Suzuki Grand Vitara
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
Lubos1>
cena pre dieslovu Grandu Vitaru je 1.009.000 SKK a vybava JLX je uplne identicka ako s benzinovym motoron 2.0i t.j.
+ koza
+ xenony
+ CD menic na 6 CD made by CLARION
+ 225/65 R17 kolesa
+ tempomat
+ elektricke stresne okno
+ a u nas je to aj vratane bezklucoveho startovania
ta uroven vybavy na nasom trhu je skutocne maximalistikcka v porovnani napr. s nemeckom kde polovicu veci nemas, kozu by som sice ja nemusel to je jedine co sa mi nepaci, inak je ta vybava aj cena super, len neviem co s tym odpoctom DPH, nemas ty nejake info? -
Lubos.1 26.01.06 10:18
« Bez nadpisu
Neviete niekto, ci sa bude dodavat na slovensky/cesky trh dieselova Grand Vitara s rovnakou vybavaou ako ma 2.0 benzin, tzn. koza, xenony. imitacia dreva atd.? Na zapadnych trhoch je takato kombinacia mozna, jediny rozdiel je, ze dieselova verzia ESP ma, ale nema bezklucove startovanie, u benzinu je to naopak. -
« Bez nadpisu
no na Slovensku som sa dnes dozvedel, ze vraj odpocet DPH mozny nie je, tak neviem tym padom mi to auto uz nepripada zaujimave bohuzial. Inak aka je u Vas v Cechach vybava Grand Vitary s tym dieslovym motorom? Na slovensku sa za 1.009.000 SKK s DPH predava komplet aj s kozenym calunenim, to by som zase ja napriklad nechcel ale inak sa to kupit neda, len 3-dv. verzia ma latkove potahy. -
« kolíčkový diferenciál
4L znamená v drtivé většině případů vsunutí redukce k zapnutému přiřaditelnému pohonu všech kol. Je to potom pohon jako s uzavřeným mezinápravovým diferenciálem a navíc se zařazenou redukční převodovkou.
Jinak jak jsem si četl zdejší diskuzi o tom záhadném diferenciálu tak mě přišlo na mysl jestli se nejedná o tzv. "vačkový diferenciál".
Je to tzv. samosvorný diferenciál.
Funguje asi takhle:
Mechanismus diferenciálu se skládá z unášeče kolíků (kluzkých kamenů). které se pohybují v unášeči a z vačkových kol s hnacími hřídeli vozidla. Podle uspořádání se dělí vačkové diferenciály na radiální a axiální. Vnitřní tření kluzných kamenů v jejich vedení a na stykových plochách je určeno tak, že při nestejné adhezi jednoho z kol nápravy (jedné napravy při použití jako mezinápravového diferenciálu) vznikne samosvornost.
Jednoduše řečeno, tento druh diferenciálu umožní pomalý prokluz kluzkých kamenů a unášečů (např. při jízdě zatáčkou), rychlý prokluz, např. při protočení jednoho z kol, však nedovolí. Tyto typy samosvorných diferenciálů se však v dnešní době už nepoužívají. Nebo ano?
Já osobně jsem to neviděl. Něco jako "čelní diferenciál" - ten snad používá jenom Tatra? Nevím.
Myslím, že něco podobného tu někdo taky popisoval.