Ruční mytí vs. myčka
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
« Re: Mycka vs rucni myti
...u nás v Ostravě samoobslužné myčky jsou, jenže podle mě je celkem jedno, jestli si člověk zadírá do laku prach houbičkou nebo kartáčem. V kartáčové myčcce je alespoň ten oplach vodou hodně intenzivní. Nejlepší jsou podle mě myčky IMO, tam to napřed maníci vezmou venku wapkou, pak kartáčem očistí zrcátka nárazníky a taková ta exponovaná místa a pak teprve to jde do toho stroje :-) -
« Mycka vs rucni myti
Nevim zda kvalita laku po pouziti mycky ospravedlnuje myti auta rocne doma za predpokladu ze vsechny ty samponove sajrajty tecou do kanalizace urcene jen pro odvod destove vody a pochybuju, ze je mnoho lidi co si oprasuje svoje pekace doma a maji odvod spalasku z myti do odpadu ktery jde do cisticky. Co opravdu chybi jsou samoobsluzne mycky, kam si muze kazdy prijet a umyt rucne auto aniz by musel zasvinit sve okoli -
« Re: Ruční mytí vs. myčka
Sice se píše, že lakům na nynějších autech myčka nevadí, ale myslím že se po čase pozná, které auto jezdilo do myčky a které bylo myté ručně. Ale když ti popeláři protáhnou "šikovně" kontajner kolem auta, tak už je to jedno, jestli je auto ošlehané od kartáčů. Minulé auto mi v myčce poškrábal nějaký drát, s novým teď jezdím na ruční, kolem 500 Kč.
yoyo: "sledování škrábanců a poškození laku při ručním mytí" je ale to co by se mi na ručním mytí nelíbí. Znáš to: co oči nevidí, srdce nebolí ;-) . -
« Re:
obcas som tiez isiel do umyvarky ale teraz len rucne. kupil som si nedavno tlakovy cistic Karcher, mam k nemu aj original sampony a blbosti a nema to chybu. auto je vycistene perfektne, zobiere to polovicu vody co bezne umyvanie s hadicou a ked vezmem tie dve stovky co by som nechal v umyvarke s rizikom, ze auto bude poskriabane, nie je o com. teraz v tomto pocasi takto umyvam auto vzdy aspon raz za tyzden, najma kvoli tej soli... -
"-- skrytý --" 23.12.05 01:22
« Bez nadpisu
mycky... obzvlast, ak nebol voz pred tym "oplachnuty" vysokym tlakom vody (wap, a i.). to potom tie kefy v spojeni s prachom, pieskom funguju ako brusny papier.
kefove umyvarky by mali byt OK, ak su kefy nove a kvalitne. opotrebene maju roztrapkane konce a dost poskodzuju lak. lepsie je, ak miesto kartacov su latkove vlakna, ale tie su drahsie a vyzaduju castejsiu vymenu a udrzbu (chytaju dost mastnot a tak...)
ja si voz umyvam vylucne rucne (najprv vystriekam wapkou). popri tom mas aj moznost blizsie skontrolovat stav laku, skrabance...hrdzu...