NOVÁ HONDA CIVIC
"-- skrytý --" 15.02.07 14:28
Tak přeci jenom když srovnám Honda a Kia, tak každá automobilka má tu startovací čáru někde jinde a prochází úplně jiným vývojem. Když porovnám Toyotu a Hondu, tak je to zase někde úplně jinde, ale už mi to dilema přijde spíš jenom o designu - chceš extravaganci = Honda; chceš usedlejší auto, kterého si málokdo všimne = Toyota. Je to dost jednoduchý ne? ;-)
PS: Jo a Turecko jsem do toho zatáhnul už jenom proto, že se tam vyrábí Honda City a myslím, že i Civic Sedan a Civic Hybrid. Navíc japonští výrobci by určitě taky radši vyráběli v Japonsku, ale legislativa EU je neúprosná... -
"-- skrytý --" 15.02.07 12:14
Děkuji za informaci, která pro mne není žádnou novinkou, ale opakování je třeba=matka moudrosti ;-) O výrobku z Turecka jsem se nebavil, neb to není ani v EU.Bavil jsem se o GB a Slovensku.Vždyť mi posíláš odkazy na to,že jedni dělají něco hrozně dlouho,což vím také hodně dlouho. Najednou se "stane zázrak" a někde se vyrobí hyperkvalita? Jen tak, den ze dne, lidé nahnaní z okolních kopců? Navíc placeni hůř než uklízečka zde(dle parity kupní síly).Potřebuji důkaz,jak se to mohlo stát.Proto mi z toho stále vychází vítězně auto z GB a je jedno jestli Civic nebo Auris.Když mrknu na net,tak mám pocit,že továrna s tradicí několika měsíců,shořelého auta při převozu z továrny k prodejci to nandá všem ostatním....To sotva.
Nějak ti nerozumím: já mám dilema jestli Civic či Auris a zbytek mne nezajímá.S Civicem jsou zkušenosti,jsem rád, že je dost na klubovkách,o Aurisu se nic neví,ale zde se dá na základě dosavadního usuzovat. Ale nepostřehl jsem žádné pohorovné žvásty Toyoty,jak se má svět Aurise bát.BTW:podle mne by i měl ;-) -
"-- skrytý --" 15.02.07 11:32
Pokud ti přijde od věci zmínit něco, co vytvořilo konkureční výhodu druhé největší automobilky na světě, tak už nevim. Ta firma se dostala na špičku za 50 let! V roce 55 vyráběla 8400 aut za rok! A nebyla to jenom tahle jedna "just-in-time" metoda, ale spojení mnoha prvků dohromady - investice do vývoje atd. [odkaz]
A říkat, že někdo ten systém musel zavést první... vždycky musí být někdo první, ale proč to někteří nebyli schopni okopírovat až do roku 2000? Teď se snaží dohánět konkurenci, kterou ještě nedávno ani neznali.
[odkaz] Tohle si přečti a třeba tu japonskou posedlost pochopíš ;-)
A rozdíl je v tom, že některé automobilky nechají Turky vyrábět svoje výrobky pěkně po turecku a jiné je budou nutit převzít jejich systém výroby, kontroly a pečlivosti. Anglie bude možná trošku jiný případ, tam si nejsem úplně jistý, ale vztáhnul bych to na ty Turky ;-) -
"-- skrytý --" 14.02.07 09:24
Just in time? Tos myslel? To je systém organizace výroby,jet s "nulovými zasobami"a dodávat přímo na linku,což samo o sobě není výrazným krokem ke zvýšení kvality,pokud se pomine zbytečná manipulace a možnost poškození součástky,menší plochy,žádné sklady,úspora lidí.....Někdo jej musel zavést jako první,dnes běžné i jinde.Takže to nebylo k věci,že?
Prostě mně nikdo nepřesvědčí, že Toyota nebo Honda z GB,ať je to z EU, bude výrazně horší, než nějaké auto třeba ze Slovenska.V dané třídě,aby někdo nesrovnával Q7 s Aurisem. Vyloučeno. Jistě že se budu usmívat 7. až 20. letým zárukám >:D
K Civičkovi: Kluci,profičel jsem stránečky,pár věcí ujasněno,něco našel, něco ne,zapadá to do mých představ.Díky! Pište tam dál, má to hlavu a patu.Hlavně: působí to dojmem serioznosti,ne fanatického obdivu k autu doma.Výborné!Už jsou mezi oblíbenými. ;-) -
"-- skrytý --" 13.02.07 22:52
Ano, někdo prostě postaví fabriku a ostatní se k němu chodí koukat, jak se to má dělat - viz. ten systém výroby Toyoty nebo jak se tomu říká.
Každý chce vydělávat, ale otázkou je, za jakou cenu. Já zase mám zkušenost, že jsem pracoval ve firmě, která brala zboží asi od 4 různých výrobců a všechno to balila do stejných obalů pod značku francouzského výrobce. Myslíš, že všechno byla stejná kvalita? Nenech se vysmát.
A klidně se dál škodolibě usmívej >:D -
"-- skrytý --" 13.02.07 22:30
Aha, tak to jsem nevěděl a už v tom mám zcela jasno. Já jen,abych nebyl osobní,tak si nejprve,než do auta vůbec sednu, vyzkouším na několika stejných modelech(poukud jich je tolik k mání,třeba na světové výstavě... ;-) )právě zavírání dveří, abych věděl,jestli se zabývat zbytkem auta. Třeba u O2, CivicaG8 aj. naprosto perfektní, tlumené cvaknutí. Říká se tomu sametový zvuk. Ale zažil jsem i plechové drnčení,jenže jiní výrobci. Mám uvést příklad?Dobře, nebudu.
Takže: někdo kdo dělá auta 70-100 let je holt více benevolentní v kvalitě a normách, nebo mu tam dělají lidé, třeba už 7 generace a firmou žijí, neb je desetiletí živí, zatímco jiný postaví fabriku, nažene lidi u okolí a svět se tam chodí učit, jak se to má dělat? Je to možné, ale neb se technikou zabývám, když do toho započítám i průmku teprve 35 let, tak trvám na tom, že možné to je, ale málo pravděpodobné určitě. Přece je několik výrobců komponentů pro celou pordukci.Např. Ina ve Skalici dělá skvělá ložiska a berou je hodně významní výrobci-finalisté automobilů.To bychom museli přistoupit na teorii,že někdo dělá např. turba 1.,2. a 3. jakosti.Naprostý nesmysl.
Proto ten údiv.Mohl bych napsat,že se škodolibě usmívám,ale proč to hrotit? Zázraky se prostě nedějí. Už proto, že všichni,vč. nováčků chtějí vydělávat.Pokud si někdo myslí že ne,žije v nevědomosti.
Deklarovat lze cokoliv.Papír snese vše se říkalo za bolševiků a když se tak dívám kolem sebe, občas to docela platí i dnes. :D -
"-- skrytý --" 13.02.07 19:59
« Re: je čas
Co nechápeš na různé kvalitě jednotlivých výrobců? Vždyť každý si může nastavit normy pro dodavatele jak on uzná za vhodné, takže některý plech si třeba japonská automobilka nevezme, ale vezme si ho korejská. A když se pak někde ty vůle sejdou, tak je z toho průšvih jako drnčící přístrojovka, špatné slícování atd. atd. -
"-- skrytý --" 13.02.07 15:02
« Re: je čas
Na barvy se podívej na [odkaz] a tamtéž najdeš i spoustu užitečných informací (velikost pneu,závady, atd)
Co se týká AURISE, jsem stejného názoru jako ty, určitě je to povedené auto a má budoucnost ;-) Dle mého názoru, je věcí té které automobilky, jak dbá na přípravu a průběžné školení svých zaměstnanců a je jedno jestli je to Turek, Arab, Maďar,Slovák nebo Čech. Také má každá firma, nejen automobilky jiný přístup ke kontrole kvality odvedené práce svých zaměstnanců, tam bych hledal jádro pudla ;-)
Japoci jsou přeci proslulí svojí kvalitou a myslím že se to snaží (i když to asi nejde tak jako v Japonsku) prosazovat i ve svojich závodech mimo Japonsko. Otázka zní , jestli jim to ty kluci arabský,turecký a co já vím jaký ještě, trošičku nebojkotujou! nezbývá než doufat že né :-) Zatím bych řekl, že kvalita a spolehlivost Japonských aut je úplně jinde než korejských, francouzkých. A co se mě týká, tak i než německých(některých značek)a českých >:-[]
Doufám že se nezklamu a nebudu muset koupit někdy třeba Golfa "fnaftěatédéíčku co táhne vodspodu jako kráva" >:D >:D ;-) -
"-- skrytý --" 13.02.07 13:58
« je čas
Kluci,díky za info.
Je zatím čas,někde jsem čet,že lidé v západní části EU se podle nějakého průzkumu začínají rozhodovat,jaké auto koupí řádově rok před plánovanou koupí. Je fakt,že někdy tuhle zásadu poruším,jindy i docela dodržím.
Teď se opravdu nechci vyje**,neb Swift byl naprostý omyl,seč žena s tím ráda a denně jezdí,ale já už to auto prostě nemám rád a nic to nezmění.
Velké auto je v pohodě,jezdí,funguje,nemám,co bych vytýkal(chtějí prachy,ale to každý).
Ani se mi nechce moc do auta vrážet,sice M6 a Avensis-staré budou končit,určitě bude skvělá cena,M6 má už nyní, na spadnutí jsou nové modely,jenže nový model nechci.
Stačí mi trochu místa pro 3 lidi a případně něco málo kufru. Tak mi z toho vycházejí Civic a Auris,už jsem zjistil,že dítě lobuje u maminy za Civica. Mně se líbí obě zhruba stejně,každé je svým způsobem zajímavé a sympatické,Honda sportovnější a agresivnější vzhled(v dobrém),ale pokud budou nějaké dodací lhůty, musím se rozhodnout včas,skladem nebude Cicic rozhodně a Auris,to se uvidí,ale soukr. mu předpovídám velkou perspektivu.
Narovinu mám jen u Civica obavu z pneumatik 225/45R17", neb to bylo tvrdé i na Laguně s přitvrzeným podvozkem a drnčení na D1 třeba do Prahy bylo v pravém pruhu děs.Teď na 205/55R16" je to citelně lepší. Je mi jasné,proč tam ty gumy dali, to chápu, myslím na Civica G8.... to je jediný otazník k autu. Na klubovkách jsem o tom nic nenašel, nebo se špatně díval. :'-(
Průser je,že jsem i toho Aurise viděl naživo a je to hezké(si to myslím sám za sebe).
Když tak SZ a nechám info pro sebe.
Stejně je fajn,že je z čeho vybírat,že nejsme odkázáni třeba kupovat jen Ceeda.V tom mám jasno. ;-)
To nechci rejpat,ale prostě stále nejsu schopen racionálně pochopit, jak auto vyrobené v EU ze součástek z EU může být jedno hyper kvalitní a jiné ne?Lidé jsou všude zhruba stejní, normy identické...tohle fakt nechápu.
Nicméně mně stačí záruka 3r/100t. V pohodě.
BTW:je někde přehled barev Civica? Nebo jsem se špatně díval na www.honda.cz? :shock: -
"-- skrytý --" 13.02.07 10:33
Spěchal jsem, teď už jsem se smířil s tím že bude v Květnu a bude to barva+výbava+motor tak jak to chci ;-) Jinak jsem to udělal tak jak jsi napsal a sehnal jsem ho hned, bohužel jiná barva a výbava, což neprošlo doma tak jsem to vzdal a počkám. Hlavně aby už byl !!!
Hlavně doufám, že už nikdy nebudu muset čekat na auto půl roku, ta doba je neskutečná :'-(
Má to ale i svoje výhody. Třeba už budou po roce a půl výroby odstraněny některé drobné závady, přečetl jsem si spousty kvalitních(i nekvalitních) příspěvků, těším se na něho víc než když jsem ho objednával, otestuji ho poprvé na suchých silnicích atd.... . Taky mi zbývá relativně dost času na nákup zimních pneu+ráfků, mimochodem, nemůžu se pořad rozhoupat, jestli ALU nebo PLECH :-( Vím že už se to řešilo xkrát, ale já si pořad nejsem jistý že chci ALU ráfky za 1800 Kč (pochybuji o kvalitě) a 3-4 tisíce/kus prostě za zimáky nedám ani omylem >:-[] -
Rybiz: >:D
IT: jestli spěcháš zkus obvolat dealery a zeptat se na zrušené objednávky. Já objednával auto v dubnu 2006 a v tý době byl termín cca únor 2007, měli tam ale pár zrušenejch aut, takže jsem se musel smířit s tím že to bude sport a ne EXE a že to bude Cosmic Gray (chtěl jsem černou), ale zase jsem měl auto už za 4 měsíce! :-) -
"-- skrytý --" 13.02.07 08:16
Ani mě nepotěšili ! Je to pravda, výrobu zvedali ale ne tím že by stavěli nový závod, pouze zavedli další směnu do stávající výroby.
Já jsem tvůbec neřešil jestli benzín nebo naftu, podle mě když HONDU tak jedině benzín ;-) Najedu za rok max. 20tk a navíc nevidím jediný důvod proč si kupovat "průměrný" diesel a ne špičkový benzín.
Stále jsem ještě nejel z dieslem který by mě v uchvátil natolik, abych si ho koupil. Na druhou stranu, bych řekl že diesel v HONDĚ patří k těm lepším, co se týká kultivovanosti jeho chodu.
Jinak já jsem objednal barvu ROYAL NAVY BLUE PEARL+ světlý interiér, moc se mi líbí (manželce taky) a to je hlavní. Doufám že se dočkám, je to fakt dlouhé :-( :(
Sousedy už jsem přestal řešit dávno, jsou mi uplně ukradený co se týká jejich pocitů z mojich aut a barvu měním pokaždé z nákupem nového auta, ať se pos.... >:D ;-) -
"-- skrytý --" 12.02.07 19:35
2rybiz: díky,ale nepotěšil jsi mne,mám pocit, že naftu spíš ne jak ano,takže benzín=řádově půl roku.Jasně že je zatím čas,ale neb jsem to poslední dobou moc nesledoval,myslel jsem,že se lhůty zkrátily,dokonce se měla rozšiřovat v GB výroba?! Jenže to bylo někde na netu a je otázka,jestli to byla pravda :'-( Měl se údajně stavět nový závod.Asi konkurence neměla o čem psát.
Jinak ta červená,to se mi fakt začíná líbit. Mno,sousedi tutově poznají změnu, máme už svoji barvu pro všechna auta, ale tohle=blbost lidí už nehodlám řešit.Jejich problém, takže se změní i barva.Nedávno jsem jel za černým(už podruhé za rok...) a je to neskutečně nádherná barva též!!! Paráda! -
"-- skrytý --" 12.02.07 07:09
« Re: čekací doba
Buď zdráv ! Dcera má pravdu . ;-) Co se týká dodací lhůty na benzín , je děsná ! Diesly mají skoro všude skladem. Já osobně jsem CIVICA(1,8 iVTEC) objednával 18.10. 2006 a když všechno půjde dobře, tak mi slíbili že ho budu mít do 10.5. 2007 .
Je to skoro jako za komoušů, jediný rozdíl je že čekáš na CIVICA a ne na ŽIGULA -)) Ale je pravda že jestli máš času dost, tak je to v pohodě, objednáš si ho tak, aby ti to vyšlo jak potřebuješ. Taky je možné že za rok už budou normálně skladem i benzíny, takhle z hlavy těžko říct ;-)