NOVÁ HONDA CIVIC
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 23.11.06 14:45
« RE: Zimní kola
Díky všem za reakce. Upřímně řečeno rozhodl jsem se pro plecháče poté, co jsem omrknul místní ceny hliníkáčů. Ještě prozkoumám ty možnosti nákupu v Německu. Auto jsem měl dostat až koncem února a zimáky jsem chtěl pořizovat až na následující zimu. Honda se ale pochlapila a dodala Civica o 3 měsíce dřív jako dárek pod stromeček :-) Tím mi sice udělala moc velkou radost, ale vznikl mi problém s nákupem zimáků v Belgii. Bruure, neměl bys o teď víkendu čas na malou osobní konzultaci s méně zkušeným kolegou v nějaké příjemné bruselské hospůdce? Když tak prosím napiš na jasonek@centrum.cz .. Díky :-) -
"-- skrytý --" 23.11.06 14:15
« Re: Zimní kola
Sada orig. Honda poklic (4 kusy) na 16" plechace, stoji v Cesku, podle ceniku prislusenstvi 8.294,- Kc vcetne DPH. :shock:
Tedy zhruba stejne jako ty plechove disky :roll:
Poridil jsem na zimu 16" hliniky Dezent A, kus za cca 2.700,-.
Daji se ale sehnat take napr. tyto hlinikove disky, za necelych 1.500 Kc za kus ;-) -
"-- skrytý --" 23.11.06 09:47
« Re: Zimní kola
Ahoj Jasonku, to jsem rad, ze uz tady nebudu sam, snad te nekdy potkam ve meste ;-)
K otazce - proc pises "samozrejme plechace"? Valna cast z nas sla do hlinikacu, ale vim, ze v BE jsou neskutecne drahy. Proto jsem to resil nakupem v CR, coz ty asi nestihnes, jestli chces jet na vanoce domu na zimnich. Ale byt tebou - kouknul bych se na nemecke weby - dodavaji po cele EU a ceny jsou po prepoctu temer stejne jako v CR.
Gumy - taky otazka. Myslim, ze na webu www.dobrepneu.cz dodavaji po cele EU, ale jisty si tim uz nejsem a nemam s nimi zkusenost (a ted jsem koukal, ze jsou dost drahy). Na www.pneunet.cz maji nejlepsi ceny, ale pouze do CR ;-)
Protoze predpokladam stejny ucel, jako mam ja, tak bych asi doporucil bud Continental TS810 nebo Michelin Pilot Alpin PA2 (ty mam ja). Oboji to jsou pneu spis na suchou cestu a podle testu by se mely velmi malo opotrebovavat. -
"-- skrytý --" 23.11.06 08:51
« Zimní kola
Zdravím všechny. Už po?ítám jen dny, než se za?adím mezi š?astné majitele Civica a ?eším otázku zimních kol. Mám 2.2 iCTDi a samoz?ejm? chci jít do 16" plechá??. M?žu poprosit o Vaše zkušenosti s r?znými typy zimních pneu o rozm?ru 205/55 R16? Nechci to do hlubokého sn?hu, spíš na n?mecké dálnice. .. Jen tak pro zajímavost, na kolik p?ijdou v ?esku poklice na 16" plechá?e? U nás v Belgii za n? cht?jí skoro 200 EUR, což mi za 4 plastový výlisky p?ijde nehorázn? moc. Díky p?edem za odpov?di. -
« Bez nadpisu
Ano chce to d?kaz >:D Až bude sraz tak to vyzkoušíme a uvidíš....
Tuším i na autowebu o tom je i psáno v diskuzi.Jinak já osobn? jsem krátkodob? jel 217.....a ješt? by šel dál, jenže já už se bál..bó sem nejel na dálnici >:D Myslím že na zahrani?ních webech by se to dalo najít....
Jinak v pružnosti na 6 ;-) -
"-- skrytý --" 21.11.06 18:14
« Re: Re: Re: 103 kW v benzínu nebo v naft??
TECHU nezlob se, ale neverim ti...
U 2.2 i-CTDI je psana maximalka 205. Jak si zjistil, ze to jede o dost vice nez 210 km/h? Podle tachometru z dalnicniho kopce?
Nebo si snad provedl nekolik mereni, na nejakem useku obema smery, a z vysledneho prumeru namerenych rychlosti si zjistil, ze to jede o dost vic nez 210 km/h?
Navic tacho ukazuje min. o 5 km/h vice oproti realne rychlosti 8)
P.S. V jakem pruznem zrychleni? Na 5-ku nebo na 2-ku? ;-) -
"-- skrytý --" 21.11.06 15:42
« Re: 103 kW v benzínu nebo v naftě?
To je jina, ted uz tomu rozumim lepe, a da se s tim souhlasit.
Honda umi udelat vyborny diesel, ktery se dokaze svou charakteristikou priblizit benzinu.
Ale jinak maji oba motory 103 kW, temer naprosto stejne zrychleni 0-100km/h a i stejnou max. rychlost. Kazdy z nich, ale dava svou silu najevo jinak 8) -
"-- skrytý --" 21.11.06 14:56
« 103 kW v benzínu nebo v naftě?
to:Tomík010 Zdá se mi,že hluk motoru u dieselu nestoupá s otáčkami tak jako u benzínu. Není to o řazení, tento diesel se nechá rychle vytočit k 5000 ot. Chová se podobně jak benzín. Srovnávám 1,8 s 2,2 nikoliv s Bravou 1,2 - to bych si fakt nedovolil. Vždy jsem měl averzi k dieselům, ale po této jízdě měním názor. -
"-- skrytý --" 21.11.06 09:20
« Re: 103 kW v benzínu nebo v naftě?
Nafta patri do kamen a ne do Hondy ;-)
Jinak te samozrejme chapu, kdyz jsi liny radit, diesel ti bude vice vyhovovat.
Take chapu tve nadseni vykonem, oproti tve Brave s 59 kW, to je jine kafe ;-)
Ale byl bych opatrny s tou tichosti. I kdyz hondacky diesel patri k tem nejlepsim na trhu, tissi nez 1.8 i-VTEC rozhodne neni. -
"-- skrytý --" 20.11.06 20:03
« 103 kW v benzínu nebo v naftě?
Pánové nevim kolik z vás jelo v diselu před tím ,než jste si koupili benzín. Já jsem nedávno ochutnal sílu 2,2 CTDi a musím uznat, že nemá jen tak konkurenci.Motor má tichší chod než benzín 1,8 , ale ten zátah je opravdu fantastický od 2000 otáček. Zatím jsem stále jezdil v benzínech, ale při rozhodování u Civica 8g bych jasně volil 2,2 CTDi. >:D :? -
« cena civica na SK
Neviete náhodou nejaké podrobnosti o ďalšej cenovej politike Hondy na SK? Zatiaľ mi vychádza výrazne výhodnejší nákup v ČR. Pri dnešnom kurze a modeli 1.8 Sport vychádza rozdiel na 30 tis. Skk. Chcel by som Vás ešte poprosiť o nejaký link na dovybavenie civica (park. senzory apod.)
Vďaka -
"-- skrytý --" 18.11.06 21:33
« Civic vs Focus II > Mazda 6
Tomík010: Diky za pochopeni. Jednou z podpurnych okolnosti pro volbu Mazdy 6 bylo to, ze je vyrabena v Japonsku. Rozhodl vsak predevsim design (resp. se pro nej rozhodla ma zena), ktery jsem vylepsil kridlem a chromovanymi koncovkami 2 vyfuku, dale podvozek (lichobeznik vpredu a multilink vzadu) a z neho plynouci jizdni vlastnosti pri zachovani komfortu a samozrejme cena s ohledem na stredni tridu.
Mimochodem, pobliz Muzea moderniho umeni v New Yorku jsem si pred ctrnacti dny (byl jsem tam sluzebne 3 tydny) prohlizel "americkeho" Civica sedana. Prisel ke mne jeho majitel a predvedl mi ho. "Rozsvitil" palubni desku (mezi temi mrakodrapy je docela sero, takze to bylo hezky videt) a na dotaz na obsah motoru, mi rekl 2.2. Ptam se, diesel? Odpoved znela gasoline, a protoze jsem mu moc neveril, tak mi ho ukazal.
Mazdami 6 se to v USA jen hemzi, ale take s jimym motory nez tady - s sestivalci. -
"-- skrytý --" 16.11.06 13:39
« servis
Caute vsetci,
mozno si niektori spomeniete este zo zaciatkov tejto diskusie, kde som sa zapajal. Potom som trosku koketoval s inymi znackami, ale nakoniec som sa zase vratil k myslienke objednat si Civica 1,8 sport.
Chcem sa vsetkych, hlavne tych z Bratislavy opytat, ako je na tom servis - pokial viem, su tu 3 servisy, aky je kde pristup, kolko kde stoji hodina a hlavne by ma zaujimalo, kolko Sk vyjde taka priemerna garancka na Civica 1,8?
vdaka za pomoc.
P.S.: casom pridu dalsie otazky a pripadne postrehy... ;-) -
"-- skrytý --" 09.11.06 09:29
« Re: 2 JOE
Take jsem rad ze mam k dispozici 140 koniku, i kdyz je nevyuziju denne.
Jak uz psal JOE, vzhledem k cenove politice Hondy nebylo co resit, a moc rad jsem si za ten klenot mezi benzinovymi motory na trhu priplatil ;-)
Nastesti Honda nepatri pod VW Group, takze za 40 tis. navic ziskame krasnych 57 koniku, a ne treba 10 >:D
Navic 1.4-ka se u nas neprodava ve vybave Sport :? -
« Re: 2 JOE
2Bumbliček:Já si ale nemyslím, že by vyšší výkon byl nutně o předvádění. Já jsem prostě rád, že tam ty koníci jsou a že když je potřebuju jsou mi k dipozici. No a kdyby jich tam bylo ještě o pár víc, vůbec bych se nezlobil :-) Ať má člověk v autě koní 60 nebo 300 stejnak většinou jezdí 50/90/130 ;-) no ten s těma 60 spíš 50/90/110 >:D
2IT:Myslím, že by to mohlo být jako v 7G, kde byl 2.0 motor ale "pouze" 160 koní. Kdyby dali do 5D 2.0 s takovými 180 koníky, bylo by to ideální! :-) -
"-- skrytý --" 08.11.06 20:25
« 2 JOE
Nezlob se, ale to je pro mne hodně slabej argument. Při předjíždění náklaďáku v rychlosti 50 km/hod. mne stačí úplně trojka a jsem před ním taky bezpečně a bez ohrožení protijedoucích vozidel, samozřejmě záleží na situaci. Vezměme si ale tento scénář. Dejme tomu, že u nás bude zrušen rychlostní limit na dálnicích a většina z nás bude jezdit 170-180, jak je tomu na autobahnu. Nedovedu si představit, jak by to při neukázněnosti českých řidičů dopadlo. Už tak je naše D 1 pověstnou dálnicí smrti. A mne se ještě nechce zbytečně kvůli nějakému předvádění se umírat. :( -
« Re: To Bruure
2Bumbrlíček: A můj argument je bezpečné předjíždění! :-) Když jedu za náklaďákem 50 km/h, šoupnu tam dvojku a začnu přejíždět jsem před ním raz dva :-). Já osobně bych o 1.4 uvažoval, až když by byl cenový rozdíl mezi ním a 1.8 okolo 100 tis. Takto absolutně nebylo co řešit, naopak se obávám, že za rok daj do 5D 2 litrovej motor z Type-R a já budu mít bezesné noci >:D >:D >:D -
"-- skrytý --" 08.11.06 17:30
« Re: Ještě jednou 1,4
Mýlíš se Bumbrlíčku, jednaosmičkáři se přesunuli na nové fórum 8g.hondaclub.cz ;-) ale k věci. Já jsem o 1,4ce také přemýšlel, ale pak jsem si vzpomněl, kde budu s autem jezdit - polovina mého nájezdu je německá dálnice a rychlost cca 160-180. A bylo rozhodnuto. Vzhledem k tomu, kolik mě to auto stojí, tak je mi už dost jedno, jestli mi sežere 7 nebo 8 litrů. Jak správně říkáš - každý si musí uvážit, na co to auto potřebuje. Kdybych věděl, že moje maximální rychlost nepřekročí 130 km/h, tak klidně 1,4ku. Takže spotřebou bych tak neoperoval, nechtěl bych vidět ten vír v tvojí nádrži při mé rychlosti ;-) -
"-- skrytý --" 08.11.06 16:43
« Ještě jednou 1,4
nebo-li auto, které podle některých názorů nemá motor... Zda se to oplatí, to je snad nabíledni. Po správném zajetí postupně nesrovnatelně lepší spotřeba, levnější pojištění, samozřejmě pořizovací cena, i když příznávám, že zde není tak markantní rozdíl, nižší náklady na servis. Ale o to tak nejde. Záleží hlavně na tom, co jeden od toho auta očekává. Já jsem najel za necelé 4 měsíce přes 10 tis. km a jsem spokojen. Vzpomínám si tady na svatá slova od Ička, který snad jako jediný mne podpořil v mém rozhodnutí. Tenkrát napsal ohledně spotřeby, že ze začátku nic moc, ale po 5, 10 a dalších tisících km bude klesat. Udělal jsem taky moc dobře, že jsem to pořádně projel v Chorvatsku, 2600 km během 1 týdne byla pořádná šupa a na motoru je to znát, je perfektně vyježděný. Stojí ale za zmínku, že k průměrné spotřebě těch 5,7 určitě přispěl kvalitní, a neředěný jako v ČR, benzín v Rakousku a Chorvatsku. Určitě se ale spotřeba nezlepší na zimních pneu, které mají větší záběr a na sněhu to bude patřičně znát. Faktem je, že dálnice, kde mi to žere hrůzostrašných 6,6 až 6,8 dle PP, jezdím jen zřídka, většinou jezdím rychlostní silnice kolem těch 90-100 km/hod. Nejezdím sice jako důchodce, ale přiznávám, že si s pedálem dokážu pohrát, abych měl ten správnej cit a hodně sleduju co dělá eco. Nedávno jsem na staré silnici z Brna do Prostějova a zpět udělal 5,4 na PP, ale to jsem to jen tak šimral. No, snad mi tohle tlachání jedna osmičkáři prominou, stejně se mi tak trochu zdá, že už jim dochází dech a nemají už ani o čem psát. Nebo že bych se mýlil? :roll: -
« TO:Bumberlíček
Samozrejme, že pocit je aj na mojej strane super, ako som aj napísal...V 27 rokoch viac ako slušné auto, až sa bojím čo po pár rokoch ako náhradu :-! :-! Predtým som mal Civic 95 66kW tuším, otec má zasa 7G 3D...takže Honda family...
No ja som nepísal že tomu vyslovene neverím, len že u mňa je to sci-fi....Ale je pravda že jazdím iba v meste kde bývam, a do práce ca. 4 km...čo je v podstate stále studený štart a mesto...sem tam do Bratislavy 20 km ale to je málo...takže som si vedomý že aj tam je pes zakopaný...teraz mám dokonca 7,8 na PP :shock: (klimu mam zapnutu non stop)
V januári sa ide do Alp ca. 550 km takže uvidím ako to pôjde so spotrebou tam...Ak by som šiel ešte predtým opať do Tatier tak to skúsim na spotrebu..a napíšem. ;-) -
"-- skrytý --" 07.11.06 22:23
« To Gingles: 1,4
Já to cítím asi takhle: Je zbytečné se tady přít o výhodách a nevýhodách slabšího motoru. V r. 1993 jsem si v U.S.A. koupil Hondu Civic Coupe 1,5 a ta mi zlomila srdce pro slabší objemy. Stejne jako Civic 06 byla úžasně lehká v ovládání, doslova jsem s ní po dálnících mezi těmi těžkopádnými americkými krávami létal. A to jsem jezdil daleké štreky ze San Diega do San Franciska, Las Vegas a většinou téměř nonstop. Cítil jsem, jak se stávám skutečným ovladatelem vozidla a ne aby ovládalo ono mne. Věděl jsem tedy do čeho při letošním rozhodování jdu, nebylo co řešit. Věřím HONDĚ, je to po 2 Accordech moje už čtvrtá. A co se týká té spotřeby, jeli jsme do Chorvatska 2 a s plným kufrem krámů. Pokud znáte tamní pobřeží, je to z kopečka do kopečka, ale kára byla tak rozjetá pří každodenním přemísťování se z místa na místo, že bylo cítit, jak ani moc nepotřebuje nasávat. Ani jsem ji nemusel moc šetřit. Klimu jsem nepoužíval, poněvadž to v těch teplotách kolem 25 už ani nebylo potřeba. Schválně jsem tu ale sbíral zpočátku informace od mistrů volantu ohledně zaběhnutí a vybral jsem si podle svého. Co jsem zařadil nového do repertoáru bylo to, že po každém natankování jsem to pořádně točil do kopců na dvojku až do červeného a domnívám se, že mi to pomohlo k nižší spotřebě. Dnes mám
najeto přes 10 K a opravdu ten průměr tak 50 na 50 město a mimo města se pohybuje někde kolem 5,7-6,0 PP, ve skutečnosti o 0,4 více. Ale není to jen o
spotřebě, rozhodující je celkový pocit a ten já mám vynikající. -
« Re: TO:.Bumberlíček
Ja som bol teraz v Tatrách a mal som spotrebu dla PP: 6,7l. Len na upresnenie - mám 1,8 Exe, trasa približne rovnaká, išiel som sám, rýchlosťou 60-70 / 120 / 130-150, vcelku pohodovo, na dialnici tempomat 135. Velmi som neponáhlal, tak omedzovač ot. zasiahol len pár krát. Benzin - Shell (cca50% 95 a 50% Power). Vyzerá to tak, že som si dobre vybral. Je však pravda, že takáto spotreba sa podarí len pri pohodovej jazde, lebo je veľmi ťažké nezapočúvať sa do nádhernej hudby v podaní 4-6000 ot., nevychutnať si jazdné vlastnosti. >:D >:D
Napriek tomu si však nemyslím, že motory 1,4 alebo chystaný 1,6 sú nevhodné. Každý je dobrý, každý je však trošku o inom. -
« TO:.Bumberlíček
Honde, po dlhšom čase opať zdar !!! :-! :-!
No, mám 1.4 a spotreba 5.7 sa mi zdá nereálna...ak rátam že si mal pustenú aj klímu a trošku si to auto aj prehnal a mal niečo naložené/(11s na 100 :-O )ak si však šial dôchodcovským tempom a veľmi ľahkou nohou to bude asi iné...Práve zo spotreby motora som bol trošičku sklamaný... jazdím hlavne mesto a okresky a pohybuje sa mi to okolo 7 -7.5 L na počítači (reálnu spotrebu som nemeral ale rátam že bude skôr vyššia ako nižšia - nohu však úplne ľahkú nemám >:D )...koho by to aj bavilo... Bol som v Tatrách čo je od Bratislavy ca 350 km a auto som vačšinu cesty celkom hnal (120-150) a spotreba tam bola ca. 7.0 , čo sa mi zdá vcelku OK...avšak sila motora nie je bohvie čo...Respektíve, ak ubrali motoru koníky kvoli spotrebe, nemyslím si že im to veľmi vyšlo...hlavne ak super 1.8 ktorá má takmer o 60 koní viac jazdí na veľmi obdobnú spotrebu...
avšak pohodlie predných sedadiel je naozaj na veľmi vysokej úrovni...absolútne žiadna únava, maximálna radosť z jazdy, doslova som si to vychutnával....až som skoro na Donovaloch dal čelo oproti idúcemu autu... :shock: :shock: ...je to fakt skvost ktorý človeka tak ľahko neomrzí...ale úprimne...ľutujem tak trošku že som nešiel do 1.8, aj keď som 90% v meste a na tom motore mi reálne nič nevadí...je to však určite ešte o stupienok niekde inde...a ako chlapec túžim po zatlačení do sedačky....
"-- skrytý --" 03.11.06 22:03
« je to doma
Tak uz ho mame doma! Sem z nej fakt unesenej...mati dokonce rika, ze je to lepsi nez MB C 220CDI!
Ale o tom, jak je to uzasny uz asi vsichni vite.....!! Jediny, co mi prijde nedomyslene je ten klic...i pitoma fobie ho ma skladaci...tenhle mi udela diru do kalhot!
to JOE: Nene, jel jsem si pro nej na Jarov. Zimni kola nemam, pac nedorazili disky (ja blbec vzal od Hondy original plechy v akci)....takze letni 17"....Jinak pneu uz mam koupene Hankook W300...2/3 hvezdicek a cena super...
No nic, jeste ze sem si dal k veceri pivo a nemuzu jet jezdit.... -
« Re: uz je to tu
hele tommykku, nejdeš si náhodou pro to auto do Liberce? Včera v noci jsem tam koukal, že je tam připravenej k převzetí 1.8 Galaxy Sport. Náhoda? :-) Jestli ne, co na tom máš za zimní gumy? Snažil jsem se to přelouskat, ale nepodařilo se mi to. Nějaký Snowroad? -
« Bez nadpisu
2rybiz:Moc gratuluju k rozhodnutí (správnému >:D ) objednat Civic. Čekání je peklo, ale stojí za to! ;-)
Autohit:Jsem zvědavý na porovnávací testy a tenhle je teda dost zvláštní :-( Jak už psal rybíz. Je škoda, že si nedali tu práci a nespočítali, kolik teda vlastně ten Focus v té samé výbavě jako Civic stojí >:D ;-) -
"-- skrytý --" 31.10.06 19:01
« Re: Testík - porovnání 8G s Focusem
Testík celkem nic moc, zajímalo by mě kde soudruzi z autohitu sebrali údaj Zrychlení 0–100 km/h (s) 9,3 :?: :?: Oficiální údaj výrobce je 8,9 a někteří oficiální prodejci uvádí 8,6 ;-)
Další blábol je :
Honda: Zavazadelník Hondy je přece jen menší." (415 l )
Ford: Zavazadelník má dostatečný objem (385 l )
>:D >:D >:D >:D >:D
Prostě a jednoduše, takových testů nám netřeba ! Při čtení jsem dokonce chvílemi pochyboval, jestli soudruzi z Autohitu v obou autech opravdu jezdili, (zvláště vzadu) nebo jenom fotili a někde (špatně) opisovali >:-[] -
"-- skrytý --" 30.10.06 00:52
« Bez nadpisu
Nějaké závěry bych z toho moc nedělal.Je to dobré a basta.
Je otázka,jaká je aktívní bezpečnost a spíš dám přenost jí,než šesti hvězdičkám...
Ochrana chodců-zkušenost je,že čím lepší,tím více se při malé kolizi(např.s jiným autem)předek bortí a následují drahé opravy.Vím že je to trend,ale nelíbí se mi to.
Hm,až to někdo hodí jako člának,to zase bude keců,jak norma je pět*****.
V reálu záleží na průběhu kolize,kde,jak,s čím atd...hvězdičky bych nepřeceňoval.
Spíš by mne zajímala např.brzdná dráha ze 100 na nulu a pokud je někde na 38m, tak skvělé a lepší než nějaká hvězda.
Nicméně,na blbý kec bych se ale připravil... :'-( Známe to už ;-) -
"-- skrytý --" 29.10.06 22:01
« EURONCAP - 4 hvezdicky
Vysledky ZDE
No mohlo to dopadnout lepe, hlavne ten celni naraz. Myslim, ze i sama Honda je zklamana, protoze predpovidali 5*...
Na druhou stranu, Civic dopadnul v celnim i bocnim narazu naprosto shodne jako bezkonkurencne nejpopularnejsi auto u nas :-) A jeste ho predcil i v ochrane deti a chodcu... -
« podzimni kampan
to lubosm: Ve kterem servisu jsi byl?
Ja byl v HK a pristup opet tragicky :-(
Zmatky pri objednavani a prebirani vozu servisem bych pochopil (ten clovek tam evidentne nedela dloho a kazdy se nekdy ucil..)
To, ze mi uctovali doliti oleje (uplne jineho typu a kvality) bych jeste taky pochopil.
Ze mi uctovali doliti 2L glacidetu a pak mi vitezoslavne predali flasku s 2L nemrznouci smesi Shell je ponekud nelogice, ale budiz.
Ale abych dostal protokol,ktery potvrzuje, ze je vse v poradku (mimo jine je tam odfajfkovana kolonka o kontrole pneumatik a hlouce dezenu) a druhy den v pneuservisu pri prezouvani na zimni zjistil, ze jsou predni pneu vlivem spane nastavene geometrie sjete na srac...u, to jei na me trochu moc. ¨
Na kontrole jsem byl spolecne s kolegou z prace, ktery tam daval sve CRVcko (koupene pred mesicem jako referencni vuz). Kouknu na gumy a........ prava zadni zcela bez vzorku, dle protokolu gumy v poradku... Proste ani se neotezovali se na ne podivat!!! -
"-- skrytý --" 24.10.06 22:08
« Re: gumové koberce v nejpřehlednějším fóru
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] :shock: :shock: :shock: :roll: :roll:
www.azauto.cz
www.azauto.cz - po padesáté, a naposled!!!!! -
« Re: Ahojda...:o))
JJ, taky jsem si toho vsimnul - natankoval jsem za 200Kc a palubni pocitac nad tim jen ohrnul nos a stale si tvrdil svou - dojezd 20, 19,18... Ale nakonec to na tech 120km dalo .o) Reknu vam, byl to divny pocit jet 100km s rucickou na nule :o)
Jinak pokud natankuji plnou a necham, dojezd spadnout na nulu, tak tam zarucene jeste na 20-30km je... -
« Ahojda...:o))
Mám takovej dotaz...nechtělo se mi k vůli němu zakládat další sekci na oficial foru... Prostě jedu dneska a najednou staré známé >:D ...pink...a prý jako benzín...tak jedu k benzínce a dle PP jsem měl dojezd 14km... no a doplna chci brát zítra...tak natankuji za 200 7,1 l no a odjíždím z benziky a kouknu a dojezd stále 14 km a pípál znova a prostě mě to oranžové ištve :*) ...Takže pokud s tím máte zkušenost...dejte vědět...ale dle logiky mého myšlení je to tím,že se asi těch 7 litrů nenaplnilu ani hladinu rezervy a tudíž jako bych tam nic nenalil...ale je to divný...opravdu jsem to tam nalil...koukal jsem se i ke stojanu na zem...jestli jsem to nenalil třeba "někam jinam" >:-[] -
« Bez nadpisu
Čaute všichni.
Na Civiku mám natočeno 2000 Km dlouhodobá spotřeba 7,1 max spokujenost až na jednu věc. Měl bych dotaz na všechny, kteří měli podobný problém, který se tady myslím řešil.
Při přejezdu nerovností mi něco bouchá v kufru. Jako by tam nebylo něco připevněno. Ale z kufru jsem vyndal všechny věci . Zustala jen rezerva . Bouchání se ozývá dále. Problém se mi projevoval prvních cca 200 Km a pak byl klid až nyní při 2000 Km. Tak prosím zkuste zavzpomínat.
Děkuji všem, kteří mne mohou poradit.
Hezkou jízdu s novým Civikem všem. -
« Re: Servisna kampan
Z e-mailu z AUTa JAROV:
Obsah kampaně pro zákazníky:
- prohlídka vozu zdarma
- 15% sleva na náhradní díly (sleva se nevztahuje na příslušenství)
- 40% sleva na vybrané části výfukového systému, stěrače (ramínka, gumičky), ocelové disky kol
- 30% sleva na lité disky kol (včetně kol objednaných jako příslušenství)
- zdarma diář Honda pro rok 2007
- zdarma 2l zimní náplně do ostřikovačů SHELL
Z informací, obsažených v obsahu podzimní kampaně vyplívá,že sleva se na doplňky a příslušenství se nevztahuje. Sleva je jen na náhradní díly. -
Dalik1 18.10.06 08:42
« Re:
Ahoj, je fakt že UG7 jsou měkké, na Civica jsem je koupil, protože s ním většinou jezdí manželka a nenajezdí víc jak 6-7 000 km, takže chvíli vydrží a chtěl jsem tam kvalitu, protože vozí malého. Na S-max jsem vzal Dunlop Wintersport a rozdíl je znát i při přejetí prstem, UG7 jsou jako silikon, prst se oproti WSportu skoro lepí. -
"-- skrytý --" 17.10.06 16:27
« Servisna kampan
Prave som sa vratil zo servisu kde som bol vyuzit tu ich servisnu kampan. Auto mi prezreli, doliali olej a za 40 minut som uz aj fujazdil domov. Samozrejme vsetko bolo zadarmo a navyse mi dali fajnovy diar 2007 a zimnu napln do ostrekovacov od Shellu. Takze vrele odporucam kazdemu sa u Hondy zastavit, tusim je to do konca oktobra.
Dnes mi este volal nejaky tipek az z Prahy a vypytoval sa na to, ako som spokojny s Hondou, pristupom dealera atd - no jednoducho marketingove sracky. Posobi to trapne, ale je to celkom fajn pocit ze Honda sa snazi zlepsovat sluzby aj takouto formou. Takze opat som sa len utvrdil ze som si lepsie vybrat nemohol. :D -
"-- skrytý --" 16.10.06 21:16
« Re: Zimní pneu
Dost informaci najdes zde:
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
ad disky) take se spise klonim k elektronum, vyjdou o par stovek draz a nemusis resit problem s poklicema
ad pneu) rozhoduji se mezi Goodyear Ultra Grip 7 a Michelin Pilot Alpin. Oboje v cene kolem 3.000,- za kus. Pokud chces za kazdou cenu nejake levnejsi pneu pak bych vzal jedine Kleber Krisalp HP, ktere maji na zminenem pneunet.cz za 2.342,- Kc
Jinak na zimu urcite 16" a sirku 205... -
« Re: Zimní pneu
Ahoj, už se to trošku řešilo a myslím, že jsme se skoro všichni shodli, že se spíš vyplatí koupit levné elektrony. To jsme ale vycházeli s cenou 2 tis za ocelový disk, pokud je maj ted v hondě za 1,4 tis tak je to trošku něco jiného. Ikdyž třeba pro mě stále vedou elektrony :-) Co se týče gum spousta lidí si na pneunet.cz koupila Goodyear UltraGrip7, které si jednak vedou dobře v testech a jednak na zmíňeném shopu jsou za 2700. -
« Zimní pneu
Zdravím všechny. Myslím , že přišel čas otevřít diskuzi ohledně zimních pneu. Tak bych prosil o rady a názory Vás, kteří už prožili minulou zimu s NEW CIVIC.
Tak jsem uvažoval na čem jezdit v zimě.
1 varianta ponechání původních litých kol 17 tek a zakoupení pouze pneu , ale záleží v jakém stavu budou cesty v zimě a co sůl provede s litýmí koly, brzdami? Jaká bude stabilita a trakce vozu jako taková.
2 varianta - koupení plechových disků Honda nyní mají akci takže cena za kus by měla vycházet cca 1400 Ks DPH. a dokoupení zimních pneu cena Nokian, Sava 205/55 R 16 cena za kus cca 2700 Kč. no a samozdřejmně problém další poklice originál honda cena za kus cca 400 Kč. aby to nějak vypadalo. Nebo nějaké jiné poklice? Kdyby někdo poklice zcizil nechtělo by se mi dokupovat 400Kč za kus. Škoda, že nejsou připevněny jako na minulé generaci pod šrouby.
Děkuji za vaše rady a zkušenosti.
Spoustu hezkých zážitků with NEW CIVIC
Čaute. -
"-- skrytý --" 15.10.06 12:38
« ad 5.dveře
Tak me jde kufr zavirat celkem lehce, zvladam to na prvni pokus a ani se s tim nemusi bouchat.
Ovsem spousta ostatnich lidi s tim ma problemy. Predevsim tedy clenove ostrahy firmy kde pracuji, kdyz se divaji jestli nahodou neco neodvazim >:D
Zjistil jsem, ze se jim sice obcas podari zavrit kufr na prvni pokus, ale vzapeti si ho znovu otevrou, protoze maji ruku uprostred a ze spodu se prstem dotknou spinace ;-) A tak porad dokola...
Takze triskat se s tim opravdu nemusi, staci lehkym svihem zavrit a hlavne dat ruku vcas pryc ;-)