KIA Sorento 2.5 CRDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

23.01.06  17:29

« Re: Re:

Jak je to konkrétkně v případě KIA SORENTO to bohužel nevím.
    Jinak obecně lamelové spojky jsou ovládány různě. Princip vám můžu popsat i různé systémy, ale jak je to u sorenta konkrétně nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.06  11:36

« Re:

Díky za info, ale ještě něco - ty lamelové spojky v difu jsou řízeny elektronicky?
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.06  11:15

« Bez nadpisu

Torsen tam 100% není. Je tam podle mě jen tzv. LIMITED SLIP - český ekvivalent je "diferenciál se zvýšeným třením". Nejedná se o samosvorný diferenciál v pravém slova smyslu jde spíš o diferenciál se "zvýšenou svorností".
    Já předpokládám, že se jedná o samosvorný diferenciál s lamelovými spojkami.
    V praxi jsou názory mezi vyznavači SUV tak 60:40 pro (je dobré ho mít). Mezi offroaďáky je pohled na něj zcela negativní (jako na cokoliv co nemá 100%uzávěrku :-) ) zejména kvůli tvz. vrtění zadkem (někdy též "efekt rybího ocasu") střídavě totiž hrabe tu pravé tu levé kolo což není úplně ono nacházíte-li ze v nevýhodné situaci na svahu kopce... Navíc v extrému nefunguje vůbec (jedno kolo ve vzduchu).
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.06  10:33

« Pohon

samosvorný zadní diferenciál - vzadu je Torsen?
  • 00 Reagovat !

foto

14.01.06  10:28

« Bez nadpisu

Nejsem obchodník takže nemůžu fundovaně posoudit ceny. Nikdo neví jak se bude chovat sorento po 150.000km. Pokud bych ho kupoval tak jedině nové zde v ČR a nebo lehce jeté kupované zde u autorizovaného prodejce. Pokud máte cca 700.000kč a nemusíte mít nové auto tak RAV4 je ve vaší cenové hladině. Doporučuji prodejce Emil Frey - Stodůlky, je tam velmi slušná nabídka nových i ojetých vozů. Pro odpověď na otázku jaké SUV koupit je potřeba odpovědět si na pár otázek, např. Chcete vzhled SUV? Permanentní pohon 4x4? Dobrou průchodnost terénem? Jakým terénem? Pokud si odpovíte tak se vám nějaká značka třeba sama nabídne. Při vašem nájezdu km ročně se už asi vyplatí dieslový motor. Jinak bych k zvážení doporučil také takové "SUV" spíš crossover subaru legacy outback. Ale jak říkám záleží co chcete jestli vzhled (image) SUV nebo jiné přednosti této kategorie.
    Sorento je velmi pěkné SUV a pokud nepotřebujete jezdit rychle tak myslím, že nabízí i pohodové svezení.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  23:56

« Re: Re: KIA Sorento 2.5 CRDi

Dobrý večer. Děkuji za vaše zkušenosti s tímto autem. Já jsem v situaci, kdy se rozhoduji, co si koupit. V současné době jezdím s fabkou TDi. Potřebuji ji vyměnit a chci si vybrat auto v třídě SUV. Denně dojíždím do Prahy, najedu cca 90km denně. Mám celkem omezený finance a maximum, které chci investovat, je 700tis. Jezdím tak 3x do roka na hory. Co si myslíte o nabídce na těchto stránkách?
    Na TOYOTU RAV 4x4 nemám, jedině pokud by se dalo sahnat něco v EU jako dovoz, ale s tím nemám zkušenosti.
    h :arrow: ttp://www.aspauto.cz/ Hezký večer ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  22:53

« Re: KIA Sorento 2.5 CRDi

Měl jsem Sorento půjčené na testování do terénu a jezdilo na SUV velmi dobře. Můžu poslat video. Jinak na silnici žádný dravec a jako přilepené taky nesedí. Měl jsem variantu s pohonem zadní nápravy a připojitelným předkem. Variantu TOD 4x4 jsem bohužel netestoval. Takže na sněhu nebo mokrých kostkách klasické (horší) jízdní vlastnosti, ale jinak OK. Interiér trochu levnější, nic moc. Např. umělá hmota nalakovaná /nebo co/ na chrom. Brrr. Převodovka dobrá, motor vcelku taky. Spotřeba nevím, ale podle papírových hodnot dobrá. Pohodlné cestování, ale max. rychlost asi 170km/h. Průměrně jsem ale na D1 do Brna nejel víc než tak 150km/h. Do kopců ztrácí sílu a to jsem byl sám (prázdné auto). V celku bych řekl dobré SUV pro rodinu a občas pro taťku na výlet do terénu. Na terén je velmi dobře vybavené - redukce a samosvorný zadní diferenciál (mezinápravový nemá takže jakoby 100% uzávěrka). Je jasné, že jsou lepší offroady s uzávěrkama a lepší světlou výškou, ale za kolik...?
    V cenové kategorii podle mě nemá větší konkurenci.
  • 00 Reagovat !

foto

06.01.06  11:43

« KIA Sorento 2.5 CRDi

Máte někdo zkušenosti s tímto autem? Dizajn je fakt hezký. >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…