NOVÁ HONDA CIVIC

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto jc

jc 23.12.05  08:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Automat

Urcite tam mas aspon dojezdovy kolo a naradi, nebo ne? :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.05  22:29

« rachtání v kufru

kingovi z Honda Clubu (Honda Civic 5D 8.G – jízdní dojmy) taky při testu Civica 1,8 Sport něco rachtalo v kufru.
    René: tak jaké je Tvoje srovnání jízdy s TDi a 1,8 i-VTEC. Já s tím dieslem zatím jen flirtuju (není nad vytočený benziňák se sportovním soundem).
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.05  22:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Automat

v kufru nemam nic a taky mi rachta tak az na to prijdes co to je dej mi vedet)) diky
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.05  21:58

« Re: Re: Re: Re: nova honda civic , 1,8 sport

mas pravdu, nejsme v italii na dalnici ty nase silnice stojej za *** .myslím že rovněž tak 16´pláště jsou v lepší cenové relaci, a auto určitě nebude tak trpět jako na 17´
    jc nojoo taky mi v kufru něco rachta )))))
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.05  21:54

« Re: 16" kola

jiri,diesla bych se nebál, mel jsem fabii tdi a honil jsem ji jako mrchu a nežrala a 130tis km ujela bez závady, ale chtěl sem zkusit zas benzin
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.05  21:51

« Re: Re: Re: nova honda civic , 1,8 sport

Jj. na naše cesty to chce 55...ostatní už je tvrdý...ale komu to nevadí ať to tam má.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.05  21:49

« Re: Re: nova honda civic , 1,8 sport

mel jsem na 1,8 sport 17' lité 225/45 gumy a zadařila se mi výměna v prodejně s novým accordem za 16´lité 205/55 michelline premasy je to měkčí jízda, zimní zatím nemam
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.05  21:46

« Re: 16" kola

2jiri : No pokud se vymeleš, tak seš pojištěnej...a neboj se , ten disel se nepo*ere.Mám pár známych co Hondu maj, a i s tímto motorem a žádnej problém...3 roky záruka.Žádné poruchy nebo chyby s tímto motorem jsem neslyšel.Je taky pravda, že zas tak dlouho se to nevyrábí....
  • « 00 Reagovat !

foto jc

jc 22.12.05  21:37

« Re: Re: nova honda civic , 1,8 sport

Pro upresneni, Michelinky jsou ty letnaky od Hondy, zimaky mam Nokian WR.
  • « 00 Reagovat !

foto jc

jc 22.12.05  21:36

« Re: nova honda civic , 1,8 sport

Co mas konkretne za 16"? Lity, plechace, jaky gumy? Ja mam 205/55 zimaky na 16" elektronech a nejakej vyraznej rozdil jsem od tech letnaku nepoznal (btw jsou to Michelinky (Sport nebo Racing?) 225/45). Ale jak jsem psal, jel jsem na nich jen kousek a z vetsi casti po dalnici.
  • « 00 Reagovat !

foto jc

jc 22.12.05  21:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Automat

Jo a jeste jedna vec, musim hodne pochvalit praci s ventilaci a vubec ergonomii ovladani. Na prvni pohled hodne cudliku, ale po rozkoukani je to easy (vsak jsem k tomu v manualu jeste nedosel a vim vpodstate vsechno, jen se mi treba nechtelo testovat za jizdy tempomat kdyz s tim nemam zkusenosti :). Vic tlacitek => nejspis nic pro senilni duchodce, ale "znalec" oceni.
  • « 00 Reagovat !

foto jc

jc 22.12.05  21:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Automat

Vyjel, vyjel :-) Po dnesku mam dalsich cca 70km. Potreboval bych zjistit par veci v manualu (tempomat, neco k dalkaci jaky jsou omezeni apod) ale nebyl cas. Zakysnul jsem predevcirem na strane 140 a vcera jsem byl mrtvej (kasel, ryma - hnus). Jinak rano jsem vzal Mazlika (zda se ze se tohle oznaceni v rodine ujmulo :-) jen kostetem :-) Prijemna zmena oproti vcerejsku, kdy to vespod bylo umrzly. Ale to asi nejsou informace co vas zajimaji... :)
    Vzadu v kufru musim trosku preskladat veci, neco mi tam skace, vozim s sebou nejaky veci co nejspis (doufam) nikdy nepouziju, ale muzou se hodit (pyrocool, startovaci kabely, pavouky ...). Btw sikovna je zakladni vybava, v aute bylo v prakticky honda tasticce (lepiky na dne => drzi v kufru) veci jako tazny lano a jeste par dalsich (uz si ani nepamatuju). Jo a jeste sitka do kufru. Drobnosti (i kdyz treba podle ceny sitky u konkurence zas az tak ne...) ale potesi. Na snehu zkousim VSA a ABS, zatim bez pripominek - na druhou stranu nemam zkusenosti s konkurenci (ESP apod.). Mimochodem, jak to klouze (a kdyz vidim ze si to muzu dovolit tak tomu spis pomaham plynem/brzdama) tak to blika docela casto (pri pridani plynu, pri hrubsi praci s volantem). Pro dnesek vsechno, snad ten laickej popis nebyl uplne zbytecnej.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.05  21:23

« 16" kola

René díky za cenné informace. Uvažoval jsem o výbavě Executive právě kvůli xenonům, ale nebyl jsem si moc jist tou panoramatickou střechou. Takže po Tvém zhodnocení světel se přikláním ke Sportu. Jenže ty 16" kola se budou muset koupit asi navíc, že jo? Pak se budu jeste rozhodovat mezi 1,8 benzinem a 2,2 dieselem (jenže u něj mam právě obavy, že kdyby s ním něco stalo, tak to nezaplatím).
  • 00 Reagovat !

foto

22.12.05  21:21

« xenon

to jsem měl xenony do fabie, stály mě 10tis a následně žárovka kolem 500,-, je nutné je po roce měnit
    jo střecha panoram. je jen u té nejvdražší výbavy (cca600tis)
  • 00 Reagovat !

foto

22.12.05  21:17

« Bez nadpisu

2rené tomeš: Kolik takovej Xenon koštuje....
    PS - Ta panaromatická střecha je jen u té nejvyšší výbavy, nebo se pletu???
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.05  21:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Automat

Co mám info od zasvěceného, tak přidělový systém je nastaven tak , že každá země dostává takový počet vozů , jaké odebrala v průměru minulosti.Prý na nás zbylo 70 civiců v prvním kole. :x Až se odstraní nedostatek, bude klídek.Jenom aby nezdražovali, to se klidně taky může stát >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.05  21:11

« Re: Civic

JIří, tak kup ženě hondu civic comfort, ten je na 16 plecháčích a litý si dokup
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.05  21:07

« Civic vs Focus

Civic je nepochybně cenově výrazně výhodnější, a to i při značných slevách proti ceníkovým cenám u Focusu. U Focusu silnější motory (dvoulitry) jsou dostupné jen s vyššími výbavami (a zrovna tady se ty slevy moc neuplatňují) , které stejně plno důležitých věcí nezahrnují a musí se platit zvlášť (např. u stávajícího auta jsem za zvláštní výbavu zaplatil 125 tisíc). Focus má skvělej podvozek a výbornou ovladatelnost a v případě kombi i velkou užitnou hodnotu. S benzinovou osmnáctkou jsem nadmíru spokojen. Aspoň v mém případě je i spolehlivý, zatím 83 kkm bez poruch. U Civicu vítězí design (mé ženě se tak líbí, že je ochotna zkousnout i tvrdý podvozek), skvělé motory a výbava za vynikající cenu. Obavy mám právě z toho tvrdého podvozku (přitom se mi právě ty 17" kola moc líbí), zhoršeného výhledu dozadu a drahých náhradních dílů resp. pojištění.
  • 00 Reagovat !

foto

22.12.05  21:06

« nova honda civic , 1,8 sport

tak pánové, po výměně kol ze 17 na 16 je jízda o 50% komfortnější, na dálnici na šestý stupeň šla na 5000ot 201km/hod, šla by víc, ale nechtěl jsem ji honit.Brzdy mají ostrý nástup, motor je tichý i při 200km/hod. jsem mile překvapen, spotřeba Praha - HK 8l/100km, jízda je super, světla svítí pěkně, xenony nechci(měl jsem je a po 2 letech byly vysvíceny=musel jsem je měnit, ale to jsem 1/2 roku jezdil po "tmě", než mě známý vysvětlil a vyměnil xenon žárovky)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.05  21:04

« Re: Re: Re: Re: Automat

Jiří: Tak do Německa (Mnichova) jsme dneska taky volali, v podstatě situace stejná - ceny sice mají (1000e), ale dodávky nevědí. Snad v průběhu 2.Q. A jestli a kdy budou mít předváděčku v automatu? Nevědí.
    jc: A co tak denní raport? Neříkej, žes dneska ani nevyjel :(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…