NOVÁ HONDA CIVIC
"-- skrytý --" 15.02.07 14:28
Tak přeci jenom když srovnám Honda a Kia, tak každá automobilka má tu startovací čáru někde jinde a prochází úplně jiným vývojem. Když porovnám Toyotu a Hondu, tak je to zase někde úplně jinde, ale už mi to dilema přijde spíš jenom o designu - chceš extravaganci = Honda; chceš usedlejší auto, kterého si málokdo všimne = Toyota. Je to dost jednoduchý ne? ;-)
PS: Jo a Turecko jsem do toho zatáhnul už jenom proto, že se tam vyrábí Honda City a myslím, že i Civic Sedan a Civic Hybrid. Navíc japonští výrobci by určitě taky radši vyráběli v Japonsku, ale legislativa EU je neúprosná... -
"-- skrytý --" 15.02.07 12:14
Děkuji za informaci, která pro mne není žádnou novinkou, ale opakování je třeba=matka moudrosti ;-) O výrobku z Turecka jsem se nebavil, neb to není ani v EU.Bavil jsem se o GB a Slovensku.Vždyť mi posíláš odkazy na to,že jedni dělají něco hrozně dlouho,což vím také hodně dlouho. Najednou se "stane zázrak" a někde se vyrobí hyperkvalita? Jen tak, den ze dne, lidé nahnaní z okolních kopců? Navíc placeni hůř než uklízečka zde(dle parity kupní síly).Potřebuji důkaz,jak se to mohlo stát.Proto mi z toho stále vychází vítězně auto z GB a je jedno jestli Civic nebo Auris.Když mrknu na net,tak mám pocit,že továrna s tradicí několika měsíců,shořelého auta při převozu z továrny k prodejci to nandá všem ostatním....To sotva.
Nějak ti nerozumím: já mám dilema jestli Civic či Auris a zbytek mne nezajímá.S Civicem jsou zkušenosti,jsem rád, že je dost na klubovkách,o Aurisu se nic neví,ale zde se dá na základě dosavadního usuzovat. Ale nepostřehl jsem žádné pohorovné žvásty Toyoty,jak se má svět Aurise bát.BTW:podle mne by i měl ;-) -
"-- skrytý --" 15.02.07 11:32
Pokud ti přijde od věci zmínit něco, co vytvořilo konkureční výhodu druhé největší automobilky na světě, tak už nevim. Ta firma se dostala na špičku za 50 let! V roce 55 vyráběla 8400 aut za rok! A nebyla to jenom tahle jedna "just-in-time" metoda, ale spojení mnoha prvků dohromady - investice do vývoje atd. [odkaz]
A říkat, že někdo ten systém musel zavést první... vždycky musí být někdo první, ale proč to někteří nebyli schopni okopírovat až do roku 2000? Teď se snaží dohánět konkurenci, kterou ještě nedávno ani neznali.
[odkaz] Tohle si přečti a třeba tu japonskou posedlost pochopíš ;-)
A rozdíl je v tom, že některé automobilky nechají Turky vyrábět svoje výrobky pěkně po turecku a jiné je budou nutit převzít jejich systém výroby, kontroly a pečlivosti. Anglie bude možná trošku jiný případ, tam si nejsem úplně jistý, ale vztáhnul bych to na ty Turky ;-) -
"-- skrytý --" 14.02.07 09:24
Just in time? Tos myslel? To je systém organizace výroby,jet s "nulovými zasobami"a dodávat přímo na linku,což samo o sobě není výrazným krokem ke zvýšení kvality,pokud se pomine zbytečná manipulace a možnost poškození součástky,menší plochy,žádné sklady,úspora lidí.....Někdo jej musel zavést jako první,dnes běžné i jinde.Takže to nebylo k věci,že?
Prostě mně nikdo nepřesvědčí, že Toyota nebo Honda z GB,ať je to z EU, bude výrazně horší, než nějaké auto třeba ze Slovenska.V dané třídě,aby někdo nesrovnával Q7 s Aurisem. Vyloučeno. Jistě že se budu usmívat 7. až 20. letým zárukám >:D
K Civičkovi: Kluci,profičel jsem stránečky,pár věcí ujasněno,něco našel, něco ne,zapadá to do mých představ.Díky! Pište tam dál, má to hlavu a patu.Hlavně: působí to dojmem serioznosti,ne fanatického obdivu k autu doma.Výborné!Už jsou mezi oblíbenými. ;-) -
"-- skrytý --" 13.02.07 22:52
Ano, někdo prostě postaví fabriku a ostatní se k němu chodí koukat, jak se to má dělat - viz. ten systém výroby Toyoty nebo jak se tomu říká.
Každý chce vydělávat, ale otázkou je, za jakou cenu. Já zase mám zkušenost, že jsem pracoval ve firmě, která brala zboží asi od 4 různých výrobců a všechno to balila do stejných obalů pod značku francouzského výrobce. Myslíš, že všechno byla stejná kvalita? Nenech se vysmát.
A klidně se dál škodolibě usmívej >:D -
"-- skrytý --" 13.02.07 22:30
Aha, tak to jsem nevěděl a už v tom mám zcela jasno. Já jen,abych nebyl osobní,tak si nejprve,než do auta vůbec sednu, vyzkouším na několika stejných modelech(poukud jich je tolik k mání,třeba na světové výstavě... ;-) )právě zavírání dveří, abych věděl,jestli se zabývat zbytkem auta. Třeba u O2, CivicaG8 aj. naprosto perfektní, tlumené cvaknutí. Říká se tomu sametový zvuk. Ale zažil jsem i plechové drnčení,jenže jiní výrobci. Mám uvést příklad?Dobře, nebudu.
Takže: někdo kdo dělá auta 70-100 let je holt více benevolentní v kvalitě a normách, nebo mu tam dělají lidé, třeba už 7 generace a firmou žijí, neb je desetiletí živí, zatímco jiný postaví fabriku, nažene lidi u okolí a svět se tam chodí učit, jak se to má dělat? Je to možné, ale neb se technikou zabývám, když do toho započítám i průmku teprve 35 let, tak trvám na tom, že možné to je, ale málo pravděpodobné určitě. Přece je několik výrobců komponentů pro celou pordukci.Např. Ina ve Skalici dělá skvělá ložiska a berou je hodně významní výrobci-finalisté automobilů.To bychom museli přistoupit na teorii,že někdo dělá např. turba 1.,2. a 3. jakosti.Naprostý nesmysl.
Proto ten údiv.Mohl bych napsat,že se škodolibě usmívám,ale proč to hrotit? Zázraky se prostě nedějí. Už proto, že všichni,vč. nováčků chtějí vydělávat.Pokud si někdo myslí že ne,žije v nevědomosti.
Deklarovat lze cokoliv.Papír snese vše se říkalo za bolševiků a když se tak dívám kolem sebe, občas to docela platí i dnes. :D -
"-- skrytý --" 13.02.07 19:59
« Re: je čas
Co nechápeš na různé kvalitě jednotlivých výrobců? Vždyť každý si může nastavit normy pro dodavatele jak on uzná za vhodné, takže některý plech si třeba japonská automobilka nevezme, ale vezme si ho korejská. A když se pak někde ty vůle sejdou, tak je z toho průšvih jako drnčící přístrojovka, špatné slícování atd. atd. -
"-- skrytý --" 13.02.07 15:02
« Re: je čas
Na barvy se podívej na [odkaz] a tamtéž najdeš i spoustu užitečných informací (velikost pneu,závady, atd)
Co se týká AURISE, jsem stejného názoru jako ty, určitě je to povedené auto a má budoucnost ;-) Dle mého názoru, je věcí té které automobilky, jak dbá na přípravu a průběžné školení svých zaměstnanců a je jedno jestli je to Turek, Arab, Maďar,Slovák nebo Čech. Také má každá firma, nejen automobilky jiný přístup ke kontrole kvality odvedené práce svých zaměstnanců, tam bych hledal jádro pudla ;-)
Japoci jsou přeci proslulí svojí kvalitou a myslím že se to snaží (i když to asi nejde tak jako v Japonsku) prosazovat i ve svojich závodech mimo Japonsko. Otázka zní , jestli jim to ty kluci arabský,turecký a co já vím jaký ještě, trošičku nebojkotujou! nezbývá než doufat že né :-) Zatím bych řekl, že kvalita a spolehlivost Japonských aut je úplně jinde než korejských, francouzkých. A co se mě týká, tak i než německých(některých značek)a českých >:-[]
Doufám že se nezklamu a nebudu muset koupit někdy třeba Golfa "fnaftěatédéíčku co táhne vodspodu jako kráva" >:D >:D ;-) -
"-- skrytý --" 13.02.07 13:58
« je čas
Kluci,díky za info.
Je zatím čas,někde jsem čet,že lidé v západní části EU se podle nějakého průzkumu začínají rozhodovat,jaké auto koupí řádově rok před plánovanou koupí. Je fakt,že někdy tuhle zásadu poruším,jindy i docela dodržím.
Teď se opravdu nechci vyje**,neb Swift byl naprostý omyl,seč žena s tím ráda a denně jezdí,ale já už to auto prostě nemám rád a nic to nezmění.
Velké auto je v pohodě,jezdí,funguje,nemám,co bych vytýkal(chtějí prachy,ale to každý).
Ani se mi nechce moc do auta vrážet,sice M6 a Avensis-staré budou končit,určitě bude skvělá cena,M6 má už nyní, na spadnutí jsou nové modely,jenže nový model nechci.
Stačí mi trochu místa pro 3 lidi a případně něco málo kufru. Tak mi z toho vycházejí Civic a Auris,už jsem zjistil,že dítě lobuje u maminy za Civica. Mně se líbí obě zhruba stejně,každé je svým způsobem zajímavé a sympatické,Honda sportovnější a agresivnější vzhled(v dobrém),ale pokud budou nějaké dodací lhůty, musím se rozhodnout včas,skladem nebude Cicic rozhodně a Auris,to se uvidí,ale soukr. mu předpovídám velkou perspektivu.
Narovinu mám jen u Civica obavu z pneumatik 225/45R17", neb to bylo tvrdé i na Laguně s přitvrzeným podvozkem a drnčení na D1 třeba do Prahy bylo v pravém pruhu děs.Teď na 205/55R16" je to citelně lepší. Je mi jasné,proč tam ty gumy dali, to chápu, myslím na Civica G8.... to je jediný otazník k autu. Na klubovkách jsem o tom nic nenašel, nebo se špatně díval. :'-(
Průser je,že jsem i toho Aurise viděl naživo a je to hezké(si to myslím sám za sebe).
Když tak SZ a nechám info pro sebe.
Stejně je fajn,že je z čeho vybírat,že nejsme odkázáni třeba kupovat jen Ceeda.V tom mám jasno. ;-)
To nechci rejpat,ale prostě stále nejsu schopen racionálně pochopit, jak auto vyrobené v EU ze součástek z EU může být jedno hyper kvalitní a jiné ne?Lidé jsou všude zhruba stejní, normy identické...tohle fakt nechápu.
Nicméně mně stačí záruka 3r/100t. V pohodě.
BTW:je někde přehled barev Civica? Nebo jsem se špatně díval na www.honda.cz? :shock: -
"-- skrytý --" 13.02.07 10:33
Spěchal jsem, teď už jsem se smířil s tím že bude v Květnu a bude to barva+výbava+motor tak jak to chci ;-) Jinak jsem to udělal tak jak jsi napsal a sehnal jsem ho hned, bohužel jiná barva a výbava, což neprošlo doma tak jsem to vzdal a počkám. Hlavně aby už byl !!!
Hlavně doufám, že už nikdy nebudu muset čekat na auto půl roku, ta doba je neskutečná :'-(
Má to ale i svoje výhody. Třeba už budou po roce a půl výroby odstraněny některé drobné závady, přečetl jsem si spousty kvalitních(i nekvalitních) příspěvků, těším se na něho víc než když jsem ho objednával, otestuji ho poprvé na suchých silnicích atd.... . Taky mi zbývá relativně dost času na nákup zimních pneu+ráfků, mimochodem, nemůžu se pořad rozhoupat, jestli ALU nebo PLECH :-( Vím že už se to řešilo xkrát, ale já si pořad nejsem jistý že chci ALU ráfky za 1800 Kč (pochybuji o kvalitě) a 3-4 tisíce/kus prostě za zimáky nedám ani omylem >:-[] -
Rybiz: >:D
IT: jestli spěcháš zkus obvolat dealery a zeptat se na zrušené objednávky. Já objednával auto v dubnu 2006 a v tý době byl termín cca únor 2007, měli tam ale pár zrušenejch aut, takže jsem se musel smířit s tím že to bude sport a ne EXE a že to bude Cosmic Gray (chtěl jsem černou), ale zase jsem měl auto už za 4 měsíce! :-) -
"-- skrytý --" 13.02.07 08:16
Ani mě nepotěšili ! Je to pravda, výrobu zvedali ale ne tím že by stavěli nový závod, pouze zavedli další směnu do stávající výroby.
Já jsem tvůbec neřešil jestli benzín nebo naftu, podle mě když HONDU tak jedině benzín ;-) Najedu za rok max. 20tk a navíc nevidím jediný důvod proč si kupovat "průměrný" diesel a ne špičkový benzín.
Stále jsem ještě nejel z dieslem který by mě v uchvátil natolik, abych si ho koupil. Na druhou stranu, bych řekl že diesel v HONDĚ patří k těm lepším, co se týká kultivovanosti jeho chodu.
Jinak já jsem objednal barvu ROYAL NAVY BLUE PEARL+ světlý interiér, moc se mi líbí (manželce taky) a to je hlavní. Doufám že se dočkám, je to fakt dlouhé :-( :(
Sousedy už jsem přestal řešit dávno, jsou mi uplně ukradený co se týká jejich pocitů z mojich aut a barvu měním pokaždé z nákupem nového auta, ať se pos.... >:D ;-) -
"-- skrytý --" 12.02.07 19:35
2rybiz: díky,ale nepotěšil jsi mne,mám pocit, že naftu spíš ne jak ano,takže benzín=řádově půl roku.Jasně že je zatím čas,ale neb jsem to poslední dobou moc nesledoval,myslel jsem,že se lhůty zkrátily,dokonce se měla rozšiřovat v GB výroba?! Jenže to bylo někde na netu a je otázka,jestli to byla pravda :'-( Měl se údajně stavět nový závod.Asi konkurence neměla o čem psát.
Jinak ta červená,to se mi fakt začíná líbit. Mno,sousedi tutově poznají změnu, máme už svoji barvu pro všechna auta, ale tohle=blbost lidí už nehodlám řešit.Jejich problém, takže se změní i barva.Nedávno jsem jel za černým(už podruhé za rok...) a je to neskutečně nádherná barva též!!! Paráda! -
"-- skrytý --" 12.02.07 07:09
« Re: čekací doba
Buď zdráv ! Dcera má pravdu . ;-) Co se týká dodací lhůty na benzín , je děsná ! Diesly mají skoro všude skladem. Já osobně jsem CIVICA(1,8 iVTEC) objednával 18.10. 2006 a když všechno půjde dobře, tak mi slíbili že ho budu mít do 10.5. 2007 .
Je to skoro jako za komoušů, jediný rozdíl je že čekáš na CIVICA a ne na ŽIGULA -)) Ale je pravda že jestli máš času dost, tak je to v pohodě, objednáš si ho tak, aby ti to vyšlo jak potřebuješ. Taky je možné že za rok už budou normálně skladem i benzíny, takhle z hlavy těžko říct ;-) -
"-- skrytý --" 11.02.07 20:05
« čekací doba
Tak teď nevím, jestli se ptát zde nebo na fóru, které doporučuje Iček,ale tam bych se asi musel registrovat a jako nemajiteli mi to připadá blbé.
Takže dotaz: jak je to s čekací dobou, je rozdíl mezi benzínem či naftou(myslím čekačka, jinak vím že trochu je >:D ). Resp.která barva je rychleji,nebo naopak?Nebo na tom nesejde?
Narovinu: aktuálně se bude kupovat někdy v dubnu 2008, dcera, která brzy bude řídit tvrdí,že Civic8G je hezčí než Auris, já mám obavu z tvrdého podvozku a jestli to po 30 tis nezačne nějak povrzávat(jsem se vy****al se Swiftem, tak už se už pídím po všem).
Osobně spíš Aurise, ženě je to naprosto jedno a dcera G8.Prý jedině červeného, teď to tam četla na stránkách o designu....Já zase černého Aurise.
Nicméně: dodací doba. Ze sedanu jsem během ruku vyrost.
Mně se líbí G8 i Auris. :roll:
Díky a ať vám to sviští, Civikáři! ;-) -
"-- skrytý --" 05.02.07 13:52
« Otevření nového fóra!
Tak když mi to tady zavřeli, tak já to tady zase otevírám!
Přesně jak napsal JC - naše "komunita" nemusí být o jednom webu a jednom člověku. Můžeme klidně koexistovat.
A tyhle stránky zvládly neskutečný nápor na začátku, kdy jsme během pár měsíců předstihli počtem příspěvků leckterá zavedenější témata.
Takže já říkám - ať žijí klidně obě fóra. I mně na tom novém chybí spousta věcí a není ideální. A chápu, že nemáme JCho na plný úvazek, aby nám tam pořád něco vylepšoval a předělával. -
jc 03.02.07 14:38
Jen mala technicka k foru. Zkouseli jste tady neco vyhledavat? Ja jo :(
Zeptat se znova je opravdu jednodussi, ale jen pro toho kdo se pta a plytva tim casem vsech ostatnich.
Muj zamer nebyl a neni se jakkoliv separovat, ale tady mi tak trosku neco chybelo. A taky neverim mistnimu foru - uz jenom proto ze bezi na phpBB, ktery ma skoro kazdy mesic nejaky bezpecnostni problem. Pokud tento web neklame a pouziva dva roky starou verzi 2.0.13, tak je to na povazenou a muzeme jenom doufat ze maji mistni admini dobry system zalohovani. Krom toho, obcas se hodi mit k dispozici par (alespon statickych) stranek - viz srazy, odkazy, faq, ... o galerii nemluve.
Samozrejme, nikoho nenutim chodit na 8G a nijak mne neurazi, kdyz budou lidi chodit jinam, treba sem. Komunita neni o jednom cloveku nebo webu :) -
"-- skrytý --" 22.01.07 17:12
« Re: Re: Re: Prodej?
Aha, tak to překonalo moje očekávání, já myslel, že ten manuál bude mít tak 150 stránek :)) Ve stylu Helpu ve windows kdy každej help končí "kontaktujte helpline" tak bude tady končit každá kapitola, zajeďte do servisu, protože to doma neopravíte:) Tím nemyslím, že by byla poruchová, ale to že to je už hodně sofistikovaný a ne žádná stodváca:) -
"-- skrytý --" 22.01.07 16:24
« Re: Prodej?
Někdo si to auto třeba koupil jako stylovku a prostě 6 let se stejným autem nevydrží a bude chtít zase něco novějšího aby byl IN ;) Kdoví co za super moderní káry bude za 5 let :-) To už bude mít přímé napojení na mozek a bude se k tomu dávat manuál co má tisíc stránek :)) -
"-- skrytý --" 22.01.07 15:41
« Prodej?
No já teda nevim, ale já s tím autíkem počítám na o něco delší dobu. Takových minimálně 5-6 let. Hondě věřím, že udělala auto, které se nebude po čtyřech letech sypat a silně věřím, že ani po šesti. Řešit teď prodejní cenu po letech nemá cenu, proto jsme si přece nekupovali nové auto ;-) -
"-- skrytý --" 19.01.07 18:45
« Souhlas, po 3
No tak jsem se nespletl.Nechci zde konkurovat fóru 8G, ani náhodou, taky tam rád chodím, ale podívejte se jak je "zaplevelené".Tady bych to bral jako chat - pokec ...a problemy či dotazy bych řešil na fóru 8G. Na 8g někdo vznese dotaz, pár odpovědí je k věci a pak se plácá a to je špatně. "To plácám já, já se nachytal"!
:arrow: :idea: Souhlasím, až řeknu tři, tak to rozjedem :!:
;-) -
No tak jsem se nespletl.Nechci zde konkurovat fóru 8G, ani náhodou, taky tam rád chodím, ale podívejte se jak je "zaplevelené".Tady bych to bral jako chat - pokec ...a problemy či dotazy bych řešil na fóru 8G.Na 8g někdo vznese dotaz, pár odpovědí je k věci a pak se plácá a to je špatně. -
"-- skrytý --" 19.01.07 13:30
« Re: Re: Re: Re: škoda
Ve spoustě věcí máš samozřejmě pravdu ! Seznam majitelů a fotogalerie zde zajisté není proto že k tomu jsou určené různé fakluby , viz. 8G .
Co se týká zde uvedených informací různého charakteru, je jenom a jenom věcí těch co je potřebují něco najít, jak umí vyhledávat a jestli není pohodlnější vznést dotaz znovu.
Co se logiky týká, alespoň mě je jedno, jestli čtu od spodu či ze zhora a jak sám jistě víš, ani na 8G není vše ideálně přehledné a řazené (viz řazení odpovědí pod příspěvky). To si myslím není ideální nikde a pořád je co zlepšovat ! Pravda je že JC na tom maká podstatně více než soudruzi zde , budiž na něho pěna jenom chvála !! ;-) -
« Re: Re: Re: Re: škoda
ta moja bude k dispozicii cca za 3 roky, bude mat najazdene cca 60000 a bude za cca 400000 SKK. poznac si tiez cislo tvojho poradia:5. Cize sancu mas len ak ti styria pred tebou cuvnu.
P.S. cele toto je vsak podmienene tym, ze novy accord bude este ovela ovela skvelejsi ako sucasny civic ;-) -
"-- skrytý --" 19.01.07 11:27
« Re: Re: Re: škoda
Ahoj:P Tak když se tu nemáte o čem bavit, tak co kdybyste mi řekli váš názor na to, kdy se objeví první ojetiny na prodej a za jakou cenu:) Strašně se mi ta Honda líbí, ale loni jsem dodělal školu a zatim jsem ještě půl mega nenašetřil :-) :) :) -
"-- skrytý --" 19.01.07 11:26
« DEMOKRATICKÉ FÓRUM
Toto fórum nemá galerií obrázků, nemá sekce ve kterých se mohou snadno a rychle dohledat rady a zkušeností, nemá seznam majitelů, je nepřehledné.
Příklad: Napíšete-li nějakou informací, tak za 2 dny ji nikdo nenajde, velice těžko se dohledává a pak toto fórum bylo zaplísněno opakujícími se dotazy na jednu a tutéž zveřejněnou informací. Prostě fórum cafe.auto.cz nemá seznam sekcí a to je kardinální problém.
Malý příklad, dáš adresu - kontakt na výrobce doplňků z gumy a plastů, konkrétně AZauto i s návodem na kontakt a vyplnění objednávky, včetně www.azauto.cz a tel. čísel se jmény zaměstnanců. Během týdne dostaneš X-dotazů, kdeže to bylo a co to stojí a jaké bylo to tel. číslo?
Jiný příklad: 0. sraz 8.G, který byl v Brně. Dokola se opakovaly informace, aby nezapadly.
P. S. Jako poslední a vážnou nepraktičností a nevýhodou je, že se to fórum musí číst od zdola nahoru, chceš-li mít zachovánou chronologií příspěvků. Mělo by to být, zcela logicky, opačně!
Toto fórum je chaotické. Je užívatelský nevýhodné! Splnilo však své historické poslání a prvotní účel. Mimo to, každy smí svobodně sem přispívat, pokud mu to nepřipadá krajně nepraktické! Tím se já nikdy netajil!
Ano, TECHovi patří obrovské uznání a tisícerý dík! >:D >:D >:D -
"-- skrytý --" 18.01.07 21:28
« Re: škoda
Zdar, nevím jestli patřím mezi ty "blábolisty", ale taky mě mrzí že to tady chcíplo jak včelka po pichu ! Jsem zvyklý sem chodit už hezkých pár let (12. 08. 1999 jsem zde byl poprvé)a vždy jsem se tady dozvěděl napříč značkami co jsem potřeboval .
Myslím že tady bylo přínosné i to že majitelé jiných značek se zapojovali do diskuze (z vyjímkou prudičů)a nebyli "separováni" ve svých fórech. Jedině tak se člověk dozvěděl nějaké srovnávací informace o jiných značkách .
Toto je můj názor a už živě vidím, jak mi ho někdo dá pěkně "spapat"
Hondě Zdar ! ;-) >:D >:D -
« škoda
Je docela škoda že tu diskuze utichla.Fórum 8G není špatné, jenže někteří tam píší takové bláboli, že se podstata ztrácí a je to nepřehledné.Někteří si z toho udělaly chat a píši tam kraviny, že podstata pak o co jde uniká.Škoda.....tady by se dalo diskutovat taky velice dobře a podstatné problémy by se dali řešit tam.Jsem zvědav zda jsem jediný s tímto názorem :'-( -
« RE: vrzání
to jack007:
Klapky ventilace? Jako že by se po každém zapnutí zapalovánín protřepaly? Ale teď vážně, až budu mít cestu, poptám se dealera. Jinak ventilátor jsem při opakovaných pokusech vyloučil, zkusil jsem vnitřní i otevřenou cirkulaci vzduchu, ale nemá to vliv. Takové krátké zavrzání, když po ránu zapnu zapalování. Dokonce se mi stalo i to, že jsem rychle po zapnutí zapalování startoval a zvuk se ozval až když motor naběhl. Nemá to souvislost ani s CD v mechanice. Fakt nevím.
Jinak občas (ne vždy) se stává, že na volnoběh má motor dost "drnčivý" zvuk - to je u V-TEC normální? -
« Re: Re: Klidně
To Iček.
O všetkom sa dá pochybovať. Aj o tvojích slovách Ičku >:D >:D
Nič nie je len čierne alebo biele. Toto fórum urobilo základy toho všetkého, čo dnes je a čo využívame :!: :!: :idea: A za to patrí naozaj veľké VĎAKA tebe - T.E.CH. Na vyhľadávanie niektorých otázok sa , samozrejme nehodí, ale jeho pozitívom je možnosť "voľného pokecu". Jeho absolútnou výhodou je však jeho OTVORENOSŤ. Otvorenosť voči iným. Uzatváranie sa do úzkeho kolektívu nikdy neprinieslo, z dlhodobého hľadiska, len samé pozitíva. Práve preto si myslím, že aj toto fórum má svoje miesto. Prečo by nemohlo žiť svojím životom? A nikdy nebude zastaralé >:D >:D Veď "vždy" - dúfam - bude nejaká nová Honda Civic. Tej či tej generácie. A je pekné, že ho pomáhaš práve ty, Iček, udržiavať pri živote. Ak si pozriem v poslednej dobe počet príspevkov, tz jasne vedieš. Nič v zlom. A to sa mi páči. >:D >:D >:D >:D >:D -
"-- skrytý --" 08.01.07 13:54
« Re: Klidně
Mohli jsme psát i sem! Ale my jsme řekli NE! O pravdivosti Tvých slov se dá s úspěchem pochybovat, otče zakladateli tohoto fóra! Toto fórum je překonáno!
Dějujeme Ti za všechno, co jsi pro nás vykonal!
Toto fórum je mrtvé, ať žíje [odkaz]
:idea: :arrow: Forums | Honda CIVIC 8G :arrow: Tam se vám teprve rozsvítí :!: -
"-- skrytý --" 30.12.06 16:15
« Poklice/puklice
Drazí kolegové, mrzí mne, že jsem svým dotazem vyvolal takový flamewar ohledně názvu poklice/puklice. Osobně se stále přikláním k první možnosti, ale není to vůbec důležité, protože všichni dobře víme, o co jde. Během své vánoční návštěvy v Česku jsem úspěšně zakoupil 16" poklice v brněnském Globusu za 120 Kč/ks. Jdou sice nasadit dost blbě, ale jdou a navíc vypadají super. Rozhodně doporučuju všem se zimníma plecháčema :-) Na opakované Ičkovo vyzvání se nyní poslušně přesouvám na hondaclub.. mimochodem, Ičku, jsem ze Žabin, takže jsme v podstatě sousedé :-) Kdo z vás je tady ještě z Brna? -
« vrzání při startování
Ahoj, hlásím se mezi vás, mám nově civic comfort 1,8.
Všechno skvělé, pouze jsem narazil na dvě maličkosti. Přechodný problém se zavíráním 5. dveří (řešil se níže) - samozřejmě že jsem si je vždy po zavření otevřel.
Druhá věc - když ráno, nebo po delším stání zasunu klíček a přepnu do polohy 2, ozve se krátce zavrzání - jako by vrzal roztáčející se ventilátor. Zkusil jsem i před vypnutí motoru tlačítkem OFF vypnout ventilaci, ale vrzání se nemění. Nesouvisí to ani s přítomností CD v mechanice. Nevíte někdo proboha co to může být? :? -
« Re: Vylepšené fórum
Icek : najviac presadzujes nove forum, ale najviac prispevkov v tomto starom je aj po spusteni noveho prave od Teba >:D
puklice( ano na slovensku su to urcite puklice :-) : uplne 100% isty by som si nebol, pretoze mam zlu skusenost.
kupil som taketo puklice v supermarkete, neboli to ani tie najlacnejsie a stali cca 1000 skk/4ks , boli to 15 palcove a pouzil som ich na vw caddy ktory ma 15 palcove plechove disky. A drzia dost nah..no. Musel som ich pripaskovat.... takze odporucam vyskusat pred kupenim ak to je mozne. -
"-- skrytý --" 12.12.06 13:52
Bruure: Trefa >:D >:D >:D
Rozjedem tady zase válku? :roll: >:D :-! :arrow: :idea: :!:
Už jsem mrtvý muž! ;-)
Už držím ústa :!: Dostal jsem to z husta :!: Podle vašeho gusta :!:
Jak to bylo :?: Už se mi rozsvítilo :!: :arrow: :idea: :idea: :idea: :idea:
Vy mne musíte mít rádi :!: :?: >:-[] -
"-- skrytý --" 12.12.06 09:29
to Jenyk: Poradil bych mu moc rad, ale jelikoz mam na zimu hlinikace, tak nemam zadne zkusenosti.
Vim ale, ze v supermarketech asi moc nepochodi, maji tam totiz nejcasteji velikosti 13", 14" a 15". Tedy standartni velikosti na Felicii/Fabii/Octavii ;-)
16" poklice uz je tak trochu rarita, alespon v tech supermarketech...
Navic Jasonek rika, ze mu ty original srouby trci 2-3 cm ven z kola, coz je celkem dost, a muze to branit v nasazeni tech poklic. S uchycenim problem nebude, spise to bude chtit poklice vhodneho tvaru hlavne kvuli tem sroubum.
Bruure: Trefa >:D >:D >:D -
"-- skrytý --" 12.12.06 09:05
« Re: Správně jsou poklice určeny k přikrytí hrnců
Iček: 40 let jsem pracoval u Interhotelů a v hotelech v cizině a všude dávali kuchaři poklice na hrnce a pekáče.
No vždyť o to jde - chce si dát poklice na ten svůj pekáč >:D Rozjedem tady zase válku? :shock: >:D 8) -
"-- skrytý --" 11.12.06 23:08
« Správně jsou poklice určeny k přikrytí hrnců
Jasonku, zodpovědně Ti radím, že ty pok...., pardon puklice ze supermarketu, můžeš bez rizika použít. Ani tuningové puklice nemají jiný způsob naražení a upevnění na kolo. Promiň, že jsem hned nešel do hloubky, ale pracoval jsem ve velkoobchodní firmě s autodoplňky (největší v ČR = RINDER CZ) několik let a viděl jsem těch puklic, všech možných, asi stotisíc nebo třistatisíc a všechny mají jeden druh upevnění a pocházejí z Číny, Hongkongu a Tchaiwanu (překládal jsem a tlumočil). Jsou možná (?), možná (?) ještě italské kryty kol, ale ty nikdo oficiálně nedováží. U těch jejich upevňování na kolo neznám! Takže, abych se dobral konce, ani mne nenapadlo tuto skutečnost kolem upevnění zdůrazňovat.
Škoda, že nejsi z Brna nebo JM kraje. Sehnal bych ti kvalitní tuningové za velkoobchodní cenu. Avšak i MC nebude vyšší než mezi 500,-- až 1000,-- Kč.
40 let jsem pracoval u Interhotelů a v hotelech v cizině a všude dávali kuchaři poklice na hrnce a pekáče :!: -
"-- skrytý --" 11.12.06 22:22
« Re: Re: Re: Správně jsou poklice určeny k zakrytí hrnců!
Jasonku, puklice (poklice patří na hrnce a pekáče) seženeš v každém oddělení autodoplňků a příslušenství nebo v obchodech s autopotřebami. Jsou za pár Kaček.
DEMAGOGIE je lež povýšená na pravdu :!: :arrow: :idea:
Proti nařčení, že neumím vyhledávat v Googlu, se na dálku nemohu bránit. A tak se ohražuji s tím, že je to od Tomíka podpásovka jako Brno :!: >:-[] -
"-- skrytý --" 11.12.06 20:56
« Re: Re: Spravne jsou poklice
:lol: >:D >:D >:D
Ičku, Ičku!
Predevším jsi nezklamal TY ;-)
Ale já jsem také měl předpokládat, že ty jako důchodce, nemáš nic lepšího na práci, než vyvolávat naprosto zbytečné diskuze 8-s
Pokud si nevzpomínáš, tak prudit jsi tu začal především ty.
Na Jasonkův celkem nevinný dotaz týkající se poklic, jsi nedokázal uspokojivě odpovědět, místo toho jsi začal poučovat, jak se správně nazývá kryt kol. :roll:
Nechtěl jsem sem dávat ty odkazy, a rozbíhat tu nějakou soutěž o to, kdo sem umístí větší počet odkazů. Bohužel mi nic jiného nezbývá, protože s Googlem pravděpodobně neumíš, jinak by si už dávno zjistil, že P O K L I C E je dnes suverénně nejpoužívanější výraz pro označení plastových krytů kol.
Takže Ičku, na tyto odkazy se prosím podívej :!: :idea:
Myslím, že tyto odkazy jednoznačně potvrzují, že mnohem rozšířenější označení je poklice. Ale zároveň ani nepopírají, že například starší generace nebo Brňáci, používají výraz puklice >:D
P.S: Netahej sem ty kola, vytrháváš z kontextu a překrucuješ fakta.
Hezký večer!
Tomáš -
"-- skrytý --" 11.12.06 18:09
« Re: Spravne jsou poklice
Tomáši!
Čekal jsem Tě o den dřív! Každopádně jsi nezklamal. Konečně na omyly bys mohl mít patent (letní gumy v zimě atd,).
Zajdi si do obchodů nebo oddělení s autopotřebami a autodoplňky a tam hledej poklice! Pošlou Tě, možná, do domácích potřeb.
Také se pokus otevřít tento link:
A pak Ti ještě opisuji ze slovníku naučného toto:
Tudíž pravda je na obou stranách! Doufám, že jsi to pochopil?
Já jsem se zavázal, že sem chodit nebudu a upřímně lituji, že jsem sem šel. Je to můj poslední výstup na tomto fóru.
A ještě něco, když chceš za každou cenu prudit, tak prosím, ojektivně :!: :!: >:-[] >:-[] Např. předtím si napíš e-mail do SM, Autotipu nebo Autohitu! A zeptej se odborníků!
Zdraví Tě
Iček -
"-- skrytý --" 11.12.06 15:42
« Spravne jsou poklice
Ja vas klidne rozsoudim chlapci.
Vitezem se stava a pravdu ma uzivatel s nickem dnsr
K overeni meho verdiktu staci zadat oba diskutovane vyrazy do Googlu.
V pripade poklic povedou vsechny nalezene odkazy na obchody s autodoplnky, zatimco puklice vas zavedou vsude mozne, ale do obchodu s autodoplnky rozhodne ne (kdyz nepocitam ten odkaz na druhe strane do nejakeho slovenskeho tuning shopu >:D ) -
"-- skrytý --" 10.12.06 13:33
Ičku, Ičku, myslim, že samotnýmu je ti jasný, že tvoje fakta (tj. 1 odkaz - byť na obchod s doplňky na echt český wagen..a jeden ukončený pracovní poměr) nic nedokazují.
Stejně tak i já bych těch odkazů sem mohl dát několik...no ale to dělat nebudu :)
A jelikož nemám po ruce slovník spisovné češtiny, který by nás rozsoudil, uzavřel bych to tím, že puklice je zřejmě archaický, téměř nepoužívaný, výraz pro poklice, ok? :)
hezkou neděli -
"-- skrytý --" 10.12.06 12:51
« Re: Re: Re: Poklice na plecháče
to: dnsr
>:D >:D >:D Mohl bych Ti neodpovědět , ale řekl jsem si NE! Žádné falešné soby! A tak Ti odpovídám fakty:
V létě jsem ukončil pracovní poměr s firmou s autodoplňky a na beton vím, že výraz PUKLICE je naprosto správný výraz pro kryty kol. Nakonec zde se můžeš přesvědčit (mimo jiné):
:roll: :roll: :roll: Soudě podle stylu a slohu psaní, neočekávám omluvu. Studuj dál zeměpis a slovo puklopec neexistuje! Tam to -o- patří!
>:D :-) >:D >:D :-) >:D ;-) ;-) ;-) :idea: :idea: :idea:
:P Význam slova Puklice označuje, stejně jako dnes, jazykově příbuznou „poklici“, tedy okrouhlý, vypouklý předmět. V architektuře se pak „puklicí“ označuje dekorativní reliéfní terč a u středověkého brnění to byl okrouhlý štítek, který se od XIV. stol. stal součástí rukávu. :-O :arrow: :idea: -
"-- skrytý --" 09.12.06 20:15
« Re: Re: Poklice na plecháče
OT...Iček: nechci nějak rejt, ale osobně bych řek, že poklice nějak souvisí se slovem poklop, tj. ať už přikrýváš hrnec nebo plechový disk kola, pořád se jedná o to samé = o poklici..na druhou stranu Puklice je obec ležící na Vysočině cca 7 km jihovýchodně od Jihlavy. Skládá se ze tří částí: Puklice, Studénky a Petrovice. No a když už sme u toho vzdělávání, počet obyvatel v Puklicích se pohybuje okolo 600, ve Studénkách žije 150 lidí a v nejmenší části, v Petrovicích jsou k trvalému pobytu přihlášeni 3 lidé. Celkem se tedy počet obyvatel pohybuje na hranici 750. (zdroj wikipedia)
howgh -
"-- skrytý --" 09.12.06 18:48
« Re: Poklice na plecháče
Jasonku a prosím Tě, přejdi na to nové fórum - stačí kliknout do červených odkazů pod čarou v tomto okně.
Jeď opatrně! Na nové fórum přejdi rychle!
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D -
"-- skrytý --" 09.12.06 16:00
« Poklice na plecháče
Od včerejška jsem se zařadil mezi hrdé majitele Civiců. Jsem tím autem naprosto nadšený a téměř mu nemám co vytknout :-) Zatím jsem přišel jen na jednu malinkou chybičku. Z displeje nepoznám, jestli mi svítí obrysovky nebo potkávací světla, protože kontrolka je pro oboje stejná. Většinou sice používám automatické rozvěcení světel podle světelného čidla, které funguje skvěle, ale myslím, že by neškodilo, kdyby v tak dokonalém autě byla jedna kontrolka navíc. Nevím, jak je to u jiných aut, ale z Fabie jsem na ni zvyklý. V Civicu se musím složitě nahýbat přes volat, abych se podle pozice otočného spínače na levé páčce ujistil, že mi opravdu svítí potkávačky.
Píšu sem ale kvůli něčemu jinému. Pořídil jsem si hned od dealera origoš plecháče 16" a na ně zimní Michelinky PA2 205/55 R16 91H. Vzhledem k tomu, že za týden jedu na Vánoce domů přes Německo, nechal jsem si ty kola hned přehodit. Jinak bych to nedělal, protože v Bruselu máme slunečno, 12 stupňů a počasí jako v březnu :-) Původně jsem na ty plecháče ani nechtěl pořizovat poklice (originální za 65EUR/ks jsem s díky odmítl), ale když teď vidím, že mi ty šrouby, které jsem měl v hliníkáčích, trčí 2-3cm ven z kol, tak mám strach, že by mohly přijít k úhoně. Je to moje první auto a jsem v tomto ohledu naprostý začátečník, takže vám možná můj dotaz bude připadat stupidní. Zajímalo by mě, jestli se dají běžně sehnat neoriginální poklice na na origoš 16" plecháče. Případně kde a za kolik? Nevím totiž, jestli originální plecháče nemají jiný tvar a uchycení pro poklice než běžné plecháče. Na vzhledu poklic mi zase tolik nesejde a na "H" uprostřed už vůbec netrvám. Jde mi hlavně o ochranu těch šroubů. Díky předem za vaše rady zkušenosti. -
"-- skrytý --" 08.12.06 17:34
« Re: Tady je nějakej podezřelej kliiiiiiiiiiiiid!
:lol: >:D >:D
"To dělám jáááááááááá! Já se nachytal!!
:roll: :roll: :roll:
Bylo to dobré fórum, ale teď jste řekli NE! To pravé fórum je teď :arrow: :idea:
...... stačí kliknout do odkazů níže pod čarou :!:
A jste tam ........ :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Žádní falešní sobi :P :!: