NOVÁ HONDA CIVIC

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

22.12.05  20:59

« Re: Re: Re: Re: Automat

No máš pravdu...taky jsem číhnul, ale Ford dává výrazné slevy, takže tolik to zas ve všech případech nebude.V každém případě Civic v plný palbě s dieselem je dobrá volba.V garáži by mě nevadil :D
  • « 00 Reagovat !

foto jc

jc 22.12.05  20:30

« Re: Re: Re: Automat

Pri srovnani jsem koukal do ruznych ceniku a rozdil v cene civic vs focus bude dost velkej, tipuju 100-150 tisic (ve prospech civica) v podobny vybave a motorizaci.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.05  20:27

« Re: Re: Automat

2Jiri:Jo tak to ti nezávidím.To je zapeklitá věc.U mě by asi vyhrál CIVIC.Ale ani jedna volba není špatná.Jaky je mezi nimy rozdíl v ceně( vybava/versus cena) ??
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.05  19:46

« Re: Automat

Je zajímavé že v britských testech podobně hodnotí i automat jak u Focusu I, tak Focusu II (mam Focuse I, takže tyhle testy sleduju). V blízké budoucnosti se budu asi rozhodovat mezi Civicem a Focusem II a zdá se, že to nebude lehká volba.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.05  19:36

citron: Nicméně bys to asi mel osobně vyzkoušet než to natvrdo objednáš (třeba v D nebo A, když to tady ještě nebude). Ten René se nějak neozývá, snad s tím novým civicem v pořádku dojel. Jsem moc zvědavý na to srovnání 17" a 16" kol a jak moc postrádal zadní stěrač.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 22.12.05  19:30

Testy p.Jandu mi naopak celkom vyhovuju (na rozdiel od inych) a co sa tyka poznamky ze sa pri urcitom aute "obtížně jednou nohou současně brzdí a přidává plyn s tím, že přece u vozů rally je tento styl běžný...," - tak ju dostatocne vysvetlil aj v teste aj v diskusii. Ale asi si to nepochopil tak, ako to bolo myslene a hladas chyby tam, kde nie su.
  • 00 Reagovat !

foto

22.12.05  19:13

« Automat

Jiříku, klídek, kdyby se člověk měl řídit tím, co píší motor. novináři při recenzích, tak bys nesměl nic koupit. Jestli to píše člověk stejných kvalit jako nějaký pjanda z autorevue, který např. kritizuje nejmenovaný městský vůz za to, že se u něho obtížně jednou nohou současně brzdí a přidává plyn s tím, že přece u vozů rally je tento styl běžný..., tak nemám vůbec obavy. Lidem, kteří si bězný provoz pletou se závodní dráhou skutečně může připadat robot pomalý příp. těžkopádný, ale mně po téměř tříletém denním používání plně vyhovuje. Jistě, hodně záleží na vyladění SW, nemám možnost ještě před koupí sám posoudit jak se to povedlo Hondě, ale nemyslím si, že bych až tak moc riskoval.
  • « 00 Reagovat !

foto jc

jc 22.12.05  13:48

« Re: Výbava

Nevim, ja videl jen cenik jednotlivych verzi. Je mozny ze zatim nejde objednat nic krome serie.
  • 00 Reagovat !

foto

22.12.05  13:47

« Výbava

Kolik se připlácí u Civicu za kuži a navigaci.....nemůžu to nikde najít.... :x
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.05  13:45

« link na 4car test

ještě doplňuji link na ten test:
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.05  13:29

« automat

citron: ten automat v "4car road tests" moc nechválejí:
    ...This VTEC engine feels most responsive when mated to the six-speed manual gearbox, less so when matched with Honda's i-SHIFT automated manual transmission. Shifts are slow and clumsy, much more so than with a conventional automatic transmission. We don't think the efficiency gains are worth it, either. ...
  • « 00 Reagovat !

foto jc

jc 22.12.05  13:24

« Re:

Ja se na zkusebku objednal, cekal na mne mistni boss s klickama :-) O problemech s nedostatkem aut vzhledem k velkymu zajmu uz jsem psal, to byl taky duvod proc jsme kupovali tak narychlo (a jeste kousek kterej stal 14 dni pred kinem ve Slovanskym dome a ja se tras jestli mu nekdo neublizi). Jinak 2 dealeri co znam neco "skladovyho" prodali, ale nechali si minimalne jedno auto na predvadecky. To zaroven znamena ze mohli prodat max. jeden kousek, protoze podle dobreho zdroje dostal kazdej dealer v CR (krome jediny vyjimky - Motol - ti ale vystavujou po Praze) jen dve auta. Krom toho maji nejaky smlouvy ze nejaky vystavni a predvadeci kusy nesmi prodat do nejakyho data. Takze kdo ma auto v garazi nebo vedle baraku, je sakra stastnej parchant 8)
  • 00 Reagovat !

foto

22.12.05  13:01

« Bez nadpisu

jc: máš recht, co pořád vyzvídáme. Jsme zdechlí si zajít k Hondě pojezdit Civíčka a furt taháme rozumy z jiných. No ale já už se snažím polepšit, konečně jsem se dnes dotlačil k dýlerovi-ale co čert nechtěl, auto zrovna kdesi lítalo. No tak jsem ho chtěl rovnou koupit, teda- když už jsem tam. Jenže mě rychle vyvedli z omylu - jó pane to ste asi spad z hrušky, takových by bylo. Nejdřív v květnu. No a na automat mně nevzali ani objednávku, nemají ceny. :-( :-( :(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.05  12:16

« Bez nadpisu

s tym dealerom to nie je take jednoduche, kedze vsetky auta co tam maju su uz predane, takze na nich nepustaju nikoho jazdit. aspon to svedci o tom, ze je o civic slusny zaujem, na druhej strane je dost tazke dostat sa k predvadzacke. o naprave novinari nieco popisali, ale o brzdach skoro nic...inak dik za info ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jc

jc 22.12.05  10:21

« Re:

Na komplexni porovnani se bohuzel necitim dost odborne, takze ja muzu jen konstatovat, ze zadni zaveseni i brzdy jsou OK :-) Pokud verite novinarum, prectete si recenze, pokud neverite, zajdete si Civica vyzkouset k nejblizsimu dealerovi!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.05  10:17

« Bez nadpisu

a ak mozte niekto porovnat civica s autami s viacprvkovou napravou, tak skuste porovnat jeho jazdne vlastnosti s takym focusom, golfom atd... :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.05  10:16

« Bez nadpisu

mohol by mi niekto z prvych stastnych majitelov popisat brzdy? ale nie ci su dobre alebo zle, ale komplexne...vopred dakujem ;-)
    ak mate pripadne niekto skusenosti aj s inymi modelmi v tejto triede, nezaskodilo by porovnanie brzd s nejakym BMW 1, Focusom, Golfom, Astrou atd...
  • « 00 Reagovat !

foto jc

jc 22.12.05  09:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: nová honda civic 1,8 sport

jeste pro doplneni, zvuk je super, pokud jedes v klidu tak neni slyset nic, jak zacnes tocit tak to prijde :-) prvni den se pritulka divila jak je to tichy, druhej den jsem ji ukazal naznak toho, co to auto umi ;)
    nekde na [odkaz] maji i nahravku
    se svetlama jsem hodne spokojenej, skoro az moc :-) nekdy budu muset vyzkouset jestli potkavacima neoslnuju (xenony opravdu nemam), kazdopadne svetla podle mych prvnich dojmu krasne osvetlujou vsechno co maji
  • 00 Reagovat !

foto

21.12.05  20:14

« Bez nadpisu

Teším sa na nové info, som veľmi zvedavý. Prajem veľa, veľa šťastnýcn kilometrov :P
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.05  19:50

« Re: Re: civic 1,8 sport

zitra jedu do Prahy tak ji trochu vyzkouším, ten podvozek je zkratka sportovní, tam jedu na 17 a zpet na 16 tak uvidim rozdil a podam info. Myslím si že na 17 kola je to lehký auto, 17jsou na 15-16metrakovejch autech, ten centimetr gumy navíc nebude na případné obrubníčky a naše výmoly na cestách na škodu.
    Zítra po cestě se ozvu.pekny večer
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…