NOVÁ HONDA CIVIC

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

10.01.06  11:33

« Re: Re: Nafťák

Jasně, na motor je tam sakra málo místa a diesel je velkej....takže určitě museli upravovat , krom toho se mi zdá že s novým modelem upravujou všechno, motory, převodovky....ač jsem dosud jezdil TDI jdu do benzínu, když Honda, tak otáčky..:-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.06  01:05

« Bez nadpisu

link na test v Autocaru:
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.06  00:51

« Bez nadpisu

Podle testu v Autocaru (www.autocar.co.uk) ta úprava 2.2 i-CDTi motoru zhoršila kultivovanost jeho projevu (...noise, vibration, harshness levels have suffered...).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.06  21:08

« Bez nadpisu

Ať je jaký je,ale je bezvadný.Když to srovnám s fr."extra"třídou v L2,je lepší,o dost.....o)) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.06  21:08

« Re: Re: Nafťák

No je toho tam prý víc než velikost....
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 09.01.06  20:49

« Re: Nafťák

Nie je iny, iba upraveny, aby sa vosiel pod kapotu :)
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.06  20:41

« Nafťák

Jinak perlička.Diesel v Civiku je jiný , než ten co se montuje např do Acordu.
    Viz :[odkaz]
    To jsem vůbec nevěděl...... :D
  • « 00 Reagovat !

foto jc

jc 09.01.06  15:51

« Re: Re: Re: jo a ta co jsem ji jel já taky bouchala ze zádu

Preju Ti, abys nevydrzel :)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.06  15:28

« Re: Re: jo a ta co jsem ji jel já taky bouchala ze zádu

vida JC to potvrzuje...je to určitě tak, budou to dělat všechny....kdybych vydržel rok, tak to určitě opravěj, ale já asi nevydržim.. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jc

jc 09.01.06  14:50

« Re: Re: jo a ta co jsem ji jel já taky bouchala ze zádu

Ja muzu potvrdit zvuky zezadu, nejspis to bude ono. Kufr jsem zatim nepreskladaval ;) ale uz jsem podezrival zadni pasy. Neni to ale nic strasnyho, vsak se na to zkuste zamerit pri predvadecce a uvidite sami.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.06  14:18

« Re: jo a ta co jsem ji jel já taky bouchala ze zádu

2UFFHmmm, a myslíš že to opravdu dělají všechny Civici a že to bude vlastnost nápravy???Moc se mi tomu nechce věřit...Někdo další měl /má tento problém??
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.06  00:29

« jo a ta co jsem ji jel já taky bouchala ze zádu

...někdo tu kvůlivá tomu přeskládával kufr......dealer tvrdil, že to bouchá zadní náprava (krátký příčný nerovnosti - koleje, zpomalovací prahy - spolehlivě rána ze zadu) a že to dělaly všechny kusy v kterých jel..:-(...to je zatím největší mínus co jsem na tom našel....btw - to samý dělá otřískaný Punto mojí ženy, ale protože to je auto na suchej zip tak to neberu moc vážně...:-)..u týhle vymazlený Hondy je to hloupá chyba...
  • « 00 Reagovat !

foto jc

jc 08.01.06  17:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE:srovnávací test v SM

Jop na zimu mam 16ky, original letnaky jsou 17. Parkoviste jsem nezkousel, nejak nebyla prilezitost (asi jsem ji malo vyhledaval). I tak si uzivam kazdou cestu :-) Btw uz mam cca 1300km.
    To parkoviste nekdy muzu otestovat, ale bojim se ze mi to nerekne o moc vic nez ze to na snehu pod plynem vic klouze. To mam nakonec uz prece jen trosku otestovany, v malych rychlostech a bezpecnych mistech uz jsem testoval VSA a obcas blikne i kdyz se nesnazim.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.06  17:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE:srovnávací test v SM 2/20

K nedotacivosti nemuzu nic napsat, nic takovyho jsem nazaznamenal, nejspis proto ze do zatacek nejezdim na hrane, zvlast v tomhle pocasi.
    to je jasný, ale určitě jsi to třeba na parkovišti zkusil vohnout trochu ostře....ale z toho co píšeš je zřejmý, že nemáš s jízdními vlastnostmi problémy...-)...btw, jezdíš 17 kola, nebo 16? psal tu někdo, že 16 je lepší i pro variantu sport (pohodlí)...já jel ty 17 tky a byla to teda drncačka.....jenže
    co v létě na suchým asfaltu? jestli ty široký 17 neposunou jízdní vlastnosti markantně nahoru? A na zimu pak přezout na užší 16? Tak to tu myslím někdo má, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.06  16:55

« Re: Re: Re: Re: digitalny rychlomer??

UFF: tak to mi teda přijde přinejmenším podivný , navíc ten Civic má v základu ESP (VSA) a že by na tom byl se stabilizací a na 17" kolech stejně jak C4 a hůř než Leon bez stabilizace? Dost podviný a vzhledem k tomu, jaký časopis test dělal a kdo vyrábí Leon bych tomu moc nevěřil (ještě že to nesrovnávali s OII, to by byl vítěz jasný >:D ).
    Taky bych rád věděl jak to je ve skutečnosti (sám sem Civica testoval taky jenom ve městě, ale ještě to určitě zkusím na větší trase...).
  • « 00 Reagovat !

foto jc

jc 08.01.06  16:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE:srovnávací test v SM 2/2006

Mitsi ok, uz jsem se lek ze chces z kristalove koule vestit vykon jen podle hmotnosti.
    K nedotacivosti nemuzu nic napsat, nic takovyho jsem nazaznamenal, nejspis proto ze do zatacek nejezdim na hrane, zvlast v tomhle pocasi.
    Jinak souhlasim s ergonomii, ovladani, sedacky etc. jsou proste supr.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.06  16:01

« Re: Re: Re: digitalny rychlomer??

vím co je nedotáčivost, ve zmiňovaném testu SM to vyšlo tak, že Civic nestačil Seatu Leon při slalomu mezi kuželi, jinýmy slovy stal se nedotáčivým dříve než Leon a to mě od kluků co s tím jezdí zajímá. Jel jsem příliš krátce na to abych to poznal a neměl možnost nikde bezpečně dovést na limit, kde už půjde ze zatáčky ven....prostě, v SM napsali že podvozek vlastně nestačí celku, kromě toho zmińují špatnou odevu volantu kolem střední polohy což mi nepřipadlo...jestli si tohle auto koupím, tak kvůli tomu správnýmu mixu sportovního auta s kterým jde ale běžně pohodlně cestovat...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.06  15:20

« Re: Re: digitalny rychlomer??

ad nedotáčivost: podle mě typický motožurnalistický žvást... jinak netotáčivost je smyk na předních kolech, tj. v zatáčte přestaneš zatáčet, na rozdíl od přetáčivosti, kdy tě "předjíždí" zadní sedadla... ale nedotáčivost se lépe zvládá a při nezvládnutí většinou narazíš čelně což je nesrovnatelně bezpečnější než boční při přetáčivém...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.06  13:10

« Re: digitalny rychlomer??

njn, digitálních nesmyslů na palubce jsem se bál a první dojem byl taky divnej...pak s tím jedeš a stejně koukáš jen na ten báječnej otáčkoměr.::-)..a ty červený ledky před limitem otáček jsou taky skvělý, když chceš jet tak fakt můžeš koukat jen před sebe, blikne ti červená, zashiftuješ a jedééém..:-)..ne vážně, je to jako ve Star Treku, ale ergonomie je vynikající, čitelnost přístrojů a sedadla taky.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.06  13:04

« Re: Re: No mě to v tom testu taky překvapilo

díky za info, no já mám děti, jezdím často na lyže a tak, furt něco vozím, pro mě je tohle absolutně nevhodný auto, jenže jsem se zamiloval :-)..takže rozum půjde asi stranou....kufr mi po zkoumání v autosalónu přijde tak 60-70% Oktavie liftback, myslím, že je změřenej objem 415 l hooodně "natěsno"...njn, rakvi na střechu každou chvilku se nevyhnu..:-(...nevíte někdo, kolik na to stojí zahrádka? A co ta nedotáčivost jc? když to nasurovo nahrneš do zatáčky jak se chová?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…