Ruční mytí vs. myčka
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
matuS 27.12.05 09:15
« Re:
ta bezdotykova linka uz dlho nefunguje, manici umyvaju rucne komplet cele auto, aj ho rucne vytru jelenicou.
ad kefy - ten lak nieco musi vydrzat. ako som pisal, pokial nejdes na umyvaciu linku za 5 korun, tak tam nemaju take draty aby to poskodilo lak.
opakujem, otec umyva auto len rucne (plati za to) a ma jemne (kruhove) skrabance, ja si moto umyvam sam, a mam tiez jemne kruhove skrabance, C5 chodi len na kefy a ma iba jemne kruhove skrabance. -
« Bez nadpisu
Zaleži na pristupe...Niekto bere auto ako spotrebak, niekto sa s tym hrajka...
Na tej OMW je bezdotyková linka s tym, že Ti to predumyju dvaja maníci, ale ako som videl moc sa s tym nehraju...
Ak hovoriš, že neni rozdiel medzi ručnym umytim a kefami tak si ten kartač na tom bubne niekedy prezri... ;-) -
matuS 26.12.05 15:40
« Re: Re: Re: Re:
ako som pisal, rucne umyvam iba motorku - modra metla. pouzivam iba znackove pripravky, mam dobru "hubu", mekke bavlnene handry.
staram sa o tu motorku ako o decko, to si nevies predstavit, a napriek tomu tam tiez tie jemne skrabance su. tomu proste nezabranis.
bruno> suhlasim s tym, ze ak umyvas auto kazdy tyzden, tak po 3 rokoch sa rozdiel v laku ukaze.
ale ak umyvas auto raz mesacne, tak je srdecne jedno, ci sa umyva rucne alebo na kefach (teda pokial sa nejde na kefy do umyvarne Jurki za 50sk)
otec dava auto rucne umyvat na OMV na vajnorsku. -
"-- skrytý --" 26.12.05 13:33
« Re: Re: Re:
matuS, ako tu bolo spominane, zavisi aj od huby... aj od toho, ci je auto poriadne vystriekane od prachu a tiez od pohybov pri umyvani i lesteni. cierne farby sa nesmu umyvat kruzivymi pohybmi. len vodorovne, resp. horizontalne. detto pri lesteni/voskovani.
na 307sw som mal tu peknu blodozelenu metalizu, vyhradne som to umyval rucne. ale raz som surne potreboval mat ciste auto zvonku a na jedenj umyvarke rakuskej cerpacky som to nechal umyt. vysledok? vcelku fajn, az na zadny naraznik - ten vystupuje od auta a nez to tie senzory stihli zaregistrovat, tak ho krasne obrusili... auto bolo preumyte wapkou.... -
"-- skrytý --" 26.12.05 11:11
« Zkusenost
Já mám nové auto, koupené v červnu 2005 a myju ho ručně s pomocí wapky, houby a šamponu. Jednou jedinkrát jsem ho dal do myčky, a nafackoval bych si za to !! Na laku jsou viditelné škrábance, na předních a středních černých sloupcích je to vidět obzvlášť. Takže už nikdy myčku, nebo když, tak to musí být ta hadrová, ale nevím jestli někde v Praze nebo okolí nějaká je. -
PP. 25.12.05 19:27
« Bez nadpisu
Mám dobrou zkušenost s "Autošamponem s voskem" o fy. Carline (www.carline.cz) za pár korun.Výhodou je jednoduchost použití-stačí jen umýt,opláchnout a nechat uschnout,leskne se to fest.
Máte někdo podobnou zkušenost a můžete někdo porovnat tento nebo podobný výrobek s tradičním voskováním jelenicí.Výsledek je totiž stejný,jen té práce je o mnoho méně :-) . -
« Bez nadpisu
"Pavučinu" ti spraví aj nevhodne zvolená špongia...
Je to každého vec či auto umýva alebo na to prdí, ale ak niekto povie, že nevidí rozdiel medzi lakom, ktorý sa umýva ručne a tým , ktorý chodí na "kefi" je buď ignorant , alebo má šedý zákal...Tri roky som vlastnil ručnú autoumyvárku tak viem o čom hovorím.
Najnenáročnejšia na udržbu je strieborná metalíza.Uplne peklo je lak čierny, ten je pekný snaď len nový v showroome. -
« Bez nadpisu
Nadhodil jsem tohle téma proto, že mam stříbrnou Oct I asi tři roky starou. V myčce byla asi tak 3x jinak jí meju převážne ručne (kartáčem a hodně pěny do vody) a asi tak 2x do roka to ručne voskuju. V zimě když je hodne špinavá nebo od soli tak to stříkám jen WAPkou a nemeju. Přesto všechno je na autě pod určitým úhlem světla vidět jemný škrábance a kola. Netuším z čeho. Díky za odpovědi. -
matuS 25.12.05 13:12
« Re: Re:
auto umyvam v umyvacke, za prve je to spotrebak, za druhe mam tam svetlu metlu, takze skrabance na laku vidiet niesu.
zato motorku cistim sam a poriadne.
PS: otec ma tmavu metlu a skrabance (take tie jemne kruhove) je tam vidiet, auto ma rok a umyva ho vyhradne rucne, takze fakt v tom nevidim rozdiel ci kefy alebo rucne. -
« Re:
myslim, ze nie len po jazde v terene ale aj pri beznom jazdeni v meste je na aute mastny film a ono to ten sampon proste potrebuje, aby to zliezlo dolu a to auto sa lesklo a neboli na nom smuhy... to nehovorim o diskoch samozrejme...
a co sa voskovania tyka, 3-4 krat do roka zabijem jedno popoludnie tym, ze auto navoskujem klasickym tvrdym voskom, pouzivam TurtleWax zeleny na metalizovane laky a obcas aj ich sampon s voskom. no a v poslednej dobe co som kupil toho tlakoveho Karchera tak ako som spominal tie original pripravky k nemu...jednym z nich je aj tekuty vosk co sa dava po umyvani a mam s nim paradoxne lepsiu skusenost ako s tym klasickym- kvapky sa okamzite rozbehnu a auto je za chvilu suche, netreba ho uz ani utierat jelenicou... -
« Bez nadpisu
Teda koukam jak blazen, mam auto stary 10 let, saab 900S nikdy, opakuji nikdy jsem nepouzil saponat nebo neco podobnyho. Cele ty roky podctive navoskuji tak 3x rocne a pak staci jen cista voda na umyti. Peken nejdriv oplanoucht wapkou a pak omejt kartacem a setrit kuzi. Lak jako novy. Nikdy jsem nepochopil na co pouzivat saponaty nebo jiny hovadiny. Ano na musky na svetlech a sprednimnarazniku pouziji nejake to svin... ale to jen z lehka a vsechno jde hned dolu. -
« Bez nadpisu
Páni, sam som jeden čas ručnu autoumyvárku vlastnil a moj názor je, že na "kefy" by som nešiel so svojim autom nikdy.Ono je to na laku poznať už na novom kludne trojmesačnom aute.Sú tam krásne "pavučiny" vidieť.
Maximálne chodiť do bezdotykovej umyvarky, alebo na WAP.Ale oplatí sa priplacať za ručné umyvanie.
Čo sa týka mušiek, uplne super je na to ženská pančucha, ide to krasne dole bez škrabancov. -
"-- skrytý --" 23.12.05 20:11
« Bez nadpisu
Ahoj kluci a holky. Já se svěřím se svým systémem mytí, nešamponuju skoro vůbec, na okna od much, když nejdou jinak, používám intenzívní čistič pro karavany (mám ho v sortimentu), ty slézaj samy. Nejdřív auto ostříkám wapem poctivě kolem dokola, mušky vymáčím a pak se k nim vracím. Od Riwawu mám takovej sajrajt na ráfky, to se nastříká pak ta špína sleze i zevnitř, kam se hadr nedostane. Když je to vostříkaný od kamínků a soli atd, zajedu zpátky do garáže a do malýho kyblíku asi 5 litrů si dám čistou teplou vodu a takovou měkkou utěrkou od Viledy celý auto utřu dosucha ten hadr jen peru v tý teplý vodě. To musim udělat, protože máme ve studni vápenitou vodu a ta jinak nechává fleky. Ten hadr je bomba, myje i plasty, za ním je všechno čistý, nevím jak je to možný, naučil mi to jeden mazanej kamarád. Je fakt, že v Praze před barákem to nejde a taky vždycky když jsem umyl auto, začalo pršet :-(
Přeju všem příjemný a pohodový svátky!!!! -
"-- skrytý --" 23.12.05 19:22
« odstranovac musiek
ten pouzivam aj ja. a po prijemnych skusenostiach na 307sw som ho aplikoval na vw polo s 10-rocnym lakom, ktory tam uz asi nie je... po vysuseni vozu som zistil, ze mi na aute ostali hrozne flaky... pouzil som lestidlo, vosk, dokonca i brusnu pastu... nic, je to tam stale.
takze pouzivat iba na lakovane karoserie!
taktiez umyvam auto na dvore s odspadovanym povrchom do kanalizacie... -
« Re: Re: Mycka vs rucni myti
ja mam pred garazou vyspadovanu plochu s vypustou do normalnej splaskovej kanalizacie a tam auto umyvam, takze si nemyslim, ze by som nejak extra spinil okolie svojim umyvanim. nakoniec to aj tak odtecie do mestskej cisticky...
na umyvanie mam taku chlpatu polyesterovu rukavicu, k tej mojej wapke sa da pripojit aj nadobka so samponom takze ani nehrozi ze by som tu spinu zadieral do auta hubkou. ked som raz zazil ako mi najprv drhol zrkadla a prednu masku nejakou kefou aby odstranil tie musky tak odvtedy som tam neisiel, v lete som si kupil odstranovac na musky - neposkodzuje lak, staci ho nastriekat, chvilu nechat posobit, splachnut a vycisti to perfektne.
to yoyo: odkedy mi ten * vrazil dverami na parkovisku do zadneho blatniku s trvalymi nasledkami tak ma otlcene miesta od tych kamienkov uz nedokazu rozculit... >:D
auto v podstate spotrebak je, ale to neznaci, ze sa on nebudem starat. proste si potrpim na to aby auto dobre vyzeralo, ako zvonku a tak aj zvnutra