NOVÁ HONDA CIVIC
"-- skrytý --" 28.08.06 10:01
« Re: I ty jeden Filuto!
Jak jsem upravil níže - už mi to došlo ;-) Už jsem si nebyl jistý, co na tom autě máš a nemáš - koupíš si Comfort a pak ho dostavuješ postupně za větší peníze do Sportu, to je pak bordel
A k PP - myslím, že rozměr pneu by na to nemusel mít vliv - někdo tady tvrdil, že údaje o spotřebě získává PP z údajů od vstřiků atd., ale nevím, jestli by ho nemátla ujetá vzdálenost. Možná, že je PP seštelovaný tak, aby se vešel s údaji s nějakou rozumnou odchylkou při použití 16" pneu i 18" pneu... -
"-- skrytý --" 28.08.06 09:51
« I ty jeden Filuto!
to bruure: Zkus si pošoupnout židli, možná si sedíš na kablu vedení?
Teď trošku seriózně: Můj Civic byl jediný s výbavou Comfort a ačkoliv to seriózně zní, tak v této komfortní výbavě mlhovky na Civicovi nejsou. A tak jsem tam všem kazil dobrý průměr, co do vzhledu. No a Tomík 010 mi je prostě virtuálně na fotce nainstaloval. Filuta:!: :!: ;-) ;-)
K zimnímu obutí: Možná, že by jsi si menším rozměrem pneu ještě více rozhodil nepřesnost údaje spotřeby PP. -
"-- skrytý --" 28.08.06 09:32
« Re: (5) Economy Run
Moc pěkné fotky - závidím vám. Nějak ale nechápu tu spotřebu - jak to v tom autě vydržíte? Já viděl nejnižší hodnotu 5,8 a to jsem myslel, že v tom autě umřu nudou :-) Koukám, že se budu muset krotit, abych vám nekazil průměr jako JC ;-)
Jaké virtuální mlhovky má Iček? Nějak jsem to nepochopil. Já myslel, že zvláštností jsou ty odrazky na dveřích 8)
O 20 minut později: jééééé tak už chápu ty mlhovky :*) >:D -
"-- skrytý --" 28.08.06 09:32
« Re: Re: Re: pneu
To volod
A kde si kupil tie gumy? Takisto sa uz obzeram po niecom kvalitnom za nejaku lepsiu cenu. Mozno keby sme sa vedeli dohodnut na hromadnej objednavke tak by bola cena este lepsia...
S tymi kolesami mam este dilemu. Nie je lepsie kupit na zimu radsej plechace? Predsa len napr kotuce su na plechacoch lepsie chranene pred snehom, alebo sa obavam zbytocne?
To jc
Fotky su super, dokazem si zivo predstavit tie tvare vyvalujuce ociska na soru Civicov, musel to byt fakt zazitok. No nic dufam ze to nabuduce bude coskoro, pridem aj keby tragace padali.
Dost vela z tych fotiek mi nejde otvorit, zeby Ti to tam drzal nejaky proces? :D -
"-- skrytý --" 28.08.06 09:23
« kola
to Tomík010: Ja prave technicak jeste nemam..... bude az tak za 3 tejdny i s autem, snad...
Na webu slevy jeste maji, na lonske modely...
Ja pujdu asi do plechacu...akorat jsem je teda nesehnal zatim levne... Jak pise volod, zatim jsem je sehnal jen za cenu hlinikovejch.... Kdyby nekdo vedel tak budu rad...
mejte se -
"-- skrytý --" 28.08.06 09:13
« JSEM NADŠEN, KLUCI!
Z těch virtuálníchi mlhovek na mém prostém Civicovi mám radost. Ještě tak kožený volant a vyhřívaná sedadla? Ty všelijaké senzory a tempomat oželím a alukola už mám! Nepohrdl bych virtuálním benzínem do prázdné nádrže. To bych si to pak tady na tom fóru mohl projezdit, že?
Měl jsem krásný sen:
Na náš sraz přiletěl vrtulníkem starý pan Honda a přistál přímo uprostřed našeho srazu na místě za OREA hotelem SANTON. Vystoupil z helikoptéry a po něm vystoupila japonská gejša a na sametovém podnosu nesla zlatý klíč od Civica Sport. Pan Honda ho vzal a chtěl mi ho předat se slovy: "Přál jste si Civica s mlhovkami Ičeksan, tak zde je klíč od takto vybaveného auta! Je Vaše, Ičeksan!". A já mu nato: "Hondasan, děkuji! Ale ten klíč si dříve nevezmu, jedině až necháte přepracovat palubní počítač v každém Civicovi tak, aby neklamal!".
Když jsem procitl, musel jsem se pochválit, jaký jsem frajer! PP budou přesnější! Je to na dobré cestě .............. -
« Koly - auto
Koly : mohol by si pls. napisat ake upravy mas na aute? vsimol som si ze mas lakovane to co ja nie :-) - to si dal lakovat orig. v honde? + asi mas bocne prahove spojlery a este som si vsimol cerveno lakovane strmene. Mohol by si sa podelit pls. s info o sposobe a cene tychto doladovaciek? -
"-- skrytý --" 28.08.06 08:50
« Re: pneu
to tommykk: Ale no tak, proste jsi ten prispevek nenapsal v moc vhodnou dobu. Probihal zrovna sraz, a vsichni tak trochu zahltili forum svymi prispevky o srazu, a ten tvuj mezi nimi zapadl...
Co se tyka tech zimnich kol, ja vezmu urcite nejake 16" hliniky, protoze stoji jen o par stovek vic nez plechace. A rozmer mas v technicaku, 205/55, uzsi bych asi nedaval.
Muzu se zeptat, kde maji ted zimni gumy se slevou? Ja spise vidim vsude slevy a vyprodeje letnich :)
Jinak zatim jsem nasel vzdy levnejsi gumy na netu, nez v ruznych akcich v obchodech Barum, Storex, apod. ;-) -
"-- skrytý --" 28.08.06 07:38
« (5) Economy Run
Nazdar všichni!
Trošku jsem vás obešel s tou "vypsanou sutěží" kolem spotřeby při jízdě na sraz do Brna.
1) Omlouvám se za to všem účastníkům - ta tabulka se mi nedělala moc dobře a myslel jsem si, že už to do ní nevměstnám.
2) Je to moje chyba - nejdřív jsem vám to zadal a pak jsem to nevyhodnotil!
Tady je pořadí z něhož je zřejmé, že jste se snažili:
.............................l/100 km............průměrná rychlost v km/hod.
(1) KOLY...................5,6..............… /> (2) JET......................5,7............… /> (3) GONDA................6,2................… /> (4) TOMÍK 010...........6,2.......................… /> (5) VLAD...................6,2..............… /> (6) RADEK.................6,2...............… /> (7) MAROS 77............6,5.......................… /> (8))PEPETR...............6,6............… /> (9) MILANIS...............6,6...............… /> (10) JC......................7,6.............… /> Ostatní účastníci neposkytlí relevantní údaje buď z části nebo vůbec. -
« Re: Dalsi varka fotek
Musím ti pochválit fotky jsou opravdu pěkný. ;-) Jenom ten Volny není moc userfriendy :-) Dalo to docela práci se tím proklikat a uložit si to všechno v plným rozlišení :-)
Jinak co je na Ičkově autě zvláštního vím! >:D >:D >:D Ale nechci být první kdo to prozradí! ;-) Akorát mám strach, že až to Iček uvidí, zaraduje se, poběží před barák a pak bude smutný >:D >:D >:D -
« Re: Zraz
To že většina znás (možná všichni) vlastníme první Hondu je skutečně zajímavý. Pokud je zde někdo, kdo měl Hondu už předtím, tak ať dá vědět ;-)
Jinak co se týče motivace, tak 100% souhlas s Tomíkem, snad bych ještě dodal pověst Hondy co se týče spolehlivostí. Po naší tristní zkušenosti s Peugeotem to hrálo taky docela velkou roli ;-) Když jsme auto objednali, tak jsem řekl prodejci "po zkušenosti s 206kou vím, že si nikdy v životě už žádnýho Peugeota nekoupím a doufám, že po zkušenosti se Civicem budu vědět, že už nikdy si nekoupím žádný jiný auto než Hondu." >:D >:D >:D Tak uvidíme ;-) -
"-- skrytý --" 27.08.06 23:34
« Re: Re: Dovětek k tabulce + fotky, co mě vzaly u srdce
to Tomík010: No, je fakt ze mam dlhodoby trening sebaovladania z jazd KE-PHA. Rychla jazda po dialnici dokaze spotrebu totalne pokazit a to potom na 700km uz lezie riadne do penazi. Na Punte to bolo obcas utrpenie, prava noha na citlivom plyne uz po case dost trpne, niekedy som dokonca pouzival aj lavu! To tempomat na Civicu, to je proti tomu lahoda :D -
"-- skrytý --" 27.08.06 23:32
« Re: Zraz
Velmi ma zaujal postreh Skylina, vyznacnej to Honda-osobnosti na roznych forach (a ktoreho som velmi rad spoznal osobne tiez), ktory nas navstivil aj napriek tomu ze nevlastni Civica 8G: snad nikto z majitelov Civica 8G na tomto zraze predtym Hondu nevlastnil. Vyzera to, ze sme novou krvou Honda-komunity, akousi nadstavbu, a to o to hodnotnejsou, ze tradicny Hondari sa skor zoskupuju okolo majitelov ojazdenych aut. Myslim, ze ta hodnota je v tom, ze rozna kritika Hondy z radov ludi, ktori si ju novu nekupia tak ci tak, je iba mlatenim prazdej slamy - naopak nase nadsenie hovori za vsetko. Honda sa evidentne trafila do cierneho, a aj mna by velmi zaujimalo aka bola motivacia ostatnych majitelov ku kupe Civicu 8G a prestupe k Honde.
Opravdu zajimavy, a rekl bych, velmi cenny postreh!
K moji motivaci dodavam, ze Honda proste vyrobila vuz, ktery splnoval vsechny moje pozadavky na nove auto.
Vynikajici motor, vyborna bezpecnostni a komfortni vybava za rozumnou (cti bezkonkurencni) cenu... -
"-- skrytý --" 27.08.06 23:24
« Re: Dovětek k tabulce + fotky, co mě vzaly u srdce
to Iček: Jasny, to beru. Reagoval jsem na Gondovo prispevek, kde se chvali ze udelal 6.8 cestou na sraz :-)
to Koly: Gratuluju k 5.7, jsi frajer ze si vydrzel tech 115 na tempomat. Ja mel nastaveno 125, ale nemel jsem ty nervy, kdyz me predjizdeli favority, logani atd., a obcas jsem ten plyn polechtal >:D -
"-- skrytý --" 27.08.06 23:02
« Re: Re: Spotreba
Uvedena spotreba musela byt celkova, ale som smutny (aj ked som mal velku vyhodu v jazde cisto po D1), ze nebola uvedena aj spotreba cestou na zraz, kedze mojich 5.7l trochu usilia stalo. Presnejsie povedane nastavit tempomat na 115km/h a nepodlahnut lakaniu plynoveho pedala ;-) -
"-- skrytý --" 27.08.06 22:55
« Zraz
Tak zdravim vsetkych! >:D
Zraz zacal aspon pre mna vyrazne nestastne. Nielenze mi cely den po mizernych (vecernych) 4 pivach strasne trestala hlava, ale ako aj neucastnici lahko z fotiek vidia, ako prve po prichode som zistil, ze mi zmizla predna znacka. Dnes som to nahlasil na tunajsom miestnom oddeleni policie. Dostal som papier, s ktorym vraj mozem v CR jazdit az pokym si na Slovensku nevybavim nove znacky. Takze nakoniec ziadna tragedia.
Inak bol zraz uz len o samych pozitivach. Suhlasim, ze nebolo dostatok casu rozobrat vsetko co koho zaujimalo, ale to sa od uvodneho stretnutia ani ocakavat nedalo. Bolo to naozaj o pociatocnom otukavani a som nesmierne rad, ze som stretol samych prijemnych ludi. K niektorym nickom z tunajsieho fora som si konecne mohol priradit tvare, ale aj spoznat niektorych uplne novych ludi. Pritom tam bolo dost dalsich ucastnikov, ktorych som spoznat nestihol vobec... S vacsinou som stihol prehodit maximalne par slov a len s niektorymi z vas som pokecal viac, ale aj to mi stacilo na to, aby som sa uz tesil na dalsi zraz. Tam by sme sa uz nemuseli iba nesmelo zoznamovat, ale aj mohli predebatovat veci lepsie. Som plne za to, aby sa aspon dobrovolne rozsiril aj o prespanie a druhy den.
Icka za organizaciu zrazu vsak chvalit nebudem. Nie snad preto, ze by v nej nebodaj bola nejaka chyba, ale pretoze nam to Icek vyslovene zakazal. Vraj sa pochvali sam. ;-)
Ceresnickou na torte bola samozrejme "spanila jazda". Ludia fakt cumeli! :shock: >:D >:D -
"-- skrytý --" 27.08.06 22:34
« Dovětek k tabulce + fotky, co mě vzaly u srdce
Tomíku 010: Údaje o spotřebě jsou o spotřebě celkové, t. j. dosavadní spotřebě, která, myslel jsem si, má průkaznější vypovídací i srovnávací hodnotu, než spotřeba cestou na sraz, neboť v takovém případě by KaBrňáci měli nesrovnatelně horší výchozí i srovnávací pozici, protože já např. jsem ujel 3.4 km, poněvadž bydlím takřka za rohem, podobně jako Janek a jiní. Tudíž naše nezahřáte motory na krátké štrece "prožraly majland!".
;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
to jc: Krásné Tvé fotky mne vzaly u srdce, možná proto, že jsi je fotil se zápalem pro věc a stihl jsi správně vyfotit tu pohodovou atmosféru, která tam byla zřejmá na každém člověku. Možná, že to trkne i ty Civikáře, kteří nemohli či nechtěli přijet a příště koncem srpna (zase poslední sobotu před koncem prázdnin??) mezi nás už přijedou!
:!: :arrow: :idea: >:D -
"-- skrytý --" 27.08.06 20:59
« Re: Spotreba
Ičku, co má znamenat ta spotřeba v té tabulce co jsi tady vytvořil? Je to celková, nebo jen spotřeba cestou na sraz?
Pokud je to druhá varianta, tak je u mě chyba!
Dorazil jsem totiž se spotřebou 6.2 a tudíž jsem předstihl i Gondu ;-)
6.9 mám celkovou od koupě po ujetí skoro 12.000 km...
Tabulku se spotřebou jsem měl sebou taky, ale nějak jsem ti ji nestihl ukázat. Ovšem mrknout se můžeš zde: [odkaz]
je to taky kompletní statistika :) -
« PP a spotreba
Prístup do jednotky by už mal byť vyriešený. Asi na tomto fóre niekto písal, že už skúšajú "čipnúť" RJ. Mala by to byť nejaká známejšie "Chiptuning firma v Brne". Možno by stálo za to opýtať sa ich. V servise o pôžičke software nechceli ani počuť. Je ale dosť komplexný (osobná skúsenosť). Neverím, že nedokáže hondoty aj meniť (mohol som sa len dívať).
Odozva na sťažnosti: Všetko ide, treba ale urobiť "bu bu bu". Keď som plánoval kúpiť Civic-a, tak ešte nikto nehovoril o "búchaní tlmičov". Mne to ale vadilo (auto som už mal rezervované a závada na ňom bola rozpoznaná) a tak som obvolal všetky servisy na Slovensku, v Prahe a okolí. Vysťažoval som sa a odozva bola nad očakávanie. Keď som preberal auto, tak meno Gonda už rezonovalo po autosalónoch (Gonda-Honda to si zapamätá každý :-). Mesiac na to Honda oficiálne doviezla do Čiech a na Slovensko tlmiče novšie a za darmo ich všetkým vymenila.
Za pokus to teda stojí. -
"-- skrytý --" 27.08.06 19:09
« Re: Re: Re: PP by mohl měřít lépe?
Odpovídám na přímý dotaz: Mám 1,8 Sport, najeto necelých 10 tis. km, PP mi uvádí prům. spotřebu od začátku 6,7 l/100 km, podle výpočtu je ale realita 7,3 l. Skutečná spotřeba se pohybuje od 6,4 do 8,5 podle toho jak moc jezdím, nebo spíš stojím, po Praze. Údaje PP se liší od skutečné v intervalu +0,2l až -1,2l. Stačí tyto údaje? -
"-- skrytý --" 27.08.06 19:01
« Re: Re: Re: PP by mohl měřít lépe?
Nic proti tvému samoustavení do funkce (stařešinou jsi podle věku a nebo podle délky dopisování?). Moje představa je tato: nechť každý, u koho se problém s optimistickými údaji PP o spotřebě jeho vozu vyskytuje, reklamuje toto v rámci záruky u svého servisního technika. Tato lavina stížností na jednu, v tomto případě typovou, závadu musí být pro výrobce impulsem k řešení problému. Organizovíní petice nebo jiný, tzv. demokratický, přístup by zřejme nikoho nevyrušil z klidu. Pokud se ale vyskytne hromadný výskyt stejných hlášení o vadě, je to něco jiného. Myslím si, že výrobce jinak velmi kvalitního, velmi dobře jezdícího a také velmi dobře vypadajícího vozu nenechá na sobě tuto kaňku.
Václav -
« PP - přesnost
Optimismus PP mně taky docela štve, navíc nepoužitelnost informace o okamžité spotřebě je strašná (nejen grafické zobrazení, ale zjevné nesmysly při neutrálu apod). Je pravděpodobné, že tak jako u Fabie, kde po připojení přes servisní konektor k ŘJ lze upravit mnoho parametrů (od chování centrálního zamykání až po korekci výpočtu spotřeby PP), i u Civica by toto mohlo být teoreticky přístupné. Otázkou je, zda servis má k dispozici příslušný SW a HW (nebo jen účelový diagnostický přístroj pro vyčtení informací z ŘJ o závadách na voze). -
"-- skrytý --" 27.08.06 18:11
« Re: identifikace
Jmenoval se: Standa
Jsem dvakrát napsal:Poslední přijel Standa, ten ve statistice není - stihnul tak akorát focení (černá 1.8 Sport)
Bohužel, Honzo, víc nevím. On nevyplňoval formulář, protože už jsme je měli uklízené a blbli jsme s auty a focením. -
"-- skrytý --" 27.08.06 18:05
« Re: Re: PP by mohl měřít lépe?
Václave, jako stařešina tohoto fóra Tě žádám, abys to vzal do svých rukou a sdělil nám, jak si to představuješ a co máme dělat? Jestli sepíšeš reklamační petici a my se připojíme nebo zda-li to budeme řešit každý sólovým e-mailem u svého prodejce nebo jak?
Možná nevíš, ale já jsem se demokraticky zvolil předsedou třídy 8.G a ostatním mohu sdělit, že jejich volba byla prozřetelná a správná!
(Paralela s filmem Někdo to rád horké - Psí Dečka, jeho projev - je čistě náhodná!)
Takže mám oprávnění Tě pověřit vyjednáváním :!:
Má-li někdo něco proti tomu, ať to napíše hned nebo ať na věky mlčí :!: -
"-- skrytý --" 27.08.06 17:51
« PP by mohl měřít lépe?
to vchaloupka: Já jsem pro a to všemi 20-ti, ale obávám se, že Honda.CZ+prodejci budou neochotní s tím něco udělat.
Prodejci budou tvrdit, že to nemá na nic podstatného vliv (bezpečnost, trvanlivost). Výrobce, ten bude hrát úplně mrtvého brouka. Je to pro výrobce výhodné - napsal jakýsi mix spotřeby, dostal atest a odpadají mu starosti s reklamacemi na spotřebu, vždyť je malá! Nevím, zda-li se PP dá přeprogramovat. Někdo by možná uměl spočítal jaký vliv na přesnost palubního počítače mají větší pneumatiky a optimistický tachometr (proměřuje mezi 3 - 6 %, a to, myslím, je bohatě v normě), ostatně i optimistické měření počítače bude rovněž v normě. Nakonec není jisté, že by se nás ku tlaku na výrobce (jak a přes koho?) přidala větší síla. Pár lidí by se asi našlo, ale že by se jich našlo tolik, aby z toho byl úder, to nevěřím! Každopádně, čekám reakce na Václavův námět?
P. S Koukám, že to teď vypadá, že jsem část "opajcovalů z příspěvku jc, ale na mou duši jsem ho před napsáním nečetl!
:idea: :arrow: PP >:-[] >:-[] :mrgreen: :!: -
jc 27.08.06 17:45
No vida, zdravime kolegu veterana :)
S tim PP bych te rad podporil, ale obavam se ze to je nerealny. Asi by to chtelo zmenu v softwaru a kdyz si odmyslime praci s upgradem sw v aute tak jen ta uprava "kodu" bude dost osemetna. Pristup k softwaru v ridici jednotce bude asi hodne konzervativni, nikdo se do toho nebude chtit jen tak pustit a kazda zmena si vyzada nejakou proceduru (testovani apod).
Nicmene... zkusim se zeptat pri prvni garancce, za to nic nedam :) -
« Re: (2) Sraz v Brně
2Iček: Jednak jsem tabulku velice podrobně prostudoval a navíc, když čekám na svůj vysněný Cosmic, věděl jsem hned, že tam byl přítomen pouze jeden ;-)
Jinak jsem měl stejnou zkušenost jako JC. Vzhledem k tomu, že nás čekaly nákupy ve Freeportu oddělili jsme se ze spanilé jízdy o trochu dřív a během následujících 5 km jsme nezávisle potkali další dva Civíky >:D >:D >:D -
"-- skrytý --" 27.08.06 17:33
« PP - spotřeba
Milí "spolujezdci". Již delší dobu sleduji tuto diskusi, ale až teď se aktivně zapojuji. Mám asi jednoho z nestarších Civiců 1,8 Alabaster Silver (v provozu od 12/05). K námětu: co mi silně vadí je příliš optimistické údaje PP o spotřebě. I ve vašich příspěvcích se to silně ozývá, ale nikdo s tím nic asi neděláte. Když jsem tuto vadu opakovaně reklamoval bylo mi sděleno, že si nikdo jiný na to nestěžuje. Pojďte se ke mně přidat a zatlačme na výrobce. Vždyť nás,asi vědomě, podvádí!
Zdraví Václav -
"-- skrytý --" 27.08.06 17:15
« (4) Nakonec byl skutečně Japonec ze Swindonu
to jc: Dobrý nápad s Webem a Netem a Linky, a snad se to časem naučím a pochopím?
to Gonda: Rádo se stalo, opravím to! To je jako, když máš moc zálib a manželku omylem oslovíš jiným jménem! Akorát je z toho větší malér a tady se nemusíš vymlouvat. -
jc 27.08.06 16:50
« Re: (3) Sraz
Jak se jmenoval stastny majitel (cernocha) ktery dorazil jako posledni? :)
Jinak premejslim co udelam s webem. Uz je dost fotek a chtelo by to galerku. Na ostatni veci zas nejaky menu s odkazem na jednotlivy stranky. A navic mozna nekoho mate ta domena, jackc.teptin.net. Na druhou stranu vim ze kdyz se do toho pustim tak to budu dlouho piplat :/ Galerka by se dala vyresit tak, ze v ty moji udelam folder (adresar) "Honda CIVIC 8G" - to by bylo celkem bez prace a linkovat se da stejne. Co vy na to? -
"-- skrytý --" 27.08.06 16:15
« (3) Sraz
Ještě ke Gondově barvě: Skutečně si zapsal barvu Cosmic Grey a také zapsal prům. rychlost 104 km/hod. na trati dlouhé 233 km. Dotazník každý vyplňoval bezprostředně po příjezdu, tak jedině, že by byl Gonda ještě v rychlostním opojení? A dopustil se "překlepu"? Počkám, až se vyjádří sám Gonda! Každopádně je dobře, že si toho JOE všimnul. Znamená to, že tabulku pozorně pročetl.
Ostatní měli průměrnou rychlost od 68 km/hod. až po 98 km/hod. (Koly, Tomík 010), KaBrňáky neuvádím (jeli jen městem).
Důležité je, že jsem se vám líbil, co to kecám, chci napsat, že se vám to líbilo a že máte chuť si sraz v budoucnu zopakovat. -
jc 27.08.06 15:34
« ...
Tak uz jsem taky doma :)
Diky vsem za ucast, bylo to fajn videt tolik mazlu najednou a poznat jejich majitele. S trochou nadsazky se da rict, ze na tohle jsem cekal pres 8 mesicu, behem kterych jsem koukal vsude okolo a vyhlizel kolegy :)
Trosku mne mrzi, ze jsem se nakonci utrhnul se spatnou skupinou (mel jsem jeste jet kus cesty po Brne - kotvil jsem na noc u znamych v Brne a s Ickem jsem byl domluveny ze mne odnaviguje) a misto toho jsem jel s nejvetsim davem na Prahu, takze jsem se pak slozite vracel :-) Ale aspon vim, ze tu navigaci potrebuju...
A taky jsem si moc neuzil ten stary okruh, snazil jsem se jednou rukou fotit a drzet prislusenstvi aby nelitalo po aute. O razeni nemluve. Priste to chce kameramana jako spolujezdce.
A jeste 2 zazitky z Brna. Kdyz jsem u znamych vylez na balkon, par metru prede mnou stal cernej CiVa (SPZ 4B2 1230). A vecer kdyz jsme jeli do mesta (ne mojim autem), parkovali jsme v centru vedle dalsiho sedivaka (5A8 4968). Mesto CiVum zaslibene :)
P.S. podle mojich fotek ktery ted zpracovavam a vymejslim co s nima ma Gonda opravdu Galaxy - delal jsem si fotkama prezencku vcetne cedulek (snad nejsem barvoslepy i ja) -
"-- skrytý --" 27.08.06 14:29
« (2) Sraz v Brně
to JOE: Jestli má Gonda Galaxy a nikoliv Cosmic Grey, tak je barvoslepý a negramotný, protože si tu barvu sám tak nazval a zapsal do dotazníkového formuláře! A protože je Gonda velmi gramotný, zvláště počítačově (měl jediný perfektní tabulku tankování a spotřeby v Excelu), tak tomu nevěřím! Tož, JOE prohlédni si ještě jednou fotky! Mně paměť už trošku neslouží.
to Bruure and others: Spotřeba je uváděna bez jakékoliv korekce. A je prokázáno, že PP proměřuje o 0,4 až 0,6 l/100 km. A Bruure, k cizincům jsem vstřícný a zdvořilý. Jestli se nepletu, tak jestliže je neděle, musíš být v Belgiii? -
"-- skrytý --" 27.08.06 11:47
« 1. Zpráva ze srazu je přehled účastníků se statistikou
Přezdívka..Bydliště...Ujel km..Najeto km.Motor..Barva.....Výbava..Spotřeba
Gonda.......Lučenec....233......21.000..… G...Sport.......6,5
Iček..........Brno............4.........… /> Janek........Brno..........10........1.1… /> jc/Jack......Těptín.......170......18.40… Blue..Sport.......8,0
JET...........Trutnov.....220......14.60… />
Jirka.........Brno...........20........5… /> Koly.........Košice/Pha.211........2.680… Blue...Sport......7,1
Maros 77...Senec.......167........1.450......1… /> Milanis......Val. Mez....188...........500......1.8....Cha… /> PePetr......Lipov (Ho)..117.......4.800.......2.2....Černá… D
Petra........Velké Mez...50........5.600.......1.8....Vivid Blue..Executive..7,7
Radek.......Vracov.......90......bez údaje...1.8....Galaxy G....Sport.... bez úd.
Tomík 010.Most.........300.......11.900......1… G....Sport......6,9
Vlad..........Uh. Brod...120.......12.950......1.8....Cosm… G....Sport......6,8
Podle statistiky Johna nás tam v jednom momentě bylo 15 kousků. Poslední přijel Standa, ten ve statistice není - stihnul tak akorát focení (černá 1.8 Sport) a první odjel Pepetr (také černá 1.8 Sport a jediný Diesel). Kupodivu a mému potěšení, všichni dojeli v limitu a zůstali tam po celou dobu, jen jc přijel s malým zpožděním, ale vydržel! Ten červený Civic tam byl opravdu jen chvíli, byl to firemní vůz brněnského prodejce AUTOELEGANCE, tím se vyčerpal veškerý zájem ze strany HONDY. Přijelo i několik čekatelů! Jankův vůz byl v kůží a s i-shiftem. Také nás v tom povozil! Je to parádá a co to vše umí! Má dokonce i zabudovanou navigaci, leč naviguje jen prstem po mapě - mapa ČR zatím ještě není k mání?!?! Gondův vůz disponuje DEFEND LOOKem a náklonovými a pohybovými čidly a Maros77 má parkovací senzory. JC má Construct. Radek má xenony! Vlad má modré podsvětlení a ochranné lišty, které mělo i daších pár vozů.
A co bylo důležité, byli jste všichni moc příjemní přátelé, až je škoda, že tam nebyl žádný "oblíbenec"! Neměl jsem si do koho "rejpnout!". -
Zdravíme všechny, závidím Vám včasný návrat domů :-) My vyráželi ve 21 hodin ze Znojma, takže domů jsme přijeli v 01:45 >:D >:D >:D Celkem najeto přes 700 km >:D
Sraz byl super, jsme moc rádi, že jsme Vás všechny poznali osobně.
Rozhodně se přimlouvám, abychom další sraz zorganizovali s přespáním, tohle bylo dost hektický.
Spanilá jízda byla dokonalá, myslím, že ostatní účastníci provozu (včetně chodců) nevěřili svým vlastním očím! >:D >:D >:D Až Nás příště pojede na padesát, tak to bude teprve něco!!! >:D >:D >:D -
"-- skrytý --" 26.08.06 21:55
« Sraz byl vynikajici!!!
Tak uz jsme taky v poradku doma, celkem dnes najeto 620 km...
Obrovske diky patri Ickovi a Johnovi za skvelou organizaci, pocasi bylo super, jidlo v hotelu vynikajici, a ucast na nulty rocnik slusna ;-)
Prvnich par fotek od kolegy z Hondaclubu.cz je zde:
Moje fotky budou zitra, jsem na tom podobne jako Koly ;-) -
« Re: tak ako?
Zraz bol super, ale poďľa mňa krátky. Miesto pre stretnutie výborné (brnenská priehrada aj hotel). Neprebral som všetky témy, čo som chcel >:D . Na budúce to natiahneme :P Fotky sú tiež perfektné. Zážitok mám z ľudí, keď bola spanilka. Niektorí teda čumeli (ja by som tiež).
Už sa teším na ďalšie stretnutie.
Skúsim zostrihať nejaké video. Uvidíme. -
"-- skrytý --" 26.08.06 19:29
« tak ako?
Toz chlapi tak jak bolo na zraze? Ja som nakoniec musel dnesny den stravit pracovne. A kedze pocasie Vam vyslo, tak som slusne povedane nasrany, ze som sa nemohol zucastnit. Tak piste a prehanajte nech mam aspon sprostredkovane zazitky. Dufam ze ste vsetci v poriadku dorazili domov. -
"-- skrytý --" 26.08.06 11:40
« pneu
Zdravim lidicky. Tak jsem take pred tremi tydny podlehl a objednal Civic Sport Galaxy grey 1,8. Ac jste mne tu vydesili s tim vrzanim a spatnym zpracovanim, atd. Termin bych mel mit nekdy v pulce zari....tak uvidime...
Mam ted Civic 3D 1,5 rv.2000 a muzu rict ze po 6 letech a 150 t km je to auto super! Doufam ze bude novy jeste lepsi...
Ale ted k dotazu, co planujete jako zimni kola. Ja uz o tom premyslim, protoze ted se daji jeste koupit se slevou. Urcite plechace 16", ale nevim jaky pneu....205/55 nebo nejake 195? Jakou znacku? Kolik vas staly plechove disky?
Ps: doufam ze sraz je v pohode.... :-) -
"-- skrytý --" 25.08.06 22:30
« Demokracie není anarchie
to Pajimir and Gonda: Demokracie neznamená, že se může všechno, nýbrž že se smí to, co demokratické zákony nezakazují! A pak existují ještě nepsané zákony a uzance, které se dodržují mnohdy i po staletí. Jedná taková zvyklost je, že plyn patří do kamen, sporáků nebo zapalovačů.
To je poslední příspěvek před srazem. Chtěl jsem všem popřát šťastnou cestu, ale to byste si přečetli až budete zpět doma. Tak díky za účast!
Trošku jsem vás potrápil tím, že jsem napsal že výjezd je na exitu 180 a ono to bylo 182, ale skvěle jste se s tou chybou vypořádali a moc mi nenadávali!
to JOE: Důležité je, že se už brzy dočkáš! -
« Tempomat
Myslím, že je to dané tvojim charakterom jazdy. Ak si šiel pred tým ekonomicky, tak pp vyhodnotil, že aj návrat tempomatu na nastevenú hodnotu by mal byť ekonomický. Nemám to potvrdené, ale zo skúseností by som to tak videl. Stalo sa mi ale, že pri inom štýle jazda, to potom tempomat dohnal na nastavenú rýchlosť plnou parou. -
« JOE
Zdravím všechny, včera jsem propadl depresím, protože zemřela poslední naděje, že zítra přijedu novým autem :-( Takže já budu ten v tom černém sedanu 7G. :'-(
ALE, právě mi volali z Hondy, že auto je na trajektu, takže na sraz to už nestihnu, ale už za pár dní se i já budu konečně prohánět v tom krasavci! >:D >:D >:D
Hip Hip Hurááááá! :-) Hip Hip Hurááááá :-)))))))
Takže naviděnou zítra. :-) Budu si ještě muset prostudovat ten návod jak se dostat na to zadní parkoviště, protože teď nejsem schopen se soustředit a vůbec se v tom neorientuju >:D >:D >:D -
"-- skrytý --" 25.08.06 14:39
« Tempomat
Dalse zistenie - napriek skorsim diskusiam sa zda, ze tempomat nedava plny plyn. Konkretne, v tiahlom stupani na dialnici po spomaleni mi auto na sestku zrychlovalo spat na nastavenu rychlost len velmi vlazne, pricom aktualna spotreba bola iba nieco cez 10l. Skusil som teda pridat plyn az na podlahu a ajhla - cisielka na tachometri nabiehali hned rezkejsie a okamzita spotreba vyskocila nad 15l. -
"-- skrytý --" 25.08.06 14:26
« Re: spotreba
To Gonda: Mne sa nahodou napad s dotaznikom (aj miniekookruhom) celkom pozdava. Vsetci vieme, ze PP podmeruje o tych 0.3-0.6l, ale o to snad nejde. Male porovnanie a statistika mozu byt zaujimave a som zvedavy co na nas este Icek vymyslel... ;-) -
"-- skrytý --" 25.08.06 14:15
« Re: Re: Kosice->Praha
0m ;-)
Rano to slo hladko, po Ruzomberok som mal priemer tesne pod 100km/h. Useky Ruzomberok-Zilina a potom Roznov-Hranice boli uz trochu zasekane, ale potom po dialnici pohoda - siel som tak aby som sa dostal pod 7l a sucasne nahnal trochu naspat rychlost (riesenie = tempomat 125km/h ;-) ). -
« spotreba
to Icek: zaujíma ma Tvoj zámer (technický) a nie to či je to dobrovoľné, alebo nie. Ja si "A"-čko vynulujem bez problémov, chcel som vedieť prečo? Môžeme o tom ale pokecať v Brne. Spotreba v 1,8 I-vtec ma tiež veľmi zaujíma. Donesiem svoje záznamy (od prvého tankovania si vedie excel tabuľku.) -
"-- skrytý --" 25.08.06 13:59
« Kosice->Praha
Kosice: 5:00
Praha: 12:20 (cca, zabudol som sa pozriet presne popri studiu PP)
Palubny pocitac:
Vzdialenost: 670km
Cisty cas: 7:00 (fakt to vyslo na chlp od tabule k tabuli)
Priem.rychlost: 96km/h
Priem.spotreba: 6.8l/100km
jc-ho som po ceste nevidel, jeden Civic 8G som predbehol na dialnici pred Ruzomberkom, (asi) Galaxy Grey. -
"-- skrytý --" 25.08.06 13:51
« Sem pln usmevu
Hosi ja to beru vse s humorem proti nikomu z vas nic nemam at neco zverejnil o me ci co si o me mysli, kazdej je takovej jakej je, ja su tezce v poho, nevim co se trapite to ci ono reste problemy s hondickami, sice nevim co ma Icek furt s tim lhanim, jen sem prezentoval svuj nazor co sem si sam zjistil, nikomu jej nenutim je to volna diskuze, a docela se tesim jak si bude to oko spravovat tim super dratem z potoka co tam nechal nekdo dlouho dobu, beru si kameru a beru i vas na podivanou ja se pak vsem ozvu az ta chvile prijde, Icku povazuji te za docela dobrou kapacitu ale tu hlasku si fakt docela prestrelil , na jare by ses asi docela divne prekrucoval,nejsem zadnej chudak ted sem kupoval v OL byt hotove tak proto auto muselo pockat jinak bych uz sveho mazla mel tez, jednoznacne by to byl CIVIC,(nic takoveho bych po tobe nechtel ale priste se brzdi a nevstavej od zidle i kdyz mozna ti to prospeje asi si u chatu furt radeji bez protocit auticko at se dobre zajede)sem fakt fanda do vsech dobrejch aut a nic si nehraji, CIVIC je u me na miste number ONE je to fakt mazel,ale sou i jine jeste mam v merku FOCUS 1,6VVTI, nova Kia ED ta bude mit zas novej 1,6 diesel, mozna i ta fabka prekvapi, takze se pak rozhodnu,tak kluci zatim zdarec cekam na dalsi poznatky o martankovi z marsu. -
"-- skrytý --" 25.08.06 13:03
« Naposled PAJIMIR
to Gonda: To co předvedl Pajimir nebyla polemika, to byly demagogické a naprosto nepodložené polopravdy a pololži. Skoro bych řekl, že Pajimir povyšuje lež na pravdu. Zmírnil, až když jsme se do něj "obuli" a mistrně se z toho sladkými přáničky vysmekl, protože pochopil, že narazil. Za to, že mu to někdo zbaštil, za to nemůžu. Proto jsem byl rád, že se ozval Koly se svým mistrným názorem /a byl vemi vstřícný vůčí Pajimirovi/ a proto jsem také požádal o názor nezavislého experta. Tož, si to eště jeden ráz riadne všetko prečítaj, áno?
Nenávist v tom ale nebyla, jen mne zvedl od PC!
Vynulování PP je dobrovolné, tak si ho nenuluj! To je opravdu věc osobního rozhodnutí. -
« Re: Žhavení svíček a zahřívání motorů před srazem v Brně zač
Mám skúsenosti s tým, že ukazovateľ spotreby ukazuje nižšiu spotrebu aká je v skutočnosti (u mňa to kolíše 0,3-0,6 l). Čo tým chceš dosiahnuť? Lepšie je to merať na plné nádrže (a ani to nie je úplne ideálne).
PS: Mám odjazdených 21 000 km. -
"-- skrytý --" 25.08.06 10:58
« Žhavení svíček a zahřívání motorů před srazem v Brně začalo
Tak už vím, proč je zde dnes pusto a prázdno od božího rána :!:
Nezapomeňte, před hl. vchod do OREA hotelu SANTON nejezdit :!: Museli byste se vracet zpět :!: Odtamtud se nedá pokračovat na zadní parkoviště :!:
Na úplném konci přivaděče (asi 3/4 km před hotelem) odbočit doleva přes most, 700 m rovně (sledujte cedule A4 - šipky Parking HONDA) a k hotelu zajíždějte až druhou odbočkou do kopečka za hotel:!: Od 11:00 hod. tam bude stůl a u něho pořadatelská suita (já + John), každý příjezdší se u nás přihlásí pro pokyny a formulář účastníka (připravte si tužku).
Před odjezdem z domova si vynulujte PP (A) - nikoliv však až někde u čerpačky! To pro indentifikaci po dosažení cíle týkající se ujetých km, prům. rychlosti a prům. spotřeby.
ŠŤASTNOU CESTU :!: Tfuj, tfuj, tfuj :!: :!: :!: :arrow: :idea: :idea: :idea: >:D >:D >:D >:D >:D

Co jsem zatím prohlížel, tak mi přijde, že nejlepší ceny pneu mají tady
pokud najdete lepší ceny, tak dejte vědět. Taky napište které jste vybrali (já osobně budu vybírat pouze z pneu značek Michelin, Good Year, Dunlop a Pirelli)