Ford Galaxy 2.3i 16v - 107kW
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
"-- skrytý --" 30.12.2005 18:26
« Re: Ford Galaxy 2.3i 16v - 107kW
je sice pekny ze to opravis za hubicku ale to ze to nemusis spravovat moc casto je podle me k nezaplaceni...jestli je vazne tak poruchove a jeste k tomu ma najeto 120 000 tak doporucuji nebrat a kdyz uz tak jenom s tim ze bylo garazovane dobre se o nej pecovalo apod...ale ja byt v teto situaci tak radsi nejdu do tak nejiste koupe...pri kupovani ojetin je nejdulezitejsi se neunahlit...ale zase kdyby to bylo vazne dobry kousek...nevim ohledne ojetin se na foru dozvis akorat jak moc je poruchove ale vetsinou stejne nakonec rozhoduje stav toho konkretniho vozidla ve skutecnosti...hlavne se neunahli ;-) -
« Re: Ford Galaxy 2.3i 16v - 107kW
Caw,ja mame v rodine Ford Galaxy 1,9TDI GHIA 150PS(VW motor, na slovensko sa tento model nedováža), r.v. 04, kupene v Belgicku 06/04 a nie je s nim ziaden problem. vsetko je v poriadku, obrovsky priestor, super podvozok, ktory Ti ucaruje(povedalby som, ze je az sportovy...)a spracovanie na velmi vysokej urovni. ja by som do tohto auta benzin nedal, bude mat velku spotrebu. tento diesel 150PS je velmi zivy a usporny, priblizne zere na trase Brusel-Velky Krtis 7l a nikdy ho nesetrime a na dialnici co je mimo slovenska vkuse dostava riadnu nakladacku...mam len pozitivnu skusenost s tymto modelom.ak nieco tak sa ozvi, rad pomozem.-
« Re: Re: Ford Galaxy 2.3i 16v - 107kW
TheWickerman: No, problémem je, že tchán naftě prostě nevěří a nijak se mi ho nedaří přesvědčit, že není tak špatná. Chce prostě benzín i za cenu, že bude jezdit za 10-13 l. :-( Každopádně až se konečně rozhodne a něco koupí, tak se určitě s pár dotazama ještě ozvu.
To LooCh: A jak je to s přední nápravou po takové porci kilometrů? Slyšel jsem, že dost trpíMáš tam pořád původní?-
« Re: Re: Re: Ford Galaxy 2.3i 16v - 107kW
preco neveri nafte?do aut tychto rozmerov by som fakt nic ine asi ani nevopchal. s tou napravou, zatial po cca 55 000km no problem.
« Re: Ford Galaxy 2.3i 16v - 107kW
Ahoj. Mam temer presne to auto, na ktere se ptas. O rok mladsi, ale vic najeto. Mame ho rok a pul, kupovali jsme ho s najetymi 145t km, dnes mame o 20t vic. Mechanicky nema zadny problem. Motor je vykonove tak akorat na tak velke auto, zadny zavodnik, ale zase ne louda a v prumeru jezdime za 10l/100 km. Co se poruchovosti tyce, myslim, ze je opravdu kus od kusu, ale to plati i u alternativnich aut (Sharan nebo Alhambra). Nas pred koupi mechanik v orig. servisu Ford, kam jsem si to pro jistotu odvezl, upozornil, ze bude treba udelat brzdy a vyfuk, jinak, ze to je v cajku. To jsme skutecne delali, ale az temer po roce jezdeni a cca 14t km. Jedine, co se pokazilo samo byl motorek zadniho sterace a spinac svetel. To jsou ale spolecne dily s VW, takze tomu se neubranis zmenou znacky. Slysel jsem od kamose, ze snad Scorpio se stejnym motorem melo uz v cca 125t km problem s hlavou, ale nevim, jak relevatni je to informace. Taky jsem na vlastni oci videl noveho passata, kteremu po 5ti tisicich odeslo turbo. A to jsou v zebrickach spolehlivosti pomerne vysoko. Jestli chces mit jistotu, kup si janponce, ale tech v teto kategorii moc neni a kdyz, drzi si cenu vysoko ... sam jsem takovyho tehdy hledal.
Takze si hlavne auto nech poradne prohlidnout v nezavislym servisu a pak mej hodne stesti. U ojetiny nikdy nevis, co se muze stat. Kdyz se pak u takhle draheho (tohle auto novy stalo cca milion) neco vysype, je to ranec a toho se taky samozrejme bojim. Drzme si palce!
PS: Všem všechno nejlepší do nového roku!!! :D