Co je to GT, GTS, VTR, VTI, DTM, ST?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
"-- skrytý --" 30.12.2005 08:20
Co je to GT, GTS, VTR, VTI, DTM, ST?
...tuhle se mě kolega ptal, co je to vlastně GT? Golf GT, Porsche Carrera GT a tak? jestli to je nějaká třída, jaké to má vlastnosti...závodní kategorie? Tak nevím. Ford pak přijde s ST...neví někdo s těma zkratkama poradit? Citroen pak má VTR....-
"-- skrytý --" 30.12.2005 09:16
« Re: Co je to GT, GTS, VTR, VTI, DTM, ST?
co viem:
GT - Gran turismo
ST - Sport technology
DTM - Deutsche Tourenwagen-Meisterschaft
VTI - bude nieco ako Variable Timing
skratka kazdy vyrobca chce odlisit svoje sportove modely vyvodene od beznych
--- atd. pozriem google, a potom sem napisem.
-
-
"-- skrytý --" 30.12.2005 16:04
Bez nadpisu
Myslim, ze zrovna to GT nema zadne specifiske vykony, proste jde jen o zvyrazneni, treba golf GT ma 1,4l motor, byt s vykonem 170 koni-
"-- skrytý --" 30.12.2005 18:17
« Re:
zkratka DTM podle me do teto skupiny nepatri...je to pojmenovane podle zavodniho serialu DTM a navic ho pouziva jak audi tak mercedes...audi to pojalo jenom jako a ctyrku s peknym bodikitem(karbonove lizatko a odtrhova hrana, trosku jiny zadni naraznik...nevim presne) a motorem se vstrikem FSI kdezto MB...vlastne hlavne AMG se na tom opravdu vyradilo...na MB je test na www.carauto.cz a tusim ze tam je i ta A4 DTM, opel toto oznaceni nepouziva...este aby >:D jinak ten motor v Golfu GT si to oznaceni zaslouzi dostat ze ctrnactistovky takovy vykon je podle me slusne...hlavne kdyz se podivate na tu spotrebu...holt dvojite preplnovani je dvojite prelnovani ;-)
-
-
mezek 31.12.2005 17:20
Bez nadpisu
Ještě mi v tom chybí "rychlá" zkratka HTP. To je vlastně GT Fabia... >:D >:D :D -
-
"-- skrytý --" 02.01.2006 08:48
GT
Tak jsem popátral - GT - nejde o "sportovní" specifikaci, nebo o nějaká přesná pravidla, co to musí splňovat; tedy v souladu, co se psalo dole; jen pro doplnění grand turismo - tedy třída, která je označením pro "rychlý cestovní vůz", alespoň tak to vysvětlili v Auto7, jde o vžité označení někdy od pol. min. století. -