NOVÁ HONDA CIVIC

"-- skrytý --" 20.08.06  02:07

« Re: Gratulace

Díky všem za gratulace,já su tak šťastnej >:D ....
    to shadowmancz fotky zatím nemám ale mám k dispozici foto ,co mi poslal dealer,je na nich ale Civic Vivid blue,snad ti to pomůže aspoň trochu . Poslal jsem je s dovolením do úschovny JC,tak jestli je přidá do své galerie...
    To Iček zdravím tě Milane z jižní Moravy,já jsem ze severní >:D a sousedi se podivovali :shock: ,pokud vím, tak u nás v okolí nikdo tak skvělé auto nemá :-!
    a u nás na severu se nejvíc prodává barva Galaxy grey - info od dealera,já jsem ji na cestě ještě neviděl :'-(

19.08.06  21:42

« Gratulace

2milanis:Moc gratuluji k tvému autu, škoda, že já takové štěstí nemám (abych ho dostal o 3 týdny dřív) :'-( U mě to bude zřejmě přesně naopak! :'-( Jinak samozřejmě přeji spoustu šťastně ujetých km!!!
    BTW: S tím Galaxy si myslím, že je to přesně jak napsal Tomik010, já potkávám Galaxy nejvíc. Navíc skoro celý katalog je nafocený s Galaxy a proto si myslím, že ho lidi nejvíce objednávají. Nejlepší by ale bylo, kdyby nám Honda ČR pustila inforaci o tom, kolik se v které barvě prodalo :-)

"-- skrytý --" 19.08.06  20:41

« Re: Nač se zapíná větrak při autoklimě?

to shadowmancz: Ano, že se zapne větrák je normální. Je to jakási obrana klimatizace proti přehřátým vzduchovodům. T. zn. stojí-li auto dlouho na slunci, tak je prohřátá celá armatura, vnitřek vozu, všechny hadice, kterými má proudit chlazený vzduch. A ten by se zbytečně znovu ohříval! Všimni si, že se přepne i větrání na vnitřní okruh (oranžová) a teprve po delším čase zase zasvítí zelená. To proto, aby ochlazený vzduch neunikal znovu ven. Ta klimatizace by se strašně nadřela, kdyby tomu tak nebylo. Neboť klimatizace je vlastně lednička, klimatizace absorbuje teplý vzduch (ubírá teplo a vlhkost z proudícího vzduchu). Proto není dobré manuálně nastavit klimatizaci na nejvyšší stupeň proudění. Takto rychle proudící vzduch se ohřívá hůře i když kompresor pracuje na plné obrátky tudíž i na plný výkon. Slabší proudění vzduchu šetří také palivo (v pár desetinach litrů). Opakuji, že klimatizaci je dobré častěji zapínat i v zimě nebo vlhkém počasí, neboť se jaksi desinfikuje, tudíž čistí vzduch, odvlhčuje vzduch (nemlžejí se okna zevnitř), promazává všechná ložiska systému klimatizace a zabraňuje stárnutí segmentů z um. hmoty nebo pryže (jsou-li tam) a tedy prodlužuje vlastně životnost klimatizace.
    Ale jsou tu borci,kteří jsou schopní to vysvětlit lépe!

19.08.06  19:38

« 612. Civic

To milanis: Gratuluju, poradne si auticko uzij. Jak rika Icek, to pocatecni rozklepani urcite rozchodis :-), asi to probiha u vsech stejne :-). Jinak kdyz budes mit moznost, posli fotecky tech list, zacinam o nich pomalu uvazovat, jel jsem ve ctvrtek v Praze na Smichove do kina a mel jsem dilema, jestli dat Civica do garaze a pak se bat, ze ho nekdo omlati :-). Nakonec jsem vyrazil sluzebnim, to uz par zasahu dostalo :-).
    To all: Mam za sebou prvnich 500 km, zatim zadny problem, jenom bych se chtel zeptat: obcas mi prijde ze jemne zakolisa vykon pri zmacknuti plynu - jako by tam byla mezirka (je to tak kolem 2000 otacek), ale kdyz jsem tam ted natankoval V-Power 95 tak je to OK. Mohl by to byt horsi benzin ? :?: Jinak slicovani a funkcnost vsech prvku je naprosto bezproblemova. Jeste jedna drobnost, kdyz pustim klimatizaci na AUTO spina se vetrak, je to v poradku ? :idea:
    Dneska jsem se potkal s cernym Civicem, tusim Executive u Strahovskeho tunelu, nejel jste tam nekdo ? Pekne jsme na sebe zablikali :-) :-)

"-- skrytý --" 19.08.06  17:55

« Re: 612. Civic

to milanis: Jestli jsi Milan jako já, tak jsi druhý Milan mající Civica v ČR a já Ti k němu blahopřeji. Také jsem byl dva dny rozhozený, ale naštěstí jsem zastavil až doma a pelašil se ukrýt do panelákového bytu, a zněho jsem oknem sledoval, co se bude dít na parkovišti. Po chvíli, jsem si uvědimil, že se chovám podivínský a tak jsem vyšel na parkoviště a začal si Civica prohlížet. Načež vyšel soused a pak ještě jeden, dali jsme řeč, slíznul jsem pochvaly a nic víc mimořádného se neudálo.
    Co se týká slicování, můj vůz ničím netrpí, alespoň si to myslím!? K pohledu na přístroje je dobré si nastavit nejen volant, ale také sedadlo a správný úhel najdeš.
    Doufám, že přijedeš na sraz?
    Stotisíce šťastných kilometrů :!: >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
    Spotřeba tajného agenta: [odkaz]
    :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

"-- skrytý --" 19.08.06  17:23

Tak už jsem 612. majitel Civica v ČR,konečně :P V pátek jsem si pro něho došel,o 3 týdny dříve-po 7 měsících čekání. Předání trvalo asi hodinu,pořádně jsem si to tam prohlédnul a vyzkoušel,slícování o.k. (ještě že jsem na tomto fóru četl vaše cenné rady),dealer mi ještě přidal k autíčku šampáňo , dokonce mi ho osobně umístil do kufru,je tam takové místečko jakoby dělané přímo na láhev (vpravo u hrany otvoru a dokonce tam jsou i upevňovací pásky :roll: ) Barva Champagne i když jsem původně uvažoval o Cosmic grey,naživo mně moc nenadchla (bylo to v zimě , když jsem to vybíral). Nechal jsem si tam nalepit černé boční lišty,podobné jak na foto od Sadaki ale nejsou to přímo originál,dealer říkal že z prvovýroby,nějak jsem po tom nepátral,byly tedy podstatně levnější a je tam dokonce nápis CIVIC.No v kombinaci s tou barvou to vypadá fakt dobře. A tak jsem převzal klíčky a vyrazil, no to byla katastrofa.Kdejaký učeň autoškoly by mě trumfnul.Byl jsem rozklepaný jak osika,musel jsem na chvíli zastavit,rozdýchat,obejít auto... a pak už jsem si jenom užíval nádhernou jízdu.Jen se mi nějak nepodařilo optimálně nastavit volant. I když je v horní poloze,pořád mi zakrývá vrchní část displeje,no snad si zvyknu.
    :-! Ale je to skvělý pocit řídit tohle auto a asi se jedu zase projet a trochu podráždit sousedy >:D 8)

"-- skrytý --" 19.08.06  14:54

« Ach ta barva

Vy mi teda davate.Ja snad pujdu do Type-R. >:D Ta zluta metla v realu je spicova.Otazka je, jestli vubec bude v nabidce.

"-- skrytý --" 19.08.06  12:25

« Uz 611 Civiku v CR!

Take jsem mel obavy ze Galaxy Grey bude nejrozsirenejsi (v Anglii tomu tak skutecne je). Ovsem u nas jsem jeste ani jednu nepotkal, naopak Champagne jsem videl uz tri ;-)
    Na vlastni oci jsem uz videl vsechny barvy, krome Royal Blue, bylo by fajn kdyby se na srazu sesla kompletni barevna paleta :)
    V CR je za obdobi 1-7/2006 registrovano uz 611 Civiku :!: , coz je slusne cislo. Jsem moc zvedav, kolik se nas sjede :?:

19.08.06  07:48

« farba

čo sa týka farby - pôvodne som mal vybratú galaxy grey. Ale pri objednávaní som zmenil na champagne - bál som sa že galaxy budú objednávať všetci, lebo sa mi zdala absolútne najkrajšia. Najlepšie sa udržuje strieborná. Naživo sa mi ale veľmi nepáčila a zanikal tam predný svetlometový pás. Čierna a červená sa mi v podstate live vôbec nepáčia - iba na obrázkoch. Celkom pekná je aj tá modrá... Ale vyhrala Champagne vyhrala - najmä kôli jednoduchej údržbe a myslel som si že ich bude behať málo... O týždeň sa vidíme...

"-- skrytý --" 19.08.06  00:09

« Farba

No ale chlapci, hadate sa tu ako mali. Dospeli ludia sa predsa nebudu natahovat o tak jasnu vec, je predsa absolutne zrejme, a kazdy rozumny clovek to musi uznat, ze najlepsia farba je Vivid Blue Pearl! Ze je to tak, jc? :D

"-- skrytý --" 18.08.06  15:43

« Re: sraz

to Kabík:
    Icek:mohl by pan predseda tridy nam prozradit jake je posledni cislo nasi ucasti na prehrade?
    Odpověď je:
    NEMOHL!
    Konspiratívní důvody, čerpala by z toho konkurence (jako např. Jaguar. Lamborghini, Aston Marin, Ferrari, Maybach, Lexus a pod. značky).
    to T. E. CH:
    Na 2 židle si nesedneš!
    Klucíi , když to stihnu, tak přijedu taky.Bohužel se vracím v sobotu z dovči a v neděli 18:15 začíná "loučení" s Otou Janeckým v Pardubicích na hok. stadionu.To si nemůžu nechat ujít....takže radši nic neslibuji, ale zkusím to nějak stihnout , ale odjedu určitě dřív.
    Co jsi věděl dříve, datum srazu nebo datum dovolené? Já pro Tebe udělám ještě jeden soukromý sraz o týden později ve stejnou hodinu a na stejném místě! A kdo přišel s tím nápadem udělat sraz? Já si to nepamatuji........
    to all:Prosím vás, hoši, katastrofická sdělení výše uvedeného typu neposílejte! Původně jsme se měli sejít bez přihlašování, což byla velmi milosrdná varianta. Od momentu, co kdosi navrhl, abych zjistil účast, tak špatně spím............

18.08.06  14:40

"-- skrytý --" 18.08.06  14:27

« sraz

"-- skrytý --" 18.08.06  14:14

« naposled barva

Jeste jednou milano red.Vcera jsem tu barvu videl u prodejce v Motole na novem FR-V.Tomu autu vylozene slusi.A verim tomu,ze kdyby tam stala i v cerny tak vysledek bude stejny.Jinak souhlas s Ickem-dulezity je to co je pod kabatem.Po Brnu padne ortel :!:

18.08.06  13:38

« Re: Barva

2Kabik - cervenou na OI znam bohuzel moc dobre, ma ji soused u rodicu - otevrel mi na parkovisti pred barakem svoje zadni dvere do mych -> 5cm slinc...ale dokaz mu to a v ramci zachovani dobrych sousedskych vztahu mu nemuzu tu jeho 1.9TDi ani objet klicema nebo pomazat kliky necim velmi velmi smradlavym

18.08.06  13:16

« Re: Re: Re: Sraz

2TECH: kdyz myslis... :)))
    2JOE: grand prix stoji neskutecne prasule, ale treba casem polevi nebo se mi po par letech servisovani podari z dealera vymamit zajimavou slevu. videl jsem cervenyho civica s grand prix na 18" honda kolech (tech tmavych, delaji se stejne i 17"), to auto nemelo chybu - teda az na motor, pod kapotou bych podle zjevu cekal min 200k z type-r :)))

"-- skrytý --" 18.08.06  13:13

« Barva

Skoda ze ta milano red neni jako jsem mel na octavce-cervena rallye.Ta byla dost dobra(svetlejsi+zarivejsi).Bohuzel na OII ji uz taky nahradili-cervena corrida,ktera je dost podobna ty hondacky.Fakt nevim.Rika se,ze prvni rozhodnuti je to spravny(cerna),ale cekat jeste ctvrt roku :roll:

"-- skrytý --" 18.08.06  12:59

« Nejlepší barva na Civica......

..... je, teda,tudíž,jaksi, tento, ehhhhmm, no, co chci vlastně napsat? Jo už vím:
    Es ist eigene Geschmacksache!!, jak říkáme my bohemisté! Ale, jako hra, je to zábavné ta vaše diskuse o barvě. Já říkám nejlepší je Civic!
    Sděluji, že mám na sedadlech potahy od fy AZauto už navlečené. Jistý, velmi šikovný vedoucí výroby p. Gogola z této firmy, mi je přijel osobně navléknout. Byl u nás podvakráte! Poprvé si je odvezl na úpravu a dnes je osobně navlékal a sedí jako přilepené! Takže krok ke zlepšení pro ty zájemce, kteří si je objednají po mně. Je to náročné, trvá to 2 hodiny, než se pořádně navléknou, natáhnou a háčky a suchými zipy upevní. Kdo bude v Brně na srazu, který se už plíží (mílovými kroky), ten je v reálu uvidí. Jejich cena je více než dobrá!

"-- skrytý --" 18.08.06  12:53

« Re: Re: Re: Sraz

Nechci vam kazit radost panove, ale nejhezci barva je Galaxy grey >:D
    Vsak uvidite pristi sobotu ;-)

18.08.06  12:22

« Re: Barva

:lol: >:D >:D

18.08.06  11:57

« Barva

JOE to samé :D

18.08.06  11:55

« Re: Re: Sraz

Sorry Zipiiku ale nejjjjjlepší barva na Civikovi je černá.Jenom abychom si rozuměli ;-)
    Že je nepraktická je věc druhá.... :'-(

18.08.06  11:50

« Milano RED

S tou Grand Prix sadou je to pravda! :-) Když jsem viděl červenýho s Grand Prix sadou na OZ kolech (Grandturismo GT), tak jsem trošku zalitoval! :-) Na druhou stranu, já bych za tu Grand Prix sadu ty peníze nedal! :-( Já budu mít akorát tu štříbrnou lištu, ale ta se k tý mý barvě mooooc hodí! ;-)
    Jinak na ty červený zanikaj zadní světla, já byl původně rozhodlej taky pro černou (ale jak víte nakonec jsem si nemohl vybrat) a ted když jsem viděl černou v reálu, přijde mi, že to auto je takový nevýrazný.

18.08.06  11:34

« Re: Sraz

prijedu jestli mi do toho neco nevleze, pac kolem prelomu srpna/zari mam v planu vylet za kamosem do irska.
    ber cerveny, cervena civickovi slusi nejlip :))) kamoska s alabastrovym rika, ze jeji je pekny, ale muj je boooooziiiiiii :))) krome toho grand prix sada se snad k jine barve ani nehodi :)

"-- skrytý --" 18.08.06  10:39

« Sraz

Kluci,prijede do Brna nekdo s cervenym mazlikem?V Chomutove bude zacatkem zari jedna volna.Chtel bych ji videt v realu.Jinak az 30.11.-cerna.
    Nerozhodny cekatel

18.08.06  08:33

« Re: Jak se pozná...

Dle poznámky na jejich stránkách (u daného výrobku výrobku)
    Vyráběn v roce: 11/05 -
    (tzn. výroba modelu auta)

18.08.06  06:35

Díky za typ,ale mám ještě otázku - jak se pozná, že ten střešní nosič je na 8G??

"-- skrytý --" 17.08.06  10:00

« Re: Re: OPRAVA ZPRÁVY O DĚNÍ NA SRAZU V BRNĚ - RÁDIO JEREVAN

TO jc:Honzíku, to není o Tobě >:D :!: :arrow: Klidně tam mohlo být napsáno i TONDA :!:
    Já to všem na srazu dovysvětlím :-! :!:
    Bohužel, se další "účastníkové" nehlásí, ale věřím, že nás tam bude dost. Protože jednou jsem napsal nehlásit a přijet :!: Ale pak z řad "našich čtenářové" zaznělo: "Kolik se nás sjede (nebo srazí :?: ) :roll: :!: ". Tak jsem tomu podlehl a začal jsem dělat prezenci :!: :?: :!: :?: >:-[] :?: >:-[] :?: :arrow: :idea: ... je to dobrovolné >:D :-) >:D >:D >:D :P :!:
    Heslo: V OČEKÁVÁNÍ VELKÉ ÚČASTI VYDRŽ,
    AŤ SE HOUFNĚ SEJDEME, NÝBRŽ
    :!:

17.08.06  09:36

« Re: Zális = ET

Nemozes rozdelovat ET len na kladne a zaporne. Aj kladne ET, cim je mensie, tym sa dostava disk dalej von z auta. Tazko sa to popisne vysvetluje, pozri sem, su tam obrazky:

jc 17.08.06  08:29

« Re: OPRAVA ZPRÁVY O DĚNÍ NA SRAZU V BRNĚ - RÁDIO JEREVAN

Jeste ze nejsem vztahovacnej ;)

"-- skrytý --" 17.08.06  08:23

« OPRAVA ZPRÁVY O DĚNÍ NA SRAZU V BRNĚ - RÁDIO JEREVAN

"Nebude tam HONDA LEGEND, nýbrž HONZA REGENT"

"Není pravdou že Česká Honda má velký zájem!
    Pravdou je, že český Honza má velký nájem!".

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :!:

"-- skrytý --" 17.08.06  08:13

« Zális = ET

to Koly: Dík, ale pořád to nechápu. Přečti si, co tam píší:
    Tzv. "zális" neboli „ET“ (z něm. Einpresstiefe) je vzdálenost mezi rovinou procházející
    středem disku a rovinou dosedací plochy disku. Udává se v milimetrech. Může nabývat
    kladných i záporných hodnot. Čím větší je kladná hodnota ET, tím více je kolo schováno
    v blatníku. Čím větší je záporná hodnota ET, tím více kolo vystupuje z blatníku.
    Příklad: a) ET45 = kolo je hodně schováno v blatníku, b) ET0 = kolo vystupuje až k okraji
    blatníku, c) ET-20 = kolo již přesahuje ven, mimo blatník

Jestli tomu dobře rozumím, tak je to v rozporu s Tvým tvrzením?
    Moje disky mají ET 43, tudíž kladné. Doporučená hodnota od výrobce je ET 55. Nechci Tě zpochybňovat. Ale, kde je tedy pravda? Zřejmě si to nedokážu správně vysvětlit?

"-- skrytý --" 16.08.06  23:54

« Re: Re: Re: Tak jsem z5

Icek: Nizsie ET s uplnou urcitostou znamena vacsie vystupovanie kolesa z blatnika. Pozri sa napr. na www.elektrony.cz a technicke info.
    Inak moj motor uz veselo ochutnava sfery otacok kde sa rozsvietuju oranzove LEDky REV (konecne ich vidim!) a zda sa mi, ze sa mu to dost paci... ;-)

16.08.06  19:22

« Re: Střešní nosič

Fy Piccolam má v nabídce nový střešní nosič na Civica 8G, vcelku nevypadá špatně (tedy na jejich fotce) a cena 3090,- je vcelku přijatelná (?)

"-- skrytý --" 16.08.06  17:31

« Re: střešní nosič

Na srazu bych mohl nabídnout univerzální značkový a nevybalený střešní nosič, včetně popruhů. Pokud by ho někdo chtěl koupit, dej znamení :!: :roll: :roll: Cena 3.000,-- Kč + flaška. Lišty měnit netřeba, aslespoň doufám. Tak mi to bylo sděleno, když jsem ho kupoval na Mazdu (ale nikdy nepoužil, protože jsem přestal k vůlí zdraví surfovat - chytly mne záda a bederní pateř).
    :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-!
    S víkem kufru nemám problém a to jsem sílově indisponován (už tu šílu v rukou nemám, ale když jšem býval mladý ...). Avšak něco mi fouká nebo bublá nad PZ kolem uvnitř vozu. Ale jen lehounlince a jemně! Co to jen je? Není to ten duch?

16.08.06  16:52

« střešní nosič

vzhledem k tomu, že v Německu je za 200 Euro - to vidím na rodinný výlet za hranice. Jen nevím kolik by stála instalace, budou se muset asi vyměnit střešní lišty - aby byly vytvořeny otvory pro vložení a upevnění nosiče.

"-- skrytý --" 16.08.06  16:49

« Až nás budou tucty .........

Shadowmane CZ, Civík Tě teď sveze!
    Vystup už ze svého stínu, člověku
    a voz se parádně ve svém liftbecku.
    Lidé kouknou - je to bomba,
    no, protože je to Honda!
    Statisíce šťastných kilometrů za všechny souznačkovce
    Ti přeje Iček!
    >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D

16.08.06  16:36

« Kufr

Ano kufr jde zavírat hůř....Jde taky o to , že se nesmí zavírat tak, že máš ruku na tlačítku která mačkáš při otevření.Prostě musíš ví zabrat....pořádně s tím ****t a je to.Nejhůř to šlo zavírat při velkých vedrech.
    PS - Hůř znamená ,ale že to zavírat jde v pohodě , ale síla kterou se to musí provádět se musí naučit. >:D

16.08.06  15:55

« Konecne doma

Tak jsem zpatky z predavacky a Civicek uz je doma v garazi. Vsechno probehlo naprosto OK, predavka trvala asi 3/4 hodiny, prodejce byl hodne peclivy. Jinak uz jsem si hned stihnul vybrat jednu zavadu, auto jsem prebiral s prazdnou nadrzi, tak jsem hned vyrazil k pumpe. Vzal jsem za otevirani nadrze a ono nic :-), takze hned nasledovala cesta zpatky do Hondy a bylo vyhaknute lanko, ktere ovlada kryt nadrze >:-[] . Oprava nastesti zabrala technikovi asi 5 minut, takze bez problemu - doufam, ze se uz nic jineho nevyskytne.
    Jinak k jizdnim dojmum, asi bych opakoval co uz zde mnozi napsali, je to proste genialni auticko, ktere dava jedinecny zazitek z jizdy. Zatim mam najeto asi 60 km, takze se jeste neda moc posuzovat, ale vsechno funguje tak jak ma, ovladani intuitivni, podvozek citelny, motor s ohledem na to, ze je syrovy, tak tahne velmi slusne.
    Jeste jedna drobnost - prodejce me upozornil, ze pujde trochu hur zavirat kufr, je tam pry nejaky magnet, takze se s tim musi clovek trochu naucit, ale zatim mi to prijde, ze funguje dobre na prvni zaklapnuti. Mate s tim zkusenost ?
    To jc: Posilam par fotecek v provedeni Bluish Silver s osazenim kol CMS C1 :-).

16.08.06  15:38

« Re: Re: tonovaná skla

pepetr: a mas tonovane aj to "sklo" pod zadnym spojlerom? Cize mensiu cast zadneho okna...Zamerne pisem sklo v uvodzovkach, pretoze to je plast.

16.08.06  14:52

Zdravím pánové Civikáři.
    Řešil už některý z vás střešní nosič?
    V Hondě za 12 000 Kč mi přijde drahý...

16.08.06  12:27

« Světla

Docela mě překvapuje, že z Hondy neodjíždite už s automatickým rozsvěcovaním.Já si to tam dal už při koupi.Nechtěl jsem riskovat záruku, že to tam bude připojovat někdo cizí.Mám skušenost (ne u Hondy) že se pak tisíc věcí na to svadí.Tož jsem nechtěl riskovat a 1700 to mám autorizovaný >:D
    PS - Opravdu radši přímo u dealera, je to bez rizika....to víte 5-letá zaruka se šikne :D

16.08.06  12:20

« Re: tonovaná skla

jo mám tónovaný, ale kolik to stálo nevím, protože tónování+koberečky jsem s dealerem ukecal za litr slivovice ročník 88. /holt moravák:)

"-- skrytý --" 16.08.06  12:06

« Ne Kubik

Icek:Spravne je Kabik.I kdyz Kubik je taky dobrej >:D Hlavne ze jsme se nespletli ve vyberu autika.Jinak z toho cekani mne snad hrabne(jeste 3 mesice).Cus v Brne.
    Cekatel

jc 16.08.06  10:29

« Re: Montáž automatického spínaše světlometů

Nechybi tam nula? ;)

"-- skrytý --" 16.08.06  10:22

« Montáž automatického spínaše světlometů

Za týden si nechám namontovaz u fy:
    AUTOELEKTRONIKA - Ing. Milan Musil, Blansko, Stařeckého 1, tel.: 516 412 307, mobil: 606 712 178
    automatický spínač světel za Kč 1100,-- - jak už to učinil a doporučil p. s.
    A napadlo mne, že by to třeba mnozí uvítali také, ale Blansko je pro ně daleko. Protože Brno je z Blanska vzdáleno jen kousek, mohl bych se zeptat, zda-li by z AUTOELEKTRONIKY byli ochotní přijet na náš sraz a alespoň 4-5 zájemcům to namontovali na místě, pokud to je vůbec proveditelné? To posoudí p.s., že? Možná, že to je blbost, to se ukáže! Nevím však zda by byl vůbec z vašich řad o montáž tohoto spínače světlometů zájem? Tak se teda ptám, kdyby to šlo a firma přijela, kdo by ten zájem měl?
    STAV účasti na srazu: Iček, jc, Koly, Pepetr, Maros77, Tomík010 - majitelé + Kabík a JOE - čekatelé (klídek, další budou přibývat!) . Kdo další se hlásí?

15.08.06  20:06

« tonovaná skla

2pepetr: Zdá se mi to nebo máš tonovaný skla??? Nechal jsis to dělat přímo v Hondě nebo jinde?
    Já bych je chtěl, ale zatím se mi nepodařilo přesvědčit manželku :-( Jinak v Hondě mi řekli tuším 8 tis a mimo Hondu to stojí okolo 4. :-( Jenže z toho mám trošku strach, přecijenom se ty dveře musí rozebrat :-( Jenže zase chtít za stejnou práci 2x tolik :-(

jc 15.08.06  18:46

« Re: to p. s. a jc

Icku Icku, malo studujes muj web a vlastni auto ;) Comfort nema senzor na svetla ani na dest.

"-- skrytý --" 15.08.06  18:40

« to p. s. a jc

No, dík! Mne zmátlo, že jste o tom tak zasvěceně debatovali. To máte všichni Sporta? Že nemám senzor jsem na 99% věděl, ale říkal jsem si, co kdybych to měl špatně nastudováno? Překvapilo mne, že když s DO odemknu dveře a nevlezu dovnitř nebo je alespoň neotevřu, tak se za půl minuty ty dveře zase samy zamknou. No, tak sorry!
    Comfort nemá dešťový senzor ani jiný senzor nemá ......

jc 15.08.06  17:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svícení

O to nejde, prace je jasna. Spis o to ze ty krabicky jsou jiny ne? Ta co jsem linkoval neceka pevne danej cas ale az nastartujes, coz mi prijde lepsi. Ale porad cekam na nejaky lepsi reseni s tim senzorem, kdyz uz tam je tak proc to nevyuzit. Staci prijit jak na to.

"-- skrytý --" 15.08.06  17:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svícení

Výhodou namontování od pana Musila je to, že nemusíš nic dělat (rozdělávat palubku a sám to namontovat) a máš na to záruku. Rozdíl v ceně 105Kč za to nestojí.

"-- skrytý --" 15.08.06  17:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Svícení

Ano, pracuje nezávisle na snímači světla (na čelním skle). Je připojena paralelně ke stávající elektoinstalaci. Zajištuje pouze to, že se objeví mínus pól na příslušném kontaktu. Stejný mínus pól jaký se tam objeví po otočení ovladacěm světel na levé straně (páčka blinkrů).

jc 15.08.06  17:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Svícení

Dokonce jsem ten link jeste nasel:

"-- skrytý --" 15.08.06  17:08

« Re: Plechová kola

Chci si koupit na zimu plechová kola. Problém je v tom, že auto mám na firmu a proto potřebuji doklad (fakturu), nejlépe daňový. Také bych potřeboval vědět, jakou máš představu o ceně.

jc 15.08.06  17:07

« Re: Re: Re: Re: Svícení

Podle mne ta externi skatule nijak nezavisi na senzorech. Stejne jako jina, kterou jsem pro CV videl nekde na webu.
    Btw, novy fotky od pepetra:

"-- skrytý --" 15.08.06  16:45

« Re: Re: Re: Svícení

TO P. S.: To se asi netýká Comforta, že? Pokud vím, ten snímač nemá, nebo se mýlím? Dik!

jc 15.08.06  16:35

« Re: Re: Re: Re: Re: fotky

Ano neco takovyho jsem myslel. Ale asi si na to sam netroufnu.

"-- skrytý --" 15.08.06  16:35

« Re: Re: Svícení

Jak jsem se dočetl v návodu, nedoporučují "strkat" něco před snímač světla. Na zařízení co mám namontováno se dá nastavit čas od otočení klíčku do polohy II do rozsvícení tlumených světel na 10 nebo 20 sekund ( 20 sekund se používá pro naftový pohon). Já mám naftu, ale nechal jsem nastavit 10 sekund. Myslím, že to bude dostačovat i v zimě. Kdyby ne, tak to nechám prodloužit. Jak je to s kombinací s rádiem nemůžu vyzkoušet, protože mi dnes montují do auta sherlog. Tak zítra dám vědět.

"-- skrytý --" 15.08.06  16:29

« Re: Re: Re: Re: fotky

snimac bude typu - dopada svetlo ma napeti na eletrodach, nedopada = bez napeti .. takz eby teoreticky staci ho odpojit od jednotky, kam je pripojen.

jc 15.08.06  16:12

« Re: Re: Re: fotky

To mas z toho, ze si upravujes prispevky :)
    S tim papirkem jde o to osalit senzor svetla aby si myslel ze je tma => pak svetla porad sviti, pokud teda nemas vytrhnutej klicek ze zapalovani. Uz se tu o tom psalo. Ja jsem mel chvili prelepenej senzor cernou paskou primo na skle, ale zaprvy se mi to reseni moc nelibi a zadruhy to nebylo spolehlivy kdyz byl parak. Chce to ladit prave az bude hodne svetla. Jak tu i nekdo psal, pred snimac se da strcit cernej papirek zevnitr interieru (tzn mezi snimac a sklo). Idealni by bylo, kdyby slo nekde vytahnout pojistku nebo tak neco... vzhledem k tomu ze ten snimac bude jen stavovej (svetlo/tma) tak by to mela bejt trivka. Ale to je (moje) teorie.

"-- skrytý --" 15.08.06  16:02

« Re: Re: fotky

to jc: Když nedostanu odpověď, otáží se znovu :!:
    Co to znamená vyzkoušet papírek před snímačem? A proč?
    :arrow: :idea: :?: :!: :roll:

jc 15.08.06  15:57

« Re: fotky

Boze boze... :-) prosim vas, neposilejte mi fotky mailem. Je to nespolehlive a neefektivni. Nejen ze ruzne servery maji nastavene ruzne limity pro velikost e-mailu, pred odesilanim se e-mail i s prilohou jeste prevede do formatu, ktery zvetsi jeho velikost o cca 1/4 - 1/3.
    Kdyz mi to pak postovni klient zacne stahovat, nejen ze cekam jak trubka az/jestli to dotahne abych se na to podival, ale nemuzu u toho delat ani nic jinyho. Notebooka nepripojuju zdaleka jen k rychlym linkam a vetsina mojich aktivit je zavisla na pripojeni k internetu. A na stejny lince nejsem sam, takze to zprijemnim i ostatnim...
    Proto prosim pouzivejte treba: [odkaz]
    Tenhle problem se netyka jen mne, tak mi doufam odpustite tenhle vychovny off-topic :)

15.08.06  15:29

« Plechová kola

Jedna drobnost, která souvisí s autem. Autiko prislo na plechovych kolech 16", poridil jsem si 16" elektrony, takze mi ty plechace zustaly. V zime neplanuju vubec jezdit - jenom na suchu :-) (na zimni provoz mam sluzebni Fobii :-)), chtel bych se tech plechacu zbavit vcetne plastovych poklic, tak kdyz budete mit nekdo zajem a budete potrebovat plechace na zimni obuti, dejte vedet. :idea:

jc 15.08.06  15:17

« Re: Svícení

Ja o necem podobnym uvazuju, ale nejdriv bych rad vyzkousel papirek pred snimacem. Umi ta krabicka zapnout tlumeny az po nastartovani? A muzes ty svetla vypnout kdyz budes potrebovat? (treba radio bez svetel...)

"-- skrytý --" 15.08.06  15:15

« Re: Svícení

to p.s.: Dík! Zde kontakty:
    AUTOELEKTRONIKA - Ing. Milan Musil, Blansko
    Stařeckého 1, tel.: 516 412 307, mobil: 606 712 178
    Hned si to tam dám namontovat. Díky!
    to jc: Co to znamená vyzkoušet papírek před snímačem? A proč?

"-- skrytý --" 15.08.06  15:06

« Svícení

Nevím jak ostatní, ale já jsem měl potíže s rozsvěcováním světel. U svého předchozího auta jsem měl bzučák, který mě upozorňoval, že mám rozsvítit. To jsem měl nainstalováno cca 2 roky, tudíž mnohem dříve, než svícení bylo povinné. Teď s novým Civicem jsem často jezdil se zhasnutými světlomety. Když jsem se ptal v Brně v Řečkovicích, řekli mi, že mě vezmou do pořadí (nemají příslušný hardware). Cena lidová 2100 Kč. Pak jsem objevil v Blansku firmu Autoelektonika pana Musila, který mi během 2 hodin zařízení namontoval, ačkoliv to byl první Civic 8G, který takto dovybavoval. Nyní mi do 5 sekund po otočení klíčku do polohy II se rozsvítí "parkovačky" a za dolších 5 sekund se rozsvítí tlumená světla. Levým ovladačem lze rozsvítit i dálková světla, aniž musím otočit přepínač světel. Cena 1100 Kč vč. DPH. Kdo máte stejné problémy jako já jste poblíž Blanska - doporučuji. Je to odborník. Vzhledem k tomu, že už má první montáž za sebou, další bude trvat tak 1 hodinu.

jc 15.08.06  14:35

« Re: Re: Re: fotky

Kazdej umi neco :-) s delkou moji ucasti je to jeste otevreny, bude zalezet jak vyjdou souvisejici moravske aktivity. Ale na seznam si mne klidne dopis...
    Btw nechtel by nekdo z dealeru dovezt Honda butik s trickama apod. vecma? Myslim ze by se dalo lecos udat.

"-- skrytý --" 15.08.06  14:27

« Re: Re: fotky

to jc: Jene K., dnes jsem si zevrubně prohlédl Tvé Webové stránky a jen jsem s otevřenými ústy koukal jaký jsi všestranně orientovaný freek jack-of-all-trades. Ano, ten mafiánský telefón je na mně! +420606900900 mafia mia!
    Ano, o ten butík se pokusím! (Trička, čepice atd.)
    A to chceš ze srazu dříve odjet? Že ne? Budeš tam potřebný, ba nutný! Popřel bys vše, co jsi pro Civikáře udělal. Jestli to dopadne tak, jak se to začíná rysovat (od Hondy CZ všichni prodejci dostanou e-mail s pozvánkou na sraz, jedná se i o účasti renomovaného technika z Hondy CZ nebo alespoň z AM Servis+ Brno).
    K tomu soutěž na okruhu ve spotřebě, asi Honda Accord v posledním modelovém vydání od AM Servis+ Brno a MOŽNÁ PŘÍJDE I KOUZELNÍK (Civic sedan - neškodilo by, kdyby ho někdo přivezl, třeba některý z prodejců).
    No, jak jsem řekl: krupice po těle a bobky z ......
    Zval jsem R. Barrichella, ale odmítl - jede k prý k prarodičům! Škoda! (viz jeho fórum [odkaz] )
    STAV účasti: Iček, jc, Koly, Pepetr, Maros77, Tomík010 - majitelé + Kubík a JOE - čekatelé (klídek, další budou přibývat!) .

15.08.06  12:40

« Re: Re: Re: Tak jsem z5

2Iček: No je to dobré vědět i číslo na Vodafone >:D Že spolu mluvíme 25 minut jsem nečekal! ;-)
    Díky za poklonu o mám nadšení >:D Bohužel mám pocit, že jsem nadšený až moc! Myslím, že u mého prodejce o mě už kolují legendy! >:D >:D >:D Kolik času já už tam strávil zíráním na tu nádheru! >:D >:D >:D A když mi ted přišli ty kola, byl jsem se na ně podívat v pátek v noci, v sobotu dvakrát a v neděli jednou a pak ještě v pondělí! >:D No jo no! ;-)
    Jinak gratuluji všem, kterým teď přišli autíčka!!! Snad budu mít taky štěstí! ;-)
    Jinak k těm středům u těch mých kol je do středu naklapnutá plastová zátka, takže vyměnit by to problém být neměl. Ty moje kola jsou AEZ.

jc 15.08.06  11:51

« Re: fotky

[odkaz] - dole, odstavec kontakty

15.08.06  11:36

« fotky

Může mi někdo napsat kontakt na jc? chtěl bych vložit foto do společné galerie

"-- skrytý --" 15.08.06  11:22

« Re: Marosz77

Domnívám se, že stačí když si "králevice" jeden z rodičů nechá na pasovém odd. zapsat do pasu! Zavolej si tam. Oni Ti to poví! Přeji šťastnou cestu a nashledanou! Jsi přihlášen.

15.08.06  11:17

Na zraz by som chcel ist so zenou a dva a pol rocnym nastupcom tronu. Napadlo ma vsak, ze krpec nema obciansky preukaz ani pas. Neviete nahodou ci pustia maleho bez pasu do CR? Aby nemusel na nas cely den cakat na hranici...

"-- skrytý --" 15.08.06  11:13

« Krupice a bobky

JOE kontaktoval Hondu CZ a jejich zástupce projevil enormní zájem o náš sraz a já mám z toho krupičku a bobky. Asi se hodím marod ........
    ....... tak se snažte o to, abyste dorazili včas, v nedělním, vymydlení a napudrovaní a hlavně si aktivujte mozek na III. stupeň bystrosti a pokuste se mi dále pomáhat a nenechat to všechno na mně, protože fakt nevím co tam předvedeme (kromě těch našich miláčků z plechu a plastů)?
    Také jsem poslal link s pozvánkou všem deníkům a mediím (Noviny, rozhlas a TV).
    Jdu si lehnout, něco na mně leze .......

jc 15.08.06  11:01

« Re: Je to tu.

A to bylo strachu... :-P

"-- skrytý --" 15.08.06  10:58

« Je to tu.

Dnes rano som konecne mal ten dlho ocakavany telefonat. "Prislo Vam auto." V tom momente som nastartoval svojho korejca a hybaj do predajne. A naozaj, stala tam, este neposkrnena medzi striebornymi kamaratkami a svojou medenou farbou hadzala ockom po svojom buducom majitelovi. Nasledoval prvy dotyk, prve sadnutie do kokpitu a bolo to tam, laska na prvy pohlad. Z nasich prvych dotykov nas vyrusil predajca a tak sme sa museli este na chvilu odlucit, ale uz len na kratko - do zajtra. No ak ste niekedy videli radost maleho decka tak si to dajte na druhu a to som momentalne ja. :D

"-- skrytý --" 15.08.06  10:52

« Re: Re: Tak jsem z5

to shadowmancz: Štěstí chodí po lidech! Vím sám, co to čekání dělalo se mnou. A tak Ti upřímně blahopřeji a vítám Tě do našeho středu >:D >:D :-) ;-) :!: Poptej se na ty středy = tuhé nálepky, jestli se dají jen tak sehnat a kde? Víš, že mám CMS C1 jako ty :idea: :!:
    to Koly:Výsledky čohokoĺvek sa zverejnia tu :!: SMS brána = zadat "SMS brána" do Googlu. Funguje to na Slovensku stejně? Každopádně jsi v pořadí ;-) :!: Jo, Koly! Když mám místo ET 55 jen ET 43, tak kola vyčnívají více ven z blatníků nebo naopak? Už jsi mi to vysvětlil, že ven! Ale četl jsem někde na Netu opačnou verzi?
    to Tomík10:Vypozoroval jsem, že jsi agilní a velmi bystrý a nepochybuji, že se s tou Slovenčinou popasuješ! Uč se cudze jazyky :!: Nám, co jsme dlouho žili se Slováky (zvlášť na vojně) v jedné republice, to příjde samozřejmé.
    to JOE: >:D :-) >:D Dík za hovor, eventl. příště můžeš volat i na 608222278. Držím Ti palce, ať to vyjde. Tak nadšeného čekatele jsem ještě nepoznal ;-) ;-) ;-) :!: >:D >:D >:D >:D

15.08.06  08:33

« Re: Tak jsem z5

To all: Tak se vam musim pochlubit, dobra vec se podarila, Civic uz dorazil k prodejci a ziiiiiitra uz si ho jdu vyzvednout :arrow: . Sice byl termin 12.8., takze z ocekavaneho velkeho predstihu je male zpozdeni, takze snad bude uz vse OK.
    To JOE: S temi stredy H to je pravda, dostal jsem nabidku od Hondy Praha-Jih, ze takhle to delaji s elektrony od Alessia (doufam, ze to pisu dobre :-)), ale ja jsem si nakonec vzal kola CMS C1, takze mi prodejce slibil, ze zajisti jen ty H stredy (coz jsou v zasade takove tuhe nalepky), rozmer stredu by snad mel sedet. Dam urcite zitra vedet, jak to dopadlo.

"-- skrytý --" 15.08.06  00:38

« Re: Výzva: "Kolik nám ta auta vlastně žerou?"

Dotankoval som zatial dvakrat (okrem uvodneho), a v oboch pripadoch bola odchylka niekde medzi 0.3-0.4l/100km.
    Co sa tyka zrazu, s programom, vizitkami, anketou (vysledky sa zverejnia tu?) aj ekonomickym okruhom vrele suhlasim. Neviem na akej adrese je nejaka sms-brana, ak Ta mozem Icku poprosit, posli si sms aj za mna. ;-)
    Tomík010: Mohol by som sa pokusat pisat po cesky, ale to by bol potom strasny paskvil, asi necitatelny. Mohol by som pisat s diakritikou, ale to by som to zrejme nedokoncil nikdy... Takze je to tak ako to je, na poziadanie podam vysvetlenie. ;-)

15.08.06  00:28

« Tak jsem z5

Zdravím pánové,
    tak jsem si třítýdenní dovolenou v Egyptě prodloužil ještě o třítýdenní dovolenou na Moravě a tak mi trvalo cca 3 hodiny než jsem se zorientoval co se tu těch podledních 6 týdnů dělo :-)
    Bohužel musím začít ze smutna, protože můj Civíček ještě nedorazil a nikdo neví kdy tak učinní :'-( Mám tedy velkou obavu, že to do našeho srazu nebude!!! :'-( A tak se budeme muset zúčastnit zapůjčeným Civicem 7G :'-(
    Termíny dodání jsou záhadou, protože třeba v Kolíně mají jednoho Civica, který měl dorazit až v listopadu!!! A majitel ho nechce dřív jak v prosinci a tak tam bude jen tak 4 měsíce stát!!! :x
    Jinak je mi moc líto Boba a taky mám pocit, že prodejce rozhodně auto objednat nezapoměl, spíš se mu hodilo pro někoho jiného :-( Bohužel nedostatkové a tak skvělé zboží jako je Civic přináší velkou výhodu pro prodejce, protože málokdo by objednávku na Civica zrušil :-( a stejně tak je to s případnými slevami, protože na každé auto je x zájemců :-(
    Mě nezbývá než doufat, že se stane zázrak a že moje autíčko dorazí příští týden. (jak naivní jsem byl, když jsem si říkal, že by mohlo příjít v polovině června! :'-( )
    Jediné co zatím mám jsou kola :-) Ty originály 17" si nechá prodejce a dá mi za to jiné, které jsem vybral. Byl to pro mě těžký oříšek a strávil jsem nad výběrem tři probdělé noci! >:D Které jsem vybral vám zatím neřeknu, protože kdyby se stal zázrak a Civiček dorazil uvidíte je na srazu :-)
    Shadowmancz se zmínil, že by se snad daly sehnat středy kol Honda, kdyby někdo o něčem věděl tak mi dejte vědět, H logo by se mi na nich líbilo mnohem víc! :-)