NOVÁ HONDA CIVIC

"-- skrytý --" 26.07.06  21:47

« Re: Re: Pojisteni a olej

ad pojistka) Pojistil jsem to Uniqy, nemam zadne nadstandartni zabazpeceni a bonus "pouze" 48 mesicu a komplet obe pojisteni za necelych 17 tis. vcetne celniho skla a spoluucasti jen 5% :-! Takze i tech 12 je realnych....
    Vypracoval jsem tehdy srovnavaci tabulku, je umistena u Honzy na webu
    [odkaz] nebo [odkaz]
    ad olej) zjistoval jsem co za olej do 1.8 benzinu, a v navodu se pise pouze ze musi splnovat specifikaci ACEA A1/B1 nebo ACEA A3/B3. V servisu mi rekli ze davaji Castrol 5W-30, a ze tedy muzu dat kterykoliv 5W-30, ktery splnuje tu specifikaci ACEA...

26.07.06  21:36

tak to jsem zvědav ..těch 12 000 za obě pojištění je dle mého názoru nesmysl.Ale nechám se překvapit...

"-- skrytý --" 26.07.06  20:07

To p.s.můžeš prosím tě napsat,kde jsi to pojistil a za jakých podmínek?Řeším teď podobnou záležitost,Civic mi má přijít začátkem srpna a tak dělám "průzkum trhu",moc by mi to pomohlo

"-- skrytý --" 26.07.06  18:29

« Nový člen

Od února 2006, kdy jsem si objednal Civic 2,2 iCTDI s dodáním v září 2006, sleduji toto fórum a poctivě jsem přečetl všechny Vaše příspěvky a těšil se na září. Včera mi však zavolal prodejce s tím, že moje auto příjde na prodejnu 3. nebo 4. 8. 2006. Během dneška jsem vyřídil leasing a přeptal jsem se na pojištění. Dohodl jsem se, že pojištění k leasingové smlouvě si zajistím sám. Dostal jsem nabídku na zákonné pojištění + havarijní pojištění + pojištění čelního skla za necelých 12 000 Kč (po započtení slev za bezeškodní průběh a nadstandardní zabezpečení vozu).
    Doufám, že všechno klapne a po čase se ozvu se svými zkušenostmi z jízd.

"-- skrytý --" 26.07.06  17:17

« Re: Re: Re: 2,2iCTDI

Info z toho vyplývá je následující - Honda dealerům vůbec neřekne, co v tom je. Prý jim na dotazy stále jenom opakuje "vysoce kvalitní plně syntetický olej". A už nechává asi víceméně na dealerech, co tam do toho budou lít při výměnách.
    PS: Blikla na mě kontrolka oleje, tak jsem tam dolil Castrol, protože na té pumpě nic jiného neměli a radši se tim netrápim (natočeno 7 tis. km).

26.07.06  17:14

« Re: Re: 2,2iCTDI

Díky za info....a ta původní náplň co tam je, je co??Nebo se to tam dává až u dealerů??

"-- skrytý --" 26.07.06  16:30

« Re: 2,2iCTDI

Mám sice benzín, ale info je (jak už jsem psal) - Praha při výměně dává Castrol, zbytek republiky Shell, Belgie dává Q8. Jediné info od dealera bylo, ať tam kdyžtak doliju půl litru oleje plná syntetika. Že prý je to jinak jedno.

26.07.06  15:00

« 2,2iCTDI

Nevíte jaký tam "japončíci" dávají olej ??

"-- skrytý --" 26.07.06  10:36

« RE: Radio, kufr...

Nevim kde s temi radii jezdite, ale ja si nemuzu stezovat. Pokud srovnam s mym predchozim radiem ve Fabii (byl to nejaky model od SONY za cca. 8 tis. Kc) tak hraje minimalne stejne dobre, i RDS AF je v pohode. Dokonce jsem pri mem pobytu v Rakousku pri toulkach v okoli Grossglockneru zachytil ceskou F1. :shock: Zvuk je vynikajici a naprosto dostacujici ma kvalitni ozvuceni interieru. Ovsem na poradani poulicni technoparty to asi nebude, to da rozum ;-)
    Zavirani kufru me take zpocatku trochu zlobilo, ale ted uz si to asi nejak sedlo a zaviram ho lehce na prvni pokus. Mohu ale potvrdit ty neprijemne zvuky pri uplnem otevreni kufru, ozyva se hrozne praskani. Jeste jsem presne nelokalizoval misto, ale dela to jenom kdyz je horko...

26.07.06  09:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Radio

kufr se mi zdvihá dobře, ale když silou vzpěr dorazí víko až nahoru, tak 2x až 3x dosti nepříjemně lupne - je to fakt hlasitý zvuk (v kempu se lidi otáčeli z dost velké vzdálenosti), vycházející někde z oblasti pantů (ale panty to být nemusí). Nemáte někdo obdobný problém, či jste ho dokonce již neřešili :?:

26.07.06  09:30

« Re: Re: Re: Re: Radio

tiez z 2 na 6.... 8)

jc 26.07.06  09:05

« Re: Re: Re: Radio

Radia i repraku se musim zastat, hrajou lip nez cokoliv co jsem mel a i v mistech kde jsem predtim mel problemy ted posloucham neprerusene (ze by na Beatu pridali stavu? ;) Nemel jsem ani problem se zobrazenim jine stanice. Mozna je to tim, ze malo preladuju? A co na to vybava - ja mam Sport. MP3 jsou supr.
    Linej jsem tez a uz se mi taky povedlo radit z 2 na 6 :)
    Kufr je to samy i u mne, mozna blbej vyber oleje pro vzpery?

"-- skrytý --" 26.07.06  08:52

« Re: Re: Re: Radio

Já jsem rádio ještě nikdy nepustil, takže nevim, jestli funguje. Ale mp3 hraje vcelku slušně, nic mě za uši netahá - dají se nastavovat výšky i basy. Občas to přeskakuje, ale to u autoradia očekávám, že to nezkousne stejně jako stolní počítač.

26.07.06  08:27

« Re: Re: Re: Radio

KUFOR: zatvaranie kufru sa nepaci ani mne. ked je teplo ide to tazko, ked je zima zase "tlmice" nezdvihnu veko same , treba im pomoct. V servise som to spominal, ale hodili na mna bobek, ze sa to sprava rovnako aj na ostatnych civicoch....
    RADIO: prijem je slabsi , ale v celku sa da. kvalita "soundu" je na seriovu vybavu v pohode, na basy si vsak clovek musi ist niekam inam :-)
    To angl. forum som cital, chlapik to tam dobre premasakroval, repro zvolil dobre(ale aj drahe) - IMHO vsak pokial dobre nezatlmi dvere a neukotvi repro inak ako do plastu, nema takato investicia ten spravny efekt.... Dalsi chlapik tam pridaval aftersale subwoofer do kufra a to uz je podla mna uplne mimo (buchol tam ohromnu stvorcovu obludu ako do nejakej felicie...ved sa to nehodi....)

25.07.06  21:46

« podobnosť

zaujímavá podobnosť :roll:

25.07.06  21:05

« Re: Re: Radio

Tak, hoši, s tím rádiem máte pravdu - nic moc! :-( :-( :-( !!!!!!!!! Navíc pod předvoleným názvem stanice hraje velmi často úplně něco jiné :roll: Ještě štěstí, že si na tom moc nepotrpím, ale jeví se mi to horší, jako obyčejný rádio za 2 kila... >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :D

25.07.06  20:32

« Re: Re: Radio

Tak rádio je díky anténě (můj odhad) opravdu kapku horší, ale že by to byl problém, to zase ne.Repráky jsou na to že to z fabriky jako orig. velice slušné a hrajou mi "céda" velice slušně.Já jsem spokojen.Otázka je s čím se to asi porovná.Já problém nemám >:D
    Jediný čeho jsem si všiml, že kufr jde občas díky "tlumičům" hůř zavřít.Nevím zda je to horkem nebo špatnou funkcí tlumičů.Jinak Civic fachá dobře.Jezdím teď hlavně krátké trasy město s klímou, takže spotřebu mám 6,8 podle palubáku.Najeto cca 3000 km.Dálky jsem dokázal jet i pod 6 , ale musel jsem se krotit a to je pakárna.Přemýšlím , že díky tomuhle teplotnímu záběru a krátkým trasám nechám před zimou vyměnit olej.I Honda to doporučuje(po 10 000/1/2roku), tak uvidíme.Novej olej chci dávat vždy před zimou.Osobně si myslím že to je pro motor nejj. varianta.V zimě to dostáva na "*" nejvíc.Jinak černá barva je na údržbu pakárna, ale jinak je to krasavice.Koupil jsem ve škodovce takový spray na čištění interieru a osvědčil se na jedničku.Hodí se jak na čalounění , sedadla , palubovku a suprově vyčistí i ty umaštěný displaye.Fakt jsem čuměl.Zbytek se dá doladit hadříkem co kdysy dostal k telefonu na display SE T 610.Motor tahá jak cip a s dlouhýma táhlejma nemám problém a co je někdy výhoda, s 3 dávám 6.Lenost je někdy hrozná.Jsem spokojen... >:D

"-- skrytý --" 25.07.06  19:36

« Re: Radio

Civica este nemam ale toho radia sa zacinam aj ja obavat. :-(
    Na anglickom fore som nan nic pozitivne necital, kvalita prijmu je udajne horsia ako u obycajnych suplikoviek. Takisto kvalita reproduktorov je zalostna. Jeden manik si ich uz vlastnorucne vymenil za komponentne Infinity Reference takze tam sa to da zachranit. Ako to bude s tym radiom, to este uvidime...
    Stastni majitelia, ako ste spokojni s radiom a kvalitou zvuku CD, MP3???

"-- skrytý --" 25.07.06  18:22

« Spotřeba + problémy s radiem

Se svoji 1.8 už jsem najel přes 4.000 km a spotřeba se zapnutou klimatizaci v mixu je kolem 8,3 l/100 km, podle skutečnosti (podle mého PP je to 7,6 l/100 km). Vzhledem k tomu, že mi mazda (1,840) brala v mixu 9,6 l/100 km (LPG 11,7 l/100 km), tak jsem spokojen.
    Problém mám s rádiem. VKV se mi kousnou a hraje jen jedná, ta poslední, stanice. Po čase, když rádio vypnu a za nějakou dobu zase zapnu, občas naskočí a funguje a občas ne! Také přesum vysílačú s RDS je zoufalý, dlouho škrčí než se přehoupne! Máte někdo podobné potíže? Opravu si nedovedu představit, jak by asi v dílně udělali opravu nebo výměnu RADIA! :?:

"-- skrytý --" 25.07.06  16:30

« Re: Re: Re: Rozmery al. kol a Brainstroming + PAL MAL

takže to oba chápeme stejně ;-)

25.07.06  15:47

« Re: Re: Rozmery al. kol a Brainstroming + PAL MAL

bruure: no ja by som tento pocin chapal ako taku "bezpecnostnu ficurku" ked ti auto ukazuje ze ides o 5 km rychlejsie ako ides naozaj.
    Ale povedzme si pravdu, po case ked obrusime nejaky ten milimeter dezenu sa ten udaj priblizi viac k realite. Inak ked tapate nad tym ako ovplyvni rozmer pneumatiky hodnoty tachometra kuknite sa sem [odkaz] pekne uvidite ake alternativy sa daju pouzit pre rozmery uvedene v TP. Napr zamenitelnost 185/60R14 za 195/50R15 ako mam napr aktualne ja.

"-- skrytý --" 25.07.06  15:09

« Re: Rozmery al. kol a Brainstroming + PAL MAL

Ičku s těmi fóry jsi lehce mimo - to, na které jsi dal odkaz je nenavštěvované, neaktuální a zahlcené pornoodkazy - to je cíl? Jinak je dělané v phpBB 2.0.11, tady to naše je phpBB 2.0.13 - je to napsané dole na stránce a pokud to správně chápu, tak to určuje možnosti diskuzí (vyšší verze určitě nabízí více možností). Co umožní "admin" je už jeho věc. Já osobně dávám přednost stokrát zopakovaným praktickým zkušenostem než desetkrát zopakované teorii. A zaplať pánbůh, že tady jsme se konečně dopracovali k té praxi. Vytvářet celou strukturu diskuze kvůli jednomu autu mi připadá zbytečné. Já nechci být průhledný >:D
    ad pepec - myslím, že digitální tachometr jde lépe donutit ukazovat při různých rychlostech víceméně konstantní odchylku než ten ručičkový.

25.07.06  15:03

« Al. kola CMS C1

iček: Tak uz jsem se propatral k informacim, kazdopadne dekuju. Padnou tam 6,5/16, ET43 a roztec je 5x114,3 - uz jsem je dneska objednal ;-) .

"-- skrytý --" 25.07.06  13:53

« Rozmery al. kol a Brainstroming + PAL MAL

to shadowman: Pozor, rozteč je mnohém důležitější než ET :!: :!: :!: Na Civica je myslím 114,3x5, ale ověř si to. Já jsem to sem také nejméně 2x vše publikoval. Teď si to 100%-ně nepamatuji, ale rozměry, které uvádíš jsou špatné :!: :!: :idea:
    Tachometr optimisticky proměřuje, ano o 5 - 7 km/hod podle rychlosti. Taky jsem to tu už psal, ale ty přízpěvky zpětně málo kdo čte a tak tu "meleme" dokola. Na srazu v Brně bychom se mohli domluvit na něčem, co bude přehlednější, trvalejší a praktičtější. Tento PEL MEL (PAL MAL) nás omezuje a zavádí. Jenže nemám podporu. Většina je uspěchaná a menšina třeba i souhlasí, ale mlčí.
    Znám i jiná fóra a jsou přehlednější, dají se do nich vkládat obrázky a mají i podfóra specializovaná na dané téma. A říkejte si, co chcete, ale ten náš MIŠMAŠ nás jednou úplně zneprůhlední.
    Koukněte se třeba sem:
    Předpokládám, že narazím, ale rýpněte si do mne! Kdo ví, co je brainstroming?
    Noví účastníci se se železnou pravidelností ptají na věci, které se tu 100x omlely :!:

25.07.06  13:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Po dovolené

no ja si myslim ze tachometer je stale analogovy, len zobrazenie je "digitalne" teda po slovensky "cislicove"
    uz aby som mal aj ja svoj vlastny nepresny digitalny tachometer 8-s 8-s :?

"-- skrytý --" 25.07.06  08:59

« Re: Re: Re: Re: Po dovolené

Myslim, že s tím digitálním tachometrem to mohli poštelovat líp než s tím klasickým mechanickým, proto je odchylka stále téměř stejná (i když mírně roste...)

25.07.06  08:28

« Re: Re: Re: Automatické zamknutí auta při rozjezdu (VW/Škoda

vyskusal som, funguje, dik za tip :-)

25.07.06  08:27

« Re: Re: Re: Po dovolené

ad 2) zvlastne je ze tacho neukazuje v priemere o nejake percento viac ale je to skoro vzdy o 5-6 km/h , mam tu istu skusenost s GPS.

"-- skrytý --" 24.07.06  21:30

« Re: Re: Po dovolené

1) podle mě je lepší na začátku větší přísnost a pak postupně ulevovat, lidi si zvyknou líp - viz přednost chodců, která platí rok a už nese výsledky
    2) jojo, 17'' originál
    3) myslim, že ne, jel jsem v sobotu, žádné náklaďáky jsem po ČR nepotkával a v německu jsem jel "svižně" ;-)
    4) mně připadá optimistický až moc 8-s
    5) no comment >:D
    6) já tam nalil Castrol Long Life III - bylo to to nejdražší co na té pumpě měli a hlavně neměli jinou značku...

"-- skrytý --" 24.07.06  19:19

« Re: Po dovolené

ad 1) bodovy system je fajn, ovsem ne v te podobe jako v CR
    ad 2) mas original 17" kola? predpokladam ze mi to bude promerovat stejne :-)
    ad 3) stejna zkusenost, pred 14 dny jsem vyjel 2 nadrze (1 nemecky a 1 rakousky benzin) a spotreba byla taky cca o litr mensi, jeste me napada, nemuze to byt lepsi kvalitou silnic na zapade, a vetsi plynulosti provozu? myslim tim ze neni potreba tolikrat predjizdet ruzne avie, stodvacy a spol...
    ad 4) pouzivam Quickmoto, a taky mi vychazi PP mirne optimisticky
    ad 5) sakra malo, a kdyz nejakeho potkam, tak ho ridi zenska >:D
    ad 6) hlasku jsem jeste nedostal, mam najeto 7500km, ale na merce jsem uz ve spodni casti, takze by to mozna taky chtelo nejakou tu decku dolit...

"-- skrytý --" 24.07.06  17:55

« Po dovolené

Vítám zpátky všechny navrátilce i nové přírůstky. Děkuju JCmu za jeho stránky, když nic jiného, aspoň tam má hodně fotografií u kterých nezmenšuje velikost.
    Byl jsem teď v ČR, takže moje zážitky:
    1) díky bohu za bodový systém (klidně mě ukřižujte)
    2) digi tachometr je super věc, ale GPS je lepší (tacho 50=GPS 46, tacho 130=GPS 125, tacho 215=GPS 208 (DE!) :*) >:D ;-) )
    3) český benzín je pořád stejně shitózní jako byl dřív - dle PP spotřeba na český benzín přes 8, na zahraniční kolem 7
    4) začal jsem si sledovat skutečnou spotřebu na www.spritmonitor.de a vychází mi, že PP proměřuje o 0,4-0,6 litru (mám tam i jeden výkyv, který nechápu - PP ukazoval asi 8,8 litrů a vypočítaná spotřeba byla přes 10)
    5) Civiců je pořád málo, viděl jsem jeden červený na moooc pěkných discích (Liberec)
    6) dostal jsem při jízdě hlášku od PP, že bych měl zkontrolovat hladinu oleje (najeto necelých 7tis. km), tak jsem tam pro jistotu dolil půl litru (ví někdo, co za olej v těch autech máme? V belgii mi tvrdili Q8, v Liberci Shell a v Praze prý Castrol)
    A zatím vše. Zase se ozvu. Jo a klima je super věc, když funguje >:D

24.07.06  16:55

« Rozmery al. kol

iček: Díky za info, takže si píšu ET43, ještě jsem tam našel různé verze roztečí kol 98x4 nebo 105x5.... :?:

"-- skrytý --" 24.07.06  15:52

« Re: AL kola CMS C1

Ano, to sedí shadowmane! ET 43

"-- skrytý --" 24.07.06  13:13

« Re: Re: Automatické zamknutí auta při rozjezdu (VW/Škoda)

Kdyz vypnes motor, klicek muze zustat v poloze I 8)

24.07.06  12:57

« Re: Automatické zamknutí auta při rozjezdu (VW/Škoda)

waw :-)
    este otazka: to automaticke odomknutie prebehne ked vypnes motor , alebo musis aj vytiahnut kluc zo zapalovania?

"-- skrytý --" 24.07.06  11:18

« Automatické zamknutí auta při rozjezdu (VW/Škoda)

Na již zmíněném anglickém foru Civinfo.com jsem našel návod jak aktivovat tuto užitečnou funkci.
    S úspěchem jsem to vyzkousel na moji 1.8 Sport.
    Aktivace auto-zamknutí při rychlosti 16 km/h
    - zavřít dveře řidiče
    - otočit klíčkem zapalování do pozice II
    - stisknout a přidržet tlačítko zamykání až do doby, než se ozve dvakrát zvuk zamykání** (cca. 6 sec)
    - otočit klíček zpět do pozice I
    Aktivace auto-odemknutí při vypnutí zapalování
    - zavřít dveře řidiče
    - otočit klíčkem zapalování do pozice II
    - stisknout a přidržet tlačítko odemykání až do doby, než se ozve dvakrát zvuk odemykání** (cca. 6 sec)
    Deaktivace auto-zamknutí při rychlosti 16 km/h
    - otevřít dveře řidiče
    - otočit klíček zpět do pozice I
    Deaktivace auto-odemknutí při vypnutí zapalování
    - otevřít dveře řidiče
    - otočit klíček zpět do pozice I
    **Jakmile stisknete tlačítko, ihned se ozve zvuk centrálního zamykání. Držte tlačítko stisknuté do té doby, než se ozve stejný zvuk znovu. Mělo by to trvat kolem 6-7 sekund.
    Jen by me zajimalo jake dalsi funkce, o kterych neni v navodu ani zminka, jdou na Civickovi aktivovat.
    Třeba takové stáhnutí všech oken při delším podržení tlačitka odemykání na dálkáči by nebylo špatné :-)

"-- skrytý --" 24.07.06  10:31

« RE: Rakousko

Jojo byl jsem to ja na tom anglickem foru :-)
    Tady je link i pro ostatni, muzete se kochat i inspirovat zaroven :-)

24.07.06  08:36

« AL kola CMS C1

Iček: Mohl by jsi mi prosim dat info, jakou maji roztec kola CMS C1 ? Nasel jsem je tady v Praze za docela good cenu, takze bych do nich nakonec sel - po shlednuti fotecek :-). Jinak pocitam s 6,5x16, ET42.

24.07.06  08:11

« Rakousko

:idea:

"-- skrytý --" 24.07.06  07:39

« Re: Re: Re:

To d.St
    Hovoris mi z duse. Po Tomasovom zverejneni fotiek z cesty do Alp sa na Civicka tesim este viac ako doteraz (a myslel som ze viac to uz nejde >:D )
    Na civinfo som poziadal Tomasa o dalsie foto a nesklamal ma, hodil tam linku na este vacsiu zbierku fotiek z Alp.
    Inak ak nepride Civic tento tyzden tak na buduci uz istotne. :D

24.07.06  00:41

Muzu se zeptat kde jsi prisel na ta cisla? To by Honda musela vyrabet 9315 Civiku denne pri 24 hod NONSTOP provozu 365 dni v roce.
    Podle meho nazoru je realne cislo o jeden rad mensi, tudiz cca. 340 tis. Civiku rocne, a i to se mi zda porad nadnesene, vzhledem k tomu ze se Civic montuje pouze na jednom miste v Honda UK - Swindon.
    Podle webovych stranek totiz vyrobili behem 13-ti let (1992-2005) 750.000 Civicu vsech generaci dohromady

Možno som to naozaj čítal velmi rýchlo, ale na základe týchto riadkov mi to tak vychádzalo. Ale to je jedno. Obaja dobre vieme, aké to naozaj.je. >:D
    Inak velmi ma zaujal tvoj príspevok aj tuná, aj tie fotky, aj na CIVINFO - teda aspoň si myslím, že si to bol ty. Ak aj nie, nič to nemení na tom, že ten zážitok musel byť naozaj dvojnásobný (auto a tá cesta). Sám som najazdil pár km po Alpách a môžem potvrdiť, že ten kto neskúsil a nezažil, ten nevie. Hneď by som tam išiel. Musím však počkať, až mi príde Civiček. A trochu ho zabehám.

"-- skrytý --" 23.07.06  11:30

d.St. To si opravdu nemyslím, asi jsi ten můj příspěvek přelétl ve velké rychlosti >:D
    Psal jsem, že ve Swindonu (kde se momentálně vyrábí Civic 8G) vyrobili doposud 750.000 Civiců všech generací dohromady. Samozřejmě se Civic vyráběl i jinde... ;-)

22.07.06  12:41

Po dlhšej odmlke všetkých zdravím a súčasne sa ospravedlňujem za to, že som na niektoré otázky na mňa adresované neodpovedal. Bol som pracovne dosť zavalený posledný týždeň som strávil v UK, tak mi to akosi nešlo.
    Najprv chcem uviesť, že sa mi do posled.príspevku vlúdila chyba a potom to vyzeralo, že je 3.9mil.objednávok len na Civica - to nemôže byť samozrejme pravda. Platí to o všetkých Hondách. Inak sú ale tie čísla správne.
    to Tomík010 - ak si naozaj myslíš, že bolo vyrobených doteraz len 750 000 Civikov, tak sa hlboko mýliš - pokial sa nepletiem, to číslo je okolo 13mil.
    to Lubosm: predajné miesto: TT
    A ešte raz k tým termínom dodania: je to naozaj skutočnosť, ako už určite viacrerí zistili, že sa termíny menia. Termín v zmluve je len ORIENTAČNÝ. Mení sa aj ponuka, aj dopyt a preto aj tie zmeny termínov. Určité druhy výbav a farieb sú viac žiadané, preto je aj iný termín dodania. Ja osobne pokiaľ by som nechcel určitý druh výbavy a farby, auto už mohlo byť. Ale ako ste viacerí písali - ČAKANIE SA OPLATÍ. Aj keď je teda hrozné!!!
    P.S. V UK som na cestách videl podstatne väčší podiel nového (ale aj 7G) Civika ako u nás. A je zaujímavé, že som nevidel ani jednú červenú farbu a ani jednú modrú perleť. Prevládali odtiene šedej, Galaxy a čierna. A bol to pekný pohľad. Pred pár mesiacmi tu tiež bola rozoberaná otázka recenzii aut - ani na cestách UK som nevidel, že by Civic bol určený skôr pre staršiu a dôchodcovskú skupinu vodičov. Ale to je uhol pohľadu a počas pár dni si človek nemôže urobiť komplexný pohľad na celú vec.
    Dúfam, že som si týmto odčinil aspoň tie najväčšie resty a želám všetkým krásne chvíle u vody a na dovolenkách - tie príspevky o pobyte v Chorvátsku a v Rakúsku boli veľmi inšpirujúce - už aby bol Civiček zaparkovaný v garáží >:D

"-- skrytý --" 22.07.06  07:46

« Nebyl jsem to já!

to T.EC.H: Bohužel nejel! Moje auto v ten den stálo na parkovišti pivovaru Eggenberg v Českém Krumlově a vůbec nevyjelo. Kdokoliv uvidí moje auto, tak ho indentifikuje podle držáku navigace na přístrojové desce (ne na skle). Vím, že s radostí někoho potkám a požvaním, ale nemám kliku! Přísavka PDA krásně drží na plexiskle napravo od displeye radia etc. Dnes jsem v Táboře a odjíždím na Rozvadov do SRN.
    Tachometr, dle navigace, měří o 5 km/hod. více + (58 je 53, 50 je 45, 96 je 90 a 137 je 130). Pozor u Comfortu na 16"!!
    to Bumbrlíček: Židenice AM Servis Plus je také můj mateřský přístav a zkušenosti, no řekněme chvalitebné mínus. Ale k problémům se stavějí čelem a jsou ochotní.
    K mínusům: podrápaná přístrojovka (plexi), tak tak stihli termín předání (tlačil jsem!), předání korektní (scházela úplně dokonalá znalost funkce ovládačů)
    Plusy: vstříctnost, upřímnost (žádné mlžení problémů), slušnost nadmíru vysoká!

"-- skrytý --" 21.07.06  14:58

« Ještě k tomu slícování...

...dnes jsem to byl reklamovat u dealera v Brně-Židenicích (mimochodem jaké kdo máte s nimi zkušenosti?) a kromě nesrovnalosti spodní linie kufru jsem si ještě všiml, že i okno vzadu moc nesedí. Kdyby to nebyla Honda za půl milionu, asi bych to přešel, ale takové krásné auto a s kosmetickými vadami.:( Slíbili, že se na to příští týden mrknou, tak jsem zvědav. Jen,aby to potom nebylo ještě horší.:? Jinak, jak je to vlastně s tím tachometrem, o kolik v průměru měří víc? :)
    Civic 1,4 blueish silver metalic

foto Libas1

Libas1 21.07.06  14:55

« Honda sraz na Vysočině

Ve dnech 5.-6.srpna se koná v kempu Pávov u Jihlavy nultý sraz honda-clubu.cz na Vysočině, všichni jste srdečne zváni

21.07.06  11:59

« Re: Cerny jak bota

Mno ja jsem lehce barvoslepej, ;-) ale perleť tam teda moc není.Řekl bych že skoro vůbec...Civiku to v černý sluší, ale je to pakárna to udržovat :'-(

21.07.06  11:56

2Iček : nejel jsi včera z Náchoda směr HK??Potkal jsem tě asi u Trotiny.(kousek od tama), ale nejsem si jist zda jsi to byl ty. >:D Auto mělo Brněnskou značku...teda viděl jsem ji ve zpětným zrcátku , takže si nejsem 100% jist.

jc 21.07.06  11:52

« Re: Cerny jak bota

Dneska sem videl cernocha ve Vrsovicich na najezdu na jizni spojku, nebyl to nekdo z mistnich? :)

"-- skrytý --" 21.07.06  10:20

« Re: SRAZ CIVICŮ V BRNĚ - oznámení nováčkům

Bacha na cyklisty, nerad bych aby mě nějaký "pako s ufem" srazilo >:D ;-)

"-- skrytý --" 21.07.06  01:58

« Cerny jak bota

T.e.ch.:Prosim te, ma ta cerna barva vubec nakou perlet.Ja ji mel moznost vzdy videt jenom na prodejne a ne na dennim svetle.
    Dik

"-- skrytý --" 21.07.06  01:57

« slicovani karoserie

Icek+Bumbrlicek:Kdyz uz jste toto tema otevreli,tak me to nedalo.Ja jsem si uz rekl,ze si snad dam klapky na oci(co se tyce slicovani karoserie).Ale je to problem, ktery me taky dost stve.Zrovna dneska jsem si byl v Nemecku jeste jednou prohlidnout cernyho mazlika(bude az v listopadu).Tenhle nablyskanej kousek mel krasny 18" kola Oxigin,ale slicovani patych dveri nic moc.U tohoto auta uz mam vypestovanou nakou deformaci,ze kdyz ho vidim tak letmo projedu vsechny spary.Par kousku co me oko sjelo bylo v pohode,tak doufam ze listopad bude OK.Co naplat, ja to auto proste chci :!:

"-- skrytý --" 20.07.06  18:55

« SRAZ CIVICŮ V BRNĚ - oznámení nováčkům

V sobotu 26. srpna 2006 se koná u hotelu OREA SANTON na brněnské přehradě 0. sraz majitelů této automobilové novinky z Marsu (jak napsal tisk a řekla TV). Tak Marťané, mezi 11:00 hod. a 16:00 hod. budeme spolu mluvit, diskutovat, předávat a získávat zkušenosti a také se vzájemně poznávat. Po 16:00 hod se společně přes Brno rozjedeme do svých domovů.
    Stačí přijet, objednávat a hlásit se nemusíte!!
    >:D >:D >:D >:D >:D :-O :-O :-O :-O :-O :-) :-) :-) :-) :-) >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

"-- skrytý --" 20.07.06  18:55

« Re: EuroNCAP

to lubosm: Smaž ten vykřičník, jinak se to nikomu nerozjede!
    Jel jsem z Tábora do Českého Krumlova podle nových pravidel a hele! Spotřeba 6,7 l/100 km!! Akorát, že mnozí řidiči jedou dle tachometru, který jim ukazuje 50 km/hod. a já jedu za nimi s GPS a vidím na displeyi, že se ve skutečnosti vlečou 44 km/hod. Mohli by jet o 9 km/hod. rychleji, ale jsou pos... až za ušima, plná čára několik set metrů i kilometr a myslím, že kdyby před nimi jel někdo ještě pomaleji, tak do něj vrazí, protože čumějí na tachometr a ne na vozovku!
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]

"-- skrytý --" 20.07.06  17:14

« EuroNCAP

Sranda. Par mesiacov dozadu som poslal mail do centraly EuroNCAP ze kedy bude testnuty novy Civic a az dnes mi prisla odpoved - asi cistili mailbox >:D
    Samozrejme odpoved veskera zadna:
    "Dear Sir,
    The new Honda Civic’s tests results should be released by the automn.
    Keep checking our website www.euroncap.com
    Thank you for your interest in Euro NCAP."
    Nechapem ako to tam vlastne funguje, vyrobci si ziadaju o testy alebo samotna organizacia si urcuje poradie? Napriklad tod maly Peugeot 207 z Trnavy tam bol testnuty skor ako bol predstaveny verejnosti. Asi ide naozaj len o marketingovy tah s hviezdickami.
    Ale dufam ze Civic neprepadne :D

"-- skrytý --" 20.07.06  16:41

« Diagram spotřeby paliva a zubový diagram převodovky Civiců

Pánové, máte někdo ponětí, kde a jak sehnat tyto diagramy? Bylo by to velmi naučné! Věřím, že existují, ale nevím, kde začít shánět a hledat?

"-- skrytý --" 20.07.06  16:29

« SRAZ V BRNĚ

Stačí přijet, objednávat a hlásit se nemusíte!!
    to jc:Děkuji za "vylepení" fotek Civica mého!
    Ještě, aby tak Civic vstoupil do čítanek a tím pádem i do historie, tak jako ten Herostatos, který k vůlí slávě a věčné publicitě zapálil Artemidin chrám v Effesu!
    to Bumbrlíček: Nepanikař, spotřeba Ti určitě klesne! Nejprve o 1/2 litr po 2500 km a pak ještě jednou po dalších 2500 km a pak zas a zas...... :arrow: pod 7,0 l/100 km. Myslím si, že u 1.4 určitě :!: Alespoň Koly to tak říká a ten ví, co říká.......!
    Mně prodejce vymění všechny plexi kryty přístrojové desky v záruce, poněvadž byla poškrábané nějakým snažílkem, který je leštil "drátěnkou":!:
    Se slicování karoserie nemám problém i když mm rozdíly jsou po celém voze, všude! :roll:
    to shadowmancz: Nevadí, jen kolečka kopíruj :!: ;-) Můžu je komukoliv sehnat u Brna za cenu, kterou jsem zde uvedl :!:

"-- skrytý --" 20.07.06  14:36

« Díky za rady!

Za tu dětskou pojistku se stydím,ale raděj se ztrapním,než abych otevřel tu hrůzostrašnou bibli >:D Jinak jsem objevil škrábance na horní hraně okna u pasažéra, snad mi to uznaj jako reklamaci.Taky se mi moc nelíbí křivka zavírání zadních dveří,odchylka na pravé straně je znatelná.Měl jsem zato,že v Anglii se provádí preciznější práce.Jinak i když mám "jen" 1,4 a tady jsem nejspíš outsiderem,je to moje nejlepší auto,co jsem kdy měl.Spotřeba ale hrozivá,i když zatím jen po městě,ale 8,5 L jsem teda nečekal.Má někdo informace ohledně toho srazu?Dík předem všem za odpověď a strpení s "amatérem".
    >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
    Honda Civic,1,4,silver blueish mettalic (je nádherná)

20.07.06  14:19

« havarijné poistenie, eurogap, zabezpečenie

Eurogap poistenie funguje aj na SK - Carlife SK, s.r.o. Spolupracujú s anglickou QBE. Poistenie EuroGAP na CVC stojí 15.000 Sk a kryje 3 roky riziko totálnej škody (krádež, resp. totálna havária). Je možné pripoistiť si aj spoluúčasť. Poistné zmluvy pre nich uzatváram napr. aj ja :). Rovnako robím havarijné aj zákonné poistenie. Cena havarijnej poistky ktorú som zjednal špeciálne pre CIVIC 8G je 18.907,- Sk - poistná suma 729.000,- spoluúčasť 5% min. 5.000,- Sk Povinné zmluvné poistenie 5.613,- Sk.
    Ja osobne si však kupujem japonské vozidlo aj pre to, že sa tieto autá menej kradnú. Zároveň si však dávam aj construct - tento mi bude slúžiť viac ako 3 roky. EuroGap si robiť nebudem.

20.07.06  13:46

« Re: Re: Re: Re: Tak už ho taky mám...

lubos1: dik

jc 20.07.06  13:45

« Re: Re:novy fotky

shadowmancz> navic kolega s rozumnym fotakem, ja mam jen mobil a jedno stary HP :-) btw ta s tim teepkem je tak akorat jako wallpaper

20.07.06  12:44

« Re:novy fotky

jc: Musim pochvalit luxusni fotecky, ta vivid blue barva na nich pekne vynikne, fakt hezky.
    Icek: Ty kolecka jsou opravdu pekny, hezky k tomu autu ladi, takze jestli ti to nebude moc vadit, ze budu kopirovat, tak bych je zahrnul do uzsiho vyberu s DMS 4, ktere jsou podobne, maji akorat o jeden paprsek navic..

foto Lubos-1

Lubos.1 20.07.06  12:18

« Re: Re: Re: Tak už ho taky mám...

existuje: www.carlife.sk

20.07.06  12:12

« Re: Re: Tak už ho taky mám...

Neviete, existuje nieco take ako EuroGAP aj na Slovensku ??

20.07.06  11:38

« Re: Tak už ho taky mám...

Ale vyplatí....ještě si připojisti spoluúčast(3000/ 3 roky).Pokud to někdo čórne, tak se podíliš i na spoluúčasti, t.j auto bude stát v dané době 400 000, tak při 10 % spol. budeš hradit 40 000 a oni ti to uhradí.Osobně to mám pojištěné a díky tomu sem nemusel řešit construct...

jc 20.07.06  10:34

« novy fotky

lisek1-7.jpg
    oznaceni.jpg
    klika.jpg
    icek1-6.jpg

"-- skrytý --" 19.07.06  23:08

« Re: Tak už ho taky mám...

Ja slysel o pojisteni EUROGAP. Mrkni sem [odkaz]
    S temi zadnimi dvermi, nemas ciste nahodou aktivovanou detskou pojistku? ;-)
    Jinak preji hodne kilometru bez nehod.

"-- skrytý --" 19.07.06  20:53

« Tak už ho taky mám...

...má sice jen 2 dny,ale už jsem tak 200 km natočil.Všechno vypadá dobře,to bouchání vycházející ze zadní části jste tu určitě už řešili,snad to není nic vážného.Problém je jen s dveřmi za řidičem,které nejdou otevírat zevnitř.Teď ale z jiného soudku.Slyšeli jste někdo o pojištění MAXIGEP?Zvažuji tuto možnost,kdy bych si k havarijnímu připlatil Kč 12000 za 3 roky a v případě zcizení nebo totálky bych dostal rozdíl mezi pořizovací cenou a zůstatkovou.Problém je ale v tom,že jsem dal jen 30% akontace a nevím,zdali se mi to vyplatí.Jinak mám na autě zatím jen Construct,co se zabezpečení týče.Jo a kdy a kde bude to setkání nových Civiců?

19.07.06  10:11

« dopravne info

caute,
    1. neviete niekto ci sa da zmenit nastavenie vysielania dop. sprav na radiu? ide mi o to aby sa nenastavovala hlasitost zvlast pre dopravne spravy a zvlast pre ostatne audio...
    2. neriesili ste niekto vypinanie predneho airbagu pred spolujazdcom? trochu mi ta moznost chyba...
    dik

18.07.06  14:28

« Re: Alessio

no v porovnani s OZ-tami a BBS-kami a inymi zavodnickymi mozu byt v ociach niektorych "menej" kvalitne a asi by zavodnicku zataz nezvladli. Tiez som tento nazor niekde pocul, ale tiez som pocul ze Dunlopy su nafigu gumy .... takze to nejako neberiem vazne :-) Ale na normalne pouzitie si myslim ze to je OK. Teda ja mam OZ-ty :-) ale boli za super cenu ( asi ako allesio ) a uplne krasne ladia k mojmu auticku ( biele kolesa a tmavomodra kasna ).

18.07.06  13:28

« Alessio

Gingles: Tak to jsem nevedel, diky. Moc se kolem elektronu nemotam, az ted, kdyz uz to zacina byt aktualni. Jeste jsem koukal na znacku DMS, Enzo a Alutec, tam maji rozmery 6,5"/16 a ET kolem 42-48.
    Iček: Ty CMS C1 vypadaji taky dobre, docela bych na ne mrknul, jestli je budes mit nekde na photecce.

18.07.06  12:35

« Alessio

Neviem ako ostatný, ja som od ľudí čo sa motajú okolo diskov počul že Alessio sú dosť nekvalitné....ale nerád by som vynášal súdy...len som tak počul

17.07.06  21:30

Iček: Dekuju, mam zatim vybrane tyhle:
    [odkaz] , akorat bohuzel maji asi jen 7x16 a 7,5x16, prodejce mi dokonce slibil, ze mi misto stredove krytky Alessio schopny sehnat H :-). Jake jsi nakonec zvolil ? Chtel bych pouzit stavajici pneu, abych nemusel kupovat jine.

"-- skrytý --" 17.07.06  21:04

« Jaká litá kola?

to shadowmancz: Já je mám = 6,5x16 ET43 - správně by tam měly být ET 55 (vše najdeš v TP), avšak nevadí a rozchod se zvětší cca o necelé 2 cm, auto lépe sedí. Koly to potvrdí! 7x16 bych tam nedal, zbytečně roztáhnou pneumatiku a auto, podle mne (možná si to myslím jenom já!?), ztvrdne.

:idea: :arrow: ;-) :?:
    Já jsem tam nechal původní pneumatiky, přece je nevyhodím! Podle TP tam 7x16 nesmíš dát, bacha na to :!: To ET 43 tolik nevadí, protože to policajti nesledují a není to v osvědčení o TP!
    Sehnal jsem CMS C1 (BRD) za 2340,-- Kč/kus:
    298db2&volba=Elektrony&kolo=CMS&PHPSESSI… /> (Musí se to okopírovat celé, dal jsem to do 2 řádků, aby to neroztáhlo stránku od ucha k uchu!).
    Jsou moc pěkné. Fotky jsem poslal jc, aby je dal na Internet (sám to neumím), tak si počkej, bys viděl :!:

17.07.06  19:52

« -

Dr.Ball: Tak to abych se zacal denne modlit, aby vyssi moc nezasahovala :-). Ne e, opravdu je tam info o nepokojich, stavkach nebo pokud se rozpadne tovarna pod naporem zajemcu :-! .
    To all: Urcite uz se to tu resilo, ale nevite nekdo prosim, jake rozmery elektronu se daji pouzit 205/55/R16 ? Nikde jsem nenasel info o ET. :?:

17.07.06  19:37

« Re: -

ty 4 mesice jsou na zaklade stavky ci nepokoju, nebo zasahnuti vyssi moci >:D to asi, kdyby panbuh nechtel, aby si mel tohle super faro >:D >:D

17.07.06  18:17

« -

BoB: Ono to bude asi zaviset od kazdeho prodejce. Kupni smlouvu jako takovou nemam, pouze jsem uhradil fakturu na zalohu a mam "zavaznou objednavku c.", kde je celkova castka a tzv. predbezny termin dodani. V podminkach je nasledne uvedeno, ze kdyz prodejce nedoda auto do 14 dni od predbezneho terminu, tak lze pozadovat vraceni zalohy a zruseni objednavky ze strany kupujiciho. Jeste se tam mluvi o nejakych 4 mesicich na zruseni, ale to se priznam, ze jsem nejak nezkoumal. Kazdopadne, pokud ti prodejce posunul termin, tak bych po nem zkusil decentne pozadovat nejake zvyhodneni, treba ty elektrony. :idea: Hlavne to chce asi trpelivost, jestli uz jsi vydrzel cekat do dneska, tak uz to urcite utece. ;-)

17.07.06  17:30

Vy máte na objednávce termín???...já mám kupní smlouvu a hotovo...žádnou objednávku ani termín...nevím prostě nic...do měsíce a půl by mělo být auto doma.Prodejci raději už ani nevoláme,protože až něco prý bude vědět ozve se...a čile mluví o září... >:-[] .... :P ...proto jsem se ptal,co dělat,když nedodrží smlouvu...popravdě...kdyby mi nabídl disky,tak počkám... :P ...do toho září....

17.07.06  16:30

« Termin dodani

maros77: Mrknul jsem se na objednavku a tam mam 29.7. a realny termin 12.8., takze je tam teoreticky taky posun. Pokud by byly dodavky skutecne realizovany trochu drive, tak by se do toho puvodniho terminu i mohli trefit :-), doufam :-). Posun na pozdejsi terminy by snad byt nemel. :idea:

17.07.06  15:55

« Termin dodani

Termín dodania na objednávke mám 24.7. ale pri poslednom telefonáte mi termín upresnili - 14.08. 24.7. bol vraj len odhad, ale 14.8. platí. Dúfam že ďaľšie posuny nebudú....