NOVÁ HONDA CIVIC
"-- skrytý --" 20.09.06 00:09
« Re: Re: Nové fórum
Icek: Tak tieto slova (a nemyslim to o zavreti huby a ani o Tvojom veku samozrejme) sa pocuvaju lepsie, ako to v sz, cenim si to ;-)
Co sa tyka [odkaz] , rozbieha sa to tam pomaly, posledne prispevky su skoro vsetky moje (aj ked uznavam bez mimoriadnej hodnoty)... Skor to vidim tak, ze tam by sa mohli rozobrat nejake opakujuce sa temy, na ktore by sme potom mohli odkazovat ludi odtialto smerom tam. Predsa len na bezny pokec a komunikaciu s nahodnymi hostami je to tu lepsie. -
"-- skrytý --" 19.09.06 23:50
JOE: Problemy s financnou narocnostou jazdenia pre radost (alebo pod hocakou vhodnou zamienkou) poznam doverne! ;-)
Takze som sa teraz zasekol na zhruba 4000km+. Vcera som ale bol mimo Prahu a 1.8 i-VTEC trochu pomaznal. Prisiel som na nasledovne, zvuk motora si clovek vychutna najlepsie, ak si necha v pozadi ticho pustene radio, ten odporny piskot (a pripadne vrzanie v interieri) v tom zanikne a do kabiny prenika skutocne iba nadherny surovy zvuk motoru. Dve diody sa rozvietia presne pri 6000, 4 pri 6400 a 6 pri 6800ot. Obmedzovac zasahuje velmi tesne pred 7000ot.
Stale ma fascinuje ten charakter, ako sa pri 5500ot., ked uz po skusenostiach s inymi 16V motormi reflexivne ocakavam vadnutie, naopak zvuk vycisti a motor zacne s takou uplnou lahkostou tahat az do obmedzovaca. Niekde vzadu v hlave mi vrta kacirska myslienka ci by sa obmedzovac nedal nejako posunut na 7500 alebo 8000ot ;-) -
"-- skrytý --" 19.09.06 22:07
« Re: Re: Nové fórum
to bruure: O pravdivosti Vašich slov (o nepřehledném novém fóru), sire, se dá s úspěchem pochybovat!
to JOE: Co jsme si, to jsme si, ale pravopis je moje silnější stránka!
Sebekriticky přiznávám, že jsem téměř ke všem kritický, což pochopitelně osazenstvo špatně přijímá. Také piji víno a káži vodu! Málo jezdím a hodně kecám. Jsem starý a moc mezi vás nezapadám.
Už jsem toho na toto forum napsal dost a moc jsem neuspěl. Jste velmi silná individua a nemá smysl vás jakkoliv přesvědčovat a dotvářet.
Emil Zátopek řekl: "Největší umění je v pravý čas odejít!". A ja modifikuji, že největší umění je také v pravý čas zavřít hubu. Právě jsem ji zavřel!
Budu se na vás dívat!................. -
Bruure a Vlad: asi nejvíc značek kol na nového Civica co jsem zatím našel je zobrazováno tady:
skelb:Ta barva je na 100% Cosmic! ;-)
pepec: Díky bohu!!! :-) Doufám, že už ti to uteče jako voda! ;-)
Mimochodem já budu muset svoje ježdění asi trošku zklidnit! >:D Dnes je to přesně 14 dní co mám auto a už má najeto 3 200 km a za benzín jsem už utratil 7 500 Kč! >:D Ještě že mi ho dali s plnou, protože jinak by to bylo 9 000 Kč! >:D >:D >:D
Gumy a kola na zimu:Elektrony i gumy jsem už vybral. Na gumách nebylo moc co řešit vybral jsem Goodyear Ultra Grip 7 (na doporučení Vlada na novém fóru), ale s eletronama jsem se hodně trápil. Nakonec mi došlo, že tak jako tak to na 16" bude nic moc a tak vezmu AEZ Raver. Jsou docela pěkný a jsem zvědavý na tu nanotech technologii, která by měla zabraňovat špinění kol. Co mě ale překvapilo bylo, že když jsem přišel do pneuservisu a nechal si na to udělat nabídku tak byli pouze o cca 500 Kč na celou sadu dražší než nejlevnější internetový obchod, tak to vezmu u nich, abych je trošku podpořil! ;-) Prohlížel jsem si tam ty Goodyeary a jsou neskutečně měkký! Takže na sněhu to bude asi paráda, ale jakmile se oteplý, tak budou asi hodně trpět! :-(
Dnes jsem strávil dvě hodiny mytím auta! Krásně jsem si ho vyleštil, každou mušku odstranil a když jsem zaparkoval před barákem, tak začalo pršet! >:D Docela naštve! >:D -
"-- skrytý --" 19.09.06 16:53
« Nové fórum
Pokud bychom přešli na nové fórum, tak bychom se zbavili problěmu, jaký má s dohledáním např. T. E. CH. :Palubka mě nevrže, ale vrže mě obložení střechy.U exe to má asi každý.Tuším že to někdo už řešil...tuším že pod to "napral nějaký lepidlo či co...mělo by to být v diskuzi.Bohužel je příspěvků je moc, takže kdyby to zopakoval, nebylo by to od věci.Sice mi to tolik nevadí, ale vyřešit bych to chtěl.Většinou mám puštěný radio, takže to slyšet není....
Ovšem to byste museli opravdu učinit! :mrgreen: >:-[] >:-[] Adresa: [odkaz]
Honda CIVIC 8G -
« Vrzání
Palubka mě nevrže, ale vrže mě obložení střechy.U exe to má asi každý.Tuším že to někdo už řešil...tuším že pod to "napral nějaký lepidlo či co...mělo by to být v diskuzi.Bohužel je příspěvků je moc, takže kdyby to zopakoval, nebylo by to od věci.Sice mi to tolik nevadí, ale vyřešit bych to chtěl.Většinou mám puštěný radio, takže to slyšet není.... -
"-- skrytý --" 17.09.06 15:24
« Klikni sem:
:lol: >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :arrow: :idea:
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :!:
"-- skrytý --" 16.09.06 11:24
« Kolesa
JOE: nepocitas spravne o kolko Ti trcia kolesa naviac von. ET45 vs. ET55 je naozaj 10mm od strednej roviny kolesa. Ale iba polovica z 0.5'' sirky disku naviac (t.j. 0.5x12,7mm) predsa trci von od strednej roviny, druha polovica ide dnu. Takze 7.5'' ET45 trcia von oproti 7'' ET55 asi o 1+0.6=1.6cm.
Ostatni: Reci o padani zaruky, zodpovednosti za nehody, premeriavanim policiou alebo vyraznom opotrebovani pri vymene kolies su absurdne, zrejme velke skusenosti s vymenou kolies nemate. Nehovoriac, ze rozmer ktory ma JOE (a ja) je absolutne civilny, nijako nekrici a aj ked v TP uvedeny nie je, je certifikovany nemeckym TUV, ako si mozte lahko overit na strankach AEZ.
P.S. Doplnim ale, ze pri poistnej udalosti s neoriginalnymi kolesami problem byt moze, najma ak su neumerne drahe. -
"-- skrytý --" 15.09.06 17:00
« dovolenka
Tak ja som sa prave vratil z dovolenky >:D a samozrejme prve kroky na nete smerovali do tejto diskusie. No nepretrhli ste sa s tymi prispevkami >:D clovek by neveril kolko sa da popisat o cisle ET ;-)
Kazdopadne som toho nazoru ze s originalnymi 17" diskami si vystacim viac ako dobre, mne sa tie kolesa na tom aute pacia, su dostatocne decentne a zbytocne nekricia z toho auta. Na zimu si jednoznacne kupim 16" plechace, na nase roztrepane zimne cesty je chore kupovat hlinikove disky a peniaze investujem radsej do kvalitnych gum.
To JC Pozeram na novy web a na zaciatok to nie je zle, takze patri Ti velka pochvala. Viem co to obnasa robit "nieco z nicoho". Ale neda mi aby som si nerypol do toho diskusneho systemu, mna si zrusil ze phpBB je srot a ze pouzijes nieco ovela lepsie. Ja len dufam ze si nemyslel to co tam mas :-) -
"-- skrytý --" 15.09.06 02:25
« Re: Re: Probuďte se!!
Ja sem taky vzhuru :-) A asi uz zustanu, protoze za par hodin odletame na dovolenku. :-!
Zato muj 'tátoš' (thanks Gonda za super nazev) bude ted 14 dni odpocivat.
Ale zaslouzi si to, za 4 mesice najezdil 14.000 km...
Tak se tu mejte pekne a opatrujte svoje milacky ;-) -
"-- skrytý --" 15.09.06 00:15
« Probuďte se!!
Děkuji všem majitelům Comforta za podporu! Myslím, že to výrobce odstupňoval vkusně a s citem. I Comfort má v základu vybavení, které u mnoha značek jsou za mastný příplatek a dokonce někdy vůbec nejsou k máni. Pravda pravdoucí, co napsal yogi, že motor je stejný. Ten jezdí, ptákoviny jsou šminky, ovšem krásné!
Je na pováženou, jak málo z vás využívá nové fórum, se kterým si Honza (jc) dal takovou práci (sami jsme po tom volali). Tady si píšete ptákoviny a když je potřeba dohledat vážnou nebo závažnou informaci, tak se dožadujete opakování, dotazujete se na totéž dokola. Toto fórum vám vyhovuje svoji jednoduchostí a sílou zvyku. Koukejte se rozhýbat a začít psát na to nové, mnohokrát přehlednější fórum (které je i s fotkama). Račte zde končít! Myslím, že až se jc vráti z dovolené, bude pěkně naštvaný. Budu rád, když mne někteří z vás vyslyší a pomohou. KDE JE KOLY? Pánové, chyťte se za nos!! -
Dalik1 14.09.06 20:53
« Ahoj Ičku
Je fakt, že u nás v okolí vídám samé Sporty, ale on i ten můj tak až na ty šestnáctky vypadá, dealer mi tam zdarma dal i mlhovky a falešnou koncovku výfuku. Kola jsem dal ENZO H. Pokud jde o to nastupování, hned napoprvé jsem se praštil do hlavy, zapomněl jsem, že je třeba se "přikrčit a mírně zaklonit". Já jezdím Fordem S-max, takže jsem zvyklý na trochu víc prostoru. Taky jsem měl strach z našich silnic v severních Čechách, ale zatím pohoda. A taky se mi líbí to krásné měkké "žuch" při zavření předních dveří, jako u audiny.
Takže se mějte pěkně. -
T.E.CH:Taky si to myslím, Sport je určitě výhodnější ještě jsi zapoměl na světelný senzor a kovové pedály, taky je tuším nějaký rozdíl v kurfu, ale nevím jaký, prodejce říkal, že tam není nějaké víko nebo co. ;-)
Zaslepené výfuky má jenom 1.4ka, 1.8ky mají všechny chromované
Bruure:Uprostřed ten plast samozřejmě je, ale na stranách se mi zdá, že je matovej, jako na zbytku palubovky.
pepetr:Tak zrovna to červený podsícení se mi nelíbí :-) resp. líbilo by se mi kdyby místo modrého světla okolo otáčkoměru bylo červené, ale takhle mi to přijde až moc :-) -
Alarm systém,Tempomat,Kožený volant,dešťový senzor,vyhřívané sedačky,o 2 reproduktory více, al-kola.Myslím že koupě sporta je výhodnější.Jak je to u Comforta vzadu s výfuky??Viděl jsem že to mají zaslepené plastem což vypadá hrozně.Nevím , ale má to jen 1,4 nebo všechny motorizace?? -
"-- skrytý --" 13.09.06 23:25
« Hola, hola, točte se všech Civiců kola (i s nevhodným ET)!
Daliku, má Tvá žena ale kliku a hodného muže!
Dalik má 1.8 Comforta, konečně jeden Comfort! Už jsem si myslel, že mi ten Pešek zůstane :!: >:D
A Dalik dále (nevím z jaké dálky) napsal:Takže všem přeju hodně šťastných kilometrů.
Tož, tudíž, teda TOBĚ TAKÉ, DALIKU :!: :-) >:D
A Dalik dále ještě napsal, že:Leze se do něj sice jako do Velorexu ve Vrchní, prchni, ale kokpit je super.
Zřejmě také docent, jako já :!: (5 dkg do centa). :*)
to JOE: Dík za zakopání válečné dýmky a teď ještě vykouřit tu sekyru míru :!: No, škoda že se nevypravíš na Vysočinu, je tam krásně a ty tratě :!: Pro Civica jako stvořené :!:
Co nás čeká?: [odkaz] a něco od Tomík10: [odkaz] -
Dalik1 13.09.06 20:37
« Mám ho!
Tak už je doma! 1.8 Comfort Blueish. Sice jsem ho koupil manželce, pro mé podnikání je malý, ale už teď vím, že jí ho budu občast krást. Leze se do něj sice jako do Velorexu ve Vrchní, prchni, ale kokpit je super. A není vůbec tak tvrdý, jak jsem se v duchu obával - anebo jsem holt odchovaný na tvrdších autech. Takže všem přeju hodně šťastných kilometrů. -
Iček:No necháme už kola (hlavně otázku ET), kolama. ;-)
Co se týče toho víkendu, není to špatný nápad, ale hned víkend další organizujeme velkou akci pro několik set lidí, a tak budeme spíš dokončovat přípravy :-( Takže to budeme muset asi nechat na jindy. :-(
Na novém fóru již nějaký čas komunikuju, měl jsem tam ale jiný nick (josefd), už jsem to napravil, aby to nebylo matoucí! :-)
Vlad:Nedoplácel jsem za ně nic, dealer si nechal originály a dal mi tyhle. ;-) Ty co jsi poslal, vypadaj taky hodně dobře! ;-) Začínám řešit kola na zimu :-( Mám strach, že už to taková bomba nebude :-( Není v těch 16" nic o čem bych byl přesvědčený, že je to to pravý :-(
Už jsem se také zaregistroval na [odkaz] >:D Zatím mám ze všech zaregistrovaných Civiců 1.8 nejmenší spotřebu, ale jezdil jsem hodně dálky, teď mi na PP svítí průměr 8.1, takže na prvním místě asi dlouho nebudu >:D >:D >:D
Chtěl bych se Vás zeptat ohledně brzd, když dobržďuji před křižovatkou a jedu už hodně pomalu, tak uvnitř auta dost výrazně slyším brzdy, takový surový zvuk jak jde železo na železo, máte to taky? -
"-- skrytý --" 13.09.06 18:27
« Honda DE povolává Civicy do servisů
Novopečení majitelé, čtěte tuto závažnou informaci:
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: -
"-- skrytý --" 12.09.06 22:34
« Re.: Iček
Je to žabomyší válka, ale reagovat musím. Chápu, že to ostatní málo zajímá.
to JOE, který napsal:Ty jsi se do mě navážel, že mám ET45 a jak je moje auto nezpůsobilé provozu a sám máš ET43!!! Navíc pokud jde o šířku kola, tak 7" je 177,8 mm a 7,5" je 190,5 mm a guma má 225 mm!!! Takže i když je kolo širší pořád guma na každé straně přečnívá o 17 mm!!! Takže guma je vlastně na stejném místě jenom kolo uvnitř se zdá být víc ven!
Víš a to že schazuješ moje nadšení mě dost uráží, protože i když na rozdíl od tebe, tohle nejspíš není moje poslední auto, znám hodnotu peněz a mám velkou radost, že jsem ty peníze mohl utratit za něco tak skvělého! A tak se z toho raduji a pokud se ty s těchto "maličkostí" neumíš radovat tak tvůj život musí bejt dost smutnej! A i hodnotu přátelství znám a mám pár takových přátel, které bych nevyměnil ani za všechny Civicy světa,
JOE, je dobře, že nakonec nejsi zarputilý obdivovatel věcí a to se mi ulevilo. Napsal jsi to dost hezky a jako obhajoba to obstojí. Docela by mne potěšilo, kdyby jsi zvážil nabídku víkendu s Civicem na Vysočině. Nabídnout myšlenku toho minisrazu mne napadlo především proto, že hodně majitelů se s Civikem nemohlo nebo nezúčastnilo srazu v Brně a doufal jsem, že se 3-4 auta najdou (i 5 aut), která by měla zájem o setkání. Zatím se ohlásil předběžně jeden pár s jedním vozem.
Záležitost ET jsem už objasnil. Máš pravdu, mám ET 43. Mám však 16" a musel jsem je koupit. S vozem jsem dostal plecháče a na ty dám zimní obutí. Nešlo mi tolik o ET, jako o Tvé nekritické dlouhotrvající výkřiky o Civicovi. Jako by na světě nebylo nic důležitějšího. Číst Tvé příspěvky musím, nelze je začrernit barvou. Takže nic ve zlém, lítáme v tom oba!
Honza Korbel, který je teď v cizině, vyslyšel naše volání a vytvořil excelentní fórum Honda CIVIC 8G [odkaz] , které bychom měli začít využívat. Jenže zvyk je železná košile a zatím tam jsou pravidélně jen skalní členové fóra a noví členové (Tomík10, Gonda, Maros77, Josefd, BoB, Jarda, Vlad, Gonda, drBall, pepec, ps a pochopitelně jc) a nepřipadá mi to chaotické, "pátepřesdeváté" nebo PALL MALL. Tam teď začínám chodit, zde pomalu končím.
Urážet Tě nechci a nemyslím si, že bys to tak měl brát. Mám však jasno, že Civic není BŮH, má svoje mouchy (např. je to Tvrdolín, díky té generačně starší zadní nápravě, motor pod 2.500 ot./min. je tužší, leze se do něj a couvá se s ním nejhůř ze všech aut, které jsem vlastnil, ve dveřích se drží voda - oddělal jsem záslepky z dna dveří, zasekávájí se VKV rádia na 3. předvolbě a anténa je hodně slabá. Je možné, že výbava Sport je na tom lépe). Na druhou stranu Civic má super design, uvnitř se sedí jako za kokpitem letadla, ergonomie ovládání je skvělá, má slušnou spotřebu v mixu - díky konstrukci i-VTEC, která nemá obdobu, vyníkající poměr výbava:cena (zvláště ten můj) a skvěle variabilní vnitřní prostor. Je to ovšem pouze věc!
A mám rád zvířata (domácí a chalupářský kocour Micky). Říkám často a hlasitě svoji pravdu nahlas, což mi udržuje mimořádnou oblibu u přátel a kamarádů. Ale urážky, to ne!!!! Sranda musí být!
Číst to zde budu, odpovídat budu převážně na Honda CIVIC 8G [odkaz] - zkus to také! -
Díky, ostrý jsou >:D ikdyž já bych je možná spíš označil za " hodně extravagantní" a proto jsem měl velký strach jak vlastně budou na autě vypadat, ale podle mého tepu při pohledu na ně a reakcí lidí můžu říct, že jsem se trefil! >:D
Na Type-R by určitě taky sedly! :-) Ale v 18" a v nejlepším případě na bílej Type-R! ;-) Bohužel se na Civinfo objevili informace, že bílá nejspíš nebude :-( To by byla velká škoda! :( -
Osobně si myslím, že ty kola se nelíbí více lidem... holt ale buď to nechtějí řešit a nebo tam chtějí mít origoš.Kupovat jiné od Hondy je tak drahý, že se na to každej vybodne a nechá nic moc původní.JOE ty kola co jsi si tam dal jsou fakt hezký, ale na můj vkus jsou moc "ostrý", ale tys to tak chtěl a to nejdůležitější.Jen můj názor. >:D Spíš by se hodily na TYPE R >:D -
« Re: Re.: Iček
Děkuji T.E.CHovi, jsem rád, že nejsem sám komu se ta kola prostě nelíbí a nechápu, že to někomu přijde divné??? Nehledě na to, že kola mají jiný odstín než kliky a víčko nádrže a tak se podle mě na to auto nehodí! Honda snad promine, ale ostatní kola, která mají v nabídce jsou sice pěkná ale po čertu drahá! :-( A tak jsem se musel poohlídnout jinde! ;-) Protože ikdyž si Iček myslí, že do Civica "peru co se dá", tak i moje fondy nejsou bezlimitní! ;-)
Ty jsi se do mě navážel, že mám ET45 a jak je moje auto nezpůsobilé provozu a sám máš ET43!!! Navíc pokud jde o šířku kola, tak 7" je 177,8 mm a 7,5" je 190,5 mm a guma má 225 mm!!! Takže ikdyž je kolo širší pořád guma na každé straně přečnívá o 17 mm!!! Takže guma je vlastně na stejném místě jenom kolo uvnitř se zdá být víc ven! ;-)
Víš a to že schazuješ moje nadšení mě dost uráží, protože ikdyž na rozdíl od tebe, tohle nejspíš není moje poslední auto, znám hodnotu peněz a mám velkou radost, že jsem ty peníze mohl utratit za něco tak skvělého! A tak se z toho raduji a pokud se ty s těchto "maličkostí" neumíš radovat tak tvůj život musí bejt dost smutnej! A i hodnotu přátelství znám a mám pár takových přátel, které bych nevyměnil ani za všechny Civicy světa, ale to s mým zápalem pro věc nemá nic společného! Já si zase třeba myslím, že je lepší mít rád svoje auto, než třeba psa nebo kočku a osobně nechápu lidi, kteří jsou upnutí na zvířata, ale je to jejich věc a pokud jim to vyhovuje, tak mi do toho nic není! ;-)
Mrzí mě, jestli tě svými příspěvky obtěžuji, ale nezapomeň, že na tomto fóru nejsi jenom ty a jestli už máš mého nadšení dost, tak je prostě nečti!!! -
« Kola a ostřikování...
Hondí origináli se mi osobně taky vůbec ale vůbec nelíbí....Pro jistotu jsem si tam dal 16/205/55 a jsem spokojen.Jen gumy mohli být asi lepší, ale zatím si nestěžuji a jsem spokojen.Teď budu řešit zimáky...
Jinak mám docela problémeček s ostřikováním světel.Ted když se svítí imrvére, tak mi to taktéž pořád ostřikuje.Se stím leštím a pak mi to ostřikovač "pobryndá" .Budu muset zkusit pořešit , zda by to nešlo nějak vypnout.Neporádíte?? -
"-- skrytý --" 12.09.06 16:24
« Re.: Iček
to JOE: Upřesňuji proč jsem do Tebe "šil" i když to nevystihuje způsob psaní mé výtky proti přilíš širokým kolům a hlavně zbožňování věcí. Docela nerozumím tomu, co je špatného na originálních alu discích, které dodáva Honda na Civicu ve výbavě Sport a vyšší, že Ti nevyhovují? Já, kdybych je měl, tak jsem šťastný jako blecha!
Předmět sporu - JOE napsal:No. já abych řekl pravdu, tak nevím jaké mám ET! Ty kola se dělají v ET45 a ET38. Já jsem totiž akorát řekl prodejci, že chci AEZ Excite Dark a on vše zařídil za mě! Ale přepodkládám, že to je ET45. Pokud se nepletu tak ET45 by samoosobě mělo být o 1 cm víc ven než originál ET55, ale tím, že ty kola jsou 7,5" a originál 7", tak je to dalších 1,3 cm, takže celkem jsou o skoro 2,5 cm víc venku než originály!
no, a to je dost proti tomu, co mám já (mám kola schovaná v blatníku, byť ET 55 v 16" + 5x114,3 neexistují). Mimo to, jsem se dotázal na policii, než jsem je koupil a bylo mi řečeno, že pokud zachovám rozměr jako mají "plecháče" nemusím žádat změnu v TP. To jsem udělal a je to tak.
A JOE, snažím se Ti pomoci, nechci Tě porážet. Docela chápu Tvé nadšení, ale už brzdí s tím sdělováním na Internetu. To je Tvoje euforie a Tvé emoce, které mne zaujaly na poprvé a docela jsem měl pro to pochopení. A to mi stačilo, pochopil jsem, že máš radost a tu Ti přeji. JOE, Civic je věc, je to spotřební zboží. Když Ti bude hůř, pomůžou Ti přátelé a rodina! -
« Re: Re: ET, rozměry kol a spotřeba
jedine co mozem povedat ku kolesam je toto:
poistovna moze robit problem s preplatenym drahych elektronov po havarii pokial neboli na fakture podla ktorej pocitali havarijnu poistku alebo nebola dodana ako dodatok. Overoval som si to v Allianzi kde mam poistku uz na tretom aute ( a bude aj na stvrtom, az dorazi 8G ). Ale pokial je guma podla policajta v poriadku ( tzn dezen OK, a rozmer nie je divoko mimo technicaku ) nie je dovod na nejake obavy.
tie reci o tom ze 7,5x17" nadmerne zatazuju poloosi a podvozok a hrozi strata zaruky. to by sme si kupili /objednali pekny crep keby to naozaj poskodilo podvozok a uchytenia. Vsakovake podlozky pod kolesa to je ina kava. Ale si predstavte na co je ten podvozok dimenzovany. Mam 160k km na mojom civicu, kde som poslednych 45k km ( za 2 roky ) urobil na sirsich 15" kolesach ako je v papieroch ( 195/50R15 namiesto 185/60R14). To auto ma 8 rokov. Takze by malo byt nachylnejsie na opotrebenie. Ale nie je! Ja uvazujem ze na 8G zavesim 8x17" ( lebo iny rozmer v tom type co chcem OZty nerobia ) a vobec nemam strach o to ze by moje zavesy trpeli viac ako vase co mate originalne kolesa. To auto musi byt dimenzovane a robustne inak by sa to lamalo jako sirky. Najlepsim prikladom su zadne poloosi S100 ze? Ale priznajme sa, kolko rokov si predstavujete ze budete pouzivat noveho civika 8G ? A na aku dlhu dobu ho dimenzovali sudruhovia konstrukteri z JP a UK ?
Tu je linka na nejaky TUV dokument o vhodnosti pouzitia disku OZracing Titan. Civic 8G je FK1, FK2 a FK3. Tak sa kuknite sem
[odkaz] a ked uz sudruhovia obcania z UberDojclandu na to dali okruhlu peciatku. Tak proti tomu sa neda nijako argumentovat.
Pekny den ! -
« Iček
Iček:Můžeš mi laskavě vysvětlit, proč tu do mě tak šiješ, když sám máš ET43, takže vlastně ještě míň než mám já :?: :?: :?:
Takže bacha na policii!!!!! >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Měl jsem za to, že když tak poučuješ, že máš ET55, tak jak je v techničáku a když jsem se podíval na tvůj příspěvek, kterej jsi psal Bruurovi, tak jsem se nestačil divit! >:D >:D >:D
To mi připomíná jedno přísloví, kázat vodu, pít víno! >:D >:D >:D -
"-- skrytý --" 12.09.06 10:58
« Re: ET, rozměry kol a spotřeba
Uff, tak jsem se donutil dojít do auta a najít všechny ty papíry a manuály, co mi k autu dal prodejce a podařilo se mi najít i prohlášení o shodě, kde jsou uvedeny všechny technické parametry.
Disky:
originál jsou uvedeny 17"x7 J ET 55
alternativní disky 18"x7 1/2 JJ, 17"x7 JJ, 16"x6 1/2 JJ, 16"x6 1/2 J
Žádné ET už u nich uvedené není, takže předpokládám, že když si koupim zimní disky 16"x6 1/2 ET45, tak to bude v pohodě.
A zimní gumy - mám zatím vybrané buď Michelin Pilot Alpin PA2 nebo Continental WinterConti TS 810 v rozměru 205/55 R16. Máte s nimi někdo zkušenosti? Obojí mají rychlostí limit H, což taky neodpovídá techničáku (má být V nebo Y), ale to snad tak moc vadit nemusí. Potřebuju je hlavně na jízdu po německé dálnici a na konci tak 50 km ve sněhu po Čechách... -
"-- skrytý --" 12.09.06 10:55
Spíš bych se přikláněl k názoru Ička ;-) Také jsem 30 let neboural,jezdím denně, pak docela malá chybička a stalo se. :'-(
Osobně bych na podvozku nic neměnil. Připusťme,že výrobce o tom autě něco málo ví,když jej vyvinul a vyrábí. Takže rozměr pneu a disků výlučně dle techničáku.
Moc bych nedělal experimenty,protože auto jako celek, nebo vypíchněme podvozek, je množina kompromisů,je to otimální řešení a pokud do toho hrábneme,vždy se něco změní.Naruší se rovnováha. Zvětší-li se rozchod,zvětší se síly na kole,přenesou do závěsů a někde může nastat problém,seč je to předimenzováno,třeba se jen zvýší opotřebení, ale při rázu může prasknout.Obyčejná mechanika,víc bych v tom nepitval.
S viníky nehody:ono bude přituhovat,co máme bodový systém a bude se hledat,že ten druhý měl něco špatně.S pomocí soudního znalce a právníka.Říkejme tomu pracovně amerikanizace v Česku,ale už to sem občas proniká.Byl bych spíš skeptik... :'-( -
« Re: Re: Vláda věcí.., jediná věc, kterou máme doživotně je ž
No jo, tak s tou jednou pravdou jsme na tom asi stejně! ;-) >:D
Co na to KOLY, kterej má stejný kola jako já??? >:D >:D >:D
Ještě mi teda Ičku řekni, jaký kola bych si měl koupit, když se v tom rozměru žádný nevyráběj??? >:D -
"-- skrytý --" 12.09.06 10:28
« Re: Vláda věcí.., jediná věc, kterou máme doživotně je život
to JOE: Říká se, že komu není rady, tomu není pomoci! Přeji Ti, aby se Ti to nestalo, ale máš stále jen tu svou pravdu! Může se stát, že jednou Ti ta kola přeměří ......., možná že se najde "koumák", jak popisuje Jenyk. A ten Ti šanci "vykroutit se", nedá! Je lepší ctít předpisy, vyhlášky a zákony. Což neudělal prodejce a neděláš Ty v blahé naději, že Ti to projde. Spravedlnost je sice slepá, ale neunavná. Ze života vím, že tak jako tak dostihne každého a vyhraje. V historii lidstva žádné zlo netrvalo věčně. Pokus se být jen málo sebekritický. Život stojí za to ........!
Tak to vidím já!
Zlom vaz, JOE! -
« Re: Re: Re: Vláda věcí..., jediná věc, kterou máme doživotně
Já se zas bojím, že vy to vidíte až příliš černě! >:D
Na STK jsem byl nedávno a skutečně si neumím představit, jak by mi přeměřovali kola jestli jsou 7" nebo 7,5" a jaký maj ET! >:D To podle mě není v jejich silách!
Jezdím už 8 let a mám najeto počítám cca 300-400 tis km a nikdy jsem nebyl účastníkem nehody, tak nevím jak to chodí, ale pochybuju, že taky přeměřujou kola, maximálně se podle mě podívaj, jestli nejsou sjetý gumy.
Bruure:Všechny kola 16", 17" a 18" maj v techničáku ET55!!!
Zkoušel jsem se podívat na e-pneu.cz a najít kola 17" šířka 7" a ET55, víte kolik jsem jich našel????
Ani jedno!!!! ;-) Trošku zvláštní, ne? -
"-- skrytý --" 12.09.06 09:38
« ET, rozměry kol a spotřeba
volod: Uklidnil jsi mě. Já jenom že jsem se nikdy tak nízko nedostal, tak jsem se začínal obávat, že jsem si zmrvil zajíždění (po 800 km jsem jel 1000 po dálnici...), ale vypadá to, že to motor vzal v pohodě.
Všichni: OK, tak teda znova - jaké ET je povoleno pro 17" a jaké pro 16"? Já mám belgický techničák a tam mi nic takovýho nepíšou... -
"-- skrytý --" 12.09.06 09:15
« Re: Re: Vláda věcí..., jediná věc, kterou máme doživotně je
JOE: bojím se, že to vidíš moc jednoduše. Předpokládám, že rozměr kol, který máš, není v TP. Liší se zálisem a rozměrem ráfku. Od podejce máš fakturu a to je všechno. Takže:
Prodejce? Upozornit? Ten je rád, že prodal. Je IMHO v pěkně blbé situaci, mohl bys mu šeredně zavařit. Prodal ti auto, které nevyhovuje podmínkám provozu na pozemních komunikacích a to je klíčové. Z toho ale i pro tebe plyne několik ne úplně příjemných závěrů:
Záruka: Takhle nestandardními koly padá. Já bych chtěl od prodejce potvrzení vystavené importérem, že záruka i na těchto kolech platí v plném rozsahu. A pozor, importér Hondy moc vstřícný není! Ještě lepší by bylo nechat dopsat použitý rozměr do TP. Tím bys vyřešil i případné STK (které tě zatím nepálí). Změnit zális tak ale asi stejně nepůjde.
Zvýšené namáhání podvozku - to určitě nastává. Závěsy, ložiska...Uvidíš, jak dlouho vydrží.
Nehody - plnění pojišťovny je ve hvězdách a další riziko - jako uživatel vozu nezpůsobilého provozu na pozemních komunikacích můžeš být vždy označen za viníka nehody (já bych se na tom rozhodně točil a neměl bys sebemenší šanci). A to jde už o hodně peněz, nejhůře i o basu.
Také jsem si na auto dával nestandardní kola, ale velmi pečlivě jsem zvažoval, co si risknu a co ne. -
« Re: Vláda věcí..., jediná věc, kterou máme doživotně je živo
Iček:Já jsme tím chtěl říct to, že kola mi prohodil prodejce a pokud bych měl přijít o záruku, nebo by to mělo být na úkor životnosti nečeho, tak předpokládám, že bych na to byl upozorněn! A vzhledem k tomu, že se nic takovýho nestalo, tak to jde na jeho triko! ;-) Kdybych si kola prohodil sám po převzetí auta, tak je to něco jiného! Toť vše :-)
Nehledě na to, že i ty 7,5" kola jsou pořád o dost užšší než pneumatiky, takže nechápu v čem by mohl být problém ;-)
Co se týče toho legenda, tak i kdyby mě bylo jedno jestli dám za auto 0,5 milionu nabo 1,5 milionu, tak bych vzal Civica, protože ikdyž vím, že legend je 4x4 a je prošpikován tou nejlepší technikou to auto mi nesedí, ale je to tím, že mě nesedí žádné velké auto :D -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dovo
Bruure, obavam sa ze celkovu spotrebu mam rozhodne vyssiu ako ty... ;-)
to mas tak. Obcas treba niekde vyskusat maximalku, niekde zrychlenie na 100 a obcas zase minimalnu spotrebu :-) Takze u mna to bolo na useku dlhom cca 250 km 5.3 l/100km podla PP pri zapnutej klime a v dazdi, v noci.(80-90km/h - krizom cez madarsko) -
"-- skrytý --" 12.09.06 00:32
« Vláda věcí..., jediná věc, kterou máme doživotně je život!
to JOE: Nevysílej pořád a buď také na příjmu. Ti, co Ti radí (tj. jiní majitelé Civiců), to myslí veskrze dobře! Osobně s nimi souhlasím ve všem, má to logiku. Obávám se, že na jejich slova časem dojde (budeš mít zapráskané auto, zničené závěsy a třeba i problémy se zárukou). Počítej s tím, že i pojišťovna se v připadě nehody na tom "otočí", neboť v TP je striktně dáno jaké rozměry mohou mít altenativní kola. Z Tvého líčení, co s Civikem prožíváš, je až přilíš jasno, že na halíř nekoukáš a ve mně to vzbuzuje pocit, že do Civika "pereš", co se dá. A ono někdy méně může být více. Nepředpokládám, že inženýři Hondy jsou nějací nezkušení hloupí chlapi. Věř, že než na Civika něco dosadí, tak většinou si to ověří setsakramentsky!
Ještě k Legendu: Civic v. Legend nesnese srovnání. Je-li pro Tebe Civic šperk, tak Legend je drahokam. A je sestaven z materiálů a prošpikovan technologiemi a elektronikou, ke kterým si náš Civik ani "nečuchne"!
Uvítám okamžik, kdy přistaneš na zem. Z celého srdce Ti upřímně přeji, aby přistání bylo, co nejhladší. Zatím lítej, prosím Tě, obezřetně! Život má cenu (už jsem Ti to říkal v SZ), auto je věc - spotřební zboží. Uctívám život (rodinu, přátelé, lidí) ! 8-s 8-s ;-) :arrow: :idea: >:D -
"-- skrytý --" 11.09.06 23:26
« Re: Re: Re: ET
Poznámka k zálisu, kolo víc ven se může negativně projevit na životnosti závěsů (2, 5 centimetru je poměrně dost). Kolo širší než originál může mít také větší hmotnost opět s negativním dopadem na životnost komponent podvozku. Bacha na to, i tuzení chce své.
BTW, dost se divím tomu prodejci. Co na to záruka?