NOVÁ HONDA CIVIC

11.09.06  23:19

« Re: Re: ET

2Vlad: No já abych řekl pravdu, tak nevím jaké mám ET! >:D Ty kola se dělaj v ET45 a ET38. Já jsem totiž akorát řekl prodejci, že chci AEZ Excite Dark a on vše zařídil za mě! :-) Ale přepodkládám, že to je ET45. Pokud se nepletu tak ET45 by samoosobě mělo být o 1 cm víc ven než originál ET55, ale tím, že ty kola jsou 7,5" a originál 7", tak je to dalších 1,3 cm, takže celkem jsou o skoro 2,5 cm víc venku než originály! >:D >:D >:D Vypadá to fakt skvěle!!! :-) Je škoda, že jsme ho neměli už na ten sraz :-( Ono to na těch fotkách tak nevynikne :-(
    2Bruure:Jo záběh máme úspěšně za sebou. Co se týče spotřeby, tak už jsem taky párkrát viděl všech 6 REV diod! :-) Ale většinu času jezdím v pohodě ;-) Navíc tam teda zatím liju jenom V-power, možná i to hraje roli.
    Tomík010:To přímé srovnání benzínu vs. diesel by mě taky dost zajímalo ;-)

11.09.06  22:43

2Tomík010: jo 1,8 je úsporná, to bezesporu, ale ten diesel bude úspornější.Hlavně ve městě.Dá se jezdit pod 6 litrů....nemusím tolik řadit.No ani jedna motorizace nemá chybu.Já mám radši ropáky :D

11.09.06  22:31

« Re: ET

to JOE: Jake ET tedy vlastne mas? Neboj jestli budu kupovat jine, tak to budou jine nez mas ty >:D Ale to neznamena, ze by se mi nelibily >:D . Jo, pokud ti je instalovali primo v Honde, nemeli nejake negativni pripominky k tomu nizkemu ET :?:

"-- skrytý --" 11.09.06  21:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: dovo

to Bruure: Ja mam sice vypoctenou dlouhodobou 7.53 (dle PP 6.9), ale kdyz se podivas podrobneji, tak zjistis ze se mi nekolik nadrzi povedlo i kolem 6.8 vypoctene (6.2 PP) :!: ;-)
    Takze verim i zdejsim jednotlivym vykrikum. Muj prozatimni ECO rekord s Civikem je 4.9 podle PP, to jsem jel striktne podle predpisu a dost dlouho v kolone kamionu 80 km/h, na useku kde nemelo smysl predjizdet 8-s
    Bylo by hodne zajimave porovnat Civika 1.8 benzin s 2.2 diesel ve stejnych vybavach (z duvodu stejne hmotnosti, rozmeru gum, atd.) na stejne trase, myslim ze vysledek by spoustu lidi prekvapil ;-) Mame namet na dalsi sraz :)
    Ale jinak me ECO jizda moc nebavi, o cemz svedci i ta dlouhodoba spotreba >:D

11.09.06  20:37

« ET ( phone home ...)

to ETcko zalezi od typu disku !! ET40 je myslim pre 7x17. Takze napr ET40 pri 7,5x17 je o 1/4" a 8x17 o 1/2" viac von z blatnika.

"-- skrytý --" 11.09.06  17:29

« Re: Re: Re: Re: Re: dovo

volod: jasný, chápu, ale čím dál tím víc pro mě začínají být měřítkem spotřeby na www.spritmonitor.de protože tyhle vaše jednotlivé výkřiky kolik jste kdo udělal mě rozčilují >:D já jsem s počítanou spotřebou 7,72 těsně za Tomik010, který má 7,53 tuším. Dvě deci mi nevadí, jezdím pořád po dálnicích a v Německu už jsem se párkrát na tu dvoustovku podíval...
    Iček: Moc děkuji za info. Na tom našem webu jsou totiž dvě absolutně rozdílné info - jednou ET 38-40 a jednou ET 55. Tak jsem nevěděl čemu mám věřit. Teď vím, že tam můžu dát ET okolo 40-50 a bude to ok.

11.09.06  17:24

« Re: Re: Re: Re: dovo

ako kedy bruure, ako kedy .... ;-)

"-- skrytý --" 11.09.06  16:58

« Re: Re: To by mne zajímalo!!

to TECH:
    napsal: one-z
    Založen: 22. 10. 2005
    Příspěvky: 733
    PříspěvekZaslal: 10. 9. 2006 12:11
    Předmět: Re: Odpovědet Orig. přísp.
    Tak například jsem se dozvěděl, jak je fabie kvalitní auto (silný plechy, všude možně nějaký výztuhy, který teď už nedavájí, aby aspoň něco ušetřili Very Happy ), hlavně nadával na francouze, jak mají slabý plechy, zase že honda nedává myslim do civicu výztuhy do dveří a nastříká auto barvou jen zvenku... Very Happy Jo a ta fabie je tak kvalitní, že je prodělečná a doplácí se octavií, superb by na odbyt šel (hlavně v Německu), ale prodejci když vemou např. 5 superbů, tak musí vzít 20 pasatů... Confused Je toho dost Very Happy
    link: [odkaz]
    _________________
    Škoda Fabia Combi Ambiente 1.4 16V 74kw
    to bruure: Teď mám na Civicu, Civíčkovi, nikdy však na Kiwikovi ET 43 a má být ET 55.
    Kdo má zájem o víkend s Civicem na Vysočině klikněte sem:
    .... už si připadám jako agent CK CIVIC :!:

"-- skrytý --" 11.09.06  16:45

« Re: To by mne zajímalo!!

Internetove plky typu JPP (jedna pani povidala) ;-)

"-- skrytý --" 11.09.06  16:23

« Re: Re: Re: dovo

Konečně začínám chápat ty spotřeby, vy s tim jezdíte jak s hnojem >:D Když se dostanu mimo město, tak mám průměr tak okolo 120 a ve městě zase naopak cca 25 km/h. Tak to si rozumíme, to se potom dá...
    Tak jaký je to správný ET, které na Kiwika patří? Ičku kolik máš teď a kolik tam má být? :)

11.09.06  16:03

« Re: To by mne zajímalo!!

A kde to píše??Prosím o odkaz...Jinak osobně tomu nevěřím, výztuhy ve dveřích budou....a jestli je barva uvnitř nevím, ale záruku to má dlouhou, takže mi to je šumák. :D

11.09.06  14:56

« Re: Re: dovo

hej viezol som spiaceho prcka, takze tucna pohodovka-spotrebovka, po madarsku 80-90 po chorvatsku 110 - 120.
    ....co sa tyka O2, pisal som to trochu s nadsazkou, jasne ze zalezi od stylu jazdy, vodica atd....

"-- skrytý --" 11.09.06  14:35

Právě proto,že O1 TDI již nemám,tak mohu napsat,že několik Dubrovníků se otočilo vždy průměrem po staré 75 km/h,světla,klima,plně naloženo,neb se známým muselo vézt např. 20m2 podlahové krytiny,naviják na loď atd...prostě po válce. :'-(
    Spotřeba tam vždy 5-5,1 a zpět,seč odlehčeni,ale je to do kopce, vždy 5,3. Takže to zase není špatné na konstrukci z roku 1989-myslím staré TDI. Byl bych opatrný v soudech,záleží na stylu jízdy řidiče,jak je auto těžké...Osobně bych moc nekomentoval to ani ono.
    Nic to nemění na faktu,že ropák od Hondy je skvělý.Také po 8 letech vývoje by to byl průser,kdyby nebyl. ;-) Špičkový motor a basta.

"-- skrytý --" 11.09.06  14:28

« To by mne zajímalo!!

Diskutující one-z na jiné diskusi tohoto fóra napsal:honda nedává myslim do civicu výztuhy do dveří a nastříká auto barvou jen zvenku... Je to vůbec pravda? :roll: :roll:

11.09.06  14:19

« Re: dovo

Já myslím že oboje je úsporné.Na benzín slušný výsledek.Ovšem musela to být pohodová jízda...jaký byl průměr v rychlosti??

11.09.06  13:53

« dovo

...bol som v chorv. tak par poznamok: cesta tam, spotreba 6.1, spat 5.8. polovica dialnica, polovica norm. cesta, klima zapnuta, tam dazd, naspat sucho. Prva polovica bola norm. cesta, na konci tejto polovice som mal spotr. 5.3. Vsetko podla PP samozrejme (je mimo od realu asi 0.5/100 ale to uz vsetci vieme) Maly postreh. Isiel som s kolegom , ktory ma O2 TDI, prva polka cesty u neho bola za 5.6 potom celkovo za 5.8. Kde su tie usporne TDI? :-) Cestou spat, kedze on urobil 500 km asi o hodinu rychlejsie ako ja, urobil spotrebu 6.7 (ja 5.8 - no comment)
    V chorv. kedze som parkoval priamo na promenade, stal sa moj cvc dalsou plazovou atrakciou. Otocil sa proste kazdy kto isiel okolo. A ja som si to z plaze vychutnaval :-) V celom chrov. som stretol len jedneho dalsieho cvc, bol v plnej palbe, dizel cerveny a bol z luxemburska :-)

11.09.06  13:46

« radiaca paka

KOLY:
    Demomtaz je lahka, iba vysrobujes.
    MOntaz zavsi od toho, ci sa ti podari kupit hlavicu s rovnakym zavitom alebo nie. Skor nie, pretoze univerzalne sa nerobia na zavit. Na tej mojej je to tak ze je tam len diera a hlavica sa z boku ukotvuje dorazovou skrutkou. Rozne priemery tyce su riesene sadou vloziek z tvrdeho plastu z roznym vnutornym priemerom, ktore pouzijes medzi hlavicu a tyc. U mna to funguje, i ked nemusi to byt pravidlom. V kazdom pripade bolo to ovela jednoduchsie ako na Fabii. Kto menil hlavicu na Fabii vie o com hovorim :-(
    p.s. dik za popis uprav.

11.09.06  10:37

« SHELL

Tak jsem natankoval tu lepší naftu u SHELLU a hned mi šla spotřeba dolů.Najel jsem 220 km a spotřeba 5,2....žádný loudaní.Jinak pokud se správně používá tempomat + správná rychlost, dá se ušetřit ve městě docela dost paliva.Musí se ale jezdit plynule...Já řadím na 50 km/h - 4ku a na 70km/h- 5tku.Zapnu tempomat a pokud se jede plynule, tak i ve městě to "žere" do 6 litrů.Samozřejmě pokud člověk jede dálku a jsou tam kopce, tak je lepší řadit, protože spotřeba je naopak vyšší(tempomat).Ten diesel snese snad všechno....i při otáčkách lehce nad 1000 se vůbec netrápí.Krouťák je holt znát. :D

"-- skrytý --" 11.09.06  09:37

JOE: Koukám, že záběh máš úspěšně za sebou :-) Jenom nějak nechápu, jak se dostáváte na tak nízkou spotřebu. Asi vám blbne palubní počítač víc než mně >:D Jenom rychlá otázka - jaký je správný ET? A jaký tam máš ty? Na těch novejch stránkách, který vytvořil JC jsou už dvě dost rozdílný informace.

11.09.06  09:29

« Nová členka?:))

Pánové sobota 9.9 dálnice D2 jsem předjížděl Civíčka Cosmica s velmi hezkou blonďatou slečnou, která mi mávala a troubila. Značka 4B1 dál nevím..:))))

10.09.06  23:58

Tak pánové, za 6 dní jsme najeli 1 850 km :!: :!: :!: >:D Jenom dnes 475 >:D a taky si myslím, že je načase, abych řekl negativa civica, která jsem zatím objevil. No přemýšlel jsem nad tím dlouho a můžu zodpovědně říct, že mě nic nenapadlo! >:D Jsem zvědavý, jak tohle auto budou chtít jednou faceliftovat! >:D Snad možná jediná nevýhoda je ta, že se člověk není schopen soustředit na práci, když před domem stojí Civic a čeká až ho člověk probudí k životu tím magickým tlačítkem! ;-)
    Jsem velice mile překvapen spotřebou! Zatím nejnižší průměrnou spotřebu jsem měl dnes na trase Valmez - Hranice, kdy mi PP ukazoval 5,2! Za celou trasu Valmez-Kutná Hora-Praha-Jablonec (475 km) PP ukazoval 6,2 a to je cca 50% dálnice, kde jsem jel 135 km/h tacho!
    Jak jste probírali to řazení, tak já teda jezdím po městě vždy na 4. stupeň tachometrových 53 km/h na tempomat, když je za mnou někdo přilepenej tak si na konci obce podřadím na 2-ku a pořádně to rozjednu a jenom se směju jak mizí ve zpětných zrcátkách, ve většině případů mě takový "frajer" předjede v nejbližší obci ;-) Mimo obec jezdím vždy na 6ku 94 km/h "tacho" ;-)
    2Vlad:No můžu ti říct, že ty moje kola, maj dost rozdílný ET oproti originálům, takže mi docela dost trčí ven, porovnával jsem to v pátek v Hradci, když jsem ve Futuru zaparkoval vedle civica na standardních kolech a musím říct, že to vypadá hodně dobře když jsou poslaný ven!!! Jedinej problém je, že mám od nich docela dost zacákaný auto :-( Jakej je rozdíl v jízdních vlastnostech bohužel posoudit nemůžu :-(
    Jinak zdravím Civica Royal Blue se kterým jsem se dnes zdravil za Kolínem směrem Mladá Boleslav a nezdravím ženskou v Blueish, která v Praze dělala, že mě nevidí! ;-) >:D >:D >:D
    Jo a poslední věc, zájem lidí, kteří se za námi otáčejí, mě moc těší! Je jich i po více jak půl roce prodeje Civicu pořád moc a moc! ;-)

"-- skrytý --" 10.09.06  23:32

« Re: Vandalové - na ně s puškou néééé!

to tommykk a. RRAAFF: Chápu vaše rozhořčení! Sám jsem napsal:jestli někoho chytím, bude o mrzáka více a bezúhonného občana méně!, ale hned jsem si uvědomil, že násilím proti vandalům to nevyřeším:Nebo, že by to dělali kluci, školáci či učni? "Kluci, vykašlete se na to! a tak jsem začl mentorovat:Akorát se stávate vandaly, a půjde to s vámi celý život!". , jenž to není "to pravé řešení!".
    Chtělo by to jakýsi druh osvěty s vysvětlováním a pokusem o převychovu. Nic kloudného v této souvistosti mne nenapadá! Chce to geniální a jednoduchou myšlenku :arrow: :idea: :!: Něco, co by ty ničitelé odehnalo nebo zastrašilo a pak také šíření správné osvěty :arrow: :!: :-!
    Mládež je zblblá z filmů a z TV a reálnou hranici mezi virtualitou a skutečností mají posunutou k opačnému pólu :!: :roll: :arrow: >:-[]
    Máte někdo nápad, myšlenku či recept jak vandalství čelit :?: :arrow: :idea: :idea: :idea: :x

"-- skrytý --" 10.09.06  18:28

« vandalove

RRAAFF: naprosto souhlasim. Je mi jako tobe a uz mam nekolikate auto, na ktere jsem si sam vydelal!! A nekdo mi postavit krosnu na auto, normalne bych asi chytnull rapl. Jsem velmi klidna povaha, ale asi bych se opravdu neudrzel... bal bych o toho co by mi to udelal..
    Kor ted, az prijde novy Civic, ktery budu jeste chvili splacet...spis vetsi chvili >:D Jen se mi o to nekdo opre, uz budu startovat s teleskopem...
    Proste na cizi auta se nesaha!!!!!!....Kdo dokaze objet auto klicem...to bych rovnou strilel... Takovej clovek nepatri do civilizovane spolecnosti...!
    ps: Omluva, ze sem se tak rozohnil, ale nejvic me stvou lidi co akorat chlastaj, nic nedelaj, a potom zavidi a nici cizi veci....!!!

"-- skrytý --" 10.09.06  17:25

« Mini sraz Civiců

Nový minisraz Civiců na Vysočině u Žďáru n./Sáz.
    Kdo má zájem, čtěte:

foto RRAAFF1

RRAAFF1 10.09.06  17:05

Omlouvat se nemusíš je to pravda, ono ne jen učňáky, ale i gymnázia, tam to se taky zhoršuje (aspoň na některých). Jinak to poškozování nechápu, když se koupila Vectra (4roky stará) tak druhý den měla škrábance na dveřích, předchozí stará Omega a Citroen Xm znáčky pryč....
    Vidět, že na kapotu někdo položil krosnu, to by bylo poslední, co by v životě udělal >:D
    Je mi 22.

"-- skrytý --" 10.09.06  12:38

2 okradení Civikáři: Lepší čepička než celé auto ;-) ale je to sprosťárna. Nakonec to příští rok nafoukáte asi N2, takže tam bude červená čepička.
    Nedávno jsem viděl u Hypernovy v Brně auto,bylo to nové Twingo s AA SPZ a tomu někdo na kapotu vyryl hákový kříž. Rýhy byly i jinde.
    Když žena parkovala u ordinace s Fordem či O2, kousek je BUSová zastávka,běžně si na kaptu nebo víko unavená mládež pokládala baťůžky,vrcholem byl jeden s krosnou,která měla kovovou kostru. Si pište,jak to vypadalo. Nic se s tím neudělá.
    Vandalismus,nevýchova v rodině,kdo nekrade je společensky blbec,stupidní Bratři a Vyholení či nějaký Bar(kde penízky za to, kdo je větší pako) atd...tak tohle jsou jejich vzory chování,seč spousta mladých je bezva a slušných,ale možná 1/3 bude dost mimo,z učňáků většina.
    Žena ná učiliště nadohled,takže vidí a slyši. Převládají dívky a tragédie. Slušným studentům se omlouvám za názor.

09.09.06  21:35

« ukradené čepičky

Mně už taky v Ostravě ukradli všechny čtyři čepičky z ventilků... :'-(

"-- skrytý --" 09.09.06  11:49

« Re: přístrojovka

Já děkuji moravskému národu, specifické větví Brňáci-Blbci! Tož, též mi ukradli před panelákem na sídlišti hned první noc stříbrné čepičky z ventilků. Manželce ukradli ten znak Renault z přední kapoty. Jestli někoho chytím, bude o mrzáka více a bezúhonného občana méně! Nebo, že by to dělali kluci, školáci či učni? "Kluci, vykašlete se na to! Akorát se stávate vandaly, a půjde to s vámi celý život".
    ..... a začněte se přemisťovat na to nové fórum [odkaz] , je moc fajn! Sem pište ty zážitky, co zajímají vždy dva lidi: "Hele, včera jsem jel po magistrále z Moskvy a před Leningradem jsem Tě potkal, byl jsi to Ty?" a pod. Hlavně iniciativně podávejte podňety, co byste a jak byste chtěli mít to nové fórum uspořádáno. Jeden člověk na to nestačí i když se moc snaží a je zručný (jc). Více hlav, více rozumu (to vynálezli Češi a opajcovali to Švédi a dali tomu název Brainstroming, v dobré víře, že jim to projde!). >:D ;-) :arrow: :idea: :!:

09.09.06  08:42

« přístrojovka

takže taky už mám problém s jemným praskáním či drnčením přístrojové desky, zatím jsem nepřišel na to odkud to vychází, ale myslím, že je to i těma krásnýma cestama po kterých jezdím, takže tímto děkuji správě a údržbě silnic.... jo a druhá sada ozdobných krytů na ventilky je taky fuč, takže chci poděkovat českému národu....

"-- skrytý --" 08.09.06  22:12

« http://8g.hondaclub.cz/novinky

Já už osciluji na
    a se mnou jc, Tomik 010, Maros77, Vlad .......
    Časem se to zajede, je to to, po čem jsme volali. A Honza K. to vytvořil machrovsky a určitě nad tím tráví spoustu času, tak tam pozvolna také nakukujte! Není to nic složitého a hlavně to má hlavu a patu.
    Takže dík patří jc!
    P. S. Kdo tam nebude chodit, tak ........., no ještě nevím, ale něco vymyslím!

08.09.06  21:58

« Originální alu kola

Pokud by měl někdo z vás zájem, uvažuju o prodeji originálních alu kol 7x17/R17/ET55/5x114,3.
    Jak jinak než v bezvadném stavu za cenu cca 2000CZK za kus.
    Jinak uvažovali jste nekdo o podložkách (tak 10mm), nejaká zkušenost? Přece jen by to chtělo trochu vystrčit z blatníků.
    Vy co už jste přešli na nižší ET, pozorovali jste nějakou změnu jízdních vlastností?
    ----------------------------------------… /> Civic 8g 1,8Sport Cosmic Grey

jc 08.09.06  19:09

« Re: Re: web

To forum jeste nemusi bejt definitivni, kdyz reknete ze je k nicemu a chcete neco lepsiho, tak tam zkusim neco zaintegrovat. Z tech asi 20, co jsem docela podrobne zkoumal, se mi nejvic libi FUD forum: [odkaz]
    Otazka je jak to bude s importem dat, ale to ted nechci a nemuzu resit. Snazim se rychle dodelavat vsechny veci pred dovolenou :)

"-- skrytý --" 08.09.06  18:52

« Re: web

Zdravim panove,
    nejdrive gratulace JOEovi k jeho mazlikovy. Je fakt pekny, doufam ze bude dobre a bez problemu slouzit, stejne jako nam ostatnim :-)
    ad web) Libi se mi, ovsem meli bychom se pomalu premistit na nove forum. Ja vim, na nove se tezko zvyka, ale jinak to nejde. Dohodli jsme se prece, ze takove forum chceme a potrebujeme :!:
    Takze sup tam, jdu napsat prvni prispevek o tom co me vcera pri jizde z prace trochu rozladilo... :?

jc 08.09.06  17:54

U MP3 taky zobrazuje tagy (ID3), pokud v tech MP3 jsou. Na prepinani zobrazeni (adresar/stopa, autor, pisnicka, ...) je tam tlacitko vedle sterbiny pro CD.

08.09.06  17:49

to maros77: a máš za jízdy zaplé rádio???...já jen,že jsem si vypálil CD s mp3 a wma...a do 3000 ot/min motor vůbec neslyším... >:D >:D ...asi to budu muset kapku ztlumit.. :P :P :P :P
    Ještě jsem si všiml,že když přehrává rádio wma...tak je na displeji i název skladby a interpret....zatím co u mp3 se nezobrazuje nic....to jen pro detailisty...kteří furt nad něčím bádají.... :P
    Jinak manuál se mi rozpadl na jednotlivé stránky...jak jsem ho pořád pročítal... ;-)

08.09.06  17:37

« točenie

to pepec: nehovorím že netočím (aj keď zatiaľ iba do 5000), hovorím že by som bol veľmi rád, keby bol hluk od motora nulový. Neviem sa vytešovať z burácajúceho motora. Z rýchlosti áno, ale z hluku nie. Inak super je že na normálnu jazdu stačia otáčky medzo 2000 a 3000. Na rezkejšiu do 4000 a ďalej je to už šport. To ma vcelku teší :)

08.09.06  16:36

« Re: Re: Re: obrubniky

Pravdu mas predsedo ! Pouzivat meno maleho tucneho ftaka co nevedel lietat na oznacenie 8G je az do neba volajuca nehoraznost :P
    Ale maros77 ma svojim prispevkom viec ako potesil :idea: teda tym o naraznikoch a ne tym ze nebude 8G tocit .... kazda benzinova honda je rada nad 5000 rpm. A treba z ventilov pravidelne oklepavat sadze, len V-power nestaci >:D >:D >:D >:D >:D

"-- skrytý --" 08.09.06  16:12

« Re: Re: obrubniky

Neříkej mi Kiwi, já Ti také neříkám brambore, Bruure!
    Tvůj Civic :arrow: :arrow: :idea: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] :!: :!:

08.09.06  15:47

« zvuk

Som si všimol že v jednej veci sa asi od vás všetkcýh líšim. Píšete aký má motoro nad 3500 dobrý zvuk - tak toto mňa naozaj nedostane. Ja sa teším na prvé vozidlo ktoré bude mať hladinu hluku pri 90 km/h 0 dB.... Inak čo sa týka toho predku - je vcelku vysoký. Často parkujem predkom nad obrubníkkom - zatiaľ bez ujmy. Rovnako aj zadok. Na zraze sa mi na diaľnici rozhrkotol interiér. Hrkoce mi to plexisklo pod ktorým sú budíky...

08.09.06  15:02

« Re: Re: Re: obrubniky

tak pani neviem kde zijete vy, ale u nas ked chcem parkovat v meste tak na 35 - 45% musim liezt na obrubnik. A to ze to ma nizke plasty som tusil .... aaach jaj .... obijem to plechom a bude >:D

jc 08.09.06  14:23

« Re: Re: obrubniky

jj je lepsi parkovat dal. Jinak nejnizsi cast jsou deflektory (snad pouzivam spravne oznaceni) pred naraznikem - pred prednima kolama. Jsou to takovy cerny podelny plasty. Najdes na fotkach :)

"-- skrytý --" 08.09.06  13:56

« Re: obrubniky

Jednoduché řešení - neparkuj tak blízko k obrubníku - Kiwi má předek krátkej a celkově to auto taky není žádný dlouhán, aby kvůli 10 cm vyčnívalo z řady. Prostě to nedělej a je to. Akorát urveš nějaký kusy plastů :roll:

08.09.06  13:24

« obrubniky

Hej hola, majitelia 8G !
    Mam na vas otazocku, ktora ma trapi odkedy som si zacal uvedomovat ze raz budem mat aj ja toto UFO v garazi.
    Ako je na tom predny naraznik pri parkovani na obrubnikoch ? Aktualna 6G 5D ma na spodnej strane za naraznikom ma take 2 kovove vystupky s okom ( asi na odtah ci co ) a ked vyliezam na obrubnik a skrtnem tym o obrubnik tak cela kasna dostane taku ranu ze az. Je to u 8G inak, nema nahodou predny naraznik moc nizko ?? Lebo v BA su niekde prekliate vysoke obrubniky >:-[]

jc 08.09.06  13:18

« web

Btw, vyjadrujte se pls k webu, vcetne fora. Zajima mne hlavne co tam chybi nebo naopak prebejva. Nebo pripadne jestli je to cely k nicemu, i takovej nazor beru :)

08.09.06  13:16

« Re: nebezpecna diskuse

no ja mam pocit ze prave teraz nejaky hrdinsky bolivijsky ( ci nejaky iny hrdinsky banik ) banik vykopal vozik plny bauxitu z ktoreho casom niekto niekde vyelektrolyzuje hlinik a odleje mi blok motora. O zeleznej rude a dalsich potrebnych nerastoch nehovoriac :D

jc 08.09.06  13:15

BoBe, jsi muj clovek! Jsem zvedavej jestli po dobu moji dovoleny (od nedele 12 dni) pokoris moji dlouhodobou spotrebu :)

"-- skrytý --" 08.09.06  12:26

« nebezpecna diskuse

Teda panove, asi budu muset tu vasi diskusi prestat cist... Bojim se, ze klavesnice nevydrzi prival slin, ktere se na ni hromadi.... Zacinam slintat cim dal vic s kazdym prispevkem...
    to BoB: Ty si me dostal uplne s tim projizdenim zatacek...uaaaaa
    A moje auto je zatim jeste nekde v Anglii, rozlozeny, zabaleny v malikych krabickach. Pekne nekde ve skladu a nejakej Anglan tam na tech krabicich sedi a popiji caj.... co dodat....

08.09.06  11:36

Miro... ne nezrychluji....to podřazuji...ve městě zajisté v provozu na 4 nejezdím...normálně na 2 na 3...ale máme v Pv dost dlouhé výpadovky z města s předepsanou 50km/h a tam to na tu 4 přeřadím a rozsvítím 4 ECO diody... ale jinak sami asi nejlíp víte, že to nejde netočit to... >:D >:D ...tomu nede odolat a ten zvuk nad 3500 ot/min je i pro pěší zajímavý... >:-[] >:-[] >:-[]

jc 08.09.06  11:09

« Re: Re: Re: Re: Zdravíčko...

Naopak, to se ma. Jen mi to prislo k veci :-) 4ku i kdyz jedu hodne volne urcite neradim pred 65.

"-- skrytý --" 08.09.06  10:59

« Re: Re: Re: Zdravíčko...

JC: To dělám občas taky, to se nemá? :-) Na tu dvojku se to pak dá dotáhnout až přes 100 a pak řadím 6 - vůbec nechápu, na co jsou ty stupně mezi >:D
    Miro: Mně subjektivně připadá, že nejlepší jízda je kolem 2800 otáček, tam má motor dost síly na cokoliv, není hlučný a ani moc nežere.

jc 08.09.06  10:45

« Re: Re: Zdravíčko...

Pokud mam zahrato, tak mezi 50 a 60 radim dvojku :)

08.09.06  10:16

« Re: Zdravíčko...

bob: ja suhlasim s Bruure, ja jazdim hodne na spotrebu, ale 4 tam pri tacho 50 neviem zaradit :-) Leda ak sa take nieco stane, ze 4 pri 50km/h je to preto, ze proste pozvolna spomalujem a pri zaradeniej 4 klesnem na tuto rychlost, z ktorej pridavam az ked podradim o -1 az -2. Inak pri zabehu by si sa uz skoro vobec nemal moc dostavat na hranicu 2000ot. Uz sa to tu pisalo hodne. Neviem kolko to toci tebe pri 50km tacho ale u mna by to bolo na Rencli asi 1750 . Ty mas tzsiu prevodovku, takze este menej. Predpokladam ze z toho este aj zrychlujes.

"-- skrytý --" 08.09.06  09:09

2 majitelé: Jak to pozoruji,sedí Civíček skvěle,což se dalo čekat. Vzpomínáte, jak se v sekci NEWS, když se to auto objevilo,vášnivě diskutovalo o vlečném rameni, jaká je to degradace, že tam není nějaký víceprvek(nejspíš 3 příčná a 1 podélné rameno). A je to tady. Špičkový podvozek je množina optimálních prvků jako celek, ne jeden vytrhnout!To je hloupost. Určitě je dobrá i poloha pal. nádrže.Praxe ukazuje, že konst. Hondy znají víc, než tam ti hoši co se hádají v NEWS. Zase jsem ji ráno viděl dvakrát. Krásné, i v dešti.... ;-)
    Dnes můžete zkusit to VSA,počasí tomu přeje...jenom bacha na aquaplanink !!!

"-- skrytý --" 08.09.06  08:55

« Re: Zdravíčko...

Já to pořád nějak nechápu - jak můžete na 50 km/h řadit čtyřku? Já mám vždycky pocit, že mi to auto umírá pod rukama >:D To zvládám tak maximálně z mírného kopečka dolu, ale na běžnou jízdu po městě :?: Asi to vysvětluje moji spotřebu :shock: 8-s >:D
    PS: Ještě budu rád, že mám auto z počátku výroby, kdy všechno bylo tak jak má >:D

07.09.06  21:50

« Zdravíčko...

Ahojte všeci... Naježděno máme cca 600km...každou jízdu si užívám... vůbec mi nepřipadá jízda tvrdší (i na 17")...perfektně sedí v zatáčkách...mám takovou jednu vytipovanou a je otestovaná několika druhy aut a do této doby byla maximálka, kterou byla projeta...80 km/h... no nebudu zastírat,že jsem se cítil na překonání této hranice...ještě k tomu je to silnice 3.tř...s min. provozem a dobrým rozhledem do protisměru...mezi poli...Dal jsem jí napoprvé v 86 km/h...a při cestě zpět pak v 90 km/h...a cítil jsem,že to půjde i výš...ale nebudu riskovat...auto si to za prvé nezaslouží a za druhé...mám vysoký pud sebezáchovy...Spíše jezdím na spotřebu a při této příležitosti jsem se musel takříkajíc znovu naučit řadit... >:D ...protože 50 jezdím na 4-ku...a 5 dávám při 70km/h a 6 při 95-100 km/h...dle profilu trati...opravdu je snažší dávat ze 4-ky rovnou 6-ku...ale za se je mi líto té 5 a tak raději řadím postupně... >:D >:D >:D ...a tohle vše v předchozích autech,kterými jsem jezdil dělalo ináč... >:D Ve středu jsem byl ještě s autem u prodejce,protože jsme měnili ztmavovací folii na skle spolujezdce...ale vše v pohodě a za 40 minut nebylo co řešit...jen 2 dny nestahovat okno.
    No a dneska jsem našel ve schránce dopis z HONDY a prý se máme dostavit do servisu,protože mohlo dojít u naší série auta při výrobě k nějakému zatečení vody do motoru a něco by mohlo začít korodovat a vést to až k zhasnutí motoru... :shock: :shock: ...ale po telefonu jsme byli uklidněni,že Honda hrozně ráda prostě vytipuje sérii a tu nechává pak prověřit...prý hodina práce.Aspoń budu v pohodě v noci spát :o)) ...zítra tam jedem,takže uvidíme.Sichr je sichr !!
    Toliko zatím za mě.... >:D >:D

"-- skrytý --" 07.09.06  21:31

JOE: Samochvala sice smrdi, ale ako na druhej strane povedal nesmrtelnymi slovami Icek, clovek sa musi pochvalit sam ;-)
    Ten piskajuci zvuk tam mam tiez, niekedy viac, niekedy menej a tiez sa mi prilis nepozdava. Mam ale pocit, ze sa s pribudajuci kilometrami straca (alebo som si nanho zvykol?).
    To druhe som si nevsimol, naopak sa mi zda, ze sa auto vdaka obrovitemu prednemu sklu prehrieva dost.

07.09.06  21:22

pepec:Tak to máš dobrý! Já měl předtím peugeot 206 a to auto bych nedal ani svýmu nepříteli, natož známému! :-) Takže prodat to byl docela problém! :-) Nakonec jsem to dal do AAA, lituju chudáka, kterej to koupí (koupil) ;-)
    Koly:Mockrát děkuji, no zatím to moje očekávání plní na 200%! :-) A ty kola jsou božský! :-) Máme dobrej vkus! ;-)
    Chci se Vás zeptat na dvě věci, přijde mi trošku zvláštní zvuk motoru, hlavně když jedu hodně pomalu, zdá se že se zvyšujícíma otáčkama je tam něco pískajícího, skoro jako turbo, dělá Vám to taky?
    A za druhé, dnes jsem přišel do auta, do kterého hodně dlouho pralo slunce, ale vevnitř bylo relativně snesitelně, jaký s tím máte zkušenosti vy? Je možný, že by skla tak dobře filtrovala sluneční světlo a auto se nepřehřívalo?

jc 07.09.06  16:44

« Re: Re: 205 km/h

Ja mam spis ty oranzovy. Video bych videl jako zkreslujici. Maximalku jsem nezkousel, dlouho jsem to odkladal a pak prisel bodovy system a uz se bojim :)

"-- skrytý --" 07.09.06  16:35

« Re: 205 km/h

To Gonda: Liecit sa to asi neda, ale symptomy sa vraj mozu utlmit prepichnutim usnych bubienkov ;-)
    Prave v pondelok som skusil na dialnici (dole miernym kopcom prechadzajucim do roviny) prvykrat roztiahnut 5-ku, 214km/h tacho, myslim, ze uz svietili vsetky ledky. Ak by bolo viac priestoru, asi by to este islo o nieco viac. Skusal uz niekto seriozne max. rychlost na 5-ku na dost dlhej rovine (ziadny kopec dole)?
    Inak, videl som na nejakom videu, ze tam testovany Civic mal REV diody cervene. Ja ich mam ale oranzove (a cervene sa mi teda pozdavaju viac). Chcem sa opytat kazdeho, mate ledky oranzove ako ja, alebo cervene?

"-- skrytý --" 07.09.06  16:21

« Re: Re: JOE's car

To JOE: Velka gratulacia aj odo mna! Dufam, ze auto splna Tvoje ocakavania a si spokojny. >:D
    Co sa tyka sportoveho podvozku, tiez som po vsetkych tych hororovych historkach uvazoval o vymene, ale teraz som s tymto kompromisom velmi spokojny. Takze vymena pruzin a tlmicov za sportovejsie (ci uz od Hondy alebo ineho znackoveho vyrobcu) moze u mna prist na rad az za par rokov, ked sa vyjazdia tieto originalne.
    Fotky su pekne, kolesa si si vybral fakt dobre, co k tomu dodat, mas proste dobry vkus! ;-) >:D

07.09.06  09:28

« Re: Re: Re: Re: JOE's car

hehe tak to sme na tom velice podobne ... ja som nastastie moje este nepredal, ale asi to v najblizsom tyzdni - dvoch urobim. Lebo kupca uz mam a nerad by som ho tahal za nos. Tak sa budem chvilku vozit MHD. Aspom poobzeram mlade pipky vysokoskolacky cestou do roboty :shock: >:D :shock:

07.09.06  00:34

« Re: Re: Re: JOE's car

Tak to je děsná lajna! :'-( Tak snad budeš mít štěstí a přijde to co nejdřív! :-(
    Ono by ani tak nevadilo, že ty termíny jsou tak dlouhý, ale bylo by docela fajn, kdyby se člověk mohl na daný termín spolehnout! Jde především o prodej starého auta! My byli tak pobláznění vidinou, že nám auto příjde o x týdnů dříve (jako se to stalo jiným), že jsme s prodejem spěchali a prodali pod cenou :-( Nakonec jsme jezdili 2 měsíce ve vypůjčeném! :(

07.09.06  00:07

« Re: Re: JOE's car

keby 126 !! ja mam objednavku z 7.2.2006 !! Takze idem oslavit 7 mesiacov cakania ... a zial to vypada na 8 ak nie viac :'-(
    Ale ty si to uzivaj a ver ze je v BA jeden nestastnik, ktory pri pomysleni na tvoje auto zatlaci slzu a prehltne slinu :P

06.09.06  23:57

« Re: JOE's car

Věřím, věřím! :-( Taky jsem těch 126 dní čekání všem záviděl a teď teprve druhý den užívám! ;-)
    Já to s tou barvou nechápu! Podle mě je to nejlepší barva na Civica, nevím proč ji vyřadili :-( Ikdyž samozřejmě na druhou stranu jsem rád, že zůstane vyjímečná, ikdyž jak je vidět na první fotce u nás ve městě je jeden další! ;-) A v Hradci Králové jsem dnes taky potkal Cosmic. Takže v Čr se jich pár určitě prodalo.
    Každopádně ti můžu zodpovědně říct, že to čekání se určitě vyplatí!!! Všechny nové zájemce, které odradí dodací lhůta lituji, protože se ochudí o nejlepší auto!!! ;-) >:D >:D >:D

06.09.06  23:49

« JOE's car

Ani nevies ako temer nekonecne ti zavidim. To ze ty uz svojho milassika mas a ja este ne je len mensia cast toho co mi sposobilo celkom mucive pocity v mojom vnutre. Najviac ma pichlo pri srdci ked som videl tu krasnu farbu tvojho auticka !!!!! Presne tuto som si zvolil aj ja, priznam sa este som ju v BA ani SK nevidel. Ale zial obcania GB v H tuto farbu v case vyroby mojho tatosa nemaluju tak som musel ist inam :'-( :'-( :'-(
    Ale nevadi Royal Blue je tiez krasna ;-) ;-) ;-)

jc 06.09.06  23:35

« web - druhy pokus

Nakonec jsem kvuli foru prehodil web na drupala, vysledek viz:
    jeste na tom bude dost prace, ale ted to bude muset chvili pockat. Mate tam mimo jine to forum, tak se pustte do testu.
    Pozdeji to propojim s galerkou, mely by jit treba synchronizovat ucty (jeden pro web, forum i galerku).
    P.S. JOE, preju ti at ti to nadseni vydrzi aspon jako mne. Uz jezdim asi 9 mesicu a jeste mne to nepustilo.

06.09.06  23:13

« Re: 205 km/h

Myslím, že léčit se to nedá!!! ;-) Naštěstí!!! >:D >:D >:D
    Musím říct, že pozoruju snahu okolí o vyprovokování k "akci", já se ale zatím krotím! :-)
    Každopádně zájem lidí je úžasnej, skoro každý druhý se za mnou otočí! :-) To je moc příjemný! :-)

06.09.06  23:10

« Fotky

Zdravím všechny, tak jsme dnes ujeli dalších více než 300 km, takže celkem má náš Civíček za sebou přes 500 km ;-)
    Všem moc děkuji za gratulace.
    První poznatky:
    Nechápu jak to auto může tak sedět v zatáčkách!!! To auto jde s takovou radostí za volantem a je jedno jak rychle se zatáčka projede, občas si říkám, že už to snad ani není možný, ale pískot gum nebo zásah VSA v nedohlednu, takže tam bude ještě pekelná rezerva!!! :-)
    Auto je neskutečně tichý! Při 90, absolutní pohoda! Mám pocit, že by bylo slyšet spadnout špendlík :-) Zatím jsem jen krátce jel 140 a hluk pořád žádný!!! Nádhera! :-)
    Tempomat je úžasnej vynález! Používám ho pořád! :-) Už nechci auto bez tempomatu.
    Co se týče podvozku a 17" kol, tak tam jsem pořád na vážkách, včera mi auto přišlo tvrdý, přecijenom po 7 tis km v sedanu 7G na 14" kolech to byla docela změna, už si na to ale zvykám a už mi to skoro přijde normální. Takže kdyby všechny silnice vypadaly tak jak maj tak bych rozhodně šel klidně do 18", ale zatím se zdá, že 17" je akorát. Měkčí bych to určitě nechtěl! :-)
    No a konečně jsem dnes udělal nějaký rozumný fotky! Tak se můžete pokochat! :-)
    Na první fotce je rozdíl mezi standardním Civicem a naším :-)
    a tady jsou dvě momentky první je z dnešního výletu do Hradce a druhá z Jablonce.
    Co říkáte na ty naše kola??? >:D >:D >:D A počkejte až je uvidíte v pohybu! Je to pecka! >:D >:D >:D
    PP mi zatím ukazuje spotřebu 7 litrů, podle dotankování jsem první nádrž projel se spotřebou 7,38 litrů :-) Což mi přijde dost slušný, na to, že je to v záběhu! ;-)
    A zdá se být už trošku přecivicováno, celkem jsem dnes na silnici potkal 5 kousků!!! ;-)

06.09.06  22:58

« 205 km/h

Dnes si fičím po nemenovaj dialnici predpísaných 130 km/h (spotreba podľa PP cca 6 l), hudbička, klimačka, sedačka "proklate" nízko :-! a tu zrazu Koktafka II 1,9 TDI na plné gule okolo. "Dělal machra kravaťák naškrobený" ...... :shock:
    Rychlo som dal šestke "zbohom" a už som sledoval ako sa otáčkomer derie v smere hodinových ručičiek >:-[] . Kedy som predbehol tú truhlu neviem, lebo ma zaujal môj obľúbený štvortrubkový orchester pri 6500 ot./min. Prestal som pridávať keď bolo papierových 205 a tri ledky vľavo nervózne pokukovali po tej štvrtej. Pustil som plyn a počúval ako zľahka ustáva tá adrenalínová "šleha".
    Zistil som, že hladina môjho testosterónu je úmerná otáčkam môjho tátoša.
    Dá sa to liečiť?

06.09.06  17:19

« Re: Re: cekam cekam

bicykel mam, ale neni to to prave orieskove .. najma nie ked som mal mat 8G >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]

06.09.06  15:56

« Re: cekam cekam

Tak jim to auto prodej a kup si kolo >:D Měsíc to vydržíš >:D

"-- skrytý --" 06.09.06  12:41

« cekam cekam

to pepec: Jenze ja mam termin 12.11. , ja blbec myslel ze 12.10. a tak uz sem auto slibil.... Nevim co mi na to reknou zakaznici....sem premyslel, ze si rovnou muzu vzit volno :-!
    Jo ja mam Civic 3D 1,5 vtec, rv.2000. To sme na tom stejne...sem zvedavy na tu porci koniku navic...
    Jo a ty gumy a zajeti....sme na tom stejne blbe...abych tam rovnou nechal dat plechovy 16"....ach jo....

06.09.06  12:39

« Re: Re: cekani

Podle vseho to vypada (osobni nazor), ze modelovy rok 2007 bude akorat drazsi o 10.000,- Kc a mozna clovek bude mit dobry pocit, ze ma model 2007. Jinak tam asi zadne zmeny nebudou - ono co tam v zasade menit nebo pridavat :-). Honda nestiha vyrabet, takze neni zadny tlak na cenu ani na zmeny ve vybave a to soucasne nastaveni je takove, ze kdyby treba ke Comfortu pridali tempomat, tak to bude zasahovat do Sportu apod.. Mozna pridaji moznost nastaveni bederni operky u ridice :-) :-).

06.09.06  11:42

« Re: cekani

no to by aj mna zaujimalo ake "zmeny" okrem zvysenej ceny prinesie model 2007. A to ze budem chodit busom mi je uplne jasne, lebo aktualne auto uz ma tiez buduceho majitela a v H mi tvrdia ze slubeny termin ( 15.9.) nestihnu. Tak sa stane asi to najhorsie co sa moze stat. Dojde mi ked uz bude hnusne, mokro a zima. A ja si ani neuzijem letne gumy, a nebudem moc zabehnut auto ako som chcel.
    Som prekliaty !!!!!!

"-- skrytý --" 06.09.06  10:42

« cekani

to JOE: Taky gratulace! Hned po precteni tveho prispevku jsem psal svemu prodejci abych predesel tomu co tu pises. Jeste k tomu, ja mam kupce na svoje auto uz ted....a nove v nedohlednu.....jeste aby se stalo, ze budu jezdit busem a Civo jim tam bude stat na prodejne....
    Jeste jeden dotaz, ty uz mas modelovej rok 2007 nebo jeste 2006? Me prave bylo receno, ze ja mam dostat uz 07....tak by me zajimalo, jestli jsou nejake zmeny, kdyz s tim delaj takovy divadlo....
    Uzivejte auticek.....kdyz uz je mate....a ja zas nic :'-( :'-(

"-- skrytý --" 06.09.06  08:51

« Re: Tak už je doma!

VELKÁ GRATULACE. Jsem rád, že se prodejce nakonec umoudřil a snad už s nimi bude nakonec lepší pořízení. Jim je to asi dost jedno, jestli člověk dostane to auto za týden nebo za měsíc, ale pořád mám v živé paměti, jak jsem si pro něj šel a jaká to pro mě byla sláva ;-)
    Takže Joe, hodně bezproblémových kilometrů, hned si všechno vyzkoušej (klima chladí hřeje, vyhřívání zrcátek, rádio, tempomat atd.) ať víš, že všechno funguje jak má a že se na to můžeš spolehnout. A pak už si to auto jenom užívej tak, jak my všichni tady.
    PS: Zkontroluj si tlak v pneumatikách ;-)

06.09.06  00:41

« Tak už je doma!

Tak Civíček je už doma! Už jsme najeli 250 km a zítra nás čeká další porce >:D >:D >:D Řekl bych k němu asi toto:
    "Trvalo to přes sto let, byly nakresleny miliony technických výkresů a spotřebovaly se miliardy tun materiálu, až v roce 2006 se konečně podařilo postavit dokonalé auto" >:D >:D >:D
    Pro dny jako byl dnešek stojí za to žít!!! >:D
    Co se týče předání auta, vše proběhlo velice rychle. Co mě ale velice mile překvapilo bylo, že mi prodejce řekl, že spolu zajedeme na Shellku a naplnil nám Civíčka V-powerem!!! To bylo velice příjemné!!! >:D >:D >:D
    Mám nějaký fotky, ale všechny jsou k ničemu :-) až budu mít nějaký pořádný dám link :-)
    2koly:Ty naše kola, to je špica!!! ;-)

"-- skrytý --" 05.09.06  16:09

Iček: zpráva se ani někde po cestě ztratila :shock: :'-(

"-- skrytý --" 05.09.06  12:05

maros77: To je pálka,fuj >:-[]
    Určitě se dá s prodejcem dohodnout na neoriginálním senzoru,mně před asi 3 lety,když jsem lovil ve vodách střední třídy narovinu nabízeli neoriginální, se 4 čidly na Accorda za asi 8 tis,což je kolik Sk? Nevím.Ceny mezitím klesly,dá se skvělý za 5 tis vč,práce(soukromník).
    Mohou mít někoho, kdo smluvně dělá různé věci,např:
    U nás Mazda dělá jiným pískování skel, dovozce Forda dělá pro značkový Ford karosářské práce+lakování,neznačkový servis v malé vesnici dělá pro ofic.prodejce Renault karos+lakov.práce+geometrii.
    Nezbývá než dotázat se a domluvit se nimi-skrz záruku.
    Snad je to i v zájmu prodejce, pokud uvažuje trochu dál než na stav dnešního konta. Z Jazzu by člověk mohl přejít na Civica, z něj na Accorda...CR-V, FR-V...? ;-)

05.09.06  11:23

« orig. senzori

Mne povedal predajca cenu za orig. Honda senzori cca 30 tis. Skk. Neverím že niekto kúpi...