uz), praca na parkovisku pred domom spravena za pol hodinu.
- odideny predzosilovac anteny, prevdepodobne od statickej elektriny, nakolko som casto daval antenu a (neoriginalne) radio prec. Podobne prerusene vedenie v konektore antenneho kabla. Opravene za tri hodinky vlastnorucne.
- niekolkokrat odidene ziarovky v prednych svetlach, znama vec u prvych rocnikov
- raz ma chytila sajba, rozobral som pol auta a namontoval si vlastnorucne originalnu klimu z rozbiteho auta. Odvtedy som mal aj tu klimu :-) a uz som nic nelutoval.
Okrem toho som za 90tis. km a 2.5 roka nerobil nic viac. -
« Mé zkušenosti
Také mám své zkušenosti s Fabiemi - mám již třetí služební:
1. Hatchback 1,4 MPi 50kW Classic - tahal jsem ji do 80tkm
2. to samé do 90 tkm
3. současná Combi 1,4TDI/55kW Ambiente - dnes najeto kolem 50tkm.
Zkušenosti: na žádné z nich jsem za tu dobu neměl žádnou závadu (kromě lehkých poškození - čelní skla, zrcátka apod.). Nevím, jestli mám takové štěstí na dobré kusy, ale fakt nic.
Jinak spotřeba u obou MPI byla dlouhodobě 7 litrů (v zimě 7,5), teď s TDI dlouhodobě 4,8 - 5,2 l. Je fakt, že se k nim chovám jako k vlastním a zbytečně je neničím.
1,4 MPi jsou potvory líný, ale většinou jsem jezdil sám a nebylo to zase tak zlý. Zase byly pěkně tiché.
Současná 1,4 TDI - celkem nepříjemně hlučná, ale jinak po provozní stránce slušné (slušná akcelerace a pružnost, výborná spotřeba - při předpisové jízdě po lepší silnici 3,5-4l/100km). Při mém cestování (50tkm/rok) se firmě nakonec i drahý motor TDI vyplatí. Výbava Ambiente mi připadá "tak akorát", akorát by neškodila klima.
Prostorově je fabia prostě malé auto. Ale prostor na předních sedadlech je perfektní (mám 190 cm), sedačky jsou výborné. Sedět sám za sebou je samozřejmě problém.
Jinak mě dokážou pobavit chudáčkové, co dokážou roztrhat na cucky jakékoliv jiné auto, než "to jejich". Fakt je, že dneska už je většina prodávaných aut na slušné úrovni (včetně všech škodovek) a každý si prostě koupí to, co mu vyhovuje. Nic víc, nic míň.
Honza -
"-- skrytý --" 02.02.06 11:16
« Bez nadpisu
Moja priatelka s Fabiou presla bazanta. Hovorim jej: pozri, bazant 100m pred tebou. OK. Hovorim pozor, mozno neodleti. Dobre. Prask-prask, kurnik CO TI HOVORIM, ZE DAVAJ POZOR?!? Ani nespomalila, mala asi 90kmh na tachometri.
Bazant asi KO, ale na Fabke ani skrabanec. Na prve pocutie som tipoval minimalne zopar mriezok polamanych, mozno hmlovka?
A priatelka potom pol hodinu oplakavala bazanta...
Inac s tou srnou, presne taky pribeh sa stal aj mojmu byvalemu sefovi. Policajti s*ali na to, ze auto je nepojazdne, ze treba vypisat papiere apod., vonku prsalo... Kde je srna? Tu. Dobre, cakajte. Sef sa pyta a naco? Pan je nespokojny? Poskodili ste majetok statu, drzte hubu. A uz debnicka, nozicek, masko na veceru. Po hodinke, ked sa vratili policajti spat, dostal sef aj ten protokol... -
« Bez nadpisu
Liska je jeste dobra ;-) Sestrelil jsem srnu ve 100kmh... to byla rana,ze jsem myslel, ze to auto rovnou necham odtahnout. Navic strasny smrad (pak se zjistilo, ze jeji vnitrnosti proletely az do motoroveho prostoru-chutovka). A kupodivu,jen spodni plast narazniku?!? Docela si tim u me fabka ziskala respekt. Nejvetsi sranda na cele veci byli ti vesnicti policajti, kteri prvni k nehode. Jejich prvni otazka byla "Kde je ta srna?" a hned si ji sli nalozit - asi pak meli srnci hody :)) -
"-- skrytý --" 02.02.06 10:16
« Bez nadpisu
Auta su loteria - moze byt najkvalitnejsia znacka na svete a predsa urobi zly kus. A moze byt aj najhorsi koreec a 95% produkcie nema absolutne ziaden problem. Ak raz trafis zly kus, tak je to smola...
No a v tomto pripade potom velmi vela zavisi od servisu, na aky trafis. Ale to plati v zivote uplne vseobecne, ked raz clovek trafi na blbecka (na akejkolvek strane priehradky alebo v akejkolvek situacii), tak je problem...
PS: tiez mam(e) Megana II GrandTour s cca 14 tis. km a zatial uplne ziaden problem okrem sprostej lisky, ktora sa vybrala na jej poslednu cestu v zivote pri -15 stupnovom mraze. Novy naraznik, hmlovka a zopar plastov okolo... -
« Bez nadpisu
Hm, trampoty Toma69 sleduju velmi peclive,prosel jsem jeho web i tu reportaz, stejne jako to, co psal tady na foru. Mam k tomu dobry duvod-fabka pujde za par mesicu do sveta a co dal? Bud OII combi nebo Megane Grandtour nebo Focus Combi... Skoro by me Tom69 nahlodal,ale mame na firme OI TDI 81kW a Megane 1,5 dCI (tusim 66kW). Oktavka je hlucna svina, fakt neco pro me usi. Nejde jen o motor, zadni loziska zatim hucely v kazde oktavce, kterou jsem zkusil. Na druhou stranu, oproti Meganu mi jizda Oktavkou prijde spis jako s tezkym tankem, mam v ni pocit vetsi jistoty. Megan mel poruchu turba hned po par set km, ale ted uz seka dobrotu a blizi se mu 45 tis. km. Tak si rikam, ze az takovy smejd to nebude. A ruku na srdce, je pri nizsi cene mnohem lepe vybaveny, nez OII...
Co se tyce reklamace, nevim. Ja byl sice durazny, ale rozhodne jsem nepredvadel zadne zachvaty vzteku nebo jine "opicky". A podle toho, co pise Tom69 mam dojem, ze jsme delali totez. Asi jsem mel jen vetsi stesti na servis. -
« Závady
No možná jsem měl být důraznější...Mám fabii 1,2 mocných 40kW. Po pár dnech začalo vrzat pravé přední kolo při nerovnostech, vrzaly dveře u řidiče a nějaké další prkotiny. Přivezl jsem a za dopoledne to odstranili (prý výměna vadného dílu v pérování). Pak to ale začlo-po ujetí cca. 5 tis. Km začalo auto na neutrál předvádět divné "cvakání", které zmizí po sešlápnutí spojky. Před nějakou dobou mi nezávislý servis tiše sdělil, že to je pravděpodobně záležitost klecí ložisek v převodovce a prý je to bolest ještě z dob prvních Felicií...a prý nechápe, proč se k tomu Škoda vrátila. Kdybych to tehdy věděl, nechal jsem to plavat.
Ale co - s tím klapáním jsem dojel do servisu. Závadu ostranili - prý něco na 3. rychl. stupni, trvalo jim to dva dny (dali mi zadarmo náhradní fabku 1,4 - ta moje mi přišla do 100kmh živější?!?). Přebral jsem auto a odjel. Po pár měsících to začlo znovu.
Tentokrát to neuznali a dali mi oficiální stanovisko podpořené Boleslaví, "že se jedná o standardní chování tříválcového motoru". No sakra, aby to znělo jak vychrochtaný deset let starý diesel...to mě nas...li.
Šlápl jsem na krk autosalonu, který mi to prodal. Pokus o opravu, stále totéž...pak zkoušeli tvrdit, že to není závada (smůla, jednou ji tak uznali a mám na to papír-navíc ten papír tvrdí, že ji odstranili). Pak vyměnili spojku. Zkrátím to-byl jsem dost tvrdý a skončilo to výměnou převodovky. Celou dobu mi tvrdili, že je to normální, zvuk není TAK výrazný (to mají pravdu, pro většinu lidí není, ale jak k tomu příjdu já, s téměř absolutním hudebním sluchem?) a na funkci to nemá vliv. Navíc prý to bude stejné s novou převodovkou. A výsledek?
S novou převodovkou je to úplně totéž :)))
Teď mi řekněte - byla to vážná závada? :? -
"-- skrytý --" 26.01.06 18:58
« DEČKA NA FABII
Ta dečka se podle mně používá hlavně u verzí s naftovým motorem , který se sám osobě pomalu zahřívá, takže v mrazech by byl motor dlouhou dobu studený, voda v chladiči by byla furt studená, takže by to mělo trošičku pomoct, u benzinu je to zbytečné ;-) -
"-- skrytý --" 25.01.06 10:30
« to NiceOne
Jo dík NiceOne za fotku masky já totiž nevědel ani jak vypadá tak sem rád za odkaz .A k čemu je? právě na to sem se chtěl zeptat proč ji někdo vyrábí z jakého důvodu jestli to má na něco vliv.já mam po Š120 L fabii1.2 12Va tak to tu můžeme probrat bo mě to zajímá .dík všici.