NOVÁ HONDA CIVIC
O krokoch Hondy mozeme hovorit velmi dlho. Po tom ako v 6G bol sportovy duch este pritomny v podobe motoru VTi 1,6 pre 3 a 4D a 1,8 pre 5D. Po tom co som videl 7G horko som zaplakal, lebo take auto hadam ani nemoze mat logo s H na kapote. Type-R nepocitam to je samostatny zivocisny druh >:D
Ale pokial je niekto motoristicky novinar tak moze povedat ze "pre mna je znacka Honda symbolom sportoveho auta, a 8G nie je sportove auto". Ale potom si pan Goese pomylil profesiu, lebo sa bavime o standardnom aute a nie verzii Type-R. Ktora, povedzme si pravdu, si zasluzi motor z S2000 aby mala aspon tych 240+ konikov. Ale to je na inu debatu.
Ale aj tak si myslim ze tu ide o klasicke ukajanie sa v nezmyselnom flamewar. Tak ako sa po***** vacsina diskusii na forach. Jedine co sa s tym da robit, je drzat sa topiku a ignorovat vylevy tychto "odbornikov vo fachu". Staci si pozriet diskusiu na tomto fore v topiku BMW, i ked tam to je trochu kultivovanejsie ( miestami ).
A poviem Vam nic takeho "chytrolina" nenastve viac ako ignoracia. Takze sa na to proste vykaslite. A spat k teme: Pre mna je zial 0.ty zraz zial passe jednak preto ze 8G este nemam ( s mojou 6G by ste ma asi akceptovali ), ale budem sa slnit v tom case daleko daleko ... takze na prvy vyrocny zjazd ( nie sovjetov ) sa uz snad dostavim v plnej krase. -
Musím lehce Goese zastat- ale jen lehce >:D .Je sice pravda že velice rád provokuje a u Hondařů to platí trojnásob.On má naHondu jiný pohled , než mi "kliďasové".On bere Hondu jako sportovní auto se vším všudy + super technika. Kritizuje Hondu za to , že šla jinou cestou než hlásá.Dříve (můj názor) Honda vyráběla CIVIKY zaměřené více na sportovno.Technika vyčnívala nad konkurencí mnohem více než teď.Nový CIVIK šel však lehce jinou cestou.Chtěl oslovit masy.Získat nové fandy značky Honda.A to nelze udělat tím , že nabídnu špičkové sportovní auto+ špičková technika..To osloví hlavně fajnšmekry, ne masy.Honda šla cestou že nabídla lidem auto s provokujícím designem(se sportovní tváří) a zároveň auto které se dá používat i jako rodinné z bombastickým poměrem cena / výkon a samozřejmě s kvalitní technikou.A to GOES tvrdí že je špatně...respektive špatná cesta.Oni ty hádky na netu na autorevue jsou spíš o egu a o provokacích, než o pravdě.Myslím , že při klidné debatě by se názory hodně sblížili.Tož tak... ;-)
PS - samozřejmě vše berte s nadhledem, popisovná situace by zasloužila více rozebrat a i detailněji popsat >:D -
"-- skrytý --" 02.08.06 14:49
« Jak k Santonu na přehradě?
to lubosm: Zcela prozaicky: D1 - výjezd na Kyvalce (exit 182), pak po silnici 602 přes Popůvky a za Popůvkami na křížovatce doleva prudce do kopce (je to po starém okruhu VC ČSSR), z kopce a po cca 2 km na Y doleva na čtyřproudový přivaděč do Bystrce, po přivaděči cca 1,5 km a na konci na křižovatce doleva k přehradě a hotelu OREA SANTON.
Brňákům se to mluví, že :?: :?: :idea: :idea: :idea: :idea: :arrow: :arrow:
Na moje číslo +420 606 900 900 můžete kdokoliv volat na vše, co se týká srazu. Ozve se: "Dobrý den, Buzek!". Tak to jsem já, Iček. -
"-- skrytý --" 02.08.06 14:03
« Zde je mé libívé a podbízívé pozvání Goesovi
Vážený pane vulgo GOES!
Jan Werich v jedné hře řekl: "Podle toho, co jsem v životě prožil a zažil, připadám si, že je mi 100 let. A z toho si v novinách něco přečtu a připadám si, že je mi osm!".
Četl jsem některé Vaše názory na tomto fóru a musím přiznat, že obvykle velmi vyhraněné, mnohdy provokatívní, ale vždy fundované a k věci. Párkrát si protiřečite a z toho soudím, že ač jste odborník, jste i člověk chybující. Mám na myslí chválu a hanu na jednu a tutéž věc.
Naše miláčky jste nám hodně zkritizoval. Někteří z nás, jako T. E. CH či Tomík010 se Vám pokoušeli oponovat.
Myslím, že odborná diskuse s Vámi, vedena in natura, by byla pro obě strany velmi přínosná.
Z toho důvodu si, jako bard nebo doayen našeho fóra Nová Hoda Civic na serveru cafe.auto.cz, dovoluji Vás vyzvat, abyste zvážil, zda-li byste byl schopen Vaše výtky a kritiku proti Civicu 8G, zopakovat a obhájit na srazu 26. 08. t. r. v Brně u hotelu Santon?
Dokonce jsem přesvědčen, že po tom všem, co jste zkritizoval a vytkl Civicu 8G, byste měl sáhnout do Vašeho odborného a automobilového svědomí a přijet mezi nás a setkat se s námi. Moc by nás to potěšilo a povzbudilo a věřím, že bychom oboustranně došli k částečnému názorovému konsensu a hodně obrousili zbytečně ostré hrany!
To by byl od Vás chlapský čin hodný respektu a úcty k Vašim názorům! Jestliže se omluvíte a vymluvíte na nějakou neodkladnou záležitost, tak Vaše prestíž notně klesne! Protože všechno jde, jen se nesmí vymlouvat.
Já osobně velmi toužím potřást Vám pravici!
S výrazem dokonalé úcty a přáním hezkého dne ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: -
"-- skrytý --" 02.08.06 13:36
« Goesová odpověď!
Od: goes
Komu: Iček
Zaslal: st srpen 02, 2006 7:30 am
Předmět: Re: Sraz 8G Citovat ze zprávy
Díky za líbivou a podbízivou pozvánku, ale o tom, že se na sraz nemohu dostavit hovořím v dané diskusi již od počátku. Termín koliduje s jinýmy, kde musím nutně být a kde jsem účast slíbil již v dřívější době.
Pokud jsem se dotkl Vašich miláčků a neumíte to příjmout, je to čistě váš problém a kdybych měl jezdit za každým, komu jsem se ve svých testech a diskusích v čemkoli dotkl jeho milovaného vozu, nedělal bych nic jiného.
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] :arrow: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: -
"-- skrytý --" 02.08.06 13:31
« Re: Kdo je Skyline??
to T. E. CH: Skyline má každopádně moje uznání, protože to tomu Goesovi nádherně natřel. Mimochodem, když už jsem u toho (BTW) Goese, tak jsem nečekal na povolení a do Brna jsem mu hodil rukavici a jsem zvědav, zda je frajer se vším všudy a přijede!
to jc: Plánovač mi nemusíš předkládát, já budu upřímně potěšen, že osobně poznám Tebe (a ostatní korespondenční velikány, neboˇvšichni přispíváte do našeho fóra o novém 8G - a to je styl života)) a že dáme (všichni) řeč ovšem, ovšem na vlastní riziko! A že nevezmeš "gramle"! Začínám se více a více těšit, statečný jc!
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :-) :-) :-) :-) :-) >:D >:D >:D >:D >:D :-! :-! :-! :idea: -
"-- skrytý --" 02.08.06 12:38
« Re: Re: Re: To je rána!!!!!!!!
To sa to niekomu hovori ked je z Brna. >:D Do Brna casto nechodim a autom tam asi pojdem prvy krat takze budem sa spoliehat iba na navigaciu igo2006, takze je mozne ze pol dna to budem iba hladat :-)
No a ked uz budem v Brne tak samozrejme kocka bude pozadovat prieskum trhu v miestnych nakupnych centrach. Tak teraz vyhov vsetkym ;-)
Najhorsie na tom je ze planujem, planujem a Civica este stale nemam, novy termin je buduci tyzden a stale to nie je na 100%... :'-( -
"-- skrytý --" 02.08.06 12:28
« Re: Re: To je rána!!!!!!!!
odpověď pro jc: Průjezd Brnem bude o 16. hodině (ve 4 pm.), tedy rozjezd účastníků. Nebude se opakovat. Jen Brežněvův pohřeb se několikrát opakoval - pro velký úspěch. Nemůžeš se rozkrájet? Tak tys to věděl řadu týdnů dopředu! Focení, bude těsně před rozjezdem. Zkus jet dříve a do 11:00 hod. vše vyřídit a budeš mít čas na kluky, kteří na Tvá slova čekají........
Přátelé, nepokoušejte se apriori náš sraz dehonestovat! Nečekám, že to bude organizační referenční sraz, ale budeme poprvé pohromadě a budeme vše teprve utvářet a ladit, co s budoucností a doufám, že vznikne řada vazeb a přátelství. Pokuste se oddělit volný čas od vašich povinností a nehlaste mi jobovky. Užijme si těch 5 hodin v pohodě!
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D -
« Re: Re: Re: Kdo to je Skyline? To nikdo neví!
no ludia si riesia svoje problemy vselijako .... a preto sa snazim "diskusne fora" len pozorovat. Ale to nijako nemeni moj nazor na to ze toho Civica CHCEM !!! A nejaky zamindrakovany neukojeny skrabal mi moju chut nijako nepokazi :) -
jc 02.08.06 11:42
« Re: To je rána!!!!!!!!
Omg vzdyt nemizim po 5min. Rekneme ze muzu byt nekolik (2,3) hodin, ale ne pul dne. At delam co delam, nemuzu se rozkrajet :)
Jinak receno, hodilo by se mi, kdyby nejdulezitejsi resp. hromadne veci (prujezd Brnem, foceni nebo cokoliv jinyho) mohl bejt casove u sebe a v nejaky (priblizny) predbezne znamy cas. -
"-- skrytý --" 02.08.06 11:36
« To je rána!!!!!!!!
to jc: Tak to je rána, na Tebe jsem spolehal! Jsi člověk, který je velmi velice orientován a zná spoustu podstatných věcí, které umí vysvětlit. Pakliže budeš spěchát, budeš hodně mimo věc!!!! Já žádný harmonogram nemám a nebudu mít. Je to náš O. sraz a teprve na místě, z očí do očí, budeme utvářet podobu našich setkání, která by se měla stát tradicí a pravidlem. A mohla by být i dvoudenní, když to bude vyhovovat. Přijet a hned sdílet starostí kolem myšlenky k odjezdu, když jsem styčná nebo vůdčí osoba (a to jsi bezesporu, milý Jene!) je zavádějící a nemůže Tě naplnit tím správným a blahým pocitem, že Tě někdo potřebuje, třeba pro Tvé enormní znalosti. Apeluji na Tvou čest a cibvikářsko-kamarádské svědomí a pokus se to přehodnotit. Spěch je špatný přítel a rádce. Něco takového jsem od Tebe, po těch měsících Tvých zajímavých příspěvků a rad, vůbec nečekal!!! A to ani v tom nejhorším snu. Takže doufám, že to všichni správně pochopí, když náš sraz opustím ve stejném okamžiku jako Ty, Jene! A možná, že to udělají všichní!
Jsem zdrcen a to to ještě nezačalo! Skoro nemohu psát........ -
jc 02.08.06 10:26
« Re: Re: Kdo to je Skyline? To nikdo neví!
Jo taky sem tam parkrat kouknul ale nema smysl se s nima dohadovat, je to ztrata casu. Akorat se clovek vyprudi, coz je presne to co oni chteji :)
Icku, mohl bys prosim dat dohromady nejakej presnejsi harmonogram? Pravdepodobne pojedu do Brna i za jinym ucelem/y (holt je malo vikendu :-) takze se nejspis nebudu moct zdrzet nejakou delsi dobu. -
"-- skrytý --" 01.08.06 21:54
« Kdo to je Skyline? To nikdo neví!
Skyline odpovídá tomu GOESovi a nepotřebuje to komentář či vysvětlivky. Také si to můžete přečíst v originále na:
Nevím, zda se to Skylineovi bude líbit, že jsem to přenes sem, ale je to "CO SLOVO, TO PERLA" a tak si myslím, že to projde.
Příspěvek Zaslal: út srpen 01, 2006 9:42 am
Tak jsem si rikal, ze publicita srazu 8G je celkem solidni a ejhle, ono je to forum zoufalcu. Vzdycky, kdyz nekde slysim neco o Hondafanaticich, obvykle se z toho vyklube zbozne prani tech, kteri jsou spis anti-Honda fanatici a hoji si mindrak. Nevim hosi (nal, ExFun, goes), kdy vam ktery majitel Hondy prebral holku, ale ta nenavist vuci jedne znacce zacina zavanet diagnozou, kterou by nebylo od veci lecit. Chapu, ze nejlepe se vlastni mindrak leci na foru kopanim do ostatnich, kdyz ale vidim, ze to tady vede predevsim jeden z redaktoru, mozna mu nedochazi, ze svou praci totalne shazuje, je to ponekud zvlastni. Jinak samozrejme goesi me muzes klidne povazovat za cloveka s pulkou mozku, ovsem nemuzes cekat, ze si o tobe budu myslet neco jineho. Jen primitiv prijde na forum o Hondach provokovat dementnimi prispevky na urovni pate tridy zakladni skoly a ja bych cekal, ze tvoje uroven je aspon o kousek lepsi.
PS: ciste ze zvedavosti, proc mas dojem, ze mam jen pulku mozku? A nechci slyset nejake obecne kecy, ale konkretni pripad, ve kterem bych fanaticky tvrdil neco, co neni pravda.
PPS: na oplatku muzu rict, ze tebe za zamindrakovaneho cloveka povazuju prave za nekonecne a casto nesmyslne utoky na Hondu, ktere jsou podlozene jen tvou nenavisti. Viz tahle debata a tvoje prispevky, snazici se urazet vsechny, kteri to auto maji. Priste doporucuju neklikat na topic "Japonska auta", ubude ti adrenalinu a nam off-topic prispevky, ktere se snazi jen o trapny flame. :idea: :arrow: -
"-- skrytý --" 01.08.06 19:04
« PAL MAL
to Koly: Ty tam nesmíš chybět! Kdybys to nestihnul, dej pokyn kam a já pro Tebe přijedu den předem a přespíš u nás doma (i s manželkou - děti dáš babičce). Dodatek: Samozřejmě i zpět!
to all: Ten nápad, co má Tomík010, abychom se všichni hlásili na tomto fóru: [odkaz] je výborný, protože jen ze zvědavosti bych rád věděl, kolik se nás, a kolik Civiců se tam sejde (na "prýglu" v Brně). Také tam napište okruh zájmů o kterých bude program (diskuse v sekcích nebo co?) - nechci to mít úplně na vodě a nepřipravené :!: :-! :arrow: :idea: :!: Co kdybych každého přezdívku vytisknl na A4 a dali bychom si to za přední okno, aby se vědělo čí Civic je toho kterého :?: Na tom přece nic špatného není a od toho tam přece budeme, ne? Co vy na to :?: Fakt se hlasme na onom fóru, myslím, že je dost nadzvednem a alespoň uvidí, že nejsme žádní "otloukánkové", nýbrž bombastická parta :!: Uvítám vaše podněty, názory no .... a i kritiku :roll: :roll: :!:
Napište, co všechno kdo ještě víte o tom redaktoru GOESOVI a zkusíme ho pak pozvat, jestli by šel do jámy lvové :?: :!: Ale k tomu se nejdříve vyslovte, to je brainstorming (přetřásání blbostí, až z toho vypadne geniální věc) :!: ;-)
Už se to plíží (a blíží) :!: >:D 26. 08. 2006 - 11:00 hod. SEČ - letní
P. S. Omlouvám se Tomíku010 :!: -
Tomík010
Asi máš pravdu, ale ono to někdy nejde.Hrozně mě to taky překvapilo jak provokuje, respektive co dokáže napsat..Je to mladej cucák ale je pravda že jsou věci kterým rozumí.On už když ještě nebyl redaktorem tak provokoval a úrážel lidi.Pravda někteří si to zasloužili.Je to zkrátka v něm....by mě zajímalo co má on doma za popelnici. >:D -
"-- skrytý --" 01.08.06 16:07
« Re: Diskuze
T.E.CH Uz prispevek c.2 v te diskuzi, je jasna provokace, bohuzel primo od jednoho z redaktoru toho serveru. Nemel jsi vubec reagovat, a nemuselo to takhle skoncit. >:-[]
Navrhuji vsem mistnim, kteri planuji ucast na srazu v Brne, at ji jdou v te odkazovane diskuzi potvrdit. Ziskame alespon prehled, kolik nas priblizne prijede, a zaroven si zbytecne nezahltime toto forum ;-) -
"-- skrytý --" 01.08.06 15:20
« Re: životní úroveň + TomTom
to T. E. CH: No, jo - máš pravdu! Zjednodušil bych kariérní řád, zvýšil nástupní platy nebo jinak dopřál mladým. A myslím, že by si nezkazili ideály, které jim notně boří naši dlouholetí politici. No, jako za starých časů. Tajemníkem doživotně!! Langří a Škromachové nás nikam nedovedou, jsou totálně vyhořelí a jde jim jen o koryta. Věřím, že by ani nebyli schopní posoudit eleganci Civica! Jako ti na tom serveru, co Ti odpovídali na Tvoji pozvánku na sraz. Teď si nevzpomenu, jak se ten server jmenoval, ale měl jsi jim dát trošku víc "na hubu!". Možná, že kdyby mohli přijet na náš sraz, tak by si opravili "hledí?"!
Inzerát: Sháním SW TomTom poslední generace (z 910). Máte vůbec někdo v navigaci TomToma? Jak vám funguje?
:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: -
« životní úroveň
2Iček : Máš samozřejmě kus své pravdy...jenže kdo by dělal, kdo by posouval společnost dál, když mladí by vše měli...proč by se pak snažili, neměli by proč.Takže ne , tudy by asi cesta nevedla, i když by byla příjemná.Na druhou stranu, pokud by lidé ve státě (třeba ČR)byli celkově hodně "bohatý" (vysoká život.úroveň)a byli relativně slušně zabezpečený od začátku, t.j nezačínali by od nuly, tak to by určitě nebylo špatné.Jenže..lehce nabyl - lehce pozbyl.Vše si člověk musí projít od píky.To jediné funguje.....bohužel...bohudík. >:D -
"-- skrytý --" 31.07.06 23:15
Pokud není o zástavním právu ujednání ve smlouvě o (spotřebitelském) úvěru, popř. ve všeobecných obchodních podmínkách poskytovatele, které pak - odkazuje-li na ně smlouva - tvoří součást smlouvy, tak to je jiná...
My máme auto na úvěr (jestli je spotřebitelský nebo "nespotřebitelský" teď nevím) a VTP jsme odevzdávali poskytovateli úvěru za účelem jeho zajištění. Já v tom zásadní problém nevidím, viz jak psal Tomík010 (výhody oproti leasingu vyplývají hlavně ze skutečnosti, že jsi vlastníkem, nikoliv pouze držitelem vozidla - to v určitých situacích může být velká výhoda).
Nejsem odborník přes spotřebitelské či jiné úvěry, ale přišlo by mi spíše divné, kdyby věřitel (tj. poskytovatel úvěru) poskytoval dlužníkovi (tj. zde vlastníkovi vozidla) částku v řádu statisíců Kč (cca 500 000.- Kč /nevím, kolik přesně stojí Civic/), a to bez jakéhokoliv zajištění. -
"-- skrytý --" 31.07.06 22:51
« Mohlo by to být opačně!!
V životě člověka nastane chvíle, kdy mladý a nezkušený vkročí do života. Nemá za sebou prožité situace, tudíž nemá zkušenosti. A nemá peníze, které by se mu hodily a moc by je potřeboval. Začne tvrdě pracovat, vydělávat, postupovat, šetřit a aby nebyl za ostatními pozadu, využije některou z možnosti a získa od nějaké instituce na vysoký úrok nějakou sumu peněz. A postup se opakuje: práce, vzdělávání, šetření na splátky. Hlavně píle a odříkání.
Když člověk projde životem a začne jet "z kopce", peníze má našetřené, ale je jasné, že si jich beze zbytku neužije, proto část dá stranou pro dědice, část sem tam dává svým dětem. Protože, až tu ten stařec jednou nebude, děti jeho peníze stejně rozhážou!
Není to spravedlivé! Mladí lidé na prahu života peníze shání, nemají jich dostatek. Staří jich dostatek mají, ale už nemají velkou potřebu je utrácet, neboť jim nic nechybí, mají vše a jsou vybavení a zajištění. A neznamená to, že jsou velcí boháči. Řekněme jsou zajištění, aby nemuseli běhat k popelnici a při trošce střídmosti jim to vydrží do konce života (žádné rozhazování za drahé dovolené nebo drahé nákupy ap.).
A tak jsem já koupil Civica! Žena prohlásila, že když tak neučiním a ona mne přežije, tož první co udělá, vezme děcka a pojedou kolem světa za peníze, co jsem nedal za Civica.
Šťastný jsem muž, zlatá a prozíravá je moje žena!
Jak to udělat, aby staří neměli vystaráno a mladí měli vyděláno? Zdravý rozum mi říká, že by to mělo být opačně! Mladí potřebují více peněz! -
"-- skrytý --" 31.07.06 20:48
« Úvěr
Mohl jsem si sjednat leasing za daleko výhodnějších podmínek, ale po zkušenostech z minula jsem řešil úvěr, abych se nemusel poskytovatele dovolovat při každé změně anebo při prodeji. Od kdy se na spotřebitelský úvěr požadují zajištění? Proč mi před týdnem velký techničák předali a teď ho chtějí zase zpátky? Ve smlouvě není nic o tom, že bych jim musel VTP poskytnout do té doby, než auto splatím. Vím, že si to musím vyřešit sám, chtěl jsem jen vědět, na čem jsem, než se do toho pustím. Dík za cenné rady. :) -
"-- skrytý --" 31.07.06 20:25
No tak já myslím, že ten velkej techničák (VTP) banka chce právě z důvodu zástavního práva, jakožto zajištění úvěru. A ustanovení o zřízení zástavního práva samozřejmě není v tom VTP (tam se zapisuje vlastník vozidla, tj. v případě leasingu jeho poskytovatel, v případě úvěru tedy nikoliv jeho poskytovatel, ale přímo kupující) - co by tam taky dělalo, že -, ale ve smlouvě o úvěru :!: ;-) Takže si pozorně přečti zmíněnou smlouvu, pochybuju, že by poskytovatel úvěru nepožadoval žádné jeho zajištění. -
« Re: Re: Chtějí mi vzít UFO
Pozor i u úvěru mohou chtít technický průkaz.Teda pokud jsi s tím souhlasil.Přečti si podmínky a pokud to tam je, jako že asi jo, tak máš smůlu.Jenže ti to může být jedno.Majitelem jsi ty , takže oni s autem bez tvého souhlasu stejně disponovat nemohou.Takže ho tam pošli a buď v klidu.Zjisti si co jsi vlastně podepsal. -
"-- skrytý --" 31.07.06 18:45
« Chtějí mi vzít UFO!
Dnes jsem obdržel od dealera šokující zprávu. Buď odevzdám bance velký techničák nebo auto! Podotýkám, že jsem schválně zvolil úvěr a ne leasing, abych byl já vlastníkem, ne banka. Mají na to právo? Jak se mám bránit? Poradí někdo? Děkuji. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Test GP
Zase ja musim na obranu GP povedat ze to je po Civicovi druhe najkrajsie auto momentalne na trhu. A hladat nieco v jeho vahovej kategorii tak idem do neho. I ked asi nie s 1,9JTD, ale idem do neho. Je to designovo velmi podarene auticko.
Ale kedze uz som velky chlapec, tak by mi GP pripadalo male. Ale kupovat frajerke auto do mesta je GP jasna volba. -
"-- skrytý --" 31.07.06 16:18
« Re: Test GP
Takisto som pri vybere zvazoval mensie auta, ale nech som priratal doplnky do hocijakeho krpca tak cena vychadzala porovnatelne ba dokonca niekedy bola aj vyssia ako u Civica. A to porovnavame dve rozdielne kategorie aut. Nakoniec sa do finale dostal Focus a Civic a v neprospech Focusu okrem ceny rozhodlo to ze tunajsi dealer sidli hned vedla Hondy >:D . Jednoducho sedel som v Civicu a hned nato som sa posadil do Focusu a ako keby som sa ocitol v dedkovej obyvacke >:D , pritom islo o vybavu Ghia co je skoro najvyssia u Fordu. Focus mi pripadal o 10 rokov starsie auto aj ked zasa keby mal Civic jeho podvozok, tak by sme sa asi viaceri potesili ;-) -
"-- skrytý --" 31.07.06 15:00
« Test GP
Tady je test Fiatu Grande Punto 1.9 JTD Sport [odkaz]
a moje otázka k tomu je - proč si někdo koupí takové malé auto se slabším motorem než má Civic, navíc dieslem, který ani není úsporný (spotřeba v testu 7,7 - možná dle PP, to tam nepíšou), když může mít AUTO o třídu větší, lepší, bez turba, se sportovním zvukem, japonskou technikou a extravagantním designem? O technice odmítám diskutovat, maximálně o designu, který se nemusí líbit všem. Ale proč by si někdo to Punto kupoval???
PS: do diskuse o GP jim to tam neposílám, to by mě sežrali >:D -
"-- skrytý --" 31.07.06 10:02
« Re: prvni dojmy
Gratuluji doktore, já jsem ještě nezkousl, že mám jen otroka, ale už mám plán jak se dostatat mezi patricie! Prostě za 3-4 roky Comforta prodám, objednám Executive, složím zálohu a budu doufát, že už nebudu stát v tak dlouhé frontě na Civica, jako se musí vystát dnes. No a pochopitelně budu muset notně připlatit! Doufám, že na to budu mít a že to stihnu ještě za Kč, protože za € to bude (tomu věřím) dražší :!: :!:
A tak pro potěchu svou, neklikněte Civikáři na tento odkaz:
-trocha-extravagance-nikdy-neuskodi/arti… /> který jsem rozdělil do dvou řádků, neboť bych neúměrně protáhl šíří této stránky. Takže se musí zkopírovat celý, prostým kliknutím to nepůjde! Ale Civikáři se se "slicováním" umí vyrovnat (že Bumbrlíčku?)!
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D -
« prvni dojmy
auto ma najeto 300 km od stredy kdy jsem si ho byl vyzvednout (skoro o 3 tydny driv nez jsem mel termin od dealera).
zadny problem, az na dvere od kufru, ktere nejdou jednim tahem uplne zavrit, ale clovek je musi chytit tam kde se otviraji a dovrit je (znovu s nimi bouchnout. :(
zadne problemy ani s licovanim ani s tlumicema ani s vrzanim palubky - a to jsem ho protah po dlouhe ceste z kocicich hlav.
k tomu radiu - zda se mi celkem v poho, prijem je sem tam horsi, ale cd s klasikou, na ktere se pozna kvalita pristroje lepe nez na poradnym big beatu, to podava slusne, a to i v kvalite mp3.
Jediny problem ktery se tu i probiral je opravdu leskla plastova plocha na palubce na ktere je videt okamzite uplne vsechno, ale mikrouterka to spravi v mziku.
P.S. Dnes jsem videl stat u pumpy v Benatkach nad Jizerou kamion se sedmi Civikami a jednim Accordem - takze budou dalsi stastni majitele >:D -
"-- skrytý --" 29.07.06 23:43
BoB: Neboj, vsechno dobre dopadne, a posledni srpnovou sobotu nam toho svyho fesaka taky predvedes ;-)
Ja mel termin dodani 12.05. a 14 dni predem dealer taky jeste vubec nic nevedel, ani v databazi nic nenasvedcovalo tomu, ze se auto bude alespon vyrabet. A najednou posledniho dubna telefonat, auto je vyrobene, a naklada se na trajekt. Do dvou tydnu ho tu mate, nakonec dorazil za tyden, a to v tom jeste byly dva svatky, a 11.kvetna jsem si ho prevzal, takze jeste o den drive >:D Drzim palce, a nezoufej :) -
« Sraz v Brně
to jc a Iček: Měl jsem a mám v plánu dorazit.Prohlídnout si vaše mazlíky a taky výbavičku,jakou jste si pořídili... ono to ve skutečnosti vypadá jinak než v on-line shopu... takže, tím pádem líp... >:D >:D ... a určitě si taky potřást pravicí a pozdravit ty...kteří tu se mnou debatují... :-) a musejí stále číst moje nářky.. ;-) -
Zdravím Vás po čase... hrozně rád bych dorazil na sraz do Brna... ale zahraji opět ohranou písničku... jelikož nám má dojít v měsíci srpnu Civic a prodejce nás nekontaktoval o dodávce, volali jsme v pátek do autosalonu,abychom zjistili nějaké novinky.Odpověď zněla,že nejsme nikde uvedeni a tudíš auto není ještě ani vyrobené... a od února je to teda řádná čekačka... takže nám vlastně nepřímo naznačil,že teda auto asi v srpnu nebude... :'-( ... prý je tam paní a ta čeká na vivid blue k terý měla dostat v červnu a bude čekat až do října... :shock: ... tady toto fórum pročítám denně a pečlivě,nesetkal jsem se zde s nikým,kdo by auto nedostal včas... právě naopak... a to až s měsíčním předstihem... když jsme mu řekli,že ostatní znají termíny skoro na den... řekl mi,že to nechápe a neví jak je to možné... no úplatky od nás nedostane... navíc suším půl milionu skoro pod polštářem a takhle jsem je mohl hodit na termínovanej vklad... kupec na naši Mazdu323 počítá taky se srpnem... No na to,že jsou pobočka Hondy Zlín (Samohýl),jsem z toho konsternován a dost zklamán...Chápu,že na dealera se zlobit nemůžu,ten je jen hromosvod stížností... a plní nějakej pracovní postup... (kterej je úplně jiný,než u ostatních)... Viděl jsem ho pobíhat se v montérkách a připravovat auto k předání... takže asi dělá vše... Doporučili jsme mu kontaktovat nadřízené a informovat je o možnosti vzniku problému...za včas... slíbil,že se ozve s tím,jaká byla jejich reakce... chápeme,že problémy mohou nastat... ale považuji za slušnost, alespoň se jednou za půl roku ozvat zákazníkovi a informovat ho o čemkoli,prostě dát mu najevo,že o něm ví... ale kdyby jsme nezajeli párkrát do autosalonu a 3x za půl roku nevolali (vč. zjištění potřebných inf. o postupu při pojištění a dalších věcí)...nic bychom nevěděli...Jsme obyčejní lidé, platíme hotově...takže nevíme v čem je sákriš problém...
Potřeboval jsem to někomu sdělit... abych si ulevil... proto se omlouvám,jestli do Brna nepřijedu...ale hrozně rád bych tam přijel a stále věřím, že přijedu.Jsem optimista... >:D -
"-- skrytý --" 29.07.06 09:59
« To: Kabik
Co se toho zadního skla týče, je viditelně posunuto o nějaký ten mm doprava, resp. zdá se, že je o něco málo kratší než by mělo být. Zprava, když se podívám ze vzdálenosti asi 2m, tak abych měl oči v úrovni střetu skla se střechou, tak pěkně splývá s karoserií, zleva je vidět, že je asi 0,3 cm mezera. Nemám žádnou vadu zraku, potvrdili mi to i 2 kámoši, co byli u dealera se mnou a týkalo se to i ostatních vystavovaných vozů. Jen dealer to pochopitelně viděl jinak, i když to potom uznal, řekli mi, že se s tím nedá nic dělat. :(
P.S. Teď jsem to přeměřoval, ta mezera je ještě větší, ale čert to vem, kdyby nebylo důležitějších věcí, že? Co mne ale zaráží víc, je to, že mi nějak podezřele klapne v převodovce, když zařazuji zpátečku. Máte někdo podobný problém? :? -
"-- skrytý --" 28.07.06 14:00
« Re: Prevodovka I Shift - de gustibus non est disputandum!
to Old Surfer: "Proti gustu žádný dišputát!". Pokud není manželka rodila Američanka, pokus se to manželce vymluvit. Jako poslední možnost je: zkusit to vyběhát (stačí okolo baráku, ale fest!!!).
Faktem je, že ženy si myslí, že automat je zachrání a bude jezdit za ně! To je pravda, že si to tak vykládají. Z toho plyne, že žijí v hlubokém omylu. Pokud chce nějaká žena žít s nohou na brzdě, ano k tomu slouží automatická převodovka. Popravdě přiznávám, že robotizovanou převodovku Civica přesně neznám a je tudíž možné, že se bude chovat lépe a jinak. Mohl by se k tomu lépe vyjádřit Koly, Koly to ví!!!
:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: ;-) -
« Re: to:ALL
Spotreba Ti pravdepodobne klesne o dost. Moji rodice maji Hondu City s timto motorem a po cca 3000 km klesla spotreba zhruba o 1.5 l/100km. Zpocatku byla necelych 7, ted kolem 5.5. Jezdi tak 20% okresky, 40% dalnice, 40% mesto.
Kdyz jsem s tim jel ja, tak 4.8 :-) Civic je sice trosku tezsi nez City, ale klesne Ti, neboj ;-) -
"-- skrytý --" 28.07.06 12:09
« Re: Pro Ičeka (o srazu v Brně)
to T. E. CH. and other:
Corpus delicti:
Od: Pavel Chmelíček
Předmět: Re: Jednodenní sraz majitelů nových vozů Honda Civic 8G v sobotu dne 26. 08. 2006, s diskusí o zkušenostech a názorech na novou generaci Civica, se koná na brněnské (Kniničské) přehradě v hotelu OREA SANTON od 11:00 do 16:00 hod.
Datum: 21.7. 2006, 14:09 - před 7 dny
Dobry den, vyhovuje vam tento text? Text v clanku jsem si dovolil
prevzit ze zminovane diskuze na cafe.auto.cz. Clanek uz mam pripraven,
pravdepodobne jeste dnes muze vyjit.
Sraz Civic 8G - Brno
Jednodenní sraz majitelů nových vozů Honda Civic 8G v sobotu dne 26. 08.
2006, s diskuzí o zkušenostech a názorech na novou generaci Civica, se
koná na brněnské (Kniničské) přehradě v hotelu OREA SANTON od 11:00 do
16:00 hod.
V sobotu 26. srpna 2006 se koná u hotelu OREA SANTON (klikni pro mapu)
na brněnské přehradě 0. sraz majitelů této automobilové novinky z Marsu
(jak napsal tisk a řekla TV). Tak Marťané, mezi 11:00 hod. a 16:00 hod.
budeme spolu mluvit, diskutovat, předávat a získávat zkušenosti a také
se vzájemně poznávat. Po 16:00 hod se společně přes Brno rozjedeme do
svých domovů.
Stačí přijet, objednávat a hlásit se nemusíte!!
Iček
P.S.: Přijet samozřejmě můžete, i pokud Civica 8G nevlastníte. Rádi se
seznámíme a podiskutujeme i s kolegy z planety Země. -
« to:ALL
tie zadné dvere som si nejako nevšimol....že by som ich mal v poriadku ?? hmmm..alebo som naozaj nevšímavý... >:D
no tá spotreba prekvapila aj mňa...je ale pravda že ľahkú nohu nemám (1350 km mám najazdené) a jazdm 80% čisto v meste a zvyšok prímestské cesty....auto diaľnicu ešte nevidelo...bohužiaľ nie je času...je možné že po tých 1500 km spotreba trošku klesne alebo ani nie ???
____________________________
Champagne 1,4 i-DSI
"-- skrytý --" 28.07.06 11:21
« Re: Spotřeba, olej, radio, 5 dveře, sedadlo
S tou spotrebou potvrzuji, ze PP je o 0.6l optimistictejsi i na origo 17" kolech. Benzin jsem bral naposledy na JETce za 29.40,- l Docela me prekvapuje ze ty 1.4 "zerou" stejne jako ty nase 1.8 :shock:
Dari se mi na rovne silnici drzet 100 km/hod na 6-ku pri 4 rozsvicenych ECO LED. Obcas dokonce sviti i vsech 6, ale to uz je mirne s kopce ;-) Ale ja pravda, ze kdyz sviti alespon 2, je aktualni spotreba pod 7l... Chce to hodne treninku a da se jezdit i do kopce na 2 ECO ledky ;-)
Hlucnost motoru je subjektivni pocit, ale me se ten zvuk nad 4.000 ot/min hooodne libi.
Co me momentalne trochu stve, je otevirani dveri ridice zvenci. Jak jsou ty horka, tak to jde dost ztuha a vyslovene to vrze a skripe, az se bojim ze mi to zustane nekdy v ruce :x -
« Re: Spotřeba, olej, radio, 5 dveře, sedadlo
Spotřeba pomalu klesá - po 3200 km to ukazuje 6,4 l, za posledních 200 km 5,9 l (jízdy Kladno - Praha Dejvická a zpět). :-!
Radio se mi zdá ok, repráky nešumí, ale přelaďuje dost pozdě.
5 dveře - při dootevírání (v horní poloze) silně praskají.
Sedadlo - oba jsme celkem lehká váha, takže žádné projevy sjíždění.
Okna - po nějaké době mi přestalo fungovat celkové zavření pravého předního okna (takové to, jak se víc zatlačí a dojede to samo). Postupem dle manuálu se to ale obnovilo :-) >:D
Civiců moc nepotkávám, poslední dobou ale hodně diesela s ústeckou značkou na Evropské v Praze - je to někdo z vás? -
"-- skrytý --" 28.07.06 08:28
« Re: Spotřeba, olej, radio, 5 dveře, sedadlo
Pěkné shrnutí. Taky se obávám, že reál odchylka PP bude přes půl litru. Německá dálnice a 180 km/h udělá se spotřebou strašné věci. Na diody jezdím při ustálené rychlosti - ukazuje mi to třeba dvě, tak zkusím trošku povolit nohu, jestli udržím rychlost a ty další dvě se nerozsvítí. Klima stále zapnutá a to i o víc, než je 5 stupňů oproti venkovní. Zkuste jet 950 km, když to venku ukazuje 35 stupňů. To jsem klimatizoval na 23 a asi tak budu "klimatizovat" ať je zima nebo teplo.
Ičku, jsem překvapený, že někde mají ještě takhle levný benzín. Já jsem sehnal u Globusu u Ikey na Černém mostě za 30,90 a projevilo se to na spotřebě - asi o 0,5 litru nahoru.
K hlučnosti motoru - mně připadá hlučný mezi 3500-4000 otáček, ale pak zase zpátky tichne, takže rychlost okolo 160 a otáčky na 4200 (asi) mi přijde ideální. A připadá mi, že to už není tak hlučné jako na začátku.
Páté dveře mi taky nepraskají, ani v největších vedrech. Ťuk ťuk.
S tím sedadlem jsi Ičku první. To nepotěší, asi radši okamžitě reklamovat. Já jsem lehká váha, u mě se tahle závada asi neprojeví :D -
"-- skrytý --" 28.07.06 07:56
« Ještě k pojištění
Oběhal jsem osobně v Brně všechny pojišťovny a nejlíp mi to vyšlo u Generali. Nechci jim dělat reklamu, ale všude jinde by mne to stálo tak nejméně o 3000 víc. Mám u nich jen havarijní, protože povinné jsem musel vzít od leasingové společnosti. To havarijní mi přijde na necelých 14000, s povinným by to bylo asi o 2000 víc. Mám v tom pojištění skel na 10 000, úrazové 120000/240000, bonus 66 měs. Ale pozor, mám "jen" 1,4 L, takže u 1,8 nebo 2,2 by to bylo samozřejmě o něco víc. Ono taky záleží na lokaci, já bydlím v okrajové části města a určitě jsou v tom zohledněny místní rozdíly.
A ještě skromný dotaz. Měl jsem zato, že když vynuluji denní počítač např. pouze na B, začne se mi automaticky zobrazovat vše odznova, tj. včetně průměrné rychlosti. Proč se mi tato ukazuje stejně jako od počátku provozu, když jiné veličiny se mění? Na to mi nebyli schopni adekvátně odpovědět ani u dealera. Jinak mi ale byli schopni vyrovnat asi 0,5 cm rozdíl v zavírání zadních dveří. U osazení skla mi ale řekli, že s tím se nic dělat nedá a všiml jsem si, že to měly i ostatní vystavené Civicy. -
"-- skrytý --" 27.07.06 23:58
« Spotřeba, olej, radio, 5 dveře, sedadlo
Po šesti týdnech jezdění s Civikem a najetých 4200 km mohu s troškou do mlýna. Hodnocení je subjektivní a nikomu ho nevnucuji.
SPOTŘEBA: Kdož máte Comforta na 16" kolech, tož vězte, že PP je o 0,6 l/100 km optimističtější. Takže komu ukazuje např. 6,6 l/100 km, tak ten v reálu jede za 7,2 l/100 km. Na to vemte jed! Já jezdím dle PP nyní za 7 - 7,4 l/10 km, což je vlastně 7,6 - 8,2 l/100 km a jak jsem již psal, tak jsem spokojen. Jakmile jsem to na A6 v SRN trošku rozbalil nad 160 km/hod., tak hned to bralo o 1,5 l/100 km benzínu více. Snažil jsem se jet na 2 rozsvícené zelené kontrolky, kdy podle mého pozorování už motor spotřebovává méně než ukazuje celkový průměr spotřeby paliva na PP. Nedostal jsem se však nikdy až k přilíš nízkým hodnotám, jak uvádějí někteří respondenti, neboť udržet se na 2 zelených LED diodách je umění a nadlouho se to nepodaří. A nemrzí mne to, vím že Ottův motor není perpetum mobile. Pozoruji, že spotřeba mírně klesá se čtvercem ujeté vzdálenosti (a zaběhanosti motoru). Klimatizaci jsem nevypínal - nikdy! Jak známo zvyšuje spotřebu o cca 0,5 l/100 km. Je o divné, ale jezdil jsem na český benzín (v SRN jsem netankoval a to jsem byl až ve Stuttgartu), maje vždy 5l paliva v kanistru, které jse dolil. Většinou jsem tankoval u TANK ONO v Nýřanech poprvé za 29,50 Kč/ltr. a podruhé a potřetí za 30,50 Kč. Protankoval jsem skoro 6 tisíc korun. A kanistr už vozít nebudu - ať jsem dělal co dělal, smrděl!
OLEJ- dodržet specifikaci a syntetiku považuji za dostatečné. Zvolil by někdo polosyntetiku? Já si myslím, že by byla dostačující, pokud by nebyla ta pekelná vedra? Já jsem v mazdě jezdil na olej polosyntetický a měnil jsem ho 1x za 2 roky po 25000 km - byla na plyn. Při provozu na LPG se mohou intervaly výměny dvounásobně prodloužit, LPG neprodukuje pevné splodiny, které by se mohly usazovat v motoru (válec, hlava, písty atd.). Motor se mi jeví nad 4000 ot./min. neadekvátně hlučný!
RADIO: Rádio není moc kvalitní. dnes mi majitel salonu HONDA naznačil, že kvalita rádii stoupá s cenou za vozidlo. No a my jsme, panstvo, nižší střední třída! RDS přelaďuje velmi neochotně, předvolby se zasekávají, v reprácích to chrčí, obsluha je složitější a nemá moc dobrou logiku (ovládače jsou přilíš roztroušeny a předvolby nemají na displayi číslo. Takže kdo zapomíná, neví na kterou předvolbu hraje).
5. DVEŘE: Problém nemám, zvedají se i ve vedrech bez pazvuků a dobře!
SEDADLO řidiče permanetně z výšin klesá dolů. Takže při každé zastávce ho pumpováním zvednu na maximum a dojíždím kdesi pod prostředkem, spíše k minimu. Vážím 99 kg a to nejsem docent! Že by to bylo tou hmotností? Karoserie je slicovaná fakt docela dobře.
Fokuston a Bumbrlíček jsou praktikové, napsali to ze skušenosti a dobře a vnímám to stejně. -
« To Bumbrlíček
5° pod venkovní teplotu je bezesporu rozumné, ale proč manuálně? Při spuštění AUTO se rozhodne klima KAM bude foukat, jak RYCHLE bude foukat a zda bude CIRKULOVAT vnitřní vzduch či NASÁVAT VENKOVNÍ. Teplotu volíte stejně Vy. Při libovolné změně kteréhokoliv parametru výše zmíněného parametru (výdech, otáčky, cirkulace) toto klimatizace akceptuje (Tím defacto už to není plná automatika). Pro rychlé vychlazení přetopeného auta se domnívám, že to AUTO není špatné. (následně ubírám otáčky vntr., atd).
Tím "slabě" jste asi myslel nízké otáčky ventilátoru?
Jinak docela by mně zajímalo, dle jaké logiky (ne vždy to je až tak jasné) volí AC vnitřní cirkulaci - resp. vnější vzduch.
A s tím zajížděním - ono to vypadá, že ŘJ, resp. její SW záměrně nenechá prvních 1000km příliš ochotně motor vytáčet (množstvím paliva apod.), pak najednou se to znatelně změní a myslím (a zkušenosti to potvrzují), že je vhodné kolem těch 1500km začít režimy střídat a občas motoru ukázat půvaby celého spektra otáček (samozřejmě stylem vytočit a řadit, nikoliv ho držet nesmyslně ve vysokých otáčká). Ono "lenivý" motor není žádná fáma :-) A jsem přesvědčen o tom, že právě "učení motoru všem režimům" je předpoklad pružného motoru s dobrou spotřebou.
Ale taky tomu houby rozumím :-)
Mnoho šťastných km! -
"-- skrytý --" 27.07.06 21:44
« To Gingles: 1,4
Taky zdravím. Vím, že jsme tady v minoritě, ale většina záležitostí je podobných. Co se té průměrné spotřeby týká, zhruba po 600 najetých km jsem se dostal na 7,1, z toho tak 1/3 po dálnici a rychlostních silnicích, kde mi to kleslo na 6,3. Jsem dost konzervativní řidič, takže během záběhu (tj. 1500 km) to točím max. na 3500 ot./min. Zajížděl jsem už jednou nového Civica před 13 lety a ten záběh se rozhodně projeví na spotřebě. Doslova mne ale šokoval mechanik od Hondy, který to při zkušební jízdě protáčel na dvojku až na maximum, tj. do červeného, s tím, že motor bude potom svižnější. Budiž, ale taky určitě rozežranější a to při dnešních cenách benzínu není pro mne žádoucí. Klimu mám puštěnou, ale zapínám ji až po několika minutách, po každé jen manuálním ovládáním, max. 5 st. pod venkovní teplotou a jen slabě. Podotýkám ale že nejsem žádný expert, mám jen svoje zkušenosti a v žádném případě tady nechci nikomu radit.
Jinak jsem se minulý víkend rozjel zkušebně na místo srazu Honda-clubu v Pávově u Jihlavy, který bude o příštím víkendu a pro ty, kdo se ještě nepřihlásili, vřele doporučuji. Je to tam super, klid, málo lidí, čistá voda, v přilehlé restauraci ceny jako za "totality". [odkaz]